Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-12-13

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυγμή απ' τη διεθνή κοινότητα και ευελιξία από τις ΗΠΑ
  • [02] Διακομματική αντιπροσωπεία του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην Ουάσιγκτον
  • [03] Αλβανία: Επιτυχής επιχείρηση καταστροφής οπλοστασίου
  • [04] Ράις: Οι Ρώσοι δεν έχουν επιλογές στις προεδρικές εκλογές
  • [05] Αλγερία: Συνεχίζεται ο απολογισμός των νεκρών
  • [06] Λίβανος: Νεκρός αξιωματικός του στρατού
  • [07] Έντονες διαφωνίες μεταξύ Ισραηλινών και παλαιστινίων
  • [08] Χιλ: Έτοιμη για αποκαλύψεις η Βόρεια Κορέα
  • [09] Δύο ομογενείς τιμούνται με Βραβείο Ειρήνης

  • [01] Πυγμή απ' τη διεθνή κοινότητα και ευελιξία από τις ΗΠΑ

    13-12-2007

    Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μούν, ζήτησε απ' τη διεθνή κοινότητα να επιδείξει πυγμή σε θέματα κλιματολογικών αλλαγών και επεσήμανε ότι ενδεχόμενη αποτυχία λήψης μέτρων θα αποτελούσε προδοσία για τις επερχόμενες γενιές. Στην ομιλία του ενώπιον της διεθνούς διάσκεψης για το κλίμα στο Μπαλί, ο κ. Μπαν ζήτησε επίσης απ' την Αμερικανική ηγεσία να επιδείξει ευελιξία στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων.

    Οι ΗΠΑ ηγούνται προσπαθειών να απομακρυνθεί αναφορά σε συγκεκριμένους στόχους περιορισμού των εκπομπών ρυπογόνων αερίων, από την συμφωνία που θα υπογραφεί την Παρασκευή. Οι εκπρόσωποι 190 χωρών που συμμετέχουν στη διάσκεψη παραμένουν διαιρεμένοι αναφορικά με το αν θα πρέπει να τεθούν τώρα ή κάποια στιγμή στο μέλλον, οι στόχοι αυτοί για την μείωση των ρυπογόνων αερίων.

    Η επικεφαλής της Αμερικανικής αντιπροσωπείας στο Μπαλί, Πώλα Ντομπριάνσκυ, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον θέλει την επίτευξη συμφωνίας στη διάσκεψη, αλλά επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ θέλουν την έναρξη μιας διαδικασίας ανοιχτής σε διάφορες επιλογές, μιας διαδικασίας μη προκαθορισμένης η οποία δεν θα αποκλείει επιλογές. Η συμφωνία, που θα ονομάζεται 'Οδικός Χάρτης του Μπαλί' θα θέτει προδιαγραφές για διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη νέας συμφωνίας για τις κλιματολογικές αλλαγές.

    [02] Διακομματική αντιπροσωπεία του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην Ουάσιγκτον

    Άννα Καραγιαννοπούλου

    Ουάσιγκτον

    13-12-2007

    Νίκολας Μπέρνς, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, Συμεών Κεδίκογλου και Βασίλειος Οικονόμου.

    Με επικεφαλής την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, η Ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία μετέφερε ένα ενιαίο μήνυμα του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας σε θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα την Ελληνική εξωτερική πολιτική, όπως οι προσπάθειες για την επίτευξη διακανονισμού για το όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, το Κοσυφοπέδιο, ο Οικουμενικός χαρακτήρας του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης και η επανέναρξη της λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

    Οι Έλληνες βουλευτές είχαν συνάντηση στο Στέητ Ντηπάρτμεντ με τον Αμερικανό υφυπουργό εξωτερικών, Νίκολας Μπέρνς, η οποία επικεντρώθηκε στο ζήτημα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

    Η κ. Πετραλιά συνόψισε τις απόψεις της Ελληνικής πλευράς όπως παρουσιάστηκαν στον Αμερικανό υφυπουργό εξωτερικών: 'Η θέση μας ήταν ότι δεν πρέπει να πάμε σε μια είσοδο της ΦΥΡΟΜ στο ΝΑΤΟ, τον Απρίλιο στο Βουκουρέστι, αν δεν έχει λυθεί το θέμα του ονόματος. Η θέση μας είναι ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολλά βήματα σ' αυτό το τραπέζι των διαπραγματεύσεων ώστε να μπορέσουμε να συναντηθούμε κάπου στη μέση, και πλέον εναπόκειται στην άλλη πλευρά να εγκαταλείψει την όποια αδιαλλαξία της. Θεωρούμε ότι εκεί είναι ένα θέμα που και εμείς σαν αντιπροσωπεία συμβάλλαμε αν θέλετε να πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να βρεθεί σαφώς μια λύση πριν από τη σύνοδο του Βουκουρεστίου τον Απρίλη'.

    Αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών Kurt Volker με την κ. Πετραλία και τον Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Α. Μαλλιά.

    Σε συνέντευξη τύπου μετά το τέλος της συνάντησης με τον κ. Μπέρνς οι Έλληνες βουλευτές παρατήρησαν ότι έχει αρχίσει να εκδηλώνεται μια διαφοροποίηση στη στάση του Αμερικανικού παράγοντα κατά τρόπο ευνοϊκό για τους Ελληνικούς προβληματισμούς.

    Ο κ. Μπέρνς χαρακτήρισε τη συνάντηση 'εξαιρετική' και εξέφρασε την ελπίδα των ΗΠΑ για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα του ονόματος της ΦΥΡΟΜ, ενώ επανέλαβε την υποστήριξη της Ουάσιγκτον στην διαδικασία υπό την διαμεσολάβηση του πρέσβη Μάθιου Νίμιτζ. Ο κ. Μπέρνς εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων 'θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να διαπραγματευτεί σε δίκαιη βάση και να βρει τρόπο για την διευθέτηση λύσης με την Ελληνική κυβέρνηση', όπως είπε χαρακτηριστικά και έστειλε και πάλι μήνυμα στην κυβέρνηση της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας 'να καταβάλλει προσπάθεια έτσι ώστε να υπάρξει επιτυχής κατάληξη των συνομιλιών'.

    Εκτός απ' την κ. Πετραλιά στην Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία που επισκέπτεται την Ουάσιγκτον συμμετέχουν οι βουλευτές Γιώργος Καλαντζής, Σάββας Τσιτουρίδης, Συμεών Κεδίκογλου και Ιωάννης Μπούγας της Νέας Δημοκρατίας και Βασίλειος Οικονόμου του ΠΑΣΟΚ.

    Με τους ομολόγους τους του Κοινοβουλευτικού Διατλαντικού Φόρουμ οι Έλληνες βουλευτές συζήτησαν θέματα που απασχολούν σοβαρά αυτή τη περίοδο το ΝΑΤΟ και τα οποία εξετάστηκαν πριν λίγες μέρες και στην σύνοδο των Βρυξελλών, όπως τα σχέδια των ΗΠΑ για την ανάπτυξη αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η συνεργασία με τη Ρωσία και το μέλλον του Κοσυφοπεδίου. Η Ελληνική Κοινοβουλευτική ομάδα είχε επίσης επαφές με μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου.

    [03] Αλβανία: Επιτυχής επιχείρηση καταστροφής οπλοστασίου

    13-12-2007

    Το Στέητ Ντηπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε κοινή Αμερικανο-Αλβανική επιχείρηση για την καταστροφή του μεγαλύτερου και πλέον επικίνδυνου παλαιού οπλοστασίου της Αλβανίας. Ανακοινωθέν του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι περίπου 40 χιλιάδες αντιαρματικές νάρκες, τορπίλες και βόμβες καταστράφηκαν ασφαλώς και αποτελεσματικά και επισημαίνει ότι η καταστροφή αυτών των όπλων περιορίζει την πιθανότητα τέτοιου είδους υλικά να πέσουν στα χέρια τρομοκρατών. Το Στέητ Ντηπάρτμεντ δήλωσε επίσης ότι τα περισσότερα απ' αυτά τα όπλα ήταν αποθηκευμένα κοντά σε σπίτια και σχολεία στην Αλβανία, γεγονός που τα έκανε ιδιαίτερα επικίνδυνα για την δημόσια ασφάλεια.

