Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-02-11

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] O Ομπάμα κέρδισε το Μέην με 59%
  • [02] Ο Γκέητς στη Βαγδάτη
  • [03] Ο Ολμέρτ αντιστέκεται σε πιέσεις να εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας
  • [04] Μέχρι την Τρίτη η απεργία σεναριογράφων του Χόλυγουντ
  • [05] Άλλος ένας περίπατος στο διάστημα
  • [06] Συνθήκες κράτησης στην Ελλάδα
  • [07] Μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο στη Μεγαλόπολη
  • [08] Παράγοντες της ομογένειας αποφάσισαν να βοηθήσουν την Ελλάδα στη διαμάχη με τα Σκόπια

  • [01] O Ομπάμα κέρδισε το Μέην με 59%

    11-02-2008

    Ο προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος, Μπαράκ Ομπάμα, είναι ο νικητής των προκριματικών εκλογών στην πολιτεία Μέην παίρνοντας το 59% της ψήφου, έναντι ποσοστού 41% που παίρνει η αντίπαλος του Χίλαρυ Κλίντον. Στο μεταξύ την Κυριακή, η κ. Κλίντον αντικατέστησε την επικεφαλής της προεκλογικής της εκστρατείας, όταν ο αντίπαλος της Μπαράκ Ομπάμα αναδείχτηκε νικητής σε 4 πολιτείες στις προκριματικές εκλογές του Σαββάτου.

    Ο κ. Ομπάμα κέρδισε στις προκριματικές εκλογές της Λουϊζιάνα, της Νεμπράσκα, και της πολιτείας της Ουάσιγκτον καθώς επίσης και στις Παρθένους Νήσους. Και στις 4 πολιτείες ο κ. Ομπαμα υπερτέρησε της κ. Κλίντον κατά 20 ή και περισσότερες μονάδες. Πάντως η κ. Κλίντον εξακολουθεί να διατηρεί μικρό προβάδισμα στον αριθμό εκλεκτορικών ψήφων.

    Την Τρίτη, εξάλλου, πραγματοποιούνται προκριματικές εκλογές στη Βιρτζίνια, το Μέρυλαντ και την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, την Ουάσιγκτον.

    [02] Ο Γκέητς στη Βαγδάτη

    11-02-2008

    Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέητς ενημερώνει δημοσιογράφους στο αεροπλάνο του καθοδόν προς το Ιράκ.

    Από επιθέσεις και συγκρούσεις σ' ολόκληρο το Ιράκ την Κυριακή σκοτώθηκαν περίπου 50 άτομα, καθώς o Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέητς διεξήγαγε ξαφνική επίσκεψη στη Βαγδάτη για συνομιλίες με ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους.

    Σε μία από τις πιο αιματηρές επιθέσεις του τελευταίου μήνα, βομβιστής αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο σκότωσε τουλάχιστον 25 άτομα, σε ιρακινό σταθμό έλεγχου για την προστασία κεντρικής αγοράς στην πόλη Μπαλάντ στο κεντρικό Ιράκ.

    Στη Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ ένοπλοι επετέθησαν σε 2 χωριά και άρχισαν να μάχονται με τοπικούς πολιτοφύλακες, από τις συγκρούσεις έχασαν τη ζωή τους περίπου 21 άτομα. Ο αμερικανικός στρατός αναφέρει ότι 10 αντάρτες και 5 πολιτοφύλακες που διατηρούσαν σχέσεις με τις συμμαχικές δυνάμεις επίσης σκοτώθηκαν.

    Στη Βαγδάτη ο υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέητς και ο Στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους ο οποίος ηγείται των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο Ιράκ, λέγεται ότι συζήτησαν το ενδεχόμενο απόσυρσης περισσοτέρων στρατευμάτων από τη χώρα.

    Ο κ. Γκέητς δήλωσε ότι θα ρωτήσει τους Ιρακινούς ηγέτες για την πρόοδος που έχει επιτελεστεί στον τομέα της εθνική συμφιλίωσης, συμπεριλαμβανομένης και την θέσπισης νομοθεσίας για την περιφερειακή αυτονομία περιοχών του Ιράκ.

