Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-01-28

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο τούνελ μεταξύ Νέας Υόρκης και Νιού Τζέρζι
  • [02] Έφυγε ο Τζον Άπνταϊκ
  • [03] Γκέιτς: Σοβαρό πρόβλημα ο πόλεμος στο Αφγανιστάν
  • [04] Επιδρομή στη Γάζα
  • [05] Ο Τζώρτζ Μίτσελ σε Ισραήλ και Δυτική Όχθη
  • [06] Η Βουλή εξετάζει το πακέτο αναθέρμανσης της οικονομίας

  • [01] Νέο τούνελ μεταξύ Νέας Υόρκης και Νιού Τζέρζι

    Αθηνά Κρικέλη

    Nέα Υόρκη

    28-01-2009

    16 χρόνια θα χρειαστούν για την ολοκλήρωση κατασκευής ενός νέου τούνελ που θα συνδέει την Νέα Υόρκη με το Νιού Τζέρζι. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, τα έργα θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2009 και το συνολικό κόστος κατασκευής θα υπερβείτα 8.7 δισεκατομμύρια δολάρια. Σήμερα λειτουργούν δύο τούνελ, το Λίνκον και το Χόλαντ που εξυπηρετούν εκτός από τα εκατομμύρια των αυτοκινήτων, και είκοσι τρία τρένα. Με το νέο τούνελ στον ποταμό Χάτσον, ο αριθμός των τρένων θα ξεπεράσει τα σαρανταοκτώ.Ιδιαίτερα αισιόδοξο το γεγονός μιας και σύμφωνα πάντα με τουςαξιωματούχους αυτό το έργο θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις οικοδομικής εργασίας.

    Τόσο η πολιτεία της Νέας Υόρκης όσο και της Νέας Υερσέης έχουν εξασφαλίσει το ποσό των 5.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ απομένουν άλλα 3 δισεκατομμύρια που θα πρέπει να δώσει η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

    [02] Έφυγε ο Τζον Άπνταϊκ

    28-01-2009

    Πέθανε σε ηλικία 76 ετών από καρκίνο του πνεύμονα, ο τιμημένος με 2 βραβεία Πούλιτζερ γνωστός Αμερικανός συγγραφέας, Τζον Άπνταϊκ. Πρόκειται για έναν απ' τους πολυγραφότερους Αμερικανούς συγγραφείς με πάνω από 50 βιβλία στο συγγραφικό του έργο, από μυθιστορήματα και σύντομες ιστορίες μέχρι ποίηση. Ο Τζον Άπνταϊκ είναι γνωστός για τις ρεαλιστικές περιγραφές της σύγχρονης Αμερικανικής ζωής μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

    [03] Γκέιτς: Σοβαρό πρόβλημα ο πόλεμος στο Αφγανιστάν

    28-01-2009

    Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς δήλωσε ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν αποτελεί 'το σοβαρότερο στρατιωτικό πρόβλημα' που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ. Καταθέτοντας ενώπιον της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας ο κ. Γκέιτς επεσήμανε ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη στρατιωτική λύση στο Αφγανιστάν και πρόσθεσε ότι ο αριθμός των στρατιωτών σε ορισμένες περιοχές της χώρας δεν επαρκεί με αποτέλεσμα οι Ταλεμπάν να συμπληρώνουν το κενό εξουσίας.

    Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να στείλουν μέχρι και 30 χιλιάδες στρατιώτες στο Αφγανιστάν φέτος.Επίσης πάνω από 40 άλλες χώρες διατηρούν στρατεύματα στο Αφγανιστάν και πολλές υπηρεσίες αρωγής δραστηριοποιούνται στη περιοχή, αλλά όπως τόνισε ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, ο συντονισμός αυτών των διεθνών προσπαθειών έχει αποδειχτεί δύσκολος. Επίσης ο κ. Γκέιτς εξέφρασε ανησυχία για τον αριθμό των θανάτων αμάχων και τόνισε ότι οι θάνατοι αυτοί βλάπτουν εξαιρετικά τις προσπάθειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο Αφγανιστάν.

