Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-05-18

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Νετανιάχου-Ομπάμα στην Ουάσιγικτον
  • [02] Σύνοδος του ΠΟΥ για την νέα γρίπη
  • [03] Χρονοβόρες οι επισκευές του Χάμπλ
  • [04] Αρχίζει η δίκη της Αούνγκ Σαν Σου Κι
  • [05] Εκδήλωση για την Nancy Pelosi από τους Manatos
  • [06] Οι Αντάρτες Ταμίλ ανακοινώνουν παράδοση όπλων
  • [07] Τρείς Ελληνικές τρομοκρατικές ομάδες αξιολογούνται από τις ΗΠΑ

  • [01] Συνάντηση Νετανιάχου-Ομπάμα στην Ουάσιγικτον

    18-05-2009

    Βενιαμίν Νετανιάχου

    Ανώτερος σύμβουλος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Βενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι επίκεντρο των συνομιλιών του σήμερα με τον πρόεδρο Ομπάμα, εδώ στην Ουάσιγκτον, θα είναι η εξεύρεση τρόπων για να αποφευχθεί η απόκτηση πυρηνικών όπλων από μέρους του Ιράν.Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ, Ούζι Αράντ, δήλωσε ότι το Ισραήλ ανησυχεί για τις στρατιωτικές πυρηνικές ικανότητες του Ιράν.

    Ο κ. Νετανιάχου βρίσκεται ήδη στην Ουάσιγκτον για συνομιλίες με Αμερικανούς αξιωματούχους που θα περιστραφούν στην Ισραηλο-Παλαιστινιακή ειρηνευτική διαδικασία και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.Ο κ. Νετανιάχου έχει δηλώσει ότι οι μελλοντικές ειρηνευτικές συνομιλίες Ισραηλινών-Παλαιστινίων θα πρέπει να επικεντρωθούν σε θέματα οικονομίας και ασφάλειας, αντί για την ίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.Αλλά ο πρόεδρος του Ισραήλ, Σίμων Πέρεζ, δήλωσε ότι ο κ. Νετανιάχου θα τηρήσει τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει προηγούμενες Ισραηλινές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένου και του 'οδικού χάρτη' για τη Μέση Ανατολή, ο οποίος προβλέπει την ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους.

    Επίσης, ο πρόεδρος Ομπάμα έχει δηλώσει ότι η επίλυση του Μεσανατολικού βάση της δημιουργίας δύο ανεξάρτητων κρατών που θα συνυπάρχουν ειρηνικά, αποτελεί το στόχο των προσπαθειών του για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

    [02] Σύνοδος του ΠΟΥ για την νέα γρίπη

    18-05-2009

    Ο ιός της νέας γρίπης στο μικροσκόπιο

    Υγειονομικοί αξιωματούχοι απ' όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στη Γενεύη για την ετήσια σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που αναμένεται ότι θα επικεντρωθεί στον ιό Η1Ν1 της νέας γρίπης. Οι αξιωματούχοι θα εξετάσουν το θέμα της παραγωγής εμβολίου για την νόσο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της γρίπης των χοίρων ή νέας γρίπης έφτασαν τα 8.480 σε 39 χώρες.

    Παράλληλα, οι αρχές της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν τη Κυριακή το βράδυ το θάνατο υποδιευθυντή γυμνασίου που νοσηλευόταν από την περασμένη Τετάρτη με νέα γρίπη.

    Επίσης οι Ιαπωνικές αρχές επιβεβαίωσαν συνολικά 92 κρούσματα της νέας γρίπης. Πρόκειται κυρίως για μαθητές γυμνασίου και φοιτητές από τις περιοχές Οσάκα και Χιόγκο της δυτικής Ιαπωνίας. Τέλος, οι Κινεζικές αρχές επιβεβαίωσαν και τρίτο κρούσμα της γρίπης των χοίρων στην ηπειρωτική Κίνα και άλλο ένα στο Χόνγκ Κόνγκ.

    [03] Χρονοβόρες οι επισκευές του Χάμπλ

    18-05-2009

    Οι αστροναύτες του διαστημικού λεωφορείου Ατλαντίς ολοκλήρωσαν τον τέταρτο, 5 προγραμματισμένων διαστημικών περιπάτων για τις επισκευές του διαστημικού τηλεσκοπίου Χάμπλ.

    Οι αστροναύτες Μάικ Γκούντ και Μάικ Μασίμινο, αντικατέστησαν με επιτυχία τον φασματογράφο του Χάμπλ επιτρέποντας έτσι στη ΝΑΣΑ να ανακαλύψει νέες μαύρες τρύπες του σύμπαντος και να παρακολουθεί τους γαλαξίες.

