Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-06-24

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο 10% η ανεργία στις ΗΠΑ
  • [02] "Αποτροπιασμός και οργή" Ομπάμα για την κακοποίηση διαδηλωτών στο Ιράν
  • [03] Γκέιτς: Στόχος η υποστήριξη του Ιράκ
  • [04] ΗΠΑ: Οι διαφορές για την αντιπυραυλική ασπίδα θα διευθετηθούν στα πλαίσια συνομιλιών
  • [05] 9 οι νεκροί απ' το δυστύχημα στο μετρό της Ουάσιγκτον

  • [01] Στο 10% η ανεργία στις ΗΠΑ

    24-06-2009

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα παραδέχτηκε ότι προηγούμενες εκτιμήσεις της κυβέρνησής του για την οικονομία, ήταν πολύ αισιόδοξες και δήλωσε ότι είναι πλέον ξεκάθαρο πως το ποσοστό ανεργίας θα φτάσει το 10% φέτος. Σε συνέντευξη τύπου απ' το Λευκό Οίκο, ο κ. Ομπάμα σημείωσε πάντως ότι δεν νομίζει πως η χώραχρειάζεται και δεύτερο πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας.

    Παράλληλα, η Εθνική Ένωση Κτηματομεσιτών ανακοίνωσε ότι αυξήθηκαν κατά 2,4% οι πωλήσεις ακινήτων το Μάιο, αλλά οι τιμές μειώθηκαν κατά περίπου 17%, σε σύγκριση με τη ίδια περίοδο πέρυσι.

    [02] "Αποτροπιασμός και οργή" Ομπάμα για την κακοποίηση διαδηλωτών στο Ιράν

    24-06-2009

    Το Ιράν απέρριψε την πιθανότητα ακύρωσης των αποτελεσμάτων των επίμαχων προεδρικών εκλογών, αλλά ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι υπάρχουν 'σοβαρές αμφιβολίες' για την νομιμότητα της εκλογικής διαδικασίας. Ιρανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το Συμβούλιο των Φρουρών δεν πρόκειται να ακυρώσει το εκλογικό αποτέλεσμα, γιατί όπως ισχυρίζεται, δεν υπήρξαν σημαντικές ατασθαλίες.

    Εδώ στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος Ομπάμα καταδίκασε τις 'άδικες' όπως τις χαρακτήρισε, ενέργειες της Ιρανικής κυβέρνησης κατά των διαδηλωτών και τόνισε ότι οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα εκφράζουν "αποτροπιασμό και οργή" για τις συλλήψεις και την κακοποίηση των διαδηλωτών.

    Ο κ. Ομπάμα χαρακτήρισε επίσης 'σπαραξικάρδιο' το βίντεο με τον θάνατο νεαρής γυναίκας που αιμορραγεί μετά από πυροβολισμό σε διαδήλωση στη Τεχεράνη. Οποιοσδήποτε δει το βίντεο, δήλωσε ο κ. Ομπάμα, ξέρει πως πρόκειται για 'θεμελιωδώς άδικο' θάνατο, όπως είπε χαρακτηριστικά.

    [03] Γκέιτς: Στόχος η υποστήριξη του Ιράκ

    24-06-2009

    Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, ζήτησε απ' τις χώρες της Μέσης Ανατολής να αυξήσουν την υποστήριξη τους προς το Ιράκ και να αντισταθμίσουν την επιρροή της Τεχεράνης στην κυβέρνηση της Βαγδάτης. Σε ομιλία του προς ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους 11 χωρών της Μέσης Ανατολής, ο κ. Γκέιτς δήλωσε ότι οι χώρες του Περσικού Κόλπου μπορούν να περιορίσουν την επιρροή του Ιράν, αγκαλιάζοντας την κυβέρνηση του Ιράκ και κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι συνεχίζει να εκπαιδεύει και να προμηθεύει βίαιες ομάδες με στόχο την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του Ιράκ.

    Ο μελλοντικός ρόλος του Ιράν στη περιοχή δεν θα πρέπει να περιέχει ούτε πυρηνικά όπλα, ούτε αποσταθεροποιητικές προσπάθειες, σημείωσε ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας. Ο κ. Γκέιτς επανέλαβε επίσης την υποστήριξη των ΗΠΑ προς τους συμμάχους τους στη Μέση Ανατολή, οι περισσότεροι απ' τους οποίους έχουν ήδη προσφέρει βοήθεια στο θέμα του Ιράκ.

    [04] ΗΠΑ: Οι διαφορές για την αντιπυραυλική ασπίδα θα διευθετηθούν στα πλαίσια συνομιλιών

    24-06-2009

    Σεργκέι Λαβρώφ

    Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρώφ, δήλωