Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-05-20

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λεπτομερές σχέδιο για τους κρατούμενους στο Γκουαντάναμο ζητά η Γερουσία
  • [02] Νέα μέτρα για την βιομηχανία αυτοκινήτων ανακοινώνει ο Πρόεδρος Ομπάμα
  • [03] Πιέσεις Κογκρέσου στο Πρωθυπουργό του Ισραήλ
  • [04] Tον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ για την Βοσνία
  • [05] Μέτρα Κογκρέσου κατά τραπεζών για πιστωτικές κάρτες
  • [06] Ανθρωπιστική βοήθεια στο Πακιστάν ανακοινώνει η Κλίντον
  • [07] Βελονοθεραπεία για τους πόνους της μέσης

  • [01] Λεπτομερές σχέδιο για τους κρατούμενους στο Γκουαντάναμο ζητά η Γερουσία

    20-05-2009

    Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποφάσισαν να μην χορηγήσουν στον πρόεδρο Ομπάμα τα 80 εκατομμύρια δολάρια που είχε ζητήσει για το κλείσιμο των φυλακών στο Γκουαντάναμο, έως ότου η Αμερικανική κυβέρνηση υποβάλλει λεπτομερές σχέδιο για τον τρόπο χειρισμού των υποθέσεων των κρατουμένων. Εντείνονται οι επικρίσεις στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα απ' την αντιπολίτευση των Ρεπουμπλικανών, ότι ο κ. Ομπάμα δεν είχε συγκεκριμένο σχέδιο για τους κρατούμενους, πριν ανακοινώσει την απόφαση του να κλείσει τις φυλακές μέχρι τον Ιανουάριο. Υπάρχουν επίσης ανησυχίες ότι ορισμένοι απ' τους 240 κρατούμενους που έχουν απομείνει στο Γκουαντάναμο, θα μεταφερθούν σε άλλες Αμερικανικές φυλακές. Μάλιστα ορισμένοι Γερουσιαστές έχουν υποβάλλει τροπολογία που απαγορεύει την απελευθέρωση κρατουμένων στις ΗΠΑ.

    [02] Νέα μέτρα για την βιομηχανία αυτοκινήτων ανακοινώνει ο Πρόεδρος Ομπάμα

    20-05-2009

    Ο πρόεδρος Ομπάμα ζητά απ' την Αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία να βελτιώσει την απόδοση των προϊόντων της σε κατανάλωση βενζίνης στα 15 χιλιόμετρα το λίτρο, ή 35,5 μίλια το γαλόνι, μέχρι το 2016.

    Ο κ. Ομπάμα προέβη στην εν λόγω ανακοίνωση σε ειδική τελετή στο Λευκό Οίκο, στην οποία παρευρέθησαν ανώτερα διευθυντικά στελέχη εταιρειών αυτοκινήτων και ορισμένοι κυβερνήτες πολιτειών. Τα νέα μέτρα θα τεθούν αρχικά σε ισχύ το 2012 και θα επιβάλουν στους κατασκευαστές αυτοκινήτων την σταδιακή βελτίωση της απόδοσης των προϊόντων τους με στόχο την μείωση κατά 30% των βλαβερών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

    Τα νέα αυτά μέτρα θέτουν νέες πανεθνικές αυστηρές προδιαγραφές για τα επίπεδα των βλαβερών αερίων. Αναμένεται ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα δεχτούν τα νέα μέτρα, γιατί επιζητούσαν ενιαίες πανεθνικές προδιαγραφές για θέματα εκπομπών αερίων και αποδοτικότητας σε βενζίνη.

    [03] Πιέσεις Κογκρέσου στο Πρωθυπουργό του Ισραήλ

    20-05-2009

    Βενιαμίν Νετανιάχου

    Αμερικανοί αξιωματούχοι πίεσαν τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου, να σταματήσει την ανέγερση Εβραϊκών οικισμών και να συμμετάσχει στην ειρηνευτική διαδικασία με τους Παλαιστίνιους, επαναλαμβάνοντας τα αιτήματα του προέδρου Ομπάμα.

    Ο κ. Νετανιάχου συναντήθηκε με μέλη του Κογκρέσου την Τρίτη.Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Τζον Κέρρυ, ζήτησε απ' τον Ισραηλινό ηγέτη να τερματίσει την ανέγερση παράνομων Εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη.Παρόμοιο ήταν και το αίτημα της Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον.

    Από την πλευρά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα του είναι διατεθειμένη να προβεί σε συγκεκριμένα βήματα για την επίτευξη ειρήνης, αν κάνουν το ίδιο και οι Παλαιστίνιοι.Επίσης ο κ. Νετανιάχου δήλωσε σε μέλη του Κογκρέσου ότι το Ιράν συνεχίζει να αποτελεί 'σοβαρό κίνδυνο' για το Ισραήλ.

    [04] Tον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ για την Βοσνία

    20-05-2009

    O Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στα πλαίσια ομιλίας του στη Βοσνία επεσήμανε ότι αν δεν τερματιστεί η εθνικιστική ρητορική και οι εθνικιστικές εντάσεις η χώρα θα βυθιστεί στη φτώχεια και θα επέλθει νέα αιματοχυσία.

    Ο κ. Μπάιντεν έκανε τις δηλώσεις αυτές στη βουλή του Σαράγιεβο που αποτελεί και τον πρώτο σταθμό της τριήμερης περιοδείας του στα Βαλκάνια. Ο αμερικανός αντιπρόεδρος είπε ότι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη δεν ακολουθεί πορεία ένταξης στην ευρωπαϊκή κοινότητα, ούτε κινείται σε δρόμο που να οδηγεί στην ασφάλεια και την ευημερία.

