Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-07-02

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] O Πρόεδρος Μπους θα παραστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες
  • [02] Το Ισραήλ προειδοποιεί τους Παλαιστίνιους
  • [03] Συμφωνία Ιράκ-ΗΠΑ
  • [04] Κλιματολογικές αλλαγές και Μεσογειακές χώρες
  • [05] Πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ
  • [06] Ψήφισμα για την επίλυση της κρίσης στη Ζιμπάμπουε

  • [01] O Πρόεδρος Μπους θα παραστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες

    02-07-2008

    Ο Πρόεδρος Μπους θα σταματήσει στη Νότιο Κορέα στις αρχές Αυγούστου καθοδόν προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο.

    Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν επιβεβαίωσαν αν ο αμερικανός Πρόεδρος θα παραστεί στην τελετή έναρξης των αγώνων στις 8 Αυγούστου, αλλά ο ίδιος έχει απορρίψει αιτήματα νομοθετών και ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων να μποϋκοτάρει την τελετή έναρξης.

    [02] Το Ισραήλ προειδοποιεί τους Παλαιστίνιους

    02-07-2008

    EΕχούντ Ολμέρτ

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ προειδοποίησε τους Παλαιστίνιους εξτρεμιστές ότι το Ισραήλ θα αναλάβει ένοπλη δράση αν συνεχιστούν οι επιθέσεις από τη Λωρίδα της Γάζας οι οποίες απειλούν τη διατήρηση της εκεχειρίας.

    Ο κ Ολμέρτ επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής το Ισραήλ έχει επιδείξει συγκράτηση κατά των επιθέσεων με ρουκέτες αλλά αυτό δεν πρέπει να εκληφθεί σαν αδυναμία. Πρόσθεσε επίσης ότι αν δεν επικρατήσει ηρεμία το Ισραήλ μπορεί να προέβη σε αντίποινα χρησιμοποιώντας όλες του τις δυνάμεις.

    Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα ανοίξουν σήμερα το μεθοριακό πέρασμα με τη Γάζα, το οποίο έκλεισαν για μία μέρα μετά από πρόσφατη επίθεση με ρουκέτα τη Δευτέρα στο νότιο Ισραήλ

    Σε άλλες εξελίξεις επίσης σε ξεχωριστές τους δηλώσεις ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπας και ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ εξέφρασαν υποστήριξη στην επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στην περιοχή.

    [03] Συμφωνία Ιράκ-ΗΠΑ

    02-07-2008

    Χοσυάρ Ζεμπαρί

    O υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ Χοσυάρ Ζεμπαρί δήλωσε ότι οι ΗΠΑ συμφώνησαν να δώσουν τέλος στο καθεστώς ασυλίας των αλλοδαπών που εργάζονται σε υπηρεσίες ασφάλειας στη χώρα. Ο κ. Ζεμπαρί μιλώντας σε ιρακινούς νομοθέτες πρόσθεσε επίσης ότι η Ουάσιγκτον έκανε αυτές τις παραχωρήσεις κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων με τη Βαγδάτη για την επίτευξη μακροχρόνιας συμφωνίας σε θέματα ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών.

    Αμερικανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να αναφερθούν σε λεπτομέρειες αλλά εξέφρασαν την επιθυμία ότι η συμφωνία θα επιτευχθεί μέχρι τα τέλη αυτού του μήνα.

    [04] Κλιματολογικές αλλαγές και Μεσογειακές χώρες

    02-07-2008

    Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών προειδοποιεί ότι οι κλιματολογικές αλλαγές και η μεγάλη κατανάλωση ενέργειας μπορεί επιβαρύνουν τις χώρες της Μεσογείου με 30 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα χρόνια.

    Έκθεση της Υπηρεσίας Ανάπτυξης των Η.Ε. και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων αναφέρει ότι οι Μεσογειακές χώρες θα αντιμετωπίσουν αύξηση της θερμοκρασίας, μείωση των βροχοπτώσεων, ενώ στα νησιά θα υπάρξουν προβλήματα από τη άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Η έκθεση προειδοποιεί ότι τα προβλήματα αυτά θα είναι πιο έντονα σε χώρες της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

    Η έκθεση προτείνει τη συνεργασία των μεσογειακών χωρών για την προώθηση της ενεργειακής αποτελεσματικότητας σ' ολόκληρη την περιοχή, την αειφόρο ανάπτυξη παράκτιων περιοχών και την προστασία των θαλασσών.

    [05] Πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ

    02-07-2008

    Πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ τον Ιούνιο λόγω των υψηλών τιμών βενζίνας οι οποίες κράτησαν τους καταναλωτές μακριά από μεγάλα ημιφορτηγά και πολυμορφικά αυτοκίνητα που καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα καυσίμων.

    Η αμερικανική εταιρεία General Motors, που είναι και η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, ανακοίνωσε μείωση των πωλήσεων της κατά πάνω από 18% τον Ιούνιο σε σύγκριση με τη ίδια περίοδο πέρυσι. Αλλά και οι πωλήσεις στην ανταγωνιστική της Ιαπωνική εταιρεία Τoyota μειώθηκαν κατά 21%.

    Σε ανακοίνωση της η GM δήλωσε ότι παρόλο που οι πωλήσεις μεγάλων αυτοκινήτων σημείωσαν πτώση εξακολουθεί να αναπτύσσεται η ζήτηση για υβριδικά αυτοκίνητα που συνδυάζουν ηλεκτρικές και βενζινοκίνητες μηχανές

    [06] Ψήφισμα για την επίλυση της κρίσης στη Ζιμπάμπουε

    02-07-2008

    Διάσκεψη κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης

    Η Αφρικανική Ένωση υιοθέτησε ψήφισμα που ζητά την εγκαθίδρυση κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην Ζιμπάμπουε και την συνέχιση της μεσολάβησης στις συνομιλίες μεταξύ του κυβερνητικού σχήματος και της αντιπολίτευσης.

    Το ψήφισμα για την Ζιμπάμπουε εγκρίθηκε από τους ηγέτες των κρατών που συμμετέχουν στην διάσκεψη κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης, στο θέρετρο Σαρμ-Ελ-Σείκ της Αιγύπτου.

    Το μέτρο υιοθετήθηκε μετά από σκληρή δήλωση της Μποτσουάνα η οποία ζήτησε να αποκλειστεί η Ζιμπάμπουε από την διάσκεψη της Αφρικανικής Ένωσης και από την Νοτιοαφρικανική Κοινότητα Αναπτύξεως. Κατά τον αντιπρόεδρο της Μποτσουάνα οι εκλογές που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στην Ζιμπάμπουε δεν προσέδωσαν νομιμότητα στην κυβέρνηση του Προέδρου Ρόμπερτ Μουγκάμπε.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 3 July 2008 - 1:18:16 UTC