Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-05-02

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Λονδίνο η Κοντολίζα Ράις
  • [02] Ιράκ: Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας
  • [03] Πρόταση Μπούς για επισιτιστική βοήθεια 770 εκατομμυρίων δολαρίων
  • [04] Συλλαλητήρια για το Μεταναστευτικό
  • [05] Κατακόρυφη μείωση των πωλήσεων μεγάλων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ

  • [01] Στο Λονδίνο η Κοντολίζα Ράις

    02-05-2008

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, εξέφρασε αμφιβολίες ότι το Ιράν θα δεχτεί κίνητρα που στοχεύουν στο να πείσουν την Τεχεράνη να εγκαταλείψει το επίμαχο πυρηνικό της πρόγραμμα. Η κ. Ράις βρίσκεται στο Λονδίνο για συνομιλίες με θέμα το Ιράν και την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή. Καθ' οδόν προς την Βρετανία δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να εφαρμόσει τις ισχύουσες κυρώσεις των ΗΕ σε βάρος του Ιράν.

    Το Στέητ Ντηπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι σήμερα η κ. Ράις θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση των μελών του λεγόμενου Κουαρτέτου για την Μέση Ανατολή που θα επικεντρωθεί στις εξελίξεις στη περιοχή μετά τον Δεκέμβριο του 2007.

    Επίσης η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σήμερα σε συνεδρίαση των 5 μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφάλειας και της Γερμανίας με θέμα το Ιράν.

    [02] Ιράκ: Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας

    02-05-2008

    Ιρακινοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι τουλάχιστον 35 άτομα σκοτώθηκαν και 65 άλλα τραυματίστηκαν από διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε γαμήλια δεξίωση στη πόλη Μπαλάντ Ρούζ, βορειοανατολικά της Βαγδάτης. Κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις, αλλά αξιωματούχοι δηλώνουν ότι έχουν όλα τα χαρακτηριστικά επιθέσεων της Αλ Κάιντα στο Ιράκ.

    Επίσης τη Πέμπτη από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Βαγδάτη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 9 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και ενός Αμερικανού στρατιώτη, και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 23.

    Στο μεταξύ, το συνδικάτο λιμενεργατών της δυτικής ακτής των ΗΠΑ πραγματοποίησε 24ωρη στάση εργασίας τη Πέμπτη ζητώντας το τερματισμό του πολέμου στο Ιράκ, 5 χρόνια μετά την γνωστή ομιλία του προέδρου Μπούς πάνω στο Αμερικανικό αεροπλανοφόρο 'Αβραάμ Λίνκολν' και κάτω από πανό που έγραφε 'Αποστολή Εξετελέσθη'. Κατά την εμφάνιση του αυτή την 1η Μαΐου του 2003, ο πρόεδρος Μπούς είχε διακηρύξει το τέλος των κύριων στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ιράκ, χαρακτηρίζοντας τες θρίαμβο στο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

    10 χιλιάδες λιμενεργάτες της Δυτικής Ακτής από την Καλιφόρνια μέχρι την πολιτεία Γουάσιγκτον έδωσαν έμφαση στην επέτειο με 24ωρη στάση εργασίας που προκάλεσε τον τερματισμό της φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων σ' ολόκληρη τη περιοχή.

    [03] Πρόταση Μπούς για επισιτιστική βοήθεια 770 εκατομμυρίων δολαρίων

    02-05-2008

    Ο Πρόεδρος Μπούς ζήτησε από το Αμερικανικό Κογκρέσο την έγκριση κονδυλίων ύψους 770 εκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση των ελλείψεων σε τρόφιμα και την αύξηση των τιμών τροφίμων σ' ολόκληρο τον κόσμο. Ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε ότι σε μερικές από τις φτωχότερες χώρες οι υψηλότερες τιμές τροφίμων μπορεί να οδηγήσουν στο υποσιτισμό και την πείνα.

    Ο Πρόεδρος Μπούς θέλει να χρηματοδοτήσει αγροτικά προγράμματα ανάπτυξης για να βοηθήσει τους αγρότες να διαφοροποιήσουν τις καλλιέργειες τους. Θέλει επίσης να προωθήσει αγροτική βοήθεια υπό μορφή αύξησης των εισαγωγών από αγρότες σε αναπτυσσόμενες χώρες.

    Η πρόταση του Αμερικανού προέδρου περιλαμβάνει επιπρόσθετη βοήθεια 60 εκατομμυρίων δολαρίων για φέτος, για τους ασθενέστερους οικονομικά πολίτες εδώ στις ΗΠΑ, που υπολογίζονται στα 26 εκατομμύρια και λαμβάνουν επισιτιστική βοήθεια απ' το κράτος.

    [04] Συλλαλητήρια για το Μεταναστευτικό

    02-05-2008

    Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν απ' άκρου σ' άκρον των ΗΠΑ στα ετήσια συλλαλητήρια μεταναστών επ' ευκαιρία της Ημέρας της Πρωτομαγιάς, αν και η συμμετοχή φέτος ήταν μικρότερη απ' ότι πέρυσι λόγω ανησυχιών για συλλήψεις παράνομων μεταναστών. Παρόλα αυτά χιλιάδες κατέβηκαν στους δρόμους στο Λος Αντζελες, το Σικάγο, το Μιλγουόκι και τη Νέα Υόρκη.

    Οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων επιδιώκουν να εντάξουν το θέμα της μετανάστευσης στην ατζέντα με τα κυριότερα θέματα της φετινής προεκλογικής εκστρατείας. Πάντως και οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι του Δημοκρατικού Κόμματος, οι Γερουσιαστές Μπαράκ Ομπάμα και Χίλαρυ Κλίντον, είχαν υποστηρίξει το μεταναστευτικό νομοσχέδιο του 2006, του Ρεπουμπλικανού προεδρικού υποψηφίου, Γερουσιαστή Τζον Μακέιν. Το νομοσχέδιο αυτό προέβλεπε υπό όρους νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών.

    [05] Κατακόρυφη μείωση των πωλήσεων μεγάλων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ

    02-05-2008

    Το υβριδικό τζίπ της Φόρντ

    Η κατακόρυφη άνοδος της τιμής των καυσίμων έχει επηρεάσει αρνητικά και τις πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, καθώς οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να προσανατολίζονται προς ποιο οικονομικά μοντέλα.

    Και οι τρεις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στο κόσμο, η General Motors, η Τογιότα και η Ford αναφέρουν μείωση των πωλήσεων τους τον Απρίλιο. Μάλιστα οι πωλήσεις μεγάλων αυτοκινήτων της General Motors μειώθηκαν κατά 27%. Σε αντίθεση οι πωλήσεις Υβριδικών μοντέλων και μικρότερων αυτοκινήτων σημείωσαν αύξηση.

    Συγκεκριμένα οι πωλήσεις των ιδιαίτερα δημοφιλών υβριδικών μοντέλων της Τογιότα σημείωσαν κατακόρυφη άνοδο της τάξης του 42%. Επίσης οι πωλήσεις του Φόρντ Focus του μικρότερου μοντέλου της εταιρείας που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν κατά 44%.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 3 May 2008 - 1:19:17 UTC