Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-05-09

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έρευνα για τις γυναίκες μετανάστες στην Ελλάδα
  • [02] Ομπάμα: Στόχος η ενότητα του Δημοκρατικού Κόμματος
  • [03] Μικρή η διείσδυση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βιρμανία
  • [04] Συνελήφθη ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στο Ιράκ
  • [05] Αιματηρές συγκρούσεις στη Βηρυτό
  • [06] Η 18η Μαΐου ανακηρύχθηκε ως Κυριακή της ΑΧΕΠΑ στην Αμερική

  • [01] Έρευνα για τις γυναίκες μετανάστες στην Ελλάδα

    Μαρία Σπυριδωνάκου

    Αθήνα

    09-05-2008

    612 γυναίκες που βρίσκονται στην Ελλάδα δέχτηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις με θέμα την απασχόληση τους, τη διαβίωση τους, τις επιθυμίες τους, αλλά και τις επιδιώξεις τους. Ένα από τα σημαντικά στοιχεία που προκύπτουν απ' την έρευνα έχει σχέση με τον τρόπο που μετακινούνται τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες σε σχέση με παλιότερα, επισημαίνει η διευθύντρια ερευνών του ΕΚΚΕ, Λάουρα Αλιμπράντι. Εντυπωσιακό είναι και το ποσοστό των μεταναστριών που βρίσκονται στην Ελλάδα.

    Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό μεταναστριών διαθέτει πτυχίο ανώτερης ή ανώτατης τριτοβάθμιας σχολής. Αυτό που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο είναι ένα στοιχείο σε σχέση με την κοινωνική ασφάλιση των μεταναστριών. Πολλές δεν θέλουν να ασφαλιστούν .... Σε αντίθεση με κάποιες άλλες που θέλουν αλλά δεν μπορούν.

    Παρά το γεγονός ότι η Eυρωπαϊκή νομοθεσία απαγορεύει τη νομιμοποίηση μεταναστών που έχουν ταξιδέψει μετά το 2004, πολλές είναι οι γυναίκες που έρχονται στην Ελλάδα και εργάζονται παράνομα με την ελπίδα ότι κάποτε θα φύγουν. Δεν είναι λίγες όμως, επισημαίνει η ερευνήτρια του ΕΚΚΕ, οι γυναίκες που επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα για πάντα.

    [02] Ομπάμα: Στόχος η ενότητα του Δημοκρατικού Κόμματος

    09-05-2008

    Από την επίσκεψη Ομπάμα στο Καπιτώλιο

    Ο Προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος, Μπαράκ Ομπάμα, επισκέφτηκε τη Πέμπτη την Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων επιδιώκοντας την υποστήριξη των 'υπερεκλεκτόρων' στην προσπάθεια του να κερδίσει το χρίσμα του κόμματος του. Ο κ. Ομπάμα φαίνεται πως υποστηρίζεται από λιγότερους 'υπερεκλέκτορες', αλλά προηγείται της αντιπάλου του, Χίλαρυ Κλίντον, στον αριθμό εκλεκτορικών ψήφων που προέκυψαν απ' την διαδικασία των προκριματικών εκλογών που συνεχίζεται.

    Ενδεχομένως η ψήφος των υπερεκλεκτόρων να είναι αυτή που θα καθορίσει το ποιος θα λάβει το χρίσμα του κόμματος στο συνέδριο των Δημοκρατικών τον Αύγουστο στο Κολοράντο.

    Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι θα πρέπει να καταβληθούν εντονότερες προσπάθειες για την αποκατάσταση της ενότητας του κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου και σημείωσε ότι πιστεύει πως η κ. Κλίντον θα κερδίσει τις επόμενες προκριματικές στη Δυτική Βιρτζίνια.

    Στις προεκλογικές της εμφανίσεις τη Πέμπτη η Χίλαρυ Κλίντον ζήτησε απ' τους υποστηρικτές της να αγνοήσουν τα προγνωστικά των πολιτικών παρατηρητών που έχουν κηρύξει την υποψηφιότητα της τελειωμένη.

