Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-05-29

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έντονες διαβουλεύσεις στο ΣΑ για Βόρεια Κορέα
  • [02] Ο πρόεδρος Ομπάμα σίγουρος ότι θα επιτευχθεί πρόοδος στη Μέση Ανατολή
  • [03] Στάινμπεργκ: Οι ΗΠΑ δεν θα χρησιμοποιήσουν καμία χώρα σαν διαπραγματευτικό ατού

  • [01] Έντονες διαβουλεύσεις στο ΣΑ για Βόρεια Κορέα

    29-05-2009

    Η πρέσβης των ΗΠΑ στα ΗΕ, Σούζαν Ράις

    Εκπρόσωποι των 5 μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφάλειας συνεδρίασαν κεκλεισμένων των θυρών στην έδρα των ΗΕ για να εξετάσουν ενδεχόμενες νέες κυρώσεις σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ μετά τις τελευταίες πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας. Διπλωματικές πηγές χαρακτήρισαν την συνεδρίαση εποικοδομητική, αλλά δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες. Στην συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης και οι πρέσβεις της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας στα ΗΕ.

    Σχέδιο ψηφίσματος που έχει διανεμηθεί στα μέλη του Συμβουλίου καταδικάζει έντονα την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας και ζητά απ' τα μέλη των ΗΕ να εφαρμόσουν τις ήδη εγκεκριμένες κυρώσεις του ΟΗΕ σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ. Πάντως το σχέδιο έχει και κενά και διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι εξετάζονται προτάσεις για νέες κυρώσεις, όπως η διεύρυνση του εμπάργκο όπλων και σε ελαφρύ οπλισμό, καθώς και επιπλέον περιορισμοί σε τραπεζικά και οικονομικά θέματα.

    Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, δήλωσε καθοδόν προς την Σιγκαπούρη ότι δεν γνωρίζει τίποτα περί ασυνήθιστων κινήσεων στρατευμάτων μέσα στη Βόρεια Κορέα και δεν βρίσκει κανένα λόγο που θα δικαιολογούσε την αύξηση της Αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Νότια Κορέα.

    [02] Ο πρόεδρος Ομπάμα σίγουρος ότι θα επιτευχθεί πρόοδος στη Μέση Ανατολή

    29-05-2009

    Μετά από συνομιλίες στο Λευκό Οίκο με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπας, ο Πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε σιγουριά για επίτευξη προόδου στην Ισραηλο-Παλαιστινιακή ειρηνευτική διαδικασία.

    Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους ο πρόεδρος Ομπάμα επεσήμανε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να τερματίσει κάθε εποικιστική δραστηριότητα στη Δυτική Όχθη, στα πλαίσια μιας ευρύτερης συμφωνίας ειρήνης στη Μέση Ανατολή, αλλά πρόσθεσε ότι και οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να καταβάλλουν προσπάθειες για την βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στη Δυτική Όχθη, περιορίζοντας τα αντι-Ισραηλινά αισθήματα. Η δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους αποτελεί συμφέρον του Ισραήλ, επεσήμανε ο κ. Ομπάμα.

    Από τη πλευρά του, ο κ. Αμπάς επαναβεβαίωσε την αφοσίωση των Παλαιστινίων στον λεγόμενο 'οδικό χάρτη' για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή και τόνισε ότι οι Αραβικές χώρες είναι διατεθειμένες να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ, αν αποσυρθεί από όλα τα κατεχόμενα εδάφη.

    [03] Στάινμπεργκ: Οι ΗΠΑ δεν θα χρησιμοποιήσουν καμία χώρα σαν διαπραγματευτικό ατού

    29-05-2009

    Τζέιμς Στάινμπεργκ

    Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζέιμς Στάινμπεργκ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται ποτέ να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με τη Ρωσία σε βάρος κάποιας άλλης χώρας. Σε συνέντευξη του προς τη ΦτΑ, ο κ. Στέινμπεργκ επεσήμανε ότι καμία χώρα δεν αποτελεί διαπραγματευτικό όργανο, όπως είπε και σημείωσε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Ουκρανία διαβεβαίωσε την ηγεσία της χώρας ότι η κυβέρνηση Ομπάμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί τα συμφέροντα του Κιέβου. Μια υγιείς σχέση Ουάσιγκτον - Μόσχας είναι προς το συμφέρον και της Ουκρανίας, τόνισε ο Αμερικανός αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.

    Ο κ. Στάινμπεργκ δήλωσε παράλληλα ότι οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με την Ουκρανία στην διαδικασία στρατιωτικής της ανάπτυξης στα πλαίσια της προετοιμασίας της για ένταξη στο ΝΑΤΟ και σημείωσε ότι οι απειλές της Ρωσίας για χρήση βίας αν το ΝΑΤΟ διευρυνθεί προς τα σύνορα της, δεν επηρεάζουν την διαδικασία εξέτασης νέων μελών από μέρους της συμμαχίας.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 30 May 2009 - 1:18:22 UTC