    Οι δύο αστροναύτες αντιμετώπισαν προβλήματα στην πραγματοποίηση των επισκευών με αποτέλεσμα ο διαστημικός περίπατος να διαρκέσει πάνω από 8 ώρες.Ήταν ο 6ος μακροσκελέστερος διαστημικός περίπατος στην ιστορία της ΝΑΣΑ.

    [04] Αρχίζει η δίκη της Αούνγκ Σαν Σου Κι

    18-05-2009

    Αυστηρά μέτρα ασφάλειας έθεσαν σε ισχύ οι αρχές της Βιρμανίας γύρω από τις περιβόητες φυλακές Ινσίν του Ραγκούν, όπου σήμερα αρχίζει η δίκη της βραβευμένης με Νόμπελ ειρήνης ηγέτη της αντιπολίτευσης, Αούνγκ Σαν Σου Κi, και δύο συνεργατών της. Τα μέτρα ασφάλειας εφαρμόστηκαν μετά από διακήρυξη αντιφρονούντων ότι θα πραγματοποιήσουν ειρηνικές διαδηλώσεις έξω απ' τις φυλακές έως ότου αφεθεί ελεύθερη η 63χρονη Νομπελίστα. Οι τρεις γυναίκες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβιάσεις των όρων του κατ' οίκον περιορισμού της Αούνγκ Σαν Σου Κι επιτρέποντας σε Αμερικανό να την επισκεφτεί. Αν βρεθεί ένοχη αντιμετωπίζει πενταετή ποινή φυλάκισης. Επίσης συνελήφθη και παραπέμπεται σε δίκη και ο Αμερικανός, Τζον Γιέτo, που επισκέφτηκε την Βιρμανίδα ηγέτη της αντιπολίτευσης.

    [05] Εκδήλωση για την Nancy Pelosi από τους Manatos

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    18-05-2009

    Την περασμένη εβδομάδα κατά την οποία η Πρόεδρος της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi κυριαρχούσε στην ειδησεογραφία τόσο των έντυπων όσο και των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, η γνωστή εταιρεία δημοσίων σχέσεων που διευθύνουν στην Ουάσιγκτον οι ομογενείς Andy Manatos και Mike Manatos, διοργάνωσε μια μεγάλη εκδήλωση προς τιμήν της.

    Πάνω από 500 άτομα πήραν μέρος στην εκδήλωση αυτή για να ακούσουν απευθείας από την Πρόεδρο της Βουλής τις απόψεις της γύρω από τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται κατά την τρέχουσα περίοδο για επαγγελματική πρόοδο των γυναικών, ιδιαίτερα στον τομέα του δημοσίου. Το ελπιδοφόρο μήνυμά της προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό στο ακροατήριό το οποίο και την καταχειροκρότησε.

    Η Πρόεδρος της Βουλής κυρία Pelosi είναι η πλέον υψηλόβαθμη γυναίκα αξιωματούχος στην ιστορία του Αμερικανικού Ομοσπονδιακού κράτους και η δεύτερη στην σειρά διαδοχής του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι επίσης φίλη της οικογένειας Μάνατου επί τουλάχιστον μια δεκαετία και θεωρείται επίσης ως μια από τις πιο ισχυρές φωνές που υπάρχουν σήμερα στο Κογκρέσο γύρω από θέματα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

    Στην φωτογραφία η Πρόεδρος της Βουλής Nancy Pelosi με τον Andy Manatos, Πρόεδρο της ομώνυμης εταιρείας δημοσίων σχέσεων και τον γιό του Mike Manatos, ο οποίος και υπηρετεί ως αντιπρόεδρος στην ίδια εταιρεία.

    [06] Οι Αντάρτες Ταμίλ ανακοινώνουν παράδοση όπλων

    18-05-2009

    Οι Αντάρτες Ταμίλ της Σρι Λάνκα παραδέχτηκαν την ήττα τους και ανακοίνωσαν ότι θα παραδώσουν τα όπλα τους για να αποτρέψουν περαιτέρω σφαγή, όπως είπε, των πολιτών Ταμίλ από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Από την πλευρά της η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα ανακοίνωσε ότι ο στόχος της για εξουδετέρωση της τρομοκρατίας και διάσωση όλων των πολιτών απ' τα δεσμά της, έχει επιτευχθεί μετά από 26 χρόνια εμφυλίου πολέμου. Ο υπουργός ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Σρι Λάνκα δήλωσε ότι οι Τίγρεις Ταμίλ έχουν ηττηθεί στρατιωτικά και 'η μεγαλύτερη επιχείρηση στο κόσμο για την διάσωση ομήρων', όπως είπε χαρακτηριστικά, έφτασε στο τέλος της. Πάντως τη Κυριακή ο στρατός της Σρι Λάνκα δήλωσε ότι οι αντάρτες συνεχίζουν να ελέγχουν ένα πολύ μικρό κομμάτι εδάφους στα βορειοανατολικά της χώρας, όπου συνεχίζουν να μάχονται. Επίσης ο στρατός δήλωσε ότι τουλάχιστον 70 αντάρτες Ταμίλ σκοτώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν την ζώνη πολέμου με βάρκες. Επίσης αγνοείται η τύχη του ιδρυτή και ηγέτη των ανταρτών Ταμίλ, Βελουπιλλάι Πραμπακαράν.