    [03] Μικρή η διείσδυση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βιρμανία

    09-05-2008

    Ανθρωπιστική βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών έχει αρχίσει να φτάνει στη Βιρμανία αν και η στρατιωτική κυβέρνηση της χώρας εξακολουθεί να περιορίζει την διανομή της βοήθειας σε πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα που έχουν μείνει άστεγα από τον κυκλώνα Ναργκίς.

    4 αεροπλάνα του διεθνούς οργανισμού έφτασαν την Πέμπτη στην πρωτεύουσα της Βιρμανίας, Ραγκούν, ενώ η βοήθεια έχει αρχίσει να διανέμεται 5 μέρες μετά τον κυκλώνα απ' τον οποίο έχασαν τη ζωή τους περίπου 23 χιλιάδες άτομα, σύμφωνα με τους επίσημους υπολογισμούς, ενώ 42 χιλιάδες αγνοούνται. Ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ, Τζον Χόλμς, εξέφρασε απογοήτευση για τις καθυστερήσεις της Βιρμανικής κυβέρνησης και χαρακτήρισε τη κατάσταση ολοένα και ποιο απελπιστική.

    Ο γ.γ. των ΗΕ, Μπαν Κι Μούν, προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον ηγέτη της Βιρμανίας στρατηγό, Θαν Σουέ, για να επιτύχει πλήρη πρόσβαση στη χώρα ξένων ανθρωπιστικών οργανώσεων. Μετά από μέρες διαπραγματεύσεων η Βιρμανία ενέκρινε άδειες εισόδου 4 μόνο αξιωματούχων των ΗΕ και ορισμένων του Ερυθρού Σταυρού.

    Ο πρέσβης των ΗΠΑ στα ΗΕ, Ζαλμάι Χαλιλζάντ, εξέφρασε την αγανάκτηση της Ουάσιγκτον για τις καθυστερήσεις της Βιρμανικής ηγεσίας να δεχτεί την ξένη βοήθεια.

    [04] Συνελήφθη ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στο Ιράκ

    09-05-2008

    Αμπού Αγιούμπ αλ Μάσρι

    Η Ιρακινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της συνέλαβαν τον ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Ιράκ. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ δήλωσε ότι οι Ιρακινές δυνάμεις συνέλαβαν τον Αμπού Αγιούμπ αλ Μάσρι σε έφοδο στη Μοσούλη. Η Ιρακινή κυβέρνηση και ο Αμερικανικός στρατός δηλώνουν ότι διερευνούν την υπόθεση.

    Ο Αλ Μάσρι ανέλαβε την ηγεσία της Αλ Κάιντα στο Ιράκ μετά το θάνατο του Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι από Αμερικανική αεροεπιδρομή τον Ιούνιο του 2006.

    Οι Ιρακινές δυνάμεις είχαν ανακοινώσει πέρυσι το Μάιο ότι ο Αλ Μάσρι είχε σκοτωθεί σε μάχες βόρεια της Βαγδάτης, αλλά η Αλ Κάιντα στο Ιράκ είχε διαψεύσει τις πληροφορίες αυτές δίνοντας στη δημοσιότητα ηχογραφημένο μήνυμα του εξτρεμιστή. Μήνυμα του Αλ Μάσρι το περασμένο μήνα απειλούσε με νέα εκστρατεία επιθέσεων σε βάρος των Αμερικανικών δυνάμεων.

    [05] Αιματηρές συγκρούσεις στη Βηρυτό

    09-05-2008

    Η Χεζμπολλά του Λιβάνου απέρριψε την πρόταση της κυβέρνησης για συνομιλίες με στόχο τον τερματισμό των βιαιοτήτων στη Βηρυτό. Στο μεταξύ, οι αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις του Λιβάνου συνέχισαν τις μεταξύ τους συγκρούσεις στους δρόμους της Βηρυτού με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 6 άτομα. Οι συγκρούσεις μεταξύ της Χεζμπολλά και υποστηρικτών της κυβέρνησης κλιμακώθηκαν μετά την τηλεοπτική εμφάνιση του ηγέτη της οργάνωσης, Χασσάν Νασράλλα, ο οποίος χαρακτήρισε την προσπάθεια εξουδετέρωσης της οργάνωσης από την κυβέρνηση του Λιβάνου 'κήρυξη πολέμου'.