    [03] Ο Ολμέρτ αντιστέκεται σε πιέσεις να εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας

    11-02-2008

    Ισραηλινοί μεταφέρουν τραυματισμένο παιδί σε νοσοκομείο της Ασκελόν.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Εχούντ Ολμέρτ, αντιστέκεται σε πιέσεις να εισβάλλει στη Λωρίδα της Γάζας, μετά από Παλαιστινιακή επίθεση με ρουκέτα που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό παιδιού στο Ισραήλ.

    Η επίθεση προκάλεσε διαδήλωση στην Ιερουσαλήμ κατοίκων της συνοριακής πόλης Σντερότ, οι οποίοι ζητούσαν την παραίτηση του κ. Ολμέρτ και την λήψη στρατιωτικών μέτρων. Αλλά κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τη Κυριακή ο κ. Ολμέρτ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η οργή δεν αποτελεί στρατηγικό σχέδιο και επανέλαβε ότι θα συνεχίσει περιορισμένες στρατιωτικές ενέργειες στη Γάζα, καθώς και την καταδίωξη ατόμων με ανάμειξη σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

    Πάντως η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Τζίπι Λίβνι, δήλωσε ότι όσο εξτρεμιστές συνεχίζουν να χρησιμοποιούν Παλαιστινιακά εδάφη για επιθέσεις με ρουκέτες, 'δεν υπάρχει ελπίδα' για την δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους που θα συμπεριλαμβάνει και τη Γάζα.

    [04] Μέχρι την Τρίτη η απεργία σεναριογράφων του Χόλυγουντ

    11-02-2008

    Ορισμένα μέλη της Ένωσης Σεναριογράφων του Χόλυγουντ επιστρέφουν από σήμερα στις δουλειές τους για πρώτη φορά μετά από τρεις και πλέον μήνες, λόγω της απεργίας της Ένωσης. Πάντως η πλειοψηφία των 10 χιλιάδων μελών της Ένωσης Σεναριογράφων θα συνεχίσουν να απεργούν τουλάχιστον μέχρι τη Τρίτη που θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία για την προτεινόμενη συμφωνία με τα κινηματογραφικά στούντιο. Αν εγκριθεί η συμφωνία η Ένωση Σεναριογράφων θα ζητήσει απ' τα μέλη της να επιστρέψουν στις δουλειές τους απ' τη Τετάρτη. Η προτεινόμενη συμφωνία επιλύει το κύριο αίτημα των Σεναριογράφων δίνοντας τους μέρισμα απ' τα κέρδη τηλεοπτικών προγραμμάτων και ταινιών που διατίθενται μέσω Ίντερνετ.

    [05] Άλλος ένας περίπατος στο διάστημα

    11-02-2008

    Διαστημικό περίπατο θα πραγματοποιήσουν σήμερα τα μέλη του πληρώματος του διαστημικού λεωφορείου Ατλαντίς για να ενσωματώσουν νέο Ευρωπαϊκό εργαστήριο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο διαστημικός αυτός περίπατος καθυστέρησε λόγω ασθένειας του Γερμανού αστροναύτη, Χανς Σλέγκελ, ο οποίος όμως θα είναι αρκετά καλά μέχρι την Τετάρτη για να συμμετάσχει σε άλλο διαστημικό περίπατο, δηλώνουν αξιωματούχοι της ΝΑΣΑ.

    Το Ευρωπαϊκής κατασκευής εργαστήριο Κολόμβος, που έχει κοστίσει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, θα χρησιμοποιηθεί σε ευρεία κλίμακα πειραμάτων, συμπεριλαμβανομένων και ερευνών για τις επιπτώσεις των διαστημικών ταξιδιών στο ανθρώπινο σώμα.

    [06] Συνθήκες κράτησης στην Ελλάδα

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Λουξεμβούργο

    11-02-2008

    Ένα χρόνο ακριβώς μετά την επίσκεψη της ειδικής επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης στις ελληνικές φυλακές προκειμένου να ελεγχθούν οι συνθήκες κράτησης περίθαλψης και μεταχείρισης των φυλακισμένων , δόθηκε στην δημοσιότητα την Παρασκευή στο Στρασβούργο, η σχετική έκθεση επικυρωμένη και από την Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και Απάνθρωπης ή και Απαξιωτικής Μεταχείρισης και Τιμωρίας.

    Στην έκθεση αναφέρεται ότι παρατηρήθηκαν ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, υπερπληρότητα και ξυλοδαρμοί σε κρατητήρια και φυλακές, ενώ σημειώνεται ότι οι ελληνικές αρχές δεν έχουν δώσει την προσοχή που απαιτείται στις καταγγελίες που έχουν γίνει για κακομεταχείριση κρατουμένων.

