Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-07-25

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται η περιοδεία Ομπάμα
  • [02] Μπούς: Η επερχόμενη Αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει να προωθεί "ατζέντα ελευθερίας"
  • [03] Η ΕΕ απειλεί με αντίποινα στο θέμα των αδειών εισόδου στις ΗΠΑ
  • [04] Στην Αυστραλία η Κοντολίζα Ράις
  • [05] Ενώπιον της Γερουσίας τα έγγραφα ένταξης Κροατίας και Αλβανίας στο ΝΑΤΟ
  • [06] Σε πρωτοφανή ύψη οι απώλειες της FORD

  • [01] Συνεχίζεται η περιοδεία Ομπάμα

    25-07-2008

    Ο Μπαράκ Ομπάμα στην Στήλη της Νίκης

    Ο προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος, Μπαράκ Ομπάμα, συνεχίζει την περιοδεία του στην Ευρώπη με επίσκεψη σήμερα στο Παρίσι, μετά από την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν οι Γερμανοί στο Βερολίνο, όπου δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμη και άλλα τείχη που πρέπει να γκρεμιστούν. Γερμανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 200 χιλιάδες κόσμος καλωσόρισε τον κ. Ομπάμα στην Στήλη της Νίκης στο Βερολίνο. Ο κ. Ομπάμα παρότρυνε Αμερικανούς και Ευρωπαίους να συνεργαστούν για να νικήσουν την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό και ζήτησε απ' την Ευρώπη να συμπαρασταθεί στις ΗΠΑ για την επίτευξη σταθερότητας στο Αφγανιστάν και για τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράκ. Ήταν η πρώτη επίσημη ομιλία του Αμερικανού προεδρικού υποψηφίου στα πλαίσια της διεθνούς περιοδεία του στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή.

    Η ομιλία Ομπάμα και η δημοσιότητα που της δόθηκε προκάλεσε έντονες επικρίσεις από μέρους του προεδρικού υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Τζον Μακέιν, ο οποίος δήλωσε ότι 'θα ήθελε πολύ να μιλήσει στη Γερμανία', αλλά θα προτιμούσε να το κάνει σαν πρόεδρος, παρά σαν προεδρικός υποψήφιος. Η προεκλογική εκστρατεία Μακέιν χαρακτηρίζει τα μέσα ενημέρωσης 'ανεξήγητα γοητευμένα' με τον κ. Ομπάμα.

    [02] Μπούς: Η επερχόμενη Αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει να προωθεί "ατζέντα ελευθερίας"

    25-07-2008

    Σε ομιλία του τη Πέμπτη στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος Μπούς δήλωσε ότι ο αντικαταστάτης του και η υπόλοιπη Αμερικανική ηγεσία θα πρέπει να συνεχίσει την προώθηση της 'ατζέντας ελευθερίας', όπως είπε, προωθώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα ανά τον κόσμο. Η καταπολέμηση των παραβιάσεων δικαιωμάτων και της έλλειψης ελπίδας σε χώρες που αγωνίζονται να επιβιώσουν, σημείωσε ο κ. Μπούς, αποτελεί ζωτικής σημασίας συμφέρον των ΗΠΑ και επεσήμανε ότι οι εχθροί της Αμερικής εκμεταλλεύονται την αγωνία και τον πόνο των ανθρώπων για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους.

    Η μελλοντική Αμερικανική ηγεσία, δήλωσε ο πρόεδρος Μπούς, θα πρέπει να βοηθήσει αυτούς του λαούς να απελευθερωθούν από τα δεσμά της διαφθοράς, των ασθενειών, της φτώχιας, της πείνας και της τυραννίας και τόνισε ότι η προώθηση ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών αποτελεί κλειδί στην μάχη κατά της φτώχιας και στην δημιουργία ευημερούντων κοινωνιών.

    [03] Η ΕΕ απειλεί με αντίποινα στο θέμα των αδειών εισόδου στις ΗΠΑ

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Αθήνα

    25-07-2008

    Η επιμονή της Ουάσιγκτον στην υποχρεωτική έκδοση βίζας για τους υπηκόους της Ελλάδας, της Κύπρου, της Μάλτας και επτά πρώην ανατολικών κρατών που ενσωματώθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004, οδηγεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο να προτείνει ανταποδοτικούς περιορισμούς.

    Έτσι η Κομισσιόν ανακοίνωσε οτι θα καταθέσει πρόταση για να γίνει υποχρεωτική και πάλι από 1ης Ιανουαρίου 2009, η έκδοση βίζας για τους Αμερικανούς διπλωμάτες που θα ταξιδεύουν στα κράτη μέλη, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιτρέψουν άμεσα την είσοδο χωρίς θεώρηση σε όλους τους υπηκόους των 27 κρατών μελών. 'Ουδεμία σαφής πρόοδος έχει επιτευχθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες στο ζήτημα της κατάργησης της βίζας παρά τις προσπάθειες ακόμη και τις προειδοποιήσεις της Επιτροπής και των κρατών μελών', επισημαίνει η Κομισσιόν.

