Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 07-12-27

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΠΑ: Υπεγράφη ο προϋπολογισμός του 2008
  • [02] Σερβία: Ψήφισμα κατά της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου
  • [03] Συνεχίζονται οι τουρκικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ
  • [04] Ιράκ: Αναβάλλεται δημοψήφισμα για το μέλλον του Κιρκούκ
  • [05] Συνάντηση Ολμέρτ-Αμπας για το Μεσανατολικό
  • [06] Ρωσία: Πολιτικές ζυμώσεις εν όψει των εκλογών
  • [07] Μεγάλη πτώση στις τιμές ακινήτων στις ΗΠΑ
  • [08] Ταινίες, Μουσική και Αστέρες στο 2007

  • [01] ΗΠΑ: Υπεγράφη ο προϋπολογισμός του 2008

    27-12-2007

    O Πρόεδρος Μπους αναχωρεί για το ράντσο του στο Τέξας μετά την υπογραφή του προϋπολογισμού.

    Ο Πρόεδρος Μπους υπέγραψε τον προϋπολογισμό για το 2008 που δίνει 70 δισεκατομμύρια δολάρια στους πόλεμους του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Ο κ Μπους σε δήλωσή του την Τετάρτη είπε ότι τα 555 δισεκατομμύρια δολάρια του προϋπολογισμού θα χρηματοδοτήσουν τη κυβέρνηση χωρίς να χρειαστεί να αυξηθεί η φορολογία και χωρίς να χρειαστεί 'ανάρμοστη' αλλαγή πολιτικής.

    Το Κογκρέσο στο οποίο υπερισχύουν οι Δημοκρατικοί δεν μπόρεσε να θέσει πρόνοια για χρονοδιάγραμμα απόσυρσης αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ στη νομοθεσίας για τη χρηματοδότησης των πολέμων. Ο κ Μπους απείλησε ότι θα ασκήσει βέτο σε ψηφίσματα που περιλαμβάνουν χρονική διορία απομάκρυνσης των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ.

    Ο κ Μπους επίσης εξέφρασε απογοήτευση ότι ο προϋπολογισμό περιέχει πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια για συγκεκριμένους σκοπούς που υποστηρίζονται από μέλη του Κογκρέσου. Ο κ Μπους διέταξε την διενέργεια έρευνας και την παρουσίαση εναλλακτικών λύσεων για την αντιμετώπιση αυτού που ο αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε ως 'αλόγιστες δαπάνες'.

    [02] Σερβία: Ψήφισμα κατά της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου

    27-12-2007

    Βόισλαβ Κουστούνιτσα και Μπόρις Τάντζιντς.

    H σερβική βουλή ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο τονίζει την αντίθεση της στην ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και απειλεί να σταματήσει την ενταξιακή της πορεία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ψήφισμα αναφέρει ότι κάθε συμφωνία που υπογράφει η Σερβία συμπεριλαμβανομένης και της Συνθήκης Σταθερότητας με την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να περιλαμβάνει τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας και αυτεξουσιότητας της χώρας'.

    Το ψήφισμα υποστήριξαν ο Πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντζιντς και ο Πρωθυπουργός Βόισλαβ Κουστούνιτσα και άλλα κόμματα.

    [03] Συνεχίζονται οι τουρκικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ

    27-12-2007

    Τουρκικά αεροπλάνα βομβάρδισαν κρησφύγετο Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ για τέταρτη φορά τις τελευταίες πέντε μέρες. Ο Τουρκικός στρατός δήλωσε ότι αεροπλάνα στόχευσαν 8 σπηλιές και κρησφύγετα του ΠεΚαΚά τη Τετάρτη στην επαρχία Νταχούκ.

    Τα τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης φέρουν τον Πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ να δηλώνει ότι η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον είναι ικανοποιημένες από τη συνεργασία τους στο τομέα ανταλλαγής μυστικών πληροφοριών.

    Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ θεωρούν το ΠεΚαΚα τρομοκρατική οργάνωση, αλλά πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Μπους εξέφρασε την ανησυχία της στη Άγκυρα να μην γίνουν ενέργειες που μπορεί να οδηγήσουν σε θανάτους αμάχων.

