Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-01-07

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Aνακάλυψη: Ο νωτιαίος μυελός μπορεί να αυτοπροσαρμοστεί
  • [02] Αντίστροφη μέτρηση για τις προκριματικές του Νιού Χάμσιρ
  • [03] Κακοκαιρία στις δυτικές ΗΠΑ
  • [04] Πακιστάν: Δεν θα επιτραπούν επιχειρήσεις των ΗΠΑ κατά της Αλ Κάιντα
  • [05] Ιράκ: Επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη
  • [06] Νέο βίντεο της Αλ Κάιντα
  • [07] Ο Πρόεδρος Μπους ετοιμάζεται για την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή
  • [08] Κένυα: Απέτυχε ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας
  • [09] Τον άλλο μήνα το νέο βιβλίο της Μπεναζίρ Μπούτο

  • [01] Aνακάλυψη: Ο νωτιαίος μυελός μπορεί να αυτοπροσαρμοστεί

    07-01-2008

    Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι έχουν ανακαλύψει πιθανό τρόπο να βοηθήσουν άτομα που έχουν μείνει παράλυτα λόγω τραυμάτων στο νωτιαίο μυελό να ανακτήσουν μερικώς τις κινητικές τους ικανότητες.

    Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες λένε ότι έχουν μάθει να αποκαθιστούν τις κινητικές ικανότητες ποντικών, στα οποία είχαν προκαλέσει μερικά τραύματα του νωτιαίου μυελού κατά τη διάρκεια διάφορων πειραμάτων.

    Οι επιστήμονες είπαν ότι μετά την παράλυση ενός ποντικιού, ο εγκέφαλος και ο νωτιαίος μυελός του υποβάλλονται σε αυτογενή ανανέωση που δίνει στο ποντίκι, παρόλο μειωμένης ευχέρειας, την ικανότητα να περπατήσει ξανά σε δυο μήνες.

    Δήλωσαν επίσης ότι, υπό ορισμένες συνθήκες, ο εγκέφαλος ενός παράλυτου ποντικιού έστελνε χημικά μηνύματα για κίνηση στα πόδια του ζώου χρησιμοποιώντας καινούργιες διαβάσεις που παρακάμπτουν το τραύμα.

    Ο εγκέφαλος συνήθως εκπέμπει σήματα στο σώμα δια μέσου των μακρών νεύρων της σπονδυλικής στήλης, αλλά τα τραύματα του νωτιαίου μυελού φράζουν αυτή τη διαδρομή. Στη περίπτωση των ποντικών, οι επιστήμονες είπαν ότι τα μηνύματα ακολούθησαν μια σειρά κοντύτερων κυκλωμάτων γύρω από το τραύμα για να φτάσουν τελικά μέχρι τα πόδια.

    [02] Αντίστροφη μέτρηση για τις προκριματικές του Νιού Χάμσιρ

    07-01-2008

    Ο Μπαράκ Ομπάμα στο Νιού Χάμσιρ.

    Οι προεδρικοί υποψήφιοι του Δημοκρατικού και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος κλιμακώνουν τις προσπάθειες τους στην βορειοανατολική πολιτεία του Νιου Χάμσιρ ενόψει των προκριματικών εκλογών της Τρίτης.

    Νέα σφυγμομέτρηση που μόλις κυκλοφόρησε δείχνει ξεκάθαρη πρωτιά του γερουσιαστή Τζον Μακέιν, από πλευράς Ρεπουμπλικανών και του γερουσιαστή Μπαράκ Ομπάμα από πλευράς Δημοκρατικών. Συγκεκριμένα ο κ. Μακέιν προηγείται με 6 μονάδες διαφορά και ποσοστό 32% του κύριου αντιπάλου του Μιτ Ρόμνυ που παίρνει ποσοστό 26%.

    Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, ο κ. Ομπάμα προηγείται με διψήφια διαφορά και ποσοστό 39% της γερουσιαστή Χίλλαρυ Κλίντον, που φαίνεται να παίρνει ένα 29%.

    [03] Κακοκαιρία στις δυτικές ΗΠΑ

    07-01-2008

    Κακοκαιρία και στην Καλιφόρνια

    Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις σε πολλές δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ όπου απ' την κακοκαιρία έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 3 άτομα και έχουν προκληθεί μαζικές διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις. Διασώστες ψάχνουν στα βουνά ανατολικά του Λος Άντζελες για ορειβάτη του οποίου η τύχη αγνοείται μετά την έναρξη των χιονοπτώσεων τη Παρασκευή. Επίσης στην οροσειρά Ρόκυς του Κολοράντο οι διασώστες ψάχνουν για 4 χιονοδρόμους που και αυτοί αγνοούνται απ' την Παρασκευή. Οι κάτοικοι περιοχών της νότιας Καλιφόρνια έχουν προειδοποιηθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω κινδύνων από πλημμύρες σε περιοχές που επλήγησαν φέτος από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

    Στα βουνά Σιέρρα Νεβάδα η χιονοθύελλα ανάγκασε τις αρχές να κλείσουν τον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο 80, επί 15 ώρες, ενώ ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις κομητείες που επλήγησαν σοβαρά απ' τις καταιγίδες.

