Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-03-26

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] O Μοκτάντα αλ Σαντρ απειλεί με κλιμάκωση της βίας
  • [02] Tα H.E. προσηλωμένα στην επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή
  • [03] Νέα κυβέρνηση στο Πακιστάν
  • [04] Προβληματικές οι προοπτικές για τους ηλικιωμένους στις ΗΠΑ
  • [05] Νέα Υόρκη: Καλύτερες υπηρεσίες από αεροπορικές εταιρείες;
  • [06] Ο Λίβανος μποϋκοτάρει την Αραβική Διάσκεψη κορυφής

  • [01] O Μοκτάντα αλ Σαντρ απειλεί με κλιμάκωση της βίας

    26-03-2008

    Iρακινή αστυνομία περιπολεί τη Βασόρα.

    Ιρακινοί αξιωματούχοι λένε ότι τουλάχιστον 12 άτομα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων στην επαρχία Βασόρα την Τρίτη, καθώς κυβερνητικές δυνάμεις ασφάλειας και σιίτες πολιτοφύλακες αγωνίζονται να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την πετρελαιοπαραγωγό αυτή περιοχή.

    Ο ακραίος σιίτης κληρικός Μοκτάντα αλ Σαντρ ζητά από τους υποστηρικτές του την διενέργεια διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τις πρόσφατες επιδρομές και συλλήψεις του Στρατού Μαχντί , του οποίου και ηγείται. Ένας σύμβουλος του αλ Σαντρ διάβασε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι ο σιίτης κληρικός μπορεί να διατάξει 'τη διενέργεια επανάστασης' αν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις κατά των υποστηρικτών του. Οι επιθέσεις επίσης θέτουν σε κίνδυνο την εξάμηνη κατάπαυση πυρός την οποία τηρεί από πέρυσι ο αλ Σαντρ.

    Σε συνέντευξή του στη ΦτΑ μέλος της Ιρακινής βουλής προσκείμενο στη αλ Σαντρ ζήτησε από τους υποστηρικτές του να είναι προσεκτικοί και να αποφύγουν την περαιτέρω κλιμάκωση της βίας.

    [02] Tα H.E. προσηλωμένα στην επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή

    26-03-2008

    Τα Ηνωμένα Έθνη υποσχέθηκαν να υποστηρίξουν την επίτευξη ειρήνης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Ο γενικός γραμματέας των Η.Ε. Μπαν Κι Μουν δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφάλειας ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του για την επίλυση της κρίσης και θα εργαστεί για την δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους που θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ.

    Ο κ. Μπαν ζήτησε και από τις δύο πλευρές να μην αφήσουν τα πρόσφατα επεισόδια βίας να επηρεάσουν την ειρηνευτική διαδικασία. Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας για πολιτικά θέματα Λυν Πάσκο δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί η πολιτική διαδικασία.

    Ο αμερικανός Πρέσβης, Ζαλμάι Χαλιλζάντ δήλωσε ότι ο εποικοδομητικός ρόλος που μπορεί να παίξει η διεθνής κοινότητα, το Συμβούλιο Ασφάλειας και τα Η.Ε. είναι να βοηθήσει τις δύο πλευρές να υλοποιήσουν τη ειρηνική συνύπαρξη δύο κρατών.

    [03] Νέα κυβέρνηση στο Πακιστάν

    26-03-2008

    Περβέζ Μουσάραφ και Γιουσούφ Ράζα Τζιλάνι.

    Ο Πρόεδρος του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ χοροστάτησε της τελετής ορκωμοσίας του δημοκρατικά εκλεγμένου πρωθυπουργού Γιουσούφ Ράζα Τζιλάνι, ο οποίος θα ηγηθεί νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Η τελετή ορκωμοσίας έγινε την Τρίτη στο προεδρικό ανάκτορο της Ισλαμαμπάντ.

    Μετά την ορκωμοσία του ο κ Τζιλάνι ζήτησε από τα πολιτικά κόμματα της χώρας του να συνεργαστούν στην αντιμετώπιση κρίσεων, και ειδικότερα οικονομικών προβλημάτων. Ο Πρόεδρος Μπους συνεχάρη, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, τον κ Τζιλάνι και επανέλαβε ότι η Ουάσιγκτον θεωρεί το Πακιστάν σημαντικό σύμμαχο. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι δυο ηγέτες συμφώνησαν στην πάταξη των εξτρεμιστών.

