Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-11-22

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πακιστάν: Απελευθερώθηκαν πάνω από 5.000 ακτιβιστές
  • [02] Ράις: Ελπίδες για την επίλυση του Μεσανατολικού
  • [03] ΗΕ: Πρωτοβουλία για τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής
  • [04] ΗΠΑ: Νωρίτερα οι προκριματικές εκλογές
  • [05] Φιλιππίνες: Πλησιάζει η τροπική καταιγίδα Μίταγκ
  • [06] Ιράν: Συντηρητική εφημερίδα επικρίνει τον Πρόεδρο της χώρας

  • [01] Πακιστάν: Απελευθερώθηκαν πάνω από 5.000 ακτιβιστές

    22-11-2007

    Ιμράν Κάν μετά την αποφυλάκισή του

    Στο Πακιστάν απελευθερώθηκαν εκατοντάδες ακτιβιστές συμπεριλαμβανομένου και του ηγέτη της αντιπολίτευσης Ιμράν Κάν. Η Πακιστανική κυβέρνηση δήλωσε ότι άφησε ελεύθερους πάνω από 5.000 δικηγόρους και μέλη της αντιπολίτευσης που είχαν συλληφθεί στα πλαίσια της επιβολής καθεστώτος έκτατης ανάγκης. Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι άλλοι 623 ακτιβιστές εξακολουθούν να παραμένουν υπό κράτηση.

    Σε άλλες εξελίξεις ο υπουργός Δικαιοσύνης του Πακιστάν δήλωσε ότι, μέσα στις ερχόμενες μέρες, ο Πρόεδρος Περβέζ Μουσάραφ, ενδέχεται να παραιτηθεί απ' το αξίωμα του ηγέτη των ενόπλων δυνάμεων. Ο Πρόεδρος Μουσάραφ επανειλημμένα υποσχέθηκε ότι θα εγκαταλείψει το στρατιωτικό του αξίωμα όταν το Ανώτατο Δικαστήριο ανοίξει το δρόμο για την επίσημη επικύρωση της επανεκλογής του στις εκλογές του Οκτωβρίου.

    [02] Ράις: Ελπίδες για την επίλυση του Μεσανατολικού

    22-11-2007

    Ο Πρόεδρος Μπους

    Οι υπουργοί εξωτερικών της Αιγύπτου και της Τουρκίας θα συμμετάσχουν στη διάσκεψη για το Μεσανατολικό που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στη Ανάπολη, κοντά στην Ουάσιγκτον.

    Η Αίγυπτος και η Τουρκία είναι οι πρώτες Μουσουλμανικές χώρες που επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στη διάσκεψη. Άλλες Αραβικές χώρες αναμένεται ότι θα αποφασίσουν σήμερα για το αν θα συμμετάσχουν, κατά τη διάρκεια συνόδου του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο.

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Μπους είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Εχούντ Ολμέρτ και τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπας, για να συζητήσουν θέματα που θα απασχολήσουν τη διάσκεψη. Οι ΗΠΑ έχουν προσκαλέσει περίπου 50 χώρες και οργανισμούς συμπεριλαμβανομένων και Αραβικών χωρών που δεν αναγνωρίζουν το Ισραήλ, όπως η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και η Συρία.

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, δήλωσε ότι η διάσκεψη θα έχει πετύχει αν καταφέρει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων για τη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους. Η κα Ράις επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν στην επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών πριν τη λήξη της θητείας του Προέδρου Μπους στις αρχές του 2009.

    [03] ΗΕ: Πρωτοβουλία για τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής

    22-11-2007

    Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν νέα πρωτοβουλία για τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής 2,6 δισεκατομμυρίων ανθρώπων σ' ολόκληρο τον κόσμο που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό. Ο γενικός γραμματέας του οργανισμού, Μπαν Κι Μουν, δήλωσε ότι περίπου 42.000 άτομα πεθαίνουν κάθε εβδομάδα από ασθένειες που οφείλονται στο μολυσμένο νερό. Ο κ. Μπαν ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να ανανεώσει τις προσπάθειές της για να μειωθεί κατά το ήμισυ μέχρι το 2015. ο αριθμός των ατόμων που υποφέρουν από κακές συνθήκες υγιεινής. Για την επίτευξη αυτού του στόχου ο γενικός γραμματέας των Η.Ε. επεσήμανε ότι χρειάζεται επένδυση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο.

