Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-05-05

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νομοθεσία για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής
  • [02] Νέα προσέγγιση ζητά το Ισραήλ για το μεσανατολικό
  • [03] Περιοδεία Γκέιτς στον αραβικό κόσμο
  • [04] Oι Πρόεδροι του Πακιστάν και του Αφγανιστάν στο Λευκό Οίκο
  • [05] Kύμα επιθέσεων στο Αφγανιστάν

  • [01] Νομοθεσία για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής

    05-05-2009

    Σημαντικές αλλαγές σε θέματα φορολογικής νομοθεσίας προτείνει ο πρόεδρος Ομπάμα με στόχο τον τερματισμό της φοροδιαφυγής μέσω αφορολόγητων καταφυγίων στο εξωτερικό και για να δώσει κίνητρα σε εταιρείες να δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας μέσα στις ΗΠΑ. Ο κ. Ομπάμα ανακοίνωσε τις εν λόγω προτάσεις του στο Λευκό Οίκο, και αν εγκριθούν απ' το Κογκρέσο θα αυξήσουν τα έσοδα του Αμερικανικού δημοσίου από φόρους κατά 210 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

    Οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν τροποποιήσεις της νομοθεσίας που θα τερματίζουν τις φοροαπαλλαγές για Αμερικανικές εταιρείες που έχουν κέρδη στο εξωτερικό και θα αποθαρρύνουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες σε χώρες με χαμηλή φορολογία. Επικριτές των προτάσεων δηλώνουν ότι οι προτεινόμενες αλλαγές θα μειώσουν την ανταγωνιστικότητα των Αμερικανικών επιχειρήσεων.

    [02] Νέα προσέγγιση ζητά το Ισραήλ για το μεσανατολικό

    05-05-2009

    Σίομων Πέρεζ

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, ζήτησε μια νέα προσέγγιση στην ειρηνευτική διαδικασία με τους Παλαιστίνιους.Σε ομιλία του μέσω δορυφόρου στο ετήσιο συνέδριο της Επιτροπής Προώθησης Ισραηλινών Συμφερόντων εδώ στην Ουάσιγκτον, της λεγόμενης AIPAC, ο κ. Νετανιάχου περιέγραψε μια προσέγγιση τριών σημείων για την αντιμετώπιση πολιτικο-οικονομικών θεμάτων και θεμάτων ασφάλειας που σχετίζονται με την ειρηνευτική διαδικασία.Το Ισραήλ είναι έτοιμο να ξαναρχίσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις χωρίς καθυστερήσεις και όρους, επεσήμανε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

    Νωρίτερα, κατά την δική του ομιλία στο συνέδριο της AIPAC,ο πρόεδρος του Ισραήλ, Σίμων Πέρεζ, δήλωσε ότι η χώρα του συνεχίζει να θέλει την ειρήνη με τους Παλαιστίνιους και τους άλλους Άραβες γείτονες της, αλλά δεν αναφέρθηκε καθόλου στις προτάσεις για την δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους.Η σύσταση κράτους για τους Παλαιστίνιους αποτελεί το επίκεντρο των Αμερικανικών προσπαθειών στη Μέση Ανατολή.Ο κ. Πέρεζ θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο Ομπάμα.

    [03] Περιοδεία Γκέιτς στον αραβικό κόσμο

    05-05-2009

    Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, βρίσκεται στο Κάιρο στα πλαίσια περιοδείας του για να διαβεβαιώσει συμμάχους ότι οι απόπειρες προσέγγισης του Ιράν από την Ουάσιγκτον δεν θα επηρεάσουν τις σχέσεις των ΗΠΑ με τον Aραβικό κόσμο.

    Ο κ. Γκέιτς μετέβη τη Δευτέρα στην Αίγυπτο και αναμένεται να επισκεφτεί και τη Σαουδική Αραβία στο τέλος αυτής της εβδομάδας. Ο Αμερικανός υπουργός βAμυνας εξέφρασε την ελπίδα ότι η απόπειρα προσέγγισης της Τεχεράνης από μέρους της Ουάσιγκτον θα βελτιώσει την ασφάλεια στην περιοχή για όλες τις χώρες, όχι μόνο για τις ΗΠΑ.

    [04] Oι Πρόεδροι του Πακιστάν και του Αφγανιστάν στο Λευκό Οίκο

    05-05-2009

    Χαμίντ Καρζάι

    Ο Λευκός Οίκος δηλώνει ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα εγείρει ανησυχίες της Ουάσιγκτον για θέματα πυρηνικών όπλων στη διάρκεια των συνομιλιών που θα έχει τη Τετάρτη στην Ουάσιγκτον με τους ομολόγους του απ' το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκίμπς, δήλωσε ότι οι συνομιλίες του προέδρου Ομπάμα τη Τετάρτη με τον Πακιστανό ομόλογο του, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι και τον Αφγανό πρόεδρο, Χαμίντ Καρζάι, θα επικεντρωθούν σε κοινές στρατηγικές για τον τερματισμό της εξάπλωσης των Ταλεμπάν στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Ρόμπερτ Γούντ, δήλωσε ότι ο κ. Ομπάμα θα πιέσει τον κ. Ζαρντάρι να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των Ταλεμπάν για να αποτρέψει το ενδεχόμενο απειλής σε βάρος της σταθερότητας και του πυρηνικού οπλοστασίου του Πακιστάν. Επίσης ο αρχηγός των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ναύαρχος Μάικ Μάλλεν, δήλωσε ότι πιστεύει πως το πυρηνικό οπλοστάσιο του Πακιστάν είναι ασφαλές, αλλά εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για την προώθηση των Ταλεμπάν τόσο στο Πακιστάν, όσο και στο Αφγανιστάν.

    [05] Kύμα επιθέσεων στο Αφγανιστάν

    05-05-2009

    Κύμα επιθέσεων από αντάρτες Ταλεμπάν έπληξαν το ανατολικό Αφγανιστάν τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 27 άτομα, εγείροντας έτσι ανησυχίες για τις συνθήκες ασφάλειας ενόψει των προεδρικών εκλογών στη χώρα.

    Δυο επιθέσεις σημειώθηκαν στη επαρχία Ζαμπούλ. Οι τοπικές αρχές λένε ότι βόμβα τοποθετημένη στο οδόστρωμα έπληξε τρακτέρ που μετέφερε αμάχους σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 άτομα.

    Σε άλλες εξελίξεις στην Καμπούλ ο Πρόεδρος Χαμίντ Καρζαί επίσημα υπέβαλλε υποψηφιότητα για επανεκλογή στις προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 20 Αυγούστου. Ο κ. Καρζάι υπόσχεται ότι θα φέρει ειρήνη και ασφάλεια στη χώρα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 6 May 2009 - 1:18:16 UTC