    [04] Ράις: Οι Ρώσοι δεν έχουν επιλογές στις προεδρικές εκλογές

    13-12-2007

    Κοντολίζα Ράις

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, χαρακτήρισε τον προτιμητέο διάδοχο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, άνθρωπο της νέας γενιάς, αλλά επεσήμανε ότι οι Ρώσοι δεν έχουν επιλογές στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

    Η κ. Ράις δήλωσε ότι ο πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, είναι ιδιαίτερα ικανό άτομο που έχει προσπαθήσει να εφαρμόσει ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα προγράμματα στη Ρωσία. Αλλά η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε ανησυχία για το γεγονός ότι οι Ρωσικές αρχές δεν έχουν δώσει στους ψηφοφόρους πραγματικές επιλογές, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να μπορέσουν οι Ρώσοι κάποια στιγμή στο μέλλον να ζήσουν εκλογές με έντονο συναγωνισμό. Επίσης η κ. Ράις εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ρωσία θα παίξει εποικοδομητικό ρόλο στο θέμα της διευκρίνησης του μέλλοντος του Κοσυφοπεδίου.

    [05] Αλγερία: Συνεχίζεται ο απολογισμός των νεκρών

    13-12-2007

    Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι σωστικά συνεργεία στην Αλγερία ανέσυραν ζωντανούς δύο ακόμη υπαλλήλους του διεθνούς οργανισμού που πιστευόταν ότι είχαν πεθάνει απ' τις βομβιστικές επιθέσεις της Τρίτης στο Αλγέρι. Εκπρόσωπος του ΟΗΕ επιβεβαίωσε ότι οι δύο υπάλληλοι των ΗΕ ανασύρθηκαν ζωντανοί, αλλά επεσήμανε ότι ακόμη αγνοείται η τύχη πολλών άλλων. Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 9 υπαλλήλων του διεθνούς οργανισμού στην Αλγερία. Το υπουργείο εσωτερικών της Αλγερίας δηλώνει ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών απ' τις επιθέσεις είναι 31 και οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 100, ενώ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μούν έχει ζητήσει την επανεξέταση των κανονισμών ασφαλείας του διεθνούς οργανισμού.

    Η πτέρυγα της Αλ Κάιντα για την Βόρεια Αφρική ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις. Οι αρχές της Αλγερίας δηλώνουν ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί καθώς συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια των κτηρίων.

    [06] Λίβανος: Νεκρός αξιωματικός του στρατού

    13-12-2007

    Από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην χριστιανική πόλη Μπαάμπντα, στα περίχωρα της Βηρυτού, σκοτώθηκε αξιωματικός του στρατού του Λιβάνου και δύο άλλα άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 10. Ο ταξίαρχος, Φρανσουά Αλ Χάζ, που ήταν Μαρωνίτης Χριστιανός, θεωρείτο ένας απ' τους επικρατέστερους υποψηφίους για την ηγεσία του στρατού του Λιβάνου, ενώ, νωρίτερα φέτος, είχε παίξει ρόλο κλειδί στην επιχείρηση σε βάρος εξτρεμιστών στον Παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Νάχρ-Αλ-Μπαρέντ. Κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Γουαλίντ Μοαλλέμ, καταδίκασε την δολοφονία του ταξιάρχου Χάζ, λέγοντας ότι απειλεί την ασφάλεια και σταθερότητα του Λιβάνου. Την δολοφονία καταδίκασαν επίσης οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ιράν.

    [07] Έντονες διαφωνίες μεταξύ Ισραηλινών και παλαιστινίων

    13-12-2007

    Ανώτερος Παλαιστίνιος διαπραγματευτής αποχωρεί μετά απο συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ.

    Από οξύτητα χαρακτηρίστηκαν οι πρώτες, μετά την ειρηνευτική διάσκεψη της Ανάπολης, επίσημες διαπραγματεύσεις Ισραήλ-Παλαιστινίων, με τους Παλαιστίνιους να απαιτούν το πάγωμα της Ισραηλινής εποικιστικής δραστηριότητας και το Ισραήλ να διαμαρτύρεται για επιθέσεις με ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας. Ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής, Σαέμπ Ερεκάτ, δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει να επιλέξει μεταξύ της κατασκευής οικισμών και της ειρήνης με τους Παλαιστίνιους. Πάντως αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι δύο πλευρές θα ξανασυναντηθούν σε δύο εβδομάδες.

    Στις αρχές της άλλης εβδομάδας η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι θα συμμετάσχουν σε διεθνή σύνοδο δωρητών στο Παρίσι για την υποστήριξη των Παλαιστινιακών μεταρρυθμίσεων.