    Ο κοινοτικός επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης, Φράνκο Φρατίνι, έχει ήδη στείλει επιστολή στον Αμερικανό Υπουργό Εσωτερικών, Μάικλ Τσέρτοφ, επισημαίνοντας οτι 'δεν είναι πλέον κατανοητή και αποδεκτή αυτή η κατάσταση'.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει απευθύνει στο παρελθόν έκκληση προειδοποίηση προς τα κράτη μέλη να αποφύγουν την σύναψη διμερών συμφωνιών με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την εξαίρεση απο το καθεστώς της υποχρεωτικής έγκρισης αδειών εισόδου στη Αμερική εν τούτοις έχουν συναφθεί ανάλογες συμφωνίες απο την Λετονία Εσθονία και Τσεχία.

    Σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και η Ελλάδα σύντομα, μέσα στον Αύγουστο, θα ενταχθεί στο Αμερικανικό πρόγραμμα για ελεύθερη βίζα, αποτέλεσμα μακροχρόνιων συζητήσεων σε διμερες επίπεδο, για την επίτευξη της ιδιαίτερης αυτής συμφωνίας.

    [04] Στην Αυστραλία η Κοντολίζα Ράις

    25-07-2008

    Η Αμερικανίδα Υπουργός εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, βρίσκεται στο Πέρθ της Αυστραλίας για διήμερη επίσκεψη. Η κ. Ράις μετέβη στην Αυστραλία από τη Σιγκαπούρη μαζί με τον Αυστραλό ομόλογο της, Στήβεν Σμίθ, σαν προσωπική φιλοξενούμενη του κ. Σμίθ στην γενέτειρα του το Πέρθ.

    Σήμεραμ η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με Αυστραλούς αξιωματούχους και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Νέα Ζηλανδία. Η κ. Ράις θα επισκεφτεί επίσης τη Σαμόα και η Χαβάη, πριν επιστρέψει στην Ουάσιγκτον τη Δευτέρα.

    [05] Ενώπιον της Γερουσίας τα έγγραφα ένταξης Κροατίας και Αλβανίας στο ΝΑΤΟ

    25-07-2008

    Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ στην σύνοδο του Βουκουρεστίου

    Ο πρόεδρος Μπούς υπέβαλε στην Αμερικανική Γερουσία για επικύρωση τα έγγραφα ένταξης της Αλβανίας και της Κροατίας στο ΝΑΤΟ. Η συνοδευτική επιστολή του Αμερικανού προέδρου αναφέρει ότι η Αλβανία και η Κροατία είναι δύο ακόμη χώρες που έχουν κινητοποιηθεί απ' την προοπτική ένταξης τους στο ΝΑΤΟ και έχουν προβεί σε σημαντικές πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές μεταρρυθμίσεις. Η διεύρυνση της συμμαχίας αποτελεί ιστορικής σημασίας επιτυχία για την προώθηση της ελευθερίας και της σταθερότητας, επισημαίνει ο κ. Μπούς. Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρει ότι η 'πόρτα

    παραμένει ανοιχτή' και για άλλες χώρες που είναι διατεθειμένες να συμμορφωθούν με τις ευθύνες που προϋποθέτει η ένταξη τους στο ΝΑΤΟ. Όλες και οι 26 χώρες μέλη της συμμαχίας πρέπει να επικυρώσουν την ένταξη των δύο νέων μελών.

    [06] Σε πρωτοφανή ύψη οι απώλειες της FORD

    25-07-2008

    Ένας από τους γίγαντες της Αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η εταιρία Φόρντ, ανακοίνωσε απώλειες ύψους οκτώ κόμμα επτά δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, κυρίως λόγω της δραστικής μείωσης των πωλήσεών της στην Βόρειο Αμερική. Αυτή είναι η μεγαλύτερη απώλεια που έχει αντιμετωπίσει η Φόρντ σε οποιοδήποτε τρίμηνο της ιστορίας της και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το κέρδος των 750 εκατομμυρίων δολαρίων που κατέγραψε η εταιρεία στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2007.

    Τα κέρδη της Φόρντ έχουν κλονιστεί από την πτώση των πωλήσεων φορτηγών αλλά και ιδιωτικών αυτοκινήτων με μεγάλες μηχανές καύσεως, που συνεχώς χάνουν την δημοτικότητά τους συνεπεία των αυξανόμενων τιμών της βενζίνης. Ανταποκρινόμενη σε ανησυχίες του πελατειακού κοινού της, η Φόρντ ανήγγειλε σχέδια για τον υπερδιπλασιασμό της παραγωγής οικονομικών σε καύσιμα υβριδικών αυτοκινήτων. Επίσης, η εταιρεία θα λανσάρει στην Αμερικανική αγορά έξι μικρότερα αυτοκίνητα πού έχουν σχεδιαστεί για την Ευρώπη.

    Η έκθεση σχετικά με τις πωλήσεις της Φορντ δόθηκε στην δημοσιότητα την Πέμπτη, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της Ιαπωνικής εταιρείας Τογιότα ότι ξεπέρασε σε πωλήσεις αυτοκινήτων την Τζένεραλ Μότορς, που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά το πρώτο ήμισυ του 2008


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 26 July 2008 - 1:18:21 UTC