Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-10-23

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντείνονται τα προεκλογικά πυρά
  • [02] Πέιλιν: 150 χιλιάδες δολάρια σε ρούχα και αξεσουάρ
  • [03] Σχεδιάζεται σύνοδος της Ομάδας των 20 στην Ουάσιγκτον
  • [04] Προειδοποιήσεις για σοβαρές συνέπειες αν δεν επιτευχθεί συμφωνία ΗΠΑ-Ιράκ για τις στρατιωτικές δυνάμεις
  • [05] Πυρηνικό πυραυλικό σύστημα πολλαπλών κεφαλών αναπτύσει η Μόσχα

  • [01] Εντείνονται τα προεκλογικά πυρά

    23-10-2008

    Τζων Μακέην

    Τα προεκλογικά πυρά εντείνονται στις ΗΠΑ καθώς μόνο 13 μέρες απομένουν μέχρι τις εκλογές. O προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα απέρριψε δηλώσεις των Ρεπουμπλικανών ότι η φορολογική του πολιτική ισοδυναμεί με σοσιαλισμό και τόνισε ότι αυτού του είδους οι επιθέσεις αποτελούν ένδειξη ότι ο αντίπαλός του γερουσιαστής Τζων Μακέην έχει στερέψει από ιδέες. Ο γερουσιαστής Ομπάμα βρίσκεται στην πολιτεία της Βιρτζίνια όπου επεσήμανε ότι σχέδιό του είναι να αντιστρέψει τις φορολογικές περικοπές που έδωσε η κυβέρνηση Μπους στους πλούσιους. Πρόσθεσε επίσης ότι ο γερουσιαστής Μακέην ήτανκαι αυτός κατά των φοροαπαλλαγών στις εκλογές του 2000 όταν αντίπαλός του ήταν ο τότε κυβερνήτης του Τέξας, Τζορτζ Μπους.

    Ο κ. Μακέην έκανε προεκλογικές εμφανίσεις στο Νιού Χάμσαιρ και έθεσε ερωτήματα για το αν ο γερουσιαστής Ομπάμα, ο οποίος διανύει την πρώτη του θητεία στο Κογκρέσο, είναι έτοιμος να ηγηθεί της χώρας, ειδικά τώρα που η Αμερική έχει να αντιμετωπίσει έναν επικίνδυνο κόσμο.Σύμφωνα με τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις, ο γερουσιαστής Ομπάμα προηγείται του αντίπαλού του Γερουσιαστή Τζον Μακέην.

    [02] Πέιλιν: 150 χιλιάδες δολάρια σε ρούχα και αξεσουάρ

    23-10-2008

    Αμερικανική ιστοσελίδα που καλύπτει πολιτικές εξελίξεις αναφέρει ότι το ρεπουμπλικανικό κόμμα ξόδεψε πάνω από 150 χιλιάδες δολάρια σε ρούχα και αξεσουάρ για την υποψήφια για το αξίωμα της αντιπροέδρου Σάρα Πέιλιν και την οικογένειά της. Το Politico.Com αναφέρει ότι, συμφώνα με τη γνωστοποίηση οικονομικών στοιχείων, τα έξοδα για ένδυση, μακιγιάζ και κόμμωση ξεκίνησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου, μετά την επιλογή της κυβερνήτη της Αλάσκα για την θέση της αντιπροέδρου. Στα έξοδα περιλαμβάνονται ανδρικά και μωρουδιακά ρούχα. Σχολιάζοντας το δημοσίευμα εκπρόσωπος της προεκλογικής καμπάνιας του γερουσιαστή Μακέην δήλωσε ότι μετά το τέλος της εκστρατείας τα ρούχα θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ανάλογα έξοδα δεν εμφανίζονται στην προεκλογική εκστρατεία Ομπάμα.