    Ο κ. Μπάιντεν είπε ότι η χώρα είναι διχασμένη μεταξύ Σέρβων, Μουσουλμάνων και Κροατών, επικρατεί έλλειψη εμπιστοσύνης και αδιέξοδο στις προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις. Ο αμερικανός αντιπρόεδρος επεσήμανε ότι αυτή η πορεία πρέπει να σταματήσει γιατί αλλιώς η Βοσνία θα ξανακυλήσει σε φτώχεια και χάος ανάλογο με αυτό του 1990.

    Σήμερα ο κ Μπάιντεν επισκέπτεται τη Σερβία και την Πέμπτη το Κοσσυφοπέδιο. Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο κ. Μπάιντεν δεν περιμένει η Σερβία να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, αλλά οι ΗΠΑ θέλουν να συνεργαστεί με τη ΕΕ για τη βελτίωση της ποιότητα ζωής στο Κοσσυφοπέδιο.

    [05] Μέτρα Κογκρέσου κατά τραπεζών για πιστωτικές κάρτες

    20-05-2009

    Με συντριπτική πλειοψηφία 90 ψήφων έναντι 5, η Αμερικανική Γερουσία ενέκρινε νομοσχέδιο που στοχεύει στο τερματισμό των, άνευ λόγου και χωρίς επαρκή προειδοποίηση, αυξήσεων των επιτοκίων πιστωτικών καρτών από μέρους τραπεζών. Πρόκειται για συνήθειες των τραπεζών που έχουν εξοργίσει τους Αμερικανούς καταναλωτές που διαμαρτύρονται στα μέλη του Κογκρέσου.

    Αναμένεται ότι το νομοσχέδιο θα εγκριθεί σύντομα και απ' τη Βουλή. Οι τράπεζες δηλώνουν ότι οι περιορισμοί στα επιτόκια και τα πρόστιμα τους θα προκαλέσει την μείωση των αποδεκτών πιστωτικών καρτών στο μέλλον.

    [06] Ανθρωπιστική βοήθεια στο Πακιστάν ανακοινώνει η Κλίντον

    20-05-2009

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, ανακοίνωσε ανθρωπιστική βοήθεια 110 εκατομμυρίων δολαρίων στο Πακιστάν, για την αρωγή των 2 εκατομμυρίων πολιτών που έχουν εκτοπιστεί λόγω των μαχών στην κοιλάδα Σουάτ στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

    Η κ. Κλίντον εξέφρασε την ελπίδα ότι οι πρόσφυγες θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους σύντομα, εθελοντικά και με ασφάλεια.

    Μιλώντας την Τρίτη στο Λευκό Οίκο η κ. Κλίντον επεσήμανε ότι το Πακιστάν διεξάγει ένα σκληρό πόλεμο κατά των εξτρεμιστών, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Πακιστανοί θα μπορέσουν να ξεπεράσουν το πρόβλημα με την βοήθεια της διεθνούς κοινότητας. Η ήττα των Ταλεμπάν και της Αλ Κάιντα δεν θα ωφελήσει μόνο το Πακιστάν και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και τις ΗΠΑ, τόνισε η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών.

    [07] Βελονοθεραπεία για τους πόνους της μέσης

    Άννα Καραγιαννοπούλου

    Oυάσιγκτον

    20-05-2009

    Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις δυτικές ΗΠΑ συνέκρινε την αποτελεσματικότητα των παραδοσιακών μεθόδων αντιμετώπισης των πόνων στη μέση, και των εναλλακτικών μεθόδων θεραπείας του προβλήματος όπως η βελονοθεραπεία.

    Το Κέντρο Μελετών για την Υγεία στο Σηάτλ και άλλα αντίστοιχα ιατρικά κέντρα των ΗΠΑ αποφάσισαν να συγκρίνουν τα αποτελέσματα των παραδοσιακών μεθόδων θεραπείας με αυτά της εναλλακτικής θεραπείας με βελονοθεραπεία. Πάνω από 600 ασθενείς συμμετείχαν στην έρευνα επί 7 εβδομάδες. Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα, η βελονοθεραπεία αποδείχτηκε αποτελεσματικότερη απ' τις παραδοσιακές μεθόδους με φάρμακα και φυσικοθεραπεία, τόσο στο τομέα της ευρύτερης βελτίωσης των συμπτωμάτων των ασθενών, όσο και στο τομέα της αύξησης του αριθμού κινήσεων που μπορούσαν να κάνουν οι ασθενείς παρά τα προβλήματα στη μέση τους.

    Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν διάφορες μεθόδους βελονοθεραπείας και διαπίστωσαν ότι το αποτέλεσμα ήταν θετικό ανεξάρτητα από την μέθοδο που είχε χρησιμοποιηθεί. Μάλιστα πολλά από τα οφέλη της θεραπείας συνεχίστηκαν επί ένα περίπου χρόνο μετά την ολοκλήρωση της.

    Ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Νταν Τσέρκιν, δηλώνει ότι η έρευνα αυτή έδειξε ξεκάθαρα ότι τα άτομα που έχουν προβλήματα με πόνους στην μέση και δεν έχουν ανακουφιστεί με τις παραδοσιακές μεθόδους αντιμετώπισης τους, μπορούν να κάνουν ανεπιφύλακτα βελονοθεραπεία. Σύμφωνα με τον κ. Τσέρκιν ένας άλλος λόγος επιλογής της βελονοθεραπείας είναι και η έλλειψη παρενεργειών από την εν λόγω μέθοδο. Ως γνωστό πολλοί ασθενείς αντιμετωπίζουν παρενέργειες απ' τα παραδοσιακά παυσίπονα ή αντιφλεγμονώδη φάρμακα που χορηγούνται για τους πόνους στη μέση.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 21 May 2009 - 1:18:30 UTC