    [04] Επιδρομή στη Γάζα

    28-01-2009

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το Ισραήλ βομβάρδισε, νωρίς σήμερα το πρωί, τούνελ παράνομης διακίνησης όπλων στα σύνορα Λωρίδας της Γάζας-Αιγύπτου, παρά την εκεχειρία Ισραήλ-Χαμάς. Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ότι οι βομβαρδισμοί τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

    Των αεροεπιδρομών αυτών είχε προηγηθεί επίθεση Παλαιστίνιων εξτρεμιστών σε βάρος Ισραηλινών δυνάμεων που περιπολούσαν τη μεθόριο Ισραήλ-Γάζας με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Ισραηλινός στρατιώτης. Το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροεπιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας τη Τρίτη και έστειλε για λίγο στρατεύματα του στη περιοχή.

    Σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους, τουλάχιστον 2 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς και ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σε ανταλλαγές πυρών με Ισραηλινούς στρατιώτες.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Εχούντ Ολμέρτ, δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα αντιδράσει έντονα, ενώ η Χαμάς δεν ανέλαβε την ευθύνη για τον βομβισμό και κατηγόρησε το Ισραήλ για προβοκάτσια.

    [05] Ο Τζώρτζ Μίτσελ σε Ισραήλ και Δυτική Όχθη

    28-01-2009

    Τζώρτζ Μίτσελ και Αμπού Γκάιτ

    Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, Τζώρτζ Μίτσελ, μεταβαίνει σήμερα στο Ισραήλ για συνομιλίες με την Ισραηλινή ηγεσία με στόχο την αναθέρμανση της ειρηνευτικής διαδικασίας. Ο κ. Μίτσελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Εχούντ Ολμέρτ, και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Δυτική Όχθη για συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, αλλά δεν θα συναντηθεί με αξιωματούχους της Χαμάς.

    Την Τρίτη ο κ. Μίτσελ επισκέφτηκε την Αίγυπτο, όπου ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Αχμέντ Αμπούλ Γκάιτ, εξέφρασε αισιοδοξία ότι η Ισραηλινή και η Παλαιστινιακή ηγεσία θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια ποιο μόνιμη εκεχειρία την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

    [06] Η Βουλή εξετάζει το πακέτο αναθέρμανσης της οικονομίας

    28-01-2009

    Από την επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα στο Κογκρέσο

    Ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων επί του σχεδίου του προέδρου Ομπάμα αναθέρμανσης της οικονομίας, ύψους 825 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο κ. Ομπάμα επισκέφτηκε τη Τρίτη το Κογκρέσο ζητώντας έγκριση του σχεδίου. Οι Ρεπουμπλικανοί διαφωνούν με τις δαπάνες του δημοσίου ύψους 550 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που περιλαμβάνονται στο πακέτο. Επίσης πιστεύουν ότι το ύψος των φορολογικών ελαφρύνσεων που φθάνει τα 250 δισεκατομμύρια δολάρια, δεν είναι αρκετό. Οι Δημοκρατικοί επιδιώκουν έγκριση του πακέτου και από τα δύο σώματα του Κογκρέσου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

    Παράλληλα η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ πραγματοποιεί διήμερη σύνοδο, εδώ στην Ουάσιγκτον, με στόχο την εξεύρεση τρόπων αποκλιμάκωσης της οικονομικής κρίσης.

    Εξάλλου, το Ινστιτούτο Διεθνούς Οικονομίας, που αποτελεί ένωση μεγάλων διεθνών τραπεζών, ανακοίνωσε ότι το ποσοστό συρρίκνωσης της παγκόσμιας οικονομίας φέτος θα ξεπεράσει το 1%, σε αντίθεση με την ανάπτυξη της τάξης του 2% που σημειώθηκε το 2008. Μελέτη του Ινστιτούτου αναφέρει ότι η οικονομική ύφεση σημαίνει επίσης δραστική μείωση του ιδιωτικού κεφαλαίου προς αναδυόμενες οικονομίας οι οποίες εξαρτώνται από ξένες επενδύσεις και ροή κεφαλαίου για την δημιουργία θέσεων εργασίας.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 29 January 2009 - 2:18:27 UTC