Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-08-06

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνομιλίες Μπούς-Λη
  • [02] Ακτιβιστές εγείρουν θέμα Θιβέτ κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου
  • [03] Μη ικανοποιητική η απάντηση της Τεχεράνης, δηλώνουν Αμερικανοί αξιωματούχοι
  • [04] Νέα διαφήμιση Μακέιν
  • [05] Τα εμβόλια κατά του AIDS στο επίκεντρο της διεθνούς διάσκεψης στο Μεξικό

  • [01] Συνομιλίες Μπούς-Λη

    06-08-2008

    Λη Μιούνγκ Μπακ και Τζώρτζ Μπούς

    Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογο του, Λη Μιούνγκ Μπακ, μετά από συνομιλίες στη Σεούλ, ο πρόεδρος Μπούς δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα θα πρέπει να συμφωνήσει σε πλήρη εξακρίβωση των πυρηνικών της δραστηριοτήτων, αν θέλει την βελτίωση των σχέσεων της με τη διεθνή κοινότητα. Ο κ. Μπούς σημείωσε επίσης ότι οι εξαεθνείς συνομιλίες αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για να πειστεί η Πιονγιάνγκ να εγκαταλείψει τις πυρηνικές της φιλοδοξίες.

    Επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος παρότρυνε τη Κίνα να σεβαστεί την ελευθερία του θρησκεύματος, λέγοντας ότι είναι λάθος του Πεκίνου να προσπαθεί να καταπιέσει την θρησκευτική έκφραση.

    Κατά την παραμονή του στη Νότια Κορέα, ο κ. Μπούς θα επισκεφτεί και Αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούν σε βάση των ΗΠΑ στη Σεούλ.

    Από την Σεούλ, ο Πρόεδρος Μπους θα μεταβεί στην Ταϊλάνδη και από εκεί στην Κίνα, όπου θα παραστεί στην εναρκτήρια τελετή των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, την Παρασκευή.

    [02] Ακτιβιστές εγείρουν θέμα Θιβέτ κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου

    06-08-2008

    Το πανό των ακτιβιστών δίπλα στο Ολυμπιακό Στάδιο

    Στο Πεκίνο, δύο ακτιβιστές κατάφεραν να σκαρφαλώσουν σε κολώνες ηλεκτροδότησης κοντά στο Ολυμπιακό στάδιο της Κινεζικής πρωτεύουσας και να αναρτήσουν πανό με συνθήματα όπως 'ένας κόσμος, ένα όνειρο, απελευθερώστε το Θιβέτ'. Πρόκειται για το ίδιο σλόγκαν που μέλη της οργάνωσης Φοιτητές για Ένα Ελεύθερο Θιβέτ, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, είχαν αναρτήσει πέρυσι στο Όρος Έβερεστ και το Σινικό Τείχος.

    Παράλληλα σήμερα έφτασε στο Πεκίνο η Ολυμπιακή Φλόγα για την τελική λαμπαδηδρομία ενόψει της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων τη Παρασκευή. Ενθουσιώδης ήταν η υποδοχή της Φλόγας στους δρόμους του Πεκίνου, όπου δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή.

    Επίσης τα κρατικά Κινεζικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι αρχηγοί κρατών έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στο Πεκίνο.

    Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Κίνας διαβεβαιώνει αθλητές και θεατές ότι δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν τρομοκρατική απειλή, μετά την επίθεση της Δευτέρας στην βορειοδυτική Κίνα που κόστισε τη ζωή σε 16 αστυνομικούς.

    [03] Μη ικανοποιητική η απάντηση της Τεχεράνης, δηλώνουν Αμερικανοί αξιωματούχοι

    06-08-2008

    Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η απάντηση του Ιράν στο πακέτο κινήτρων για το τερματισμό του πυρηνικού του προγράμματος, προκαλεί μόνο σύγχυση και καθυστερήσεις. Η απάντηση του Ιράν δεν ξεκαθαρίζει την θέση της Τεχεράνης ως προς το πακέτο κινήτρων, δηλώνουν οι ίδιοι αξιωματούχοι, ενώ ο αρμόδιος για θέματα εξωτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χαβιέ Σολάνα, καθώς και διπλωμάτες από τα 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφάλειας και τη Γερμανία θα συνδιαλλαγούν σήμερα τηλεφωνικά για το θέμα της απάντησης της Τεχεράνης.

    Πάντως λεπτομέρειες της απάντησης, που διαβιβάστηκε στον κ. Σολάνα τη Τρίτη, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

    Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για επιπρόσθετες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, αν η Τεχεράνη δεν δώσει θετικές απαντήσεις στο πακέτο οικονομικών και άλλων κινήτρων που της έχει υποβληθεί.

    [04] Νέα διαφήμιση Μακέιν

    06-08-2008

    Νέα τηλεοπτική διαφήμιση κυκλοφόρησε η προεκλογική εκστρατεία του προεδρικού υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Τζον Μακέιν, η οποία αναφέρει ότι οι ΗΠΑ είναι σήμερα σε χειρότερη κατάσταση απ' ότι ήταν πριν 4 χρόνια και υπόσχεται ότι, αν εκλεγεί, ο κ. Μακέιν θα προωθήσει μεταρρυθμίσεις στην Γουώλ Στρήτ και θα αντιταχθεί στις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου, κάτι που ισχυρίζεται και ο αντίπαλος του υποψήφιος των Δημοκρατικών, Μπαράκ Ομπάμα.Η νέα διαφήμιση αποτελεί επίσης και μια προσπάθεια από μέρους του κ. Μακέιν να αποστασιοποιηθεί απ' το ίδιο του το κόμμα.

    Από τη πλευρά του ο κ. Ομπάμα επισκέφτηκε το Οχάιο τη Τρίτη όπου δήλωσε ότι ο κ. Μακέιν ενδιαφέρεται περισσότερο για τα κέρδη των εταιρειών πετρελαίου απ' ότι για την μεταρρύθμιση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.

    [05] Τα εμβόλια κατά του AIDS στο επίκεντρο της διεθνούς διάσκεψης στο Μεξικό

    06-08-2008

    Σέθ Μπέρκλυ

    Εμπειρογνώμονες που συμμετέχουν στην διεθνή διάσκεψη για το AIDS που πραγματοποιείται στην πόλη του Μεξικού, δήλωσαν ότι οι επιστήμονες που ερευνούν εμβόλια για την ασθένεια θα πρέπει να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε μικρότερες, ποιο εμπεριστατωμένες έρευνες και να εγκαταλείψουν τις έρευνες εμβολίων που δεν υπόσχονται άμεσα αποτελέσματα.

    Εκπρόσωποι της διεθνούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης IAVI προέβησαν στο εν λόγω σχόλιο τη Τρίτη στα πλαίσια παρουσίασης προτάσεων για την έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων για το AIDS. Ο πρόεδρος της οργάνωσης, Σέθ Μπέρκλυ, δήλωσε ότι η ανάπτυξη εμβολίου κατά του AIDS ενδεχομένως να χρειαστεί περισσότερο χρόνο και έρευνες, απ' ότι αρχικά πιστευόταν, αλλά επεσήμανε ότι οι ερευνητές είναι σίγουροι πως τελικά η επιστήμη θα νικήσει.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 7 August 2008 - 1:18:15 UTC