Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-05-14

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ηλεκτρικά μοντέλα αυτοκίνητων στο εγγύς μέλλον
  • [02] Στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος Μπους
  • [03] Κίνα: Αγώνας για τον απεγκλωβισμό χιλιάδων θυμάτων
  • [04] Νέο κύμα εκκλήσεων προς τη κυβέρνηση της Βιρμανίας να άρει περιορισμούς στη χορήγηση βοήθειας
  • [05] Αντιπροσωπεία του Αραβικού Συνδέσμου στο Λίβανο
  • [06] Πακέτο προτάσεων Ιράν προς ΕΕ
  • [07] Αποφασιστική νίκη Κλίντον στη Δυτική Βιρτζίνια

  • [01] Ηλεκτρικά μοντέλα αυτοκίνητων στο εγγύς μέλλον

    14-05-2008

    Το Βολτ της Σεβρολέ.

    Οι υπέρογκες τιμές πετρελαίου και η μείωση στις πωλήσεις αυτοκίνητων αναγκάζουν τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες να στραφούν στη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας. Η εταιρεία Νίσσαν ανακοίνωσε την Τρίτη ότι πρόκειται να παρουσιάσει ηλεκτρικό μοντέλο αυτοκίνητου στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία μέχρι το 2010. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας επεσήμανε ότι η Νίσσαν μέχρι το 2012 θ' αρχίσει την μαζική παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

    Επίσης, η εταιρεία Νίσσαν προβλέπει πτώση 30% των κερδών της αυτό το χρόνο στα 3 κόμμα 2 δισεκατομμύρια δολάρια από 4 κόμμα 6 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Νίσσαν ακολουθεί το παράδειγμα της Τογιότα και της Χόντα στις προβλέψεις μειωμένων κερδών καθώς οι αγοραστές αποφεύγουν τα μεγάλα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν πολύ βενζίνη.

    Ο εμπειρογνώμονας σε θέματα αυτοκίνητου και περιβάλλοντος, Τζων Ντελ δήλωσε στη ΦτΑ ότι όλοι παρακολουθούν τη Νισσάν να δουν αν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα πετύχει. Επεσήμανε ότι η Νισσάν προσπαθεί να αναδειχτεί σε μεγάλο παίκτη στην αγορά με τη δημιουργία και παρουσίαση ενός εξ ολοκλήρου ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

    Η αμερικανική εταιρεία Σεβρολέ πρόκειται να παρουσιάσει το υβριδικό αυτοκίνητο Βολτ, μέχρι το 2010 και η Τογιότα λέει ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει στη αγορά την νέα γενιά των υβριδικών αυτοκινήτων Πράιους. Η Τογιότα επίσης επισημαίνει ότι τον τελευταίο χρόνο οι πωλήσεις υβριδικών αυτοκίνητων αυξήθηκαν κατά 42%. Επίσης η Κράισλερ, η Μιτσουμπίσι και η Σουμπαρού ετοιμάζονται να βγάλουν στην αγορά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

    [02] Στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος Μπους

    14-05-2008

    Ο Πρόεδρος Μπους

    Ο Πρόεδρος Μπους μεταβαίνει σήμερα στη Μέση Ανατολή για πενθήμερη περιοδεία που θα επικεντρωθεί στην συνέχιση των προσπαθειών του για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Ο κ. Μπους αναχώρησε απ' την Ουάσιγκτον τη Τρίτη το απόγευμα και φθάνει σήμερα στο Ισραήλ για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, Εχούντ Ολμέρτ.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι στόχος της επίσκεψης του είναι να ωθήσει τις δύο πλευρές πλησιέστερα προς μια συμφωνία μέχρι το τέλος του χρόνου και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσει να οικοδομήσει επί του τελευταίου γύρου ειρηνευτικών προσπαθειών που ξεκίνησαν πέρυσι.

    Ο κ. Μπους θα συμμετάσχει επίσης σε εορταστικές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 60 χρόνων απ' την ίδρυση του Ισραηλινού κράτους, ενώ έχουν προγραμματιστεί και συναντήσεις με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σαουδική Αραβία όπου θα συζητήσει κυρίως το θέμα των αποθεμάτων πετρελαίου με τον βασιλιά Αμπντάλλα. Στην πενθήμερη αυτή περιοδεία του ο Αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφτεί και την Αίγυπτο για συνομιλίες με τον πρόεδρο, Χόσνι Μουμπάρακ.

    [03] Κίνα: Αγώνας για τον απεγκλωβισμό χιλιάδων θυμάτων

    14-05-2008

    Οι πιθανότητες απεγκλωβισμού επιζώντων απ' τα συντρίμμια κατεστραμμένων απ' το σεισμό κτηρίων στη Κίνα, περιορίζονται δραστικά καθώς βροχοπτώσεις παρεμποδίζουν το έργο των σωστικών συνεργείων. Τη Τρίτη οι διασώστες ανέσυραν πτώματα, αλλά και επιζώντες στην επαρχία Σιτσουάν της νοτιοδυτικής Κίνας.

    Επίσης χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν την νύχτα για δεύτερη φορά στο ύπαιθρο φοβούμενοι τους μετασεισμούς και τα ετοιμόρροπα κτήρια. Ο επίσημος αριθμός των νεκρών απ' τον σεισμό ισχύος 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, πλησιάζει τις 13 χιλιάδες, ενώ οι διασώστες συνεχίζουν να ψάχνουν τα συντρίμμια στο επίκεντρο του σεισμού, την επαρχία Γουεντσουάν.

    Στην πόλη Μιανγιάνγκ, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Σιτσουάν, 18 χιλιάδες άνθρωποι πιστεύεται πως έχουν καταπλακωθεί απ' τα συντρίμμια των κτηρίων. Στην πόλη Μιανγιάνγκ φιλοξενείται το κέντρο του σχεδιασμού των πυρηνικών όπλων της Κίνας.

    [04] Νέο κύμα εκκλήσεων προς τη κυβέρνηση της Βιρμανίας να άρει περιορισμούς στη χορήγηση βοήθειας

    14-05-2008

    Σαμάκ Σουνταραβέι

    Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Σαμάκ Σουνταραβέι, μεταβαίνει σήμερα στη Βιρμανία για να μεταφέρει εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας προς την κυβέρνηση της χώρας να δεχτεί περισσότερη εξωτερική βοήθεια για τα θύματα του τυφώνα Ναργκίς. Ο κ. Σουνταραβέι συμφώνησε σε αίτημα του ΟΗΕ και των ΗΠΑ να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ της διεθνούς κοινότητας και της γειτονικής του χώρας.

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Μπούς και ο πρόεδρος της Κίνας, Χου Ζιντάο, συζήτησαν τη Τρίτη την πρόθεση της Ουάσιγκτον να διαθέσει περισσότερη βοήθεια στη Βιρμανία. Επίσης η Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε ψήφισμα τη Τρίτη που ζητά απ' την κυβέρνηση της Βιρμανίας να δώσει τέλος στους περιορισμούς για την χορήγηση βοήθειας.

    Τα ΗΕ προειδοποιούν για δεύτερη καταστροφή στη Βιρμανία αν η στρατιωτική κυβέρνηση της χώρας δεν επιτρέψει μαζική μεταφορά βοήθειας από αέρα και θάλασσα για τα θύματα του κυκλώνα. Εκπρόσωπος των ΗΕ δήλωσε ότι δεκάδες χιλιάδες επιζώντες θα πεθάνουν αν δεν πάρουν επείγουσα βοήθεια.

    [05] Αντιπροσωπεία του Αραβικού Συνδέσμου στο Λίβανο

    14-05-2008

    Αντιπροσωπεία διαμεσολαβητών του Αραβικού Συνδέσμου μεταβαίνει σήμερα στη Βηρυτό με στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων μεταξύ μαχητών της Χεζμπολλά και φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών. Πρόκειται για τις χειρότερες εμφύλιες συγκρούσεις στο Λίβανο εδώ και περίπου 2 δεκαετίες. Η κυβέρνηση του Λιβάνου και οι ΗΠΑ επιρρίπτουν ευθύνες στο Ιράν και τη Συρία για υποστήριξη της Χεζμπολλά.

    Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Μπούς, Στήβεν Χάντλυ, δήλωσε τη Τρίτη ότι η Ουάσιγκτον σκοπεύει να εντείνει τις πιέσεις της προς το Ιράν και τη Συρία και ζήτησε απ' τις χώρες της Μέσης Ανατολής να κάνουν το ίδιο. Επίσης ο κ. Χάντλυ επεσήμανε ότι το Συμβούλιο Ασφάλειας των ΗΕ θα εξετάσει το θέμα των βιαιοτήτων στο Λίβανο την άλλη εβδομάδα.

    Τη Τρίτη, για πρώτη φορά μετά την έναρξη των εχθροπραξιών, ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι θα διαμεσολαβήσει για τον τερματισμό της βίας.

    [06] Πακέτο προτάσεων Ιράν προς ΕΕ

    14-05-2008

    Το Ιράν υπέβαλλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση πακέτο προτάσεων που, όπως ισχυρίζεται η Τεχεράνη, θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίλυση των προκλήσεων που αντιμετωπίσει η διεθνής κοινότητα σε θέματα πυρηνικής ενέργειας.

    Ο πρέσβης του Ιράν στο Βέλγιο, Αλί Ασγκάρ Χατζί, παρέδωσε το πακέτο στον υπεύθυνο για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε. Χαβιέ Σολάνα κατά τη διάρκεια συνομιλιών τη Τρίτη στις Βρυξέλλες. Η πρεσβεία δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για το πακέτο αλλά είπε ότι αναφέρεται σε θέματα ασφάλειας, πολιτικής, οικονομίας και ενέργειας και προτείνει ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας.

    Το γραφείο του κ Σολάνα δήλωσε ότι θα εξετάσει την πρόταση.

    Ο κ. Σολάνα θα μεταβεί στη Τεχεράνη μέσα στις ερχόμενες μέρες μαζί με εκπροσώπους απ' τη Βρετανία, τη Κίνα, τη Γαλλία, τη Ρωσία και τη Γερμανία για να προτείνουν στο Ιράν νέα κίνητρα με στόχο να το πείσουν να εγκαταλείψει το επίμαχο πυρηνικό του πρόγραμμα.

    [07] Αποφασιστική νίκη Κλίντον στη Δυτική Βιρτζίνια

    14-05-2008

    Η προεδρική υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος, Χίλλαρυ Κλίντον, δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της για το χρίσμα. Μετά από λαμπρή, αλλά κυρίως συμβολική, νίκη της έναντι του αντιπάλου της Μπαράκ Ομπάμα στις προκριματικές εκλογές της Δυτικής Βιρτζίνια, η κ. Κλίντον δήλωσε σε πλήθος υποστηρικτών της ότι είναι ποιο αποφασισμένη τώρα από ποτέ άλλοτε να συνεχίσει την εκστρατεία της στις υπόλοιπες 5 πολιτείες όπου θα γίνουν προκριματικές εκλογές μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

    Πάντως αναλυτές δηλώνουν ότι ακόμη και αυτή η αποφασιστική νίκη της Χίλαρυ Κλίντον στη Δυτική Βιρτζίνια δεν πρόκειται να επηρεάσει την ξεκάθαρη πρωτιά του Μπαράκ Ομπάμα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος. Αλλά οι παράγοντες της εκστρατείας Κλίντον ελπίζουν ότι η νίκη αυτή θα επηρεάσει θετικά τους υπερεκλέκτορες, που απ' ότι φαίνεται θα κληθούν να ρίξουν την αποφασιστική ψήφο στο συνέδριο των Δημοκρατικών τον Αύγουστο.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 15 May 2008 - 1:19:25 UTC