    Οι βιαιότητες άρχισαν τη Τετάρτη, όταν η Χεζμπολλά κήρυξε αντικυβερνητική απεργία στη Βηρυτό, την επομένη αιτήματος της κυβέρνηση του Λιβάνου να διαλύσει η Χεζμπολλά το επικοινωνιακό της δίκτυο. Μέλη της οργάνωσης τοποθέτησαν οδοφράγματα στους δρόμους προς το διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν ή να ακυρωθούν πολλές πτήσεις. Παράλληλα ο στρατός έστησε οδοφράγματα για να αποτρέψει τους διαδηλωτές απ' το να πλησιάσουν σε κυβερνητικά κτήρια.

    [06] Η 18η Μαΐου ανακηρύχθηκε ως Κυριακή της ΑΧΕΠΑ στην Αμερική

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    09-05-2008

    O Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος επέλεξε για φέτος την Κυριακή, 18η Μαΐου, ως την ημέρα του ετήσιου εορτασμού της Ελληνοαμερικανικής Προοδευτικής Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ στις εκκλησίες της ιεράς Αρχιεπισκοπής των Ηνωμένων Πολιτειών. Αναγνωρίζοντας το εξαίρετο έργο και τις προσπάθειες των μελών της ΑΧΕΠΑ ο Σεβασμιότατος επισήμανε ότι 'η διακεκριμένη αυτή οργάνωση έχει προαγάγει την εκπαίδευση, την κοινωνική ευθύνη και την φιλανθρωπία από της ιδρύσεώς της το 1922' και για τούτο, όπως είπε, αρμόζει να επιδείξουμε την τιμή και υποστήριξή μας για την ΑΧΕΠΑ αυτήν την ημέρα στο λατρευτικό ημερολόγιό μας.

    Η Ημέρα της ΑΧΕΠΑ συμπίπτει με την Κυριακή του Παραλύτου. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος μας υπενθυμίζει πως το Ευαγγέλιο της Κυριακής αυτής αναφέρεται στην ιστορία ενός ανθρώπου ο οποίος ήτανε άρρωστες επί 38 χρόνια και όταν τον είδε ο Θεός του έδειξε συμπάθεια και ανταποκρίθηκε στην ανάγκη της ασθενείας του προσφέροντάς του θεραπεία και σωτηρία.

    Ο Σεβασμιότατος παρατήρησε ότι με το ίδιο πνεύμα της συμπάθειας για τις ανάγκες των άλλων και του σεβασμού για την ζωή και την ευημερία η ΑΧΕΠΑ συνεχίζει το έργο της σε πολλούς σημαντικούς τομείς. Κατά την έκφρασή του, 'από υποτροφίες και βραβεία αριστείας μέχρι την προαγωγή των Ελληνικών ιδανικών στον σύγχρονο κόσμο, την συγκέντρωση χρημάτων για την εφαρμογή προγραμμάτων με σκοπό την ανακούφιση πληγέντων από καταστροφές, τις εργασίες συντηρήσεως και καλύψεως ιατρικών αναγκών, τα μέλη και οι οργανώσεις της ΑΧΕΠΑ ακολουθούν το παράδειγμα του Χριστού και της θεϊκής εντολής Του αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν (Ματθ. 19:19) εφαρμόζοντας την έμπρακτα'.

    Ο Αρχιεπίσκοπος κύριος Δημήτριος, σε μήνυμά του που προορίζεται να διαβαστεί σε κάθε ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αμερικής τονίζει ότι είναι για όλους αυτούς τους λόγους που ανακηρύσσεται η Κυριακή, 18 Μαΐου 2008, ως Κυριακή της ΑΧΕΠΑ και προσκαλεί τους πιστούς να προσφέρουν τις προσευχές τους και την συνδρομή τους στα τοπικά παραρτήματα της ΑΧΕΠΑ και στην εθνική οργάνωση.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 10 May 2008 - 1:18:34 UTC