    Στο θέμα της περίθαλψης την οποία η Επιτροπή χαρακτηρίζει ως 'μετρίου επιπέδου' εκφράζει την ανησυχία της αν είναι επαρκής, αν έχουν εύκολη πρόσβαση σ αυτήν οι κρατούμενοι ενώ αμφισβητείται και η ποιότητά της.

    Στα συμπεράσματα της έκθεσης η επιτροπή σημειώνει με έμφαση ότι χρειάζεται να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την βελτίωση των συνθηκών κράτησης των ατόμων που στερούνται την ελευθερία τους.

    Η Ελλάδα από την πλευρά της, μετά την κοινοποίηση της έκθεσης έστειλε πολυσέλιδη απάντηση στο Συμβούλιο της Ευρώπης στην οποία τονίζεται ότι ελήφθησαν υπόψη όλες οι διαπιστώσεις και συστάσεις της Επιτροπής και ότι υπάρχει η επιθυμία να διασφαλισθεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η σωματική ακεραιότητα των κρατουμένων καθώς και οι συνθήκες υγιεινής. Γι αυτό και έχουν ήδη ληφθεί μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση και έχουν δοθεί οδηγίες προς τα όργανα της τάξης.

    Στην ελληνική απάντηση επίσης υπάρχουν και απαντήσεις σε 10 συγκεκριμένες καταγγελίες για κακομεταχείριση κατά την κράτηση που αναφέρονται ιδιαίτερα στην έκθεση της Επιτροπής.

    [07] Μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο στη Μεγαλόπολη

    Μαρία Σπυριδωνάκου

    Αθήνα

    11-02-2008

    Το δεύτερο μεγαλύτερο φωτοβολταικό πάρκο στο κόσμο αναμένεται να κατασκευαστεί στη Μεγαλόπολη από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.Το πάρκο συνολικής ισχύος 50 μεγαβάτ υπολογίζεται να λειτουργήσει σε περίπου 2 χρόνια και να τροφοδοτήσει με ρεύμα περίπου τα μισά νοικοκυριά του νομού Αρκαδίας.

    Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε Τάσος Γκαρής η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου θα αποτελέσει μια πρωτόγνωρη επένδυση στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για όλη την Ευρώπη.Τα κέρδη από τη λειτουργία του πάρκου, επισημαίνει ο κύριος Γκαρής, θα είναι πολλαπλά και σημαντικά για τη τοπική κοινωνία αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

    Να υπενθυμίσουμε ότι τα πρώτα φωτοβολταϊκά πάρκα κατασκευάστηκαν από τη ΔΕΗ τη δεκαετία του 80. Από τότε πολλά τέτοια πάρκα έχουν κατασκευαστεί σ' ολόκληρη τη χώρα μικρότερης βεβαίως ισχύος.

    Το ότι επιδοτούνται οι ιδιώτες για τη κατασκευή φωτοφολταϊκών πάρκων και όχι οι δήμοι είναι ένα σημείο για το οποίο μονίμως ενίστανται οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του δήμαρχου Σχηματαρίου Βαγγέλη Γεωργίου.

    Παρά τις αντιρρήσεις της αυτοδιοίκησης 2 δύο βασικές προϋποθέσεις για την επιδότηση φωτοβολταικών πάρκων παραμένουν και αυτές ορίζουν πρώτον το συνολικό κόστος της επένδυσης να υπερβαίνει τις 100 χιλιάδες ευρώ και δεύτερον η επιδότηση να μην απευθύνεται σε φυσικό πρόσωπο.

