Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-02-02

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση Ταλεμπάν στο Αφγανιστάν
  • [02] Την υποστήριξη της Γερουσίας ζητά ο Ομπάμα
  • [03] Αναμένεται ανακοίνωση σχεδίων για Ιράκ και Αφγανιστάν
  • [04] Χρειάζεται μια θαρραλέα αντιμετώπιση της οικονομίας
  • [05] Θετικές αντιδράσεις της Ε.Ε. για τις εξαγγελίες Ομπάμα για το περιβάλλον
  • [06] Καταθέτει ο Ντασλ για τις φορολογικές του ατασθαλίες
  • [07] Ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας

  • [01] Επίθεση Ταλεμπάν στο Αφγανιστάν

    02-02-2009

    Στο Αφγανιστάν, οι Ταλεμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Καμπούλ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 2 Αφγανοί. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο βομβιστής στόχευε ξένες στρατιωτικές δυνάμεις στην δυτική Καμπούλ. Επίσης τη Κυριακή Αφγανοί διενήργησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για έφοδο των Αμερικανικών δυνάμεων που όπως δηλώνουν κάτοικοι της περιοχή προκάλεσε θανάτους και τραυματισμούς αμάχων. Οι συμμαχικές δυνάμεις διαψεύδουν τις κατηγορίες, λέγοντας ότι σκοτώθηκαν μόνο 2 εξτρεμιστές σε επιχειρήσεις στην επαρχία Γκάζνι.

    Παράλληλα ανακοινωθέν του ΝΑΤΟ αναφέρει ότι δύο μικρά παιδιά σκοτώθηκαν και 3 Αφγανοί ενήλικες τραυματίστηκαν από μάχες μεταξύ ανταρτών και στρατιωτικών δυνάμεων στην επαρχία Χελμάντ.

    [02] Την υποστήριξη της Γερουσίας ζητά ο Ομπάμα

    02-02-2009

    Ο πρόεδρος Ομπάμα ζητά απ' τους Γερουσιαστές και των δύο πολιτικών κομμάτων να υποστηρίξουν το σχέδιο του αναθέρμανσης της οικονομίας. Το νομοσχέδιο έχει ήδη εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και θα εξεταστεί αυτή την εβδομάδα από τη Γερουσία.

    Τη Κυριακή το βράδυ, ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι το σχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο έτσι ώστε να αρχίσει η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

    Πάντως οι Ρεπουμπλικανοί της Γερουσίας προειδοποιούν ότι θα καταψηφίσουν το σχέδιο Ομπάμα αν δεν αναμορφωθεί,έτσι ώστε να συμπεριλάβει περισσότερες φοροαπαλλαγές και μείωση των δημοσιονομικών δαπανών.Ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής Τζον Κάιλ, δήλωσε ότι το προτεινόμενο σχέδιο χρειάζεται ανασκευή και επεσήμανε ότι το σχέδιο χορηγεί κονδύλια σε προγράμματα που δεν πρόκειται να προωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη.

    [03] Αναμένεται ανακοίνωση σχεδίων για Ιράκ και Αφγανιστάν

    02-02-2009

    Οι Ιρακινοί στις κάλπες.

    Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι μεγάλος αριθμός Αμερικανών στρατιωτών θα επιστρέψουν από το Ιράκ φέτος. Ο κ. Ομπάμα χαρακτήρισε τις ειρηνικές εκλογές στο Ιράκ 'εξαιρετικά σημαντικό' γεγονός που δείχνει ότι οι Ιρακινοί είναι έτοιμοι να χειριστούν μόνοι τους την ασφάλεια τους. Ο κ. Ομπάμα επεσήμανε ότι η Αμερικανική κυβέρνηση ετοιμάζεται για να ανακοινώσει επίσημα τα σχέδια της για Ιράκ και Αφγανιστάν.

    Στο μεταξύ, Ιρακινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι υποψήφιοι που πρόσκεινται στον Ιρακινό Πρωθυπουργό Νούρι αλ Μαλίκι φαίνεται να διατηρούν το προβάδισμα στις τοπικές εκλογές του Σαββάτου στις Σιιτικές περιοχές του νοτίου Ιράκ.

    [04] Χρειάζεται μια θαρραλέα αντιμετώπιση της οικονομίας

    02-02-2009

    Mαρία Ράμος

    Η συμπρόεδρος του φετινού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, Μαρία Ράμος, προειδοποίησε για δραματικές κοινωνικές αναταραχές αν δεν υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Κατά την ολοκλήρωση των εργασιών του φετινού Φόρουμ, η κ. Ράμος δήλωσε ότι έχει πλέον εκπνεύσει η προθεσμία για λόγια και ζήτησε θαρραλέα αντιμετώπιση του θέματος από την ηγεσία των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

    Ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, Κλάους Σουάμπ, ζήτησε απ' τους συμμετέχοντες να συνεργαστούν για την ανασυγκρότηση των διεθνών οικονομικών θεσμών.