    [04] Ιράκ: Αναβάλλεται δημοψήφισμα για το μέλλον του Κιρκούκ

    27-12-2007

    Μέλη της περιφερειακής Βουλής της αυτόνομης Κουρδικής περιοχής του βόρειου Ιράκ ενέκριναν εξάμηνη αναβολή της διενέργειας δημοψηφίσματος για το μέλλον της πλούσιας σε πετρέλαιο πόλης Κιρκούκ. Ο Πρόεδρος της Κουρδο-Ιρακινής βουλής, Αντνάν αλ Μούφτι, δήλωσε ότι η αναβολή του δημοψηφίσματος ενεκρίθη ομόφωνα για να δοθεί στα Ηνωμένα Έθνη μεγαλύτερος ρόλος στην προετοιμασία του δημοψηφίσματος. Ο αντιπρόσωπος των Η.Ε. στο Ιράκ πρότεινε να καθυστερήσει η διενέργεια του δημοψηφίσματος για να δοθεί περισσότερος χρόνος στο διεθνή οργανισμό να επιλύσει διαφορές μεταξύ των Κούρδων και της μειονότητας των Αράβων και των Τουρκμένων του Κιρκούκ.

    Το Κιρκούκ είναι η πετρελαιοπαραγωγός περιοχή του Ιράκ και οι Κούρδοι θέλουν να αποτελέσει μέρος της βόρειας Κουρδικής περιοχής της χώρας, όμως Άραβες και Τουρκμένοι φοβούνται την περιθωριοποίηση και επιδιώκουν το Κιρκούκ να παραμείνει υπό τον έλεγχο της Βαγδάτης. Το Ιρακινό σύνταγμα προβλέπει τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το μέλλον του Κιρκούκ μέχρι τα τέλη αυτού του χρόνου.

    [05] Συνάντηση Ολμέρτ-Αμπας για το Μεσανατολικό

    27-12-2007

    Μαχμούντ Αμπάς και Εχούντ Ολμέρτ σε παλαιότερη συνάντηση.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Εχούντ Ολμέρτ και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, θα συναντηθούν σήμερα στην Ιερουσαλήμ με στόχο την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Μεσανατολικό. Οι δύο πλευρές είχαν ένα γύρο συνομιλιών τη Δευτέρα, αλλά απέτυχαν να σημειώσουν πρόοδο.

    Την παραμονή της σημερινής συνάντησης σύμβουλος του κ. Αμπάς δήλωσε ότι η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, τηλεφώνησε στον Παλαιστίνιο ηγέτη για να τονίσει την υποστήριξη της Ουάσιγκτον στις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Μεσανατολικό.

    Εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου ηγέτη επεσήμανε ότι ο κ. Αμπάς ζήτησε από την κ. Ράις να πιέσει το Ισραήλ να παγώσει την εποικιστική του δραστηριότητα προς όφελος της ομαλής διενέργειας των διαπραγματεύσεων.

    Σε άλλη εξέλιξη, εκπρόσωπος του Πρόεδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, δήλωσε ότι τα σχέδια του Ισραήλ για την οικοδόμηση κατοικιών στα κατεχόμενα εδάφη μέσα και γύρω από την Ιερουσαλήμ υποσκάπτουν την ειρηνευτική διαδικασία.

    [06] Ρωσία: Πολιτικές ζυμώσεις εν όψει των εκλογών

    27-12-2007

    Μπόρις Νέμτσοβ

    Στη Ρωσία, το κόμμα της αντιπολίτευσης του πρώην πρωταθλητή στο σκάκι, Γκάρυ Κασμπάρωφ, εγκαινίασε διαδικτυακό τόπο που καταγράφει 'την καταδίωξη', όπως χαρακτηρίζεται, 'από μέρους της Ρωσικής κυβέρνησης ακτιβιστών, προασπιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ανεξάρτητων δημοσιογράφων'.