    Επίσης, την Τρίτη, ο Πρόεδρος Μουσάραφ συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζων Νεγκρεπόντε και τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών, Ριτσαρντ Μπάουτσερ στην Ισλαμαμπάντ. Οι δυο αμερικανοί αξιωματούχοι, επίσης, είχαν επαφές με τον Ναουάζ Σαρίφ, ανώτερο στέλεχος στις νέα Πακιστανική κυβέρνηση.

    [04] Προβληματικές οι προοπτικές για τους ηλικιωμένους στις ΗΠΑ

    26-03-2008

    Νέα έκθεση αναφέρει ότι το σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ηλικιωμένων στις ΗΠΑ, το λεγόμενο, Medicare πρόκειται να χρεοκοπήσει μέχρι το 2019 εκτός και εάν επέλθουν αλλαγές. Το Medicare, λοιπόν σύμφωνα με τη έκθεση θα αρχίσει φέτος να ξοδεύει περισσότερα από τα έσοδα του. Αλλά με το ομοσπονδιακό πρόγραμμα συνταξιοδότησης, το λεγόμενο Social Security θα έχει ανάλογη μοίρα μέχρι το 2041 αν δεν επέλθουν και σ' αυτό αλλαγές.

    Το υπέρογκο κόστος της περίθαλψης των ηλικιωμένων έχει αρχίσει να εξετάζεται εξονυχιστικά στις ΗΠΑ καθώς 78 εκατομμύρια άτομα πλησιάζουν την ηλικία συνταξιοδότησης.

    [05] Νέα Υόρκη: Καλύτερες υπηρεσίες από αεροπορικές εταιρείες;

    26-03-2008

    Ομοσπονδιακό δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών αποφάνθηκε κατά πολιτειακού νόμου που θεσπίστηκε στην Νέα Υόρκη και ο οποίος απαιτεί από τις αεροπορικές εταιρείες να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες σε επιβάτες όταν το αεροπλάνο τους καθυστερεί να ξεκινήσει την πτήση του. Το σκεπτικό της αποφάσεως ήταν ότι μόνον το Ομοσπονδιακό κράτος έχει εξουσιοδότηση να θεσπίζει νόμους που αφορούν στην λειτουργία αεροπορικών εταιρειών, διότι δεν είναι πρακτικώς εφικτό οι εταιρείες αυτές να χρειάζεται να συμμορφώνονται με τοπικούς νόμους που διαφέρουν από πόλη σε πόλη.

    Το μέτρο της Νέας Υόρκης είχε υιοθετηθεί σε σχέση με την περίπτωση ενός αεροπλάνου της εταιρείας Airways που παρέμεινε σε διάδρομο απογείωσης επί 10 ώρες μέχρι να του δοθεί άδεια να αναχωρήσει αεροδρόμιο Κέννεντυ. Το υπό αμφισβήτηση μέτρο προβλέπει όπως οι αεροπορικές εταιρίες παρέχουν τροφή, πόσιμο νερό και καθαρές τουαλέτες σε επιβάτες που παραμένουν καθηλωμένοι σε ένα αεροσκάφος επί τρεις και πλέον ώρες.

    [06] Ο Λίβανος μποϋκοτάρει την Αραβική Διάσκεψη κορυφής

    26-03-2008

    Η κυβέρνηση του Λιβάνου αποφάσισε να μποϋκοτάρει την επικείμενη Αραβική Διάσκεψη κορυφής που είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 29 και 30 Μαρτίου στην Συριακή πρωτεύουσα, την Δαμασκό. Εκπρόσωπος της Λιβανικής κυβέρνησης είπε ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους πάρθηκε η απόφαση αυτή είναι η αδυναμία του κοινοβουλίου να αναδείξει νέο Πρόεδρο.

    Πολλά μέλη του φιλο-δυτικού κυβερνητικού συνασπισμού του Λιβάνου επιρρίπτουν στην Συρία την ευθύνη για την παρεμπόδιση της εκλογικής διαδικασίας και την κατηγορούν ότι υποδαυλίζει την πολιτική αναταραχή στον Λίβανο. Η Συρία αρνείται ότι έχει κάνει κάτι τέτοιο.

    Ο Λίβανος παραμένει δίχως Πρόεδρο από τον Νοέμβριο, όταν ο προσκείμενος φιλικά προς την Συρία Πρόεδρος Εμίλ Λαχούντ αποσύρθηκε μετά την ολοκλήρωση της θητείας του. Πολλές συνεδριάσεις του κοινοβουλίου για την ανάδειξη νέου προέδρου έχουν αναβληθεί.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 27 March 2008 - 2:18:30 UTC