    [08] Χιλ: Έτοιμη για αποκαλύψεις η Βόρεια Κορέα

    13-12-2007

    Κρίστοφερ Χιλ

    Ο ανώτερος διαμεσολαβητής των ΗΠΑ στις σχέσεις με την Βόρεια Κορέα, βοηθός υπουργός Εξωτερικών, Κρίστοφερ Χιλ, δήλωσε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες η Βόρεια Κορέα θα αποκαλύψει όλες τις πυρηνικές της δραστηριότητες. Ο κ. Χιλ έκανε την εκτίμηση αυτή τη Τετάρτη, εδώ στην Ουάσιγκτον, μετά από συναντήσεις με μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου, ενώ επεσήμανε ότι η διακήρυξη της Βόρειας Κορέας για τα πυρηνικά της θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως προβλέπεται από την διεθνή συμφωνία αφοπλισμού της Πιονγιάνγκ.

    Από την πλευρά της η Γερουσιαστής Μπάρμπαρα Μπόξερ που προήδρευσε της συνάντησης στο Κογκρέσο δήλωσε ότι η πρόοδος με τη Βόρεια Κορέα δείχνει ότι οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει ποτέ να 'εγκαταλείψουν την διπλωματία'. Πάντως η Αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών Κοντολίζα Ράις δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον δεν πρόκειται να αποκαταστήσει πλήρως τις σχέσεις της με την Βόρεια Κορέα, αν η Πιονγιάνγκ δεν τερματίσει όλα τα προγράμματα της πυρηνικών όπλων.

    [09] Δύο ομογενείς τιμούνται με Βραβείο Ειρήνης

    Άννα Καραγιαννοπούλου

    Ουάσιγκτον

    13-12-2007

    Δείτε το ρεπορτάζ για τα Bραβεία Ειρήνης Gusi - Download

    Δείτε το ρεπορτάζ για τα Bραβεία Ειρήνης Gusi

    Gusi Peace Prize Laureates for 2007- English Text

    Διεθνή χορευτικά συγκροτήματα πλαισίωσαν την εκδήλωση

    Υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φιλάνθρωποι και πρεσβευτές καλής θέλησης και κατανόησης από όλες τις ηπείρους συγκεντρώθηκαν πρόσφατα σε χώρα της Άπω Ανατολής για να τιμήσουνε άτομα που με το έργο τους συνέβαλαν στην παγίωση της ειρήνης κατά 2007.

    Ένας Έλληνας και ένας Ελληνοαμερικανός περιλαμβάνονται ανάμεσα στις 15 προσωπικότητες στις οποίες απονεμήθηκε το φετινό διεθνές Βραβείο Ειρήνης του Ιδρύματος Gusi, που θεωρείται στην Ασία ό,τι και το Βραβείο NobeL στην Ευρώπη.

    Η απονομή του βραβείου έγινε στην Μανίλα των Φιλιππίνων, μιας χώρας επτά χιλιάδων πανέμορφων νησιών, όπου ζούνε 88 εκατομμύρια άτομα, πολλά των οποίων φιλοδοξούν να κάνουνε το αρχιπέλαγος τους βήμα για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, την εξάρθρωση της διαφθοράς και το ξερίζωμα της φτώχιας.

    Barry Gusi

    Ο Barry Gusi, είναι ο Πρόεδρος του Ιδρύματος που απονέμει το επίζηλο Βραβείο Ειρήνης. Κατά την έκφρασή του: 'Κάθε χρόνο το Ίδρυμα Gusi τιμά στην Μανίλα άτομα από όλη τη γη με εξαίρετες επιδόσεις στον κλάδο τους και στην υπόθεση της ειρήνης, τα οποία μοχθούν για το καλό της ανθρωπότητας κι όλου του κόσμου'.

    Evelyn Tantamco Gusi

    Στήριγμα στη ζωή και το έργο του Barry είναι η σύζυγός του Evelyn Tantamco Gusi, που σαν γιατρός φροντίζει για την υγεία πολλών άπορων παιδιών και ενηλίκων. Όπως μας είπε: 'Στηρίζω τον σύζυγό μου στο έργοτου για την προώθηση της ειρήνης. Όλοι παίζουμε κάποιο ηγετικό ρόλο κάποτε. Οι μάνες ανατρέφουμε τα παιδιά μας και επεκτείνουμε το πρότυπο της αρμονικής οικογένειας στην κοινωνία, όπου αναλαμβάνουμε κατόπιν άλλους σημαντικούς ρόλους'.