    Νωρίτερα, ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός, Μπόρις Νέμτσοβ, ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητας του από τις Προεδρικές εκλογές του Μαρτίου. Ο κ. Νέμτσοβ ζήτησε την Τετάρτη από την δημοκρατική αντιπολίτευση να υποστηρίξει έναν μόνο υποψήφιο στις εκλογές και χαρακτήρισε τις επερχόμενες εκλογές 'φάρσα', ενώ κατηγόρησε το Κρεμλίνο ότι χρησιμοποιεί προπαγάνδα και πιέσεις σε επίπεδο ασφάλειας και γραφειοκρατικών διαδικασιών κατά της αντιπολίτευσης. Ο κ. Νέμτσοβ άφησε να εννοηθεί ότι και οι άλλοι υποψήφιοι πρέπει να αποσυρθούν για να σταματήσει το Κρεμλίνο αυτές τις τακτικές.

    [07] Μεγάλη πτώση στις τιμές ακινήτων στις ΗΠΑ

    27-12-2007

    Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 16 χρόνων σημείωσαν οι τιμές ακινήτων στις ΗΠΑ. Έκθεση ομάδας επιχειρηματικών ερευνών έδειξε πτώση της τάξης του 6,7% στις τιμές παλαιότερων κατοικιών σε σύγκριση με πέρυσι. Στο Μαϊάμι της Φλόριντα, μάλιστα, σημειώθηκε η μεγαλύτερη πτώση στις τιμές ακινήτων, πάνω από 12%. Οι τιμές στην αγορά ακινήτων μάλλον θα συνεχίσουν την πτωτική τους πορεία καθώς αυξάνονται οι κατασχέσεις και έτσι βγαίνουν στη αγορά ακόμη περισσότερα διαθέσιμα προς πώληση σπίτια.

    [08] Ταινίες, Μουσική και Αστέρες στο 2007

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    27-12-2007

    Δείτε το ρεπορτάζ Ταινίες, Μουσική και Aστέρες στο 2007- Download

    Δείτε το ρεπορτάζ Ταινίες, Μουσική και Aστέρες στο 2007

    Το 2007 ήτανε χρονιά δυσάρεστη για αρκετές διασημότητες του Hollywood. Ήτανε επίσης χρονιά που χαρακτηρίστηκε από μειωμένες πωλήσεις μουσικών άλμπουμ, πρωτοφανείς κινηματογραφικές επιτυχίες και μια μεγάλη απεργία των συγγραφέων και σεναριογράφων του Hollywood.

    Anna Nicole Smith

    Τέσσαρες διασημότητες βρέθηκαν συχνά στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας κατά τον χρόνο που πέρασε. Η μία, η Anna Nicole Smith, άλλοτε φωτομοντέλο του Playboy που εξελίχτηκε σε λαμπερό αστέρι της τηλεόρασης, είχε τραγικό τέλος. Πέθανε τον Φεβρουάριο από υπερβολική δόση φαρμάκων, λίγους μήνες μετά τον θάνατο του 20χρονου γιου της, από παρόμοια αιτία, και την σχεδόν ταυτόχρονη γέννηση της μοναχοκόρης της.

    Britney Spears

    Κατόπιν ο προβολέας στράφηκε στην σταρ της Ποπ, Britney Spears, φέρνοντας στο προσκήνιο προβλήματα της ιδιωτικής της ζωής, από την νοσηλεία της σε κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών μέχρι την δικαστική διένεξη με τον πρώην σύζυγό της για την κηδεμονία των δύο παιδιών τους. Παρόλα αυτά η Britney κυκλοφόρησε ένα εξαιρετικά επιτυχημένο μουσικό άλμπουμ, με τίτλο Blackout - Σκοτάδι.

    Paris Hilton

    Η Paris Hilton, κληρονόμος των ομώνυμων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, φυλακίστηκε για παραβίαση των όρων κάτω από τους οποίους είχε αφεθεί ελεύθερη όταν συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ. Όπως είπε η ίδια λίγο μετά την ανακοίνωση της τιμωρίας που της επιβλήθηκε: 'Είμαι τρομοκρατημένη αλλά και έτοιμη να εκτίσω την ποινή μου'.

    Μετά από τρεις μέρες πίσω από τα κάγκελα η Paris Hilton, για απροσδιόριστο ιατρικό λόγο, πήρε άδεια από τις αρχές των φυλακών και μεταφέρθηκε σε κατ οίκον περιορισμό. Αλλά το δικαστήριο δεν συγκατατέθηκε κι έτσι η Paris επέστρεψε στη φυλακή, όπου τελικά έμεινε 23 ημέρες.