    [08] Παράγοντες της ομογένειας αποφάσισαν να βοηθήσουν την Ελλάδα στη διαμάχη με τα Σκόπια

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    11-02-2008

    Αλέξανδρος Μαλλιάς

    Ο Πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Αλέξανδρος Μαλλιάς, ανέπτυξε τις Ελληνικές θέσεις στο θέμα της επίσημης ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, κατά την διάρκεια ειδικής σύσκεψης που διοργανώθηκε στην Ουάσιγκτον με σκοπό την ενημέρωση των ηγετών της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας προκειμένου αυτοί να συντονίσουν την άμεση ενεργοποίηση της ομογένειας, εν όψει της διαδικασίας για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

    Στην ειδική σύσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία του Συντονιστή Σ.Α.Ε. Περιφέρειας Η.Π.Α., Θεόδωρου Σπυρόπουλου, (Ted Spyropoulos) πήραν επίσης μέρος η Νίνα Γκατζούλη (Nina Gatzoulis), Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, ο Εμμανουήλ Βελιβασάκης (Emmanuel Vilivassakis), Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, ο Βασίλης Μωσαΐδης (Basil Mossaidis), Διευθυντής της ΑΧΕΠΑ, ο Νίκος Λαριγγάκης (Nick Larigakis), Διευθυντής του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου, ο Ανδρέας Μανάτος (Andrew Manatos), Πρόεδρος της ομώνυμης εταιρείας δημοσίων σχέσεων και ο Δημήτρης Πάλλας (Dimitris Pallas), Πρόεδρος του Αμερικανοελληνικού Κογκρέσου.

    Ο Πρέσβης Αλέξανδρος Μαλλιάς επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της Ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις για το θέμα της επίσημης ονομασίας της ΠΓΔΜ και παράλληλα τόνισε πως προϋπόθεση για να ενταχθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ είναι η από μέρους της εφαρμογή πολιτικής καλής γειτονίας στην διαδικασία για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

    Ο κύριος Μαλλιάς είπε επίσης πως η Ελλάδα αναγνωρίζει και αναμένει την συμβολή της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας στην προώθηση και την προάσπιση των εθνικών θεμάτων της.

    Στην σύσκεψη της Ουάσιγκτον πήρανε επίσης μέρος εκπρόσωποι των βουλευτών Ζακ Σπέις (Zack Space), Κάρολιν Μαλόνι (Carolyn Maloney), Νίκη Τσόγκα (Nikki Tsongas) και Άλμπιο Σίρες (Albio Sires).

    Θεόδωρος Σπυρόπουλος

    Μετά την σύσκεψη, ο διοργανωτής της, Θεόδωρος Σπυρόπουλος δήλωσε: 'Ήταν μία γόνιμη συνάντηση και αποφασίσθηκε συντονισμός στις ενέργειές μας. Σκοπός μας είναι η άμεση κινητοποίηση των ομογενών ώστε, ως Αμερικανοί πολίτες, να ενθαρρύνουν βουλευτές και γερουσιαστές να συνκηδεμονεύσουν τα δύο ψηφίσματα SR300 και HR 356. Πάνω από 100 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς και τρεις γερουσιαστές, ο Μπαράκ Ομπάμα (Barack Obama), η Ολυμπία Σνόου (Olympia Snowe) και ο Ρόμπερτ Μενέντεζ (Robert Menendez), έχουν ήδη προσυπογράψει την ανάλογη νομοθεσία. Ως αμερικανοί πολίτες ελληνικής καταγωγής, διαθέτουμε μεγάλη δύναμη και μπορούμε να ζητήσουμε από τους πολιτικούς εκπροσώπους μας να ασκήσουν πίεση στην ΠΓΔΜ να κάμψει την αδιαλλαξία της και να συμβάλει σε μία κοινά αποδεκτή λύση για την ονομασία του κρατιδίου τους πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο'.

    Το Ψήφισμα 356 της Βουλής των Αντιπροσώπων, που είναι ένα από τα δύο ψηφίσματα στα οποία αναφέρθηκε ο κύριος Σπυρόπουλος, κατατέθηκε στην πρώτη περίοδο των εργασιών του 110ου Αμερικανικού Κογκρέσου. Και με πρωτοβουλία της λεγόμενης Εθνικής Συντονιστικής Προσπάθειας των Ελλήνων (CEH), το κείμενό του καταχωρήθηκε αυτές τις μέρες στην μεγαλύτερη εφημερίδα της Ουάσιγκτον για να γίνει γνωστό πως μια μεγάλη μερίδα της νομοθετικής εξουσίας βλέπει το όλο θέμα. Το ψήφισμα αναφέρει επί λέξει τα εξής:

    'Δια του ψηφίσματος αυτού εκφράζεται η άποψη της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM) θα πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί οτιδήποτε παραβιάζει πρόνοιες της προσωρινής συμφωνίας, που έχει επιτευχθεί με την διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών μεταξύ της FYROM και της Ελλάδας αναφορικά με εχθρικές δραστηριότητες ή προπαγάνδα, και θα πρέπει επίσης να συνεργασθεί με τα Ηνωμένα Έθνη και την Ελλάδα για την επίτευξη του κοινού στόχου των Ηνωμένων Πολιτειών και των Ηνωμένων Εθνών, που είναι η εξεύρεση ενός αμοιβαία αποδεκτού επίσημου ονόματος για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας'.