    [07] Τρείς Ελληνικές τρομοκρατικές ομάδες αξιολογούνται από τις ΗΠΑ

    Γιώργος Μπίστης

    Oυάσιγκτον

    18-05-2009

    Ακούστε το ρεπορτάζ "Τρείς Ελληνικές τρομοκρατικές ομάδες αξιολογούνται από τις ΗΠΑ" - Download (MP3)

    Ακούστε το ρεπορτάζ "Τρείς Ελληνικές τρομοκρατικές ομάδες αξιολογούνται από τις ΗΠΑ" - Listen (MP3)

    Επίθεση στην Αμερικανική Πρεσβεία της Αθήνας το 2007.

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Ian Kelly, ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι η Υπουργός Εξωτερικών Hillary Clinton, με απόφασή της που τέθηκε σε ισχύ στις 22 Απριλίου 2009, περιέλαβε την οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, που δρα στην Ελλάδα, μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων εξωτερικού, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Άρθρου 219 του Νόμου περί Μετανάστευσης και Πολιτογράφησης. Όπως επεξήγησε ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Επαναστατικός Αγώνας είναι μια Ελληνική τρομοκρατική οργάνωση που φέρει την ευθύνη για διάφορες τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον Ελληνικών, Αμερικανικών και άλλων στόχων από το 2003 μέχρι τώρα, περιλαμβανομένων της επίθεσης εναντίον της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, το 2007, και της έκρηξης βόμβας έξω από παράρτημα της Τράπεζας Citibank, επίσης στην Αθήνα, στις 9 Μαρτίου 2009. Η κυρία Clinton προέβη στην ενέργεια αυτή κατόπιν συνεννόησης με τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών.

    Επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Στέητ Ντηπάρτμεντ αναφέρει ακόμα ότι στις 22 Απριλίου 2009 η Υπουργός κυρία Clinton ανακάλεσε απόφαση που είχε ληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και σύμφωνα με την οποία στις τρομοκρατικές ομάδες εξωτερικού περιλαμβάνονταν και η Ελληνική οργάνωση Επαναστατικοί Πυρήνες. Η κυρία Clinton, ύστερα από σχετική επανεκτίμηση που έγινε πέντε χρόνια αργότερα, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Άρθρου 219 του Νόμου περί Μετανάστευσης και Πολιτογράφησης, έκρινε ότι τα δεδομένα στα οποία στηρίχτηκε η απόφαση για την οργάνωση Επαναστατικοί Πυρήνες έχουν αλλάξει κατά τρόπο που δικαιολογεί την ακύρωσή της.

    Όμως η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών αποφάσισε να διατηρήσει στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων εξωτερικού την Ελληνική οργάνωση 17 Νοέμβρη, μετά την ολοκλήρωση αντίστοιχης επανεκτίμησης που έγινε με την συμπλήρωση πενταετίας από την προηγούμενη φορά που εξετάστηκε το θέμα, σύμφωνα πάντα με το Άρθρο 219 του Νόμου περί Μετανάστευσης και Πολιτογράφησης.

    Η επίσημη ανακήρυξη μιας ομάδας ως τρομοκρατικής οργάνωσης θεωρείται ζωτικής σημασίας για τον αγώνα πάταξης της τρομοκρατίας και αποτελεί αποτελεσματικό μέσο για την καταστολή υποστήριξης των τρομοκρατικών ενεργειών και την άσκηση πίεσης σε εμπλεκόμενα πρόσωπα να εγκαταλείψουν την τρομοκρατική δράση. Στις άμεσες συνέπειες περιλαμβάνονται η απαγόρευση της παροχής έμψυχων ή άψυχων πόρων προς τρομοκρατικές οργανώσεις εξωτερικού και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων που οι οργανώσεις αυτές είτε έχουν είτε ελέγχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 19 May 2009 - 1:18:24 UTC