Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-06-15

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο πρώτος θάνατος από την νέα γρίπη στην Ευρώπη
  • [02] Αποφασισμένη η Ουάσιγκτον να επιβάλει κυρώσεις των Η.Ε.
  • [03] Ιράν: Συλλήψεις μελών της αντιπολίτευσης

  • [01] Ο πρώτος θάνατος από την νέα γρίπη στην Ευρώπη

    15-06-2009

    Η επικεφαλής του ΠΟΥ, Μάργκαρετ Τσαν

    Η Βρετανία ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο από την νέα γρίπη. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο απ' τον ιό Η1Ν1, εκτός της Αμερικανική ηπείρου.

    Οι αρχές της Σκωτίας ανακοίνωσαν ότι ο αποθανών ήταν ένας εκ των 10 ασθενών που νοσηλεύονταν με γρίπη των χοίρων και ότι είχε και άλλα προβλήματα υγείας, αλλά δεν έδωσαν λεπτομέρειες. Η Υπουργός Υγείας της Σκωτίας, Νικόλα Στάρτζιον, δήλωσε ότι ο κίνδυνος απ' την νέα γρίπη για τον περισσότερο κόσμο είναι πολύ μικρός, και επανέλαβε τα προληπτικά μέτρα που μπορεί να λάβει κανείς για να αποφύγει την μετάδοση του ιού.

    Ως γνωστό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει πλέον κηρύξει πανδημία της νέας γρίπης με 30 χιλιάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 74 χώρες. Η επικεφαλής του διεθνούς Οργανισμού, Μάργκαρετ Τσαν, χαρακτήρισε τον ιό 'ασταμάτητο', αλλά επεσήμανε ότι ο κίνδυνος απ' την νόσο είναι μέτριος. Οι νεκροί από την νέα γρίπη έχουν φτάσει τους 145 σε διεθνές επίπεδο.

    [02] Αποφασισμένη η Ουάσιγκτον να επιβάλει κυρώσεις των Η.Ε.

    15-06-2009

    Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον είναι αποφασισμένη να επιβάλει τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών κατά της Βορείου Κορέας, πάρα τις εριστικές ανακοινώσεις της Πιονγκγιάνγκ.

    Στα πλαίσια συνέντευξης σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ο κ. Μπάιντεν επεσήμανε ότι η Βόρεια Κορέα αποτελεί αποσταθεροποιητική δύναμη στη Ασία και ότι τα πυρηνικά όπλα και οι πύραυλοι της Πιονγκγιάνγκ αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για ολόκληρο τον κόσμο.

    Η Βόρεια Κορέα λέει ότι οι νέες κυρώσεις των Η.Ε. δεν θα επιβραδύνουν το πυρηνικό της πρόγραμμα. Το Σάββατο η Πιονγιάνκ δήλωσε ότι θα αρχίσει να εμπλουτίζει πλουτώνιο για να δημιουργήσει περισσότερα πυρηνικά όπλα.

    Ο Πρόεδρος της Νοτίου Κορέας, Λη Μιούγκ-Μπακ, βρίσκεται καθοδόν προς την Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με το Πρόεδρο Ομπάμα την Τρίτη για να εξετάσουν την κατάσταση και να επικυρώσουν διμερείς εμπορικές συμφωνίες.

    Νέο ψήφισμα του Συμβούλιου Ασφάλειας των ΗΕ, που υιοθετήθηκε ομόφωνα την Παρασκευή επιτρέπει σε χώρες-μέλη να εξετάζουν φορτία από ή προς τη Βόρεια Κορέα, απαγορεύει την εξαγωγή όπλων από την Πιονγκγιάνγκ και εντείνει τους οικονομικούς περιορισμούς.

    [03] Ιράν: Συλλήψεις μελών της αντιπολίτευσης

    15-06-2009

    Οι Ιρανικές αρχές συνέλαβαν 100 και πλέον άτομα υποστηρικτές κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ ειδικές αστυνομικές δυνάμεις κινήθηκαν για να θέσουν υπό έλεγχο τις συνεχιζόμενες πορείες διαμαρτυρίας κατά της νίκης του Πρόεδρου Μαχμουντ Αχμαντινετζάντ. Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο αδελφός του πρώην Προέδρου του Ιράν του φιλομεταρρυθμιστή Μοχάμεντ Χαταμί.

    Επίσης ο μεταρρυθμιστής υποψήφιος, Μιρ Χουσεΐν Μουσαβί, απεύθυνε έκκληση στο Ανώτατο Συμβούλιο Ισλαμιστών κληρικών για την ακύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Ο κ. Μουσαβί επέρριψε ευθύνες στη κυβέρνηση για την ήττα του μιλώντας για εκλογική νοθεία, ενώ ο Πρόεδρος Αχμαντινετζάντ δήλωσε ότι οι εκλογές ήταν ελεύθερες και δίκαιες.

    Ο κ. Μουσαβί ζήτησε από τους υποστηρικτές του να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες με ειρηνικό και νόμιμο τρόπο. Την Κυριακή ακτιβιστές που πρόσκεινται στο κόμμα του κ. Μουσαβί συμμετείχαν για δεύτερη κατά σειρά μέρα σε πορείες διαμαρτυρίας στην Τεχεράνη, βάζοντας φωτιές στους δρόμους και συμπλεκόμενοι με την αστυνομία.

    Παράλληλα με τις πορείες διαμαρτυρίας, οι υποστηρικτές του Προέδρου Αχμαντινετζάντ γιόρτασαν τη νίκη του στους δρόμους της Ιρανικής πρωτεύουσας. Τα επίσημα αποτελέσματα δίνουν 63% στο Πρόεδρο Αχμαντινετζάντ και 34% στο αντίπαλό του Μιρ Χουσεΐν Μουσαβί.

    Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι διατηρεί αμφιβολίες για την έκβαση των εκλογών στο Ιράν, αλλά δεν ανέφερε αν η κυβέρνηση Ομπάμα δέχεται το αποτέλεσμα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 16 June 2009 - 1:18:21 UTC