    [04] Πακιστάν: Δεν θα επιτραπούν επιχειρήσεις των ΗΠΑ κατά της Αλ Κάιντα

    07-01-2008

    Ο πρέσβης του Πακιστάν στις ΗΠΑ Mαχμούντ Αλή Ντουράνι.

    Πακιστανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν στις Αμερικανικές δυνάμεις να κυνηγήσουν μαχητές της Αλ Κάιντα σε Πακιστανικό έδαφος, παρά τις πληροφορίες ότι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες εξετάσουν τέτοιες πιθανότητες.

    Ο ανώτερος εκπρόσωπος του Πακιστανικού στρατού, υποστράτηγος Γουαχίντ Αρσάντ, δήλωσε ότι οι Αμερικανικές δυνάμεις δεν προβαίνουν σε στρατιωτικές επιθέσεις μέσα στο Πακιστάν και δεν πρόκειται να τους επιτραπεί να κάνουν κάτι τέτοιο στο μέλλον. Ο κ. Αρσάντ αναφερόταν σε δημοσίευμα της Κυριακής στους Τάιμς της Νέας Υόρκης στο οποίο αναγράφεται ότι ανώτεροι σύμβουλοι του προέδρου Μπούς εξετάζουν το ενδεχόμενο μυστικών επιχειρήσεων των Αμερικανικών δυνάμεων σε ορεινές απομακρυσμένες περιοχές του Πακιστάν.

    Το ίδιο άρθρο αναφέρει ότι οι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν ενδείξεις ότι η Αλ Κάιντα και οι Ταλεμπάν εντείνουν τις προσπάθειες τους για την αποσταθεροποίηση της Πακιστανικής κυβέρνησης. Ο πρέσβης του Πακιστάν στις ΗΠΑ δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας του μάχεται σοβαρά την τρομοκρατία από μόνη της.

    [05] Ιράκ: Επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη

    07-01-2008

    Στο Ιράκ, βομβιστής αυτοκτονίας αυτοανατινάχθηκε σε συγκέντρωση Ιρακινών στρατιωτών και πολιτών που γιόρταζαν την Ημέρα του Στρατού στη Βαγδάτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 11 άτομα και τραυματίζοντας 17. Εκπρόσωπος του Αμερικανικού στρατού δήλωσε ότι δύο Ιρακινοί στρατιώτες είχαν απομονώσει με το σώμα τους τον βομβιστή, απορροφώντας έτσι μέρος της έκρηξης. Επίσης η Ιρακινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι από σειρά εκρήξεων βομβών έξω από Χριστιανικές Εκκλησίες και ένα μοναστήρι στη Μοσούλη τραυματίστηκαν 4 άτομα.

    [06] Νέο βίντεο της Αλ Κάιντα

    07-01-2008

    Ο καταζητούμενος Άνταμ Γκαντάν.

    Νέο βίντεο που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα της Αλ Κάιντα δείχνει τον Αμερικανό μέλος της Αλ Κάιντα, Άνταμ Γκαντάν, να ζητά επιθέσεις κατά του Προέδρου Μπους στην διάρκεια της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή. Στο 50 λεπτών βίντεο ο Γκαντάν, καταδικάζει την αμερικανική εξωτερική πολιτική καθώς επίσης και τους Άραβες ηγέτες οι οποίοι θα φιλοξενήσουν τον αμερικανό πρόεδρο. Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

    Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας, Γκόρντον Τζόντρω, δηλώνει ότι η Αλ Κάιντα προσφέρει μόνο βία και θάνατο. Σχολιάζοντας το θέμα του Γκαντάν, ο κ. Τζόντρω δήλωσε ότι το διαβατήριο του δεν ισχύει πλέον γιατί καταζητείται για προδοσία.

    Ο Γκαντάν, γεννήθηκε στις ΗΠΑ, και μεγάλωσε στη Καλιφόρνια, αποκαλεί τον εαυτό του 'Αζάμ ο Αμερικανός' και στην ταινία μιλά κυρίως Αγγλικά φορώντας την παραδοσιακή ενδυμασία των Αράβων της περιοχή του Περσικού. Τα τελευταία χρόνια ο Γκαντάν έχει εμφανιστεί σε αρκετά βίντεο της Αλ Κάιντα. Αμερικανικό δικαστήριο το 2006 τον χαρακτήρισε προδότη και το FBI προσφέρει αμοιβή ενός εκατομμυρίου δολαρίων για κάθε πληροφορία που μπορεί να οδηγήσει στη σύλληψη του.