    Ντόρα Μπακογιάννη

    Το Ψήφισμα 356 της Βουλής συγκηδεμονεύουν ο δημοκρατικός βουλευτής και πρόεδρος της υποεπιτροπής για θέματα Ευρώπης, Ρόμπερτ Γουέξλερ (Robert Wexler), ο ρεπουμπλικανός βουλευτής Έλτον Κάλεγκλι (Elton Gallegly), που ηγείται του κόμματός του στην ίδια υποεπιτροπή του Κογκρέσου, και οι δύο συμπρόεδροι της κοινοβουλευτικής ομάδας προώθησης Ελληνικών θεμάτων στο Κογκρέσο, βουλευτές Κάρολυν Μαλόνι (Carolyn Maloney) του δημοκρατικού κόμματος και Γκας Μπιλιράκης (Gus Bilirakis) του ρεπουμπλικανικού κόμματος. Συνολικά υπέρ του Ψηφίσματος 356 έχουν μέχρι στιγμής ταχθεί 101 βουλευτές και από τα δύο κόμματα. Το αντίστοιχο ψήφισμα στην Γερουσία, γνωστό ως SR 300 υπέβαλε ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ (Robert Menendez).

    Αναφερόμενη στα δύο αυτά ψηφίσματα λίγο μετά την σύσκεψη ομογενειακών ηγετών στην Ουάσιγκτον, η Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, Νίνα Γκατζούλη, είπε: 'Τα ψηφίσματα καλούν την ΠΓΔΜ να συνεργασθεί με την Ελλάδα εντός του πλαισίου της διαδικασίας των Ηνωμένων Εθνών με σκοπό να πραγματοποιηθούν οι από μακρού τεθέντες πολιτικοί στόχοι των Ηνωμένων Πολιτειών και των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να επιτευχθεί κοινά αποδεκτή λύση για το επίσημο όνομα της ΠΓΔΜ'. Η κυρία Γκατζούλη τόνισε την ανάγκη για συνέχιση της συνεργασίας ανάμεσα στην Παμμακεδονική και τις άλλες ομογενειακές οργανώσεις, λέγοντας: 'Είμαι πολύ ικανοποιημένη που μας δόθηκε η ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί, σε ένα χώρο και να συζητήσουμε το μείζον αυτό θέμα, το οποίο δεν είναι μόνον θέμα της Παμμακεδονικής, αλλά και θέμα των απανταχού Ελλήνων'.

    Εμμανουήλ Βελιβασάκης

    Με παρόμοιο πνεύμα μίλησε μετά την σύσκεψη στη Ουάσιγκτον και ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, Εμμανουήλ Βελιβασάκης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: 'Το ΕΣΕ υποστηρίζει πάντοτε την Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής και τις θέσεις της για το Μακεδονικό. Ήρθε η ώρα όμως για συντονισμένη προσπάθεια από όλους τους φορείς της Ομογένειας. Το ΕΣΕ θα συνεργασθεί και με την AHEPA στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει σε μέλη της Αμερικανικής κυβέρνησης τον προσεχή Μάρτιο. Αυτή ήταν μία πολύ θετική συνάντηση και ελπίζω να επαναληφθεί'.

    Η προσοχή στρέφεται τώρα στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Ουάσιγκτον η Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρα Μπακογιάννη από τις 13 μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2008 και ιδιαίτερα στις διαβουλεύσεις που θα έχει κατά την παραμονή της στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ με την Αμερικανίδα ομόλογό της, Κοντολίζα Ράις (Condoleezza Rice) και με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τζων Νεγρoπόντε (John Negroponte) στο Στέητ Ντηπάρτμεντ, αλλά και με μέλη του Κογκρέσου. Η κυρία Μπακογιάννη αναμένεται ότι θα ενημερώσει τους συνομιλητές της για τη στάση της Αθήνας στο θέμα της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και για άλλα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 12 February 2008 - 2:19:02 UTC