    Farland Stanley

    Ορισμένα από τα πιο αξιόλογα καλλιτεχνικά συγκροτήματα του κόσμου εμφανίστηκαν στην τελετή της απονομής των Βραβείων Gusi προσδίδοντας της γιορταστική χροιά και φαντασμαγορία.

    Στους βραβευμένους περιλαμβάνεται ο Αμερικανός αρχαιολόγος Farland Stanley, που είπε ότι 'χρειάζεται ο καθένας μας να βάλει πρώτα την ειρήνη στην καρδιά του αν φιλοδοξεί να την απλώσει κι αλλού στη Γη'.

    Peter Schantz

    Άλλοι που τιμήθηκαν είναι ο Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας του Παλάου Elias Camsik Chin, ο φιλάνθρωπος Yu Pang Lin από την Κίνα, ο Γερουσιαστής Ney Robinson Suasuna απ την Βραζιλία, κι ο ερευνητής Peter Schantz από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο τελευταίος τόνισε ότι 'η καλή υγεία είναι ανθρώπινο δικαίωμα και πως δίχως αυτήν καμιά προσπάθεια κατοχύρωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν είναι πλήρης'.

    Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος, διακρίθηκε για τον ρόλο του στην αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης στην Ελλάδα.

    Κωνσταντίνος Μίχαλος

    Μιλώντας σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα ο κ. Μίχαλος είπε: 'Από το 2005 που ανέλαβα ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κύριο έργο μου είναι η εξάρθρωση του παράνομου εμπορίου για να καταπολεμηθούν η ανεργία και η ανισότητα στον ανταγωνισμό'.

    Στην τελετή, που κράτησε πάνω από τρεις ώρες, τα βραβεία ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πάταξης της διαφθοράς απενεμήθησαν σε δύο διαπρεπείς Φιλιππινέζες -- την Persida Acosta και την Constancia De Gusman αντίστοιχα. Τιμήθηκαν επίσης ο αθλητής Thomas Cheng Wai Yu από το Χόνγκ Κόνγκ, ο καθηγητής ιατρικής Shigery Suganami από την Ιαπωνία κι ο Αντιπρόεδρος της Μικρονησίας Elmo Johnson.

    Ο αντιπρόεδρος των Φιλιππίνων Νόλι ντε Κάστρο απονέμει το Βραβείο Ειρήνης Gusi στο Γιώργο Μπίστη.

    Το Βραβείο Ειρήνης για Δημοσιογραφία επιδόθηκε στον Γιώργο Μπίστη, Διευθυντή της Ελληνικής Υπηρεσία της 'Φωνής της Αμερικής', που το αφιέρωσε με υπερηφάνεια στην Ελληνοαμερικανική παροικία η οποία, όπως είπε, 'προστατεύει βασικές αρχές του Ελληνισμού, όπως η ελευθερία και η δημοκρατία, πάνω στις οποίες είναι θεμελιωμένη και η θετή μου πατρίδα, οι ΗΠΑ'.

    Ο κ. Μπίστης ανέφερε κατόπιν ομογενείς που έχουνε εμπνεύσει το δημοσιογραφικό του έργο, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, οι Γερουσιαστές Olympia Snowe και Paul Sarbanes, ο Κυβερνήτης της Φλόριντα Charlie Crist, ο άλλοτε προεδρικός υποψήφιος Michael Dukakis κι οι βουλευτές Zachary Space, Gus Bilirakis και John Sarbanes.

    Σήμα εκπομπής του Manuel Morato

    Στην Μανίλα οι τιμηθέντες και οι εθνικές αντιπροσωπείες που τους συνόδευσαν πήρανε επίσης μέρος σε τηλεοπτική εκπομπή του Manuel Morato, στην οποία εξετάστηκαν τρόποι για την εδραίωση της ειρήνης στον κόσμο.

    Φέτος ήταν η πρώτη φορά στα χρονικά που το Βραβείο Ειρήνης του ιδρύματος Gusi απονεμήθηκε τόσο σε Έλληνα όσο και σε ομογενή της Αμερικής. Η τελετή της απονομής των βραβείων μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε δεκάδες χώρες και την παρακολούθησαν πολλά εκατομμύρια τηλεθεατές.

    Σχετικό άρθρο: Διεθνές Βραβείο Ειρήνης στο δημοσιογράφο Γιώργο Μπίστη


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 14 December 2007 - 2:18:37 UTC