Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-10-27

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Ομπάμα προειδοποιεί τους υποστηρικτές του να μην καθησυχάζουν
  • [02] Ενδείξεις για νέα διεθνή μέτρα κατά της οικονομικής κρίσης
  • [03] 8 νεκροί από καταγγελλόμενη Αμερικανική έφοδο στα σύνορα Συρίας-Ιράκ
  • [04] Ισραήλ: Η Τζίπι Λίβνι ζητά πρόωρες εκλογές
  • [05] Πακιστάν: Συνέλευση προεστών

  • [01] Ο Ομπάμα προειδοποιεί τους υποστηρικτές του να μην καθησυχάζουν

    27-10-2008

    Ο Μπαράκ Ομπάμα στο Ντένβερ

    Οι προεδρικοί υποψήφιοι, Τζων Μακέην του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και Μπαράκ Ομπάμα του Δημοκρατικού, έκαναν πολλές προεκλογικές εμφανίσεις την Κυριακή καθώς μπαίνουν στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου.

    Ο Μπαράκ Ομπάμα προσέλκυσε πάνω από 100 χιλιάδες υποστηρικτές στο Ντένβερ του Κολοράντο. Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής προειδοποίησε τους υποστηρικτές του να μην καθησυχάσουν για την έκβαση των εκλογών με βάση πρόσφατες σφυγμομετρήσεις στις οποίες προηγείται κατά τουλάχιστον 7 εκατοστιαίες μονάδες του αντιπάλου του.

    Ο Τζον Μακέην στην Αϊόβα

    Από τη πλευρά του ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Τζων Μακέην, απέρριψε τα αποτελέσματα τελευταίων σφυγμομετρήσεων, δήλωσε ότι η διαφορά στις σφυγμομετρήσεις μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι πολύ μικρή και πρόσθεσε ότι πιστεύει πως θα κερδίσει τις εκλογές στις 4 Νοεμβρίου.

    Την Κυριακή ο κ. Μακέην βρισκόταν στη μεσοδυτική πολιτεία της Αϊόβα προτού μεταβεί στο Οχάιο που θεωρείται μία από τις κρίσιμης σημασίας πολιτείες στις εκλογές και ζήτησε από τους υποστηρικτές του να κρατήσουν την προεδρία των ΗΠΑ μακριά από τα χέρια των Δημοκρατικών. Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος κατηγόρησε επίσης τον Δημοκρατικό αντίπαλό του ότι φέρεται σαν να έχει ήδη κερδίσει τις εκλογές.

    Σε άλλες εξελίξεις, οι σύμβουλοι του κ. Ομπάμα ανακοίνωσαν ότι ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον πρόκειται να εμφανιστεί για πρώτη φορά με τον Δημοκρατικό γερουσιαστή κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης αυτή την εβδομάδα στη Φλόριντα.

    [02] Ενδείξεις για νέα διεθνή μέτρα κατά της οικονομικής κρίσης

    27-10-2008

    Ανάμεικτες διαγράφονται οι αντιδράσεις των χρηματαγορών της Ασίας σήμερα το πρωί, εν μέσω ενδείξεων ότι οι κυβερνήσεις θα πάρουν επιπρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.

    Το χρηματιστήριο της Αυστραλίας άνοιξε με έλλειμμα περίπου 1%, αλλά ο δείκτης Κόσπι της Νότιας Κορέας, καταγράφει κέρδη περίπου 1%, μετά από ανακοίνωση ότι η Κεντρική Τράπεζα της Νότιας Κορέας μείωσε το κύριο επιτόκιο της για δεύτερη φορά μέσα σ' ένα μήνα.

    Επίσης ο δείκτης Νικέι της Ιαπωνίας καταγράφει κέρδη περίπου 0,5%, μετά από ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών της Ιαπωνίας ότι η κυβέρνησή του εξετάζει πακέτο μέτρων για την στήριξη της Ιαπωνικής χρηματαγοράς.