    [07] Ο Πρόεδρος Μπους ετοιμάζεται για την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή

    07-01-2008

    Ο Πρόεδρος Μπους

    Ο Πρόεδρος Μπους δήλωσε ότι κατά την διάρκεια της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή θα συζητήσει το θέμα του Ιράν και την ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Ο κ. Μπους δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, αλλά σε συνέντευξη τύπου δήλωσε ότι προετοιμάζει σχέδιο για την αντιμετώπιση των 'επιθετικών φιλοδοξιών' του Ιράν και για να διαβεβαιώσει ηγέτες του Αραβικού κόσμου ότι η Ουάσιγκτον είναι προσηλωμένη στη περιφερειακή ασφάλεια.

    Το Ιράν επέκρινε την περιοδεία του Αμερικανού προέδρου στη Μέση Ανατολή. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Αλή Χοσεϊνί, δήλωσε ότι ο κύριος Μπους παρεμβαίνει στην πολιτική της περιοχής, αλλά έχει αποτύχει να απομονώσει την Τεχεράνη.

    Ο πρόεδρος Μπους θα ταξιδέψει στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη για να προωθήσει την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή. Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ δήλωσε ότι η χώρα του θα καλωσορίσει με 'ανοικτές αγκάλες' τον Πρόεδρος Μπους. Ο κ Ολμερτ είπε επίσης ότι θα συζητήσουν θέματα ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων και των Παλαιστινιακών επιθέσεων με ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας.

    [08] Κένυα: Απέτυχε ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας

    07-01-2008

    Ράιλα Οντίνγκα

    Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Κένυα, Ράιλα Οντίνγκα, απέρριψε τη Κυριακή την προσφορά του προέδρου Μουάι Κιμπάκι, για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και απαίτησε την παραίτηση του.

    Ο κ. Κιμπάκι προέβη στην εν λόγω πρόταση μετά από συνομιλίες με την Αμερικανίδα βοηθό υπουργό εξωτερικών για Αφρικανικές υποθέσεις, Ζεντάγι Φρέϊζερ, και τον Νοτιο-Αφρικανό αρχιεπίσκοπο Ντέσμοντ Τούτου, που προσπάθησαν να πιέσουν την ηγεσία της Κένυας να επιλύσει το πρόβλημα των επίμαχων προεδρικών εκλογών της 27ης Δεκεμβρίου. Αλλά ο κ. Οντίνγκα δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για την πρόταση του κ. Κιμπάκι διότι δεν έχει κερδίσει τις εκλογές και βρίσκεται στην εξουσία παράνομα.

    Επίσης το Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε ότι στέλνει 670 τόνους τροφίμων στο Ναϊρόμπι και την δυτική πόλη Ελντορέτ, ενώ ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός έκανε έκκληση για 13 εκατομμύρια δολάρια βοήθειας για τους εκτοπισμένους Κενυάτες.

    [09] Τον άλλο μήνα το νέο βιβλίο της Μπεναζίρ Μπούτο

    07-01-2008

    Ο εκδοτικός οίκος HarperCollins ανακοίνωσε ότι τον επόμενο μήνα θα εκδώσει το βιβλίο της πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο, γραμμένο πριν τη δολοφονία της.

    Ο HarperCollins ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει το βιβλίο, με τίτλο 'Συμφιλίωση: Ισλάμ, Δημοκρατία και η Δύση', στις 12 Φεβρουάριου, μερικές εβδομάδες πριν την αρχική ημερομηνία και ότι η επικείμενη έκδοση έχει τη πλήρη υποστήριξη της οικογένειας και των συμβούλων της Μπεναζίρ Μπούτο.

    Η δολοφονημένη πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν ολοκλήρωσε τη συγγραφή του βιβλίου της μόνο λίγες ημέρες πριν το θάνατο της στις 27 Δεκεμβρίου από βομβιστή αυτοκτονίας σε προεκλογική συγκέντρωση στη πόλη Ραβαλπίντι.

    Ο εκδότης είπε ότι στο βιβλίο της η Μπεναζίρ Μπούτο ζητά τη συμφιλίωση του Ισλάμ με τις δημοκρατικές αξίες, παρά την αντίσταση των εξτρεμιστών.

    Ανώτερος επιμελητής του εκδοτικού οίκου HarperCollins επισήμανε ότι ο θάνατος της Μπεναζίρ Μπούτο προσθέτει ακόμη πιο πολλή βαρύτητα στο μήνυμα της και χαρακτηρίζει το βιβλίο ως ύστατη 'κληρονομιά της'.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 8 January 2008 - 2:19:18 UTC