    [03] Σχεδιάζεται σύνοδος της Ομάδας των 20 στην Ουάσιγκτον

    23-10-2008

    Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 στις 15 Νοεμβρίου, με θέμα την διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση. Στην Ομάδα των 20 συμμετέχουν και αναδυόμενες οικονομίες όπως η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία και η Βραζιλία. Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι στη σύνοδο θα συμμετάσχουν επίσης οι επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

    Στο μεταξύ, ελλειμματική ήταν τη Τετάρτη η απόδοση των διεθνών χρηματαγορών κυρίως λόγω των απογοητευτικών ανακοινώσεων μεγάλων εταιρειών για τα κέρδη τους το τελευταίο τρίμηνο. Τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν με έλλειμμα περίπου 4%, ενώ οι δείκτης του Τόκιο και του Χόνγκ Κόνγκ σημείωσαν πτώση πάνω από 5%.Στη Νέα Υόρκη ο δείκτης Ντάου Τζόουνς υποχώρησε κατά 5,7%, 512 μονάδες, για να κλείσει στις 8 χιλιάδες 521 και ο δείκτης Νάσντακ σημείωσε πτώση 4,8%, 81 μονάδες, κλείνοντας στις χίλιες 616. Επίσης η τιμή του δολαρίου υποχώρησε έναντι του Γιέν, αλλά κατέγραψε άνοδο έναντι του Ευρώ.

    [04] Προειδοποιήσεις για σοβαρές συνέπειες αν δεν επιτευχθεί συμφωνία ΗΠΑ-Ιράκ για τις στρατιωτικές δυνάμεις

    23-10-2008

    Από προηγούμενη συνάντηση του Χοσιάρ Ζεμπαρί με την Αμερικανίδα ομόλογο του Κ. Ράις

    Ιρακινοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι θα υπάρξουν σημαντικές συνέπειες αν οι δύο πλευρές δεν καταλήξουν σε συμφωνία αναφορικά με το μέλλον των Αμερικανικών δυνάμεων στη περιοχή.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, Χοσιάρ Ζεμπαρί, δήλωσε τη Τετάρτη ότι η Βαγδάτη θέλει μόνο τροποποιήσεις στην φρασεολογία της συμφωνίας και όχι στο περιεχόμενο της και επεσήμανε ότι ενδεχόμενη αποτυχία επίτευξης συμφωνίας θα έχει 'σοβαρότατες συνέπειες' για το Ιράκ.

    Στο μεταξύ, ο Λευκός Οίκος, το Στέητ Ντηπάρτμεντ και το Πεντάγωνο δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν πλέον πολλά περιθώρια χρόνου και ότι το Ιράκ θα πρέπει να εγκρίνει την συμφωνία το συντομότερο.

    Παράλληλα, Αμερικανοί αξιωματούχοι μεταβιβάζουν σήμερα στις Ιρακινές αρχές τον έλεγχο της νότιας επαρχίας Μπαμπίλ. Πρόκειται για την 12η απ' τις 18 επαρχίες του Ιράκ που περνούν υπό Ιρακινό έλεγχο.

    Η εντολή του ΟΗΕ για την παραμονή των Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου. Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, ή τα ΗΕ δεν παρατείνουν την ισχύουσα εντολή τους, οι Αμερικανοί στρατιώτες θα πρέπει να σταματήσουν κάθε δραστηριότητα τους στο Ιράκ μέχρι το τέλος του χρόνου.

    [05] Πυρηνικό πυραυλικό σύστημα πολλαπλών κεφαλών αναπτύσει η Μόσχα

    23-10-2008

    Η Ρωσία δηλώνει ότι, μέσα στον επόμενο χρόνο, θα αναπτύξει νέο πυρηνικό πυραυλικό σύστημα πολλαπλών κεφαλών που θα μπορεί να πλήττει πολλαπλούς στόχους, στα πλαίσια προσπάθειας αντιστάθμισης της προγραμματισμένης εγκατάστασης του Αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος στην ανατολική Ευρώπη.

    Ο Ρώσος στρατηγός, Νικολάι Σολόφτσωφ, δήλωσε ότι πύραυλοι RS-24 μπορούν να εκτοξευτούν από κινητούς εκτοξευτήρες και θα μπορούν να διαπερνούν αμυντικά αντιπυραυλικά συστήματα. Ο εν λόγω πύραυλος έχει ήδη δοκιμαστεί δύο φορές το 2007, δήλωσε ο Ρώσος στρατηγός, και θα ξαναδοκιμαστεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

    Επίσης οι Ρωσικές αρχές απειλούν ότι θα στρέψουν Ρωσικούς πυραύλους κατά Ευρωπαϊκών στόχων, αν οι ΗΠΑ αναπτύξουν την αντιπυραυλική ασπίδα τους στην Πολωνία και την Τσεχία. Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η αντιπυραυλική ασπίδα στοχεύει στην προστασία των Νατοϊκών συμμάχων από ενδεχόμενη πυραυλική επίθεση απ' το Ιράν.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 24 October 2008 - 1:18:14 UTC