    [04] ΗΠΑ: Νωρίτερα οι προκριματικές εκλογές

    22-11-2007

    Ο Πρόεδρος Μπους

    Η πολιτεία του Νιού Χάμσιρ ανακοίνωσε την ημερομηνία των πρώτων προκριματικών εκλογών στα πλαίσια της διαδικασίας που θα οδηγήσει στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2008. Οι προκριματικές του Νιού Χάμσιρ θα πραγματοποιηθούν στις 8 Ιανουαρίου, το νωρίτερο που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ προκριματικές εκλογές. Θα ακολουθήσει η πολιτεία του Μίσιγκαν στις 15 Ιανουαρίου. Φέτος πολλές Αμερικανικές πολιτείες μετακινούν τις προκριματικές τους εκλογές πολύ νωρίτερα, προσπαθώντας να παίξουν σημαντικότερο ρόλο στην διαδικασία επιλογής των προεδρικών υποψηφίων που θα λάβουν το χρίσμα των δύο κομμάτων. Μάλιστα φέτος 21 Αμερικανικές πολιτείες έχουν προγραμματίσει προκριματικές εκλογές την ίδια μέρα, στις 5 Φεβρουαρίου.

    [05] Φιλιππίνες: Πλησιάζει η τροπική καταιγίδα Μίταγκ

    22-11-2007

    Φωτογραφία αρχείου

    Αξιωματούχοι των Φιλιππίνων υπολογίζουν ότι περίπου 200.000 άτομα θα χρειαστεί να εκκενώσουν το ανατολικό τμήμα της χώρας καθώς πλησιάζει η τροπική καταιγίδα Μίταγκ. Η Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Γκλόρια Αρόγιο, διέταξε να εκκενωθεί η επαρχία Μπικόλ όπου πέρυσι τυφώνας κόστισε τη ζωή σε πάνω από 1000 άτομα. Μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η Μίταγκ μπορεί να ενισχυθεί και να μετατραπεί σε τυφώνα με άνεμους ισχύος τουλάχιστον 120 χιλιομέτρων την ώρα, προτού φτάσει σήμερα στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

    [06] Ιράν: Συντηρητική εφημερίδα επικρίνει τον Πρόεδρο της χώρας

    22-11-2007

    Μαχμούντ Αχναντινετζάντ

    Στο Ιράν, η συντηρητική εφημερίδα, Τζομχουρί Εσλαμί, δημοσίευσε ασυνήθιστο σχόλιο που επικρίνει τον Πρόεδρο της χώρας Μαχμούντ Αχναντινετζάντ κατηγορώντας τον για ανάρμοστη συμπεριφορά κατά την δυσφήμιση πολιτικών του αντιπάλων και ιδιωτικών πανεπιστημίων. Το άρθρο αναφερόταν σε δηλώσεις του Ιρανού προέδρου την περασμένη εβδομάδα σε φοιτητές για τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης και την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

    Το άρθρο επικρίνει έντονα τον κ. Αχμαντινετζάντ που χαρακτήρισε προδότες και κατασκόπους όσους Ιρανούς αξιωματούχους διαφωνούν με τον πυρηνικό προσανατολισμό της Τεχεράνης και καταλήγει ότι οι αρμόδιες αρχές πρέπει να διερευνήσουν αυτές τις καταγγελίες και οι οποίες θα πρέπει να παραπεμφθούν στα δικαστήρια. Η συντηρητική εφημερίδα επίσης επέκρινε τον κ. Αχμαντινετζάντ για δηλώσεις του ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια σπαταλούν δημόσιους πόρους σε ανούσιες δραστηριότητες.

    Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα πρόσκειται στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και ότι προσωπικές επιθέσεις σε βάρος του προέδρου της χώρας είναι εξαιρετικά σπάνιες στα χρονικά των Ιρανικών μέσων ενημέρωσης.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 23 November 2007 - 2:18:44 UTC