    Στο μεταξύ στην Ευρώπη, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε κατ' αρχήν συμφωνία με την Ουκρανία για τη χορήγηση δανείου ύψους 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον περιορισμό των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

    Επίσης αναμένεται ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα ανακοινώσει οικονομικό πακέτο βοήθειας και προς την Ουγγαρία με συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

    [03] 8 νεκροί από καταγγελλόμενη Αμερικανική έφοδο στα σύνορα Συρίας-Ιράκ

    27-10-2008

    Η Συρία δήλωσε ότι Αμερικανοί στρατιώτες σκότωσαν 8 άτομα σε έφοδο σε κτήριο κοντά στα σύνορα με το Ιράκ. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας συγκάλεσε εκπροσώπους των ΗΠΑ και του Ιράκ για να συζητήσει μαζί τους το επεισόδιο.

    Ανακοινωθέν της Συριακής κυβέρνησης χαρακτηρίζει το επεισόδιο 'επιθετική ενέργεια' και αναφέρει ότι θα θεωρήσει τον Αμερικανικό στρατό υπεύθυνο για οποιαδήποτε συνέπεια.

    Ο Αμερικανικός στρατός δεν έχει σχολιάσει το θέμα.

    Η κυβέρνηση της Συρίας δήλωσε ότι 4 Αμερικανικά ελικόπτερα συμμετείχαν στην έφοδο τη Κυριακή στην πόλη Αμπού Καμάλ, σε απόσταση περίπου 8 χιλιομέτρων απ' τα σύνορα με το Ιράκ. Σύμφωνα με τη Συρία, Αμερικανοί στρατιώτες που επέβαιναν στα ελικόπτερα εισέβαλαν σε κτήριο υπό κατασκευή και άνοιξαν πυρ κατά εργατών που βρίσκονταν εκεί, σκοτώνοντας 8 απ' αυτούς. Στη συνέχεια τα Αμερικανικά ελικόπτερα επέστρεψαν στο Ιράκ, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας.

    Η περιοχή Αμπού Καμάλ βρίσκεται κοντά στην μεθοριακή Ιρακινή πόλη Καΐμ, που θεωρείτο σημαντικό σημείο διέλευσης μαχητών και όπλων από τη Συρία προς το Ιράκ.

    Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας αναφέρουν ότι ανάμεσα στα θύματα είναι ένα πατέρας με τα 4 παιδιά του και ένα ζευγάρι.

    [04] Ισραήλ: Η Τζίπι Λίβνι ζητά πρόωρες εκλογές

    27-10-2008

    Η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Τζίπι Λίβνι, ζήτησε από τον Πρόεδρο της χώρας, Σίμον Πέρεζ, να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Η κ. Λίβνι διενεργεί συνομιλίες από το περασμένο μήνα όταν εξελέγει επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος Καντίμα.

    Η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ κατηγόρησε τα άλλα κόμματα που συμμετείχαν στις συνομιλίες ότι είχαν 'ανεδαφικές' απαιτήσεις σε σχέση με την οικονομική πολιτική και την ειρηνευτική διαδικασία.

    Ο πρόεδρος Πέρεζ αναμένεται να ανακοινώσει την διενέργεια εκλογών το Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, ενώ σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν ότι το κόμμα Λικούντ του πρώην Πρωθυπουργού, Βενιαμίν Νετανιάχου, μπορεί να αναδειχτεί νικητής στις εκλογές.

    [05] Πακιστάν: Συνέλευση προεστών

    27-10-2008

    Διήμερη συνάντηση αρχίζει σήμερα στην Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν μεταξύ Πακιστανών και Αφγανών προεστών της φυλής Παστούν με θέμα το ανταρτικό κίνημα που αποσταθεροποιεί την μεταξύ τους μεθοριακή περιοχή.

    Περίπου 50 πολιτικοί, προεστοί και μουσουλμάνοι κληρικοί και από τις δύο χώρες θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες που αποσκοπούν στο να δοθεί τέλος στην διαρκώς κλιμακούμενη βία μεταξύ εξτρεμιστών της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν.

    Η συνάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια της περσινής 'μεγάλης συνέλευσης', της λεγόμενης 'Λόγια Τζίργκα' στην Καμπούλ, όπου και οι δύο πλευρές είχαν δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να γίνουν οι χώρες τους κέντρα εκπαίδευσης και καταφύγια τρομοκρατών.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 28 October 2008 - 2:18:19 UTC