    [05] Θετικές αντιδράσεις της Ε.Ε. για τις εξαγγελίες Ομπάμα για το περιβάλλον

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Αθηνά

    02-02-2009

    Οι δεσμεύσεις του Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα για το περιβάλλον κρίθηκαν εξαιρετικά θετικές από τον Έλληνα επίτροπο υπεύθυνο για το περιβάλλον, Σταύρο Δήμα, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα και θα γίνει δεκτός σήμερα το μεσημέρι απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

    Ο κ. Δήμας σε ολοσέλιδη συνέντευξή του στην εφημερίδα 'Καθημερινή' παρουσιάζει τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κλιματική αλλαγή και προβλέπει ότι ανοίγει ο δρόμος για διεθνή συμφωνία στην Κοπεγχάγη μετά την εκπνοή του Πρωτοκόλλου του Κιότο.

    'Η δέσμευση του Προέδρου Ομπάμα ότι ώς το 2050 οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου θα μειωθούν κατά 80%- είπε ο κ. Δήμας β καθώς και οι πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με την εισαγωγή συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών στις ΗΠΑ σε ομοσπονδιακό επίπεδο, και η συμμετοχή τους στις διαπραγματεύσεις, για τις κλιματικές αλλαγές δείχνουν οτι στο δύσκολο δρόμο για την συμφωνία οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παίξουν σημαντικό ρόλο'.

    Όσο για τα μέτρα που έχουν εγκριθεί απο την Ευρωπαική Ένωση για τις εκπομπές αερίων ο κ. Δήμας θεωρεί ότι απαιτούνται περισσότερα μέτρα για την αντιμετώπιση των ολοένα αυξανομένων εκπομπών που προέρχονται από τις θαλάσσιες μεταφορές και τις αερομεταφορές, αλλά και τα ιδιωτικά αυτοκίνητα.

    Ο κ. Δήμας στάθηκε επίσης στο πρώτο 'πράσινο', όπως χαρακτηρίσθηκε, μέτρο του Μπάρακ Ομπάμα να εγκρίνει την επιβολή αυστηρότερων κανόνων για τις εκπομπές καυσαερίων απο τα αυτοκίνητα.

    [06] Καταθέτει ο Ντασλ για τις φορολογικές του ατασθαλίες

    02-02-2009

    Tομ Ντασλ

    Ο υποψήφιος για το αξίωμα του Υπουργού Υγείας της κυβέρνησης Ομπάμα, Τομ Ντασλ, καταθέτει σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Γερουσίας για να εξηγήσει το γιατί δεν πλήρωσε φορολογική του υποχρέωση που ξεπερνά τις 100 χιλιάδες δολάρια.

    Ο κ. Ντασλ έχει διατελέσει ηγέτης της Πλειοψηφίας στη Γερουσία και έχει επιλεγεί από τον Πρόεδρο Ομπάμα για να ηγηθεί των προσπαθειών αναμόρφωσης του υγειονομικού συστήματος των ΗΠΑ.

    Ο κ. Ντασλ πρόσφατα παραδέχτηκε ότι χρωστάει πάνω από 128 χιλιάδες δολάρια σε φόρους, ενώ έχει ήδη καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα για την αποπληρωμή αυτών των φόρων και των σχετικών προστίμων.

    Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως το θέμα θα αποτρέψει το διορισμό του κ. Ντάσλ.

    [07] Ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας

    02-02-2009

    Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν στόχους Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, λίγες ώρες μετά από δηλώσεις της Ισραηλινής κυβέρνησης ότι θα υπάρξει 'σκληρή' απάντηση στις επιθέσεις Παλαιστίνιων εξτρεμιστών τη Κυριακή με ρουκέτες και βλήματα όλμων σε βάρος του Ισραήλ.

    Η Παλαιστινιακή εξτρεμιστική οργάνωση Χαμάς δήλωσε ότι τα Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν Παλαιστινιακό αστυνομικό σταθμό, καθώς και τουλάχιστον 6 τούνελ κατά μήκος των συνόρων με την Αίγυπτο. Πάντως δεν υπήρξαν θύματα. Η Χαμάς δεν ανέλαβε την ευθύνη, αλλά ούτε και καταδίκασε τις νέες αυτές επιθέσεις. Μόνο η οργάνωση Ταξιαρχίες των Μαρτύρων Αλ Ακσά, ανέλαβε την ευθύνη για ορισμένες απ' τις Παλαιστινιακές επιθέσεις.

    Η Ισραηλινή αστυνομία δήλωσε ότι απ' τις ρουκέτες τραυματίστηκαν 2 άτομα στο νότιο Ισραήλ.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 3 February 2009 - 2:18:23 UTC