    Lindsay Lohan

    Νομικά προβλήματα είχε και η ηθοποιός Lindsay Lohan. Διαπληκτίστηκε με φωτορεπόρτερ και συνελήφθη δύο φορές από την αστυνομία, την μία επειδή οδηγούσε μεθυσμένη και την άλλη επειδή είχε στην κατοχή της κοκαΐνη. Οι περιπέτειές της με τον Νόμο πέρασαν στις επικεφαλίδες των εφημερίδων.

    Τον Νοέμβρη η ψυχαγωγική βιομηχανία των Ηνωμένων Πολιτειών υπέστη ένα βαρύ πλήγμα. Οι συγγραφείς του Hollywood κατέβηκαν σε απεργία, για πρώτη φορά από σχεδόν 20 χρόνια. Συνεπεία της απεργίας τα τηλεοπτικά κανάλια έχουνε αυτές τις μέρες πολλές επαναλήψεις προγραμμάτων.

    Οι συγγραφείς του Hollywood απεργούν.

    Κι όσο δεν παράγονται νέες εκπομπές τόσο λιγότερο προβάλλονται τα καινούργια μουσικά σουξέ και τόσο λιγότερα CD πωλούνται. Σύμφωνα με τις στατιστικές, οι πωλήσεις CD έχουνε μειωθεί κατά 14 τοις εκατό και παρά το ότι οι πωλήσεις ψηφιακής μουσικής είναι αυξημένες, ο συνολικός μέσος όρος είναι σημαντικά πεσμένος σε σύγκριση με πέρσι.

    Στην τελετή απονομής των Βραβείων Αμερικανικής Μουσικής ο Justin Timberlake ανακηρύχτηκε καλύτερος τραγουδιστής Pop/Rock και η δημιουργία του Μελωδίες Μελλοντικής Αγάπης (Futuresex Lovesounds), κρίθηκε ως το καλύτερο άλμπουμ του 2007.

    Fergie

    Παράλληλα η Fergie απέσπασε το Βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας τραγουδιού Pop/Rock. Το τραγούδι της 'Τα Μεγάλα Κορίτσια Δεν Κλαίνε' (Big Girls Don't Cry) ήταν το δημοφιλέστερο ανάμεσα στους χρήστες του Internet.

    Η πιο εμπορική κινηματογραφική ταινία του 2007 ήταν 'Οι Πειρατές της Καραϊβικής στο Τέλος του Κόσμου' (Pirates of the Caribbean at World's End), οι εισπράξεις της οποίας πλησιάζουν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Η ταινία 'Ο Harry Potter και το Τάγμα του Φοίνικα' (Harry Potter and the Order of the Phoenix) ακολουθεί με ελαφρά χαμηλότερη ταμειακή είσπραξη.

    Atonement

    Οι ειδικοί όμως είχαν άλλες προτιμήσεις. Οι κριτικοί του Λος Άντζελες αποφάνθηκαν ότι το πιο αξιόλογο φιλμ του 2007 είναι η παραγωγή 'Θα χυθεί αίμα' (There will be blood) εμπνευσμένη από μια νουβέλα του Upton Sinclair χρονολογίας 1927. Αλλά οι κριτικοί της Νέας Υόρκης έδωσαν την ψήφο τους στην περιπετειώδη ταινία 'Δεν υπάρχει πατρίδα για υπερήλικες' (No Country for Old Men), βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Cormac McCarthy. Άλλο φιλμ που επαινέθηκε από τους κριτικούς είναι η Βρετανική παραγωγή 'Εξιλέωση' (Atonement), που έχει προταθεί για επτά Χρυσές Σφαίρες (Golden Globe Awards), περιλαμβανομένης και της Χρυσής Σφαίρας για καλύτερη δραματική ταινία της χρονιάς.

    Ποιοι τελικά θα κερδίσουν τις Χρυσές Σφαίρες αλλά και τα Βραβεία Oscar, που αποτελούν την μεγαλύτερη αναγνώριση επιτευγμάτων στους τομείς της 7ης τέχνης, θα το μάθουμε σε λίγες εβδομάδες.

    Χαρούμενο κι ευτυχισμένο το 2008.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 28 December 2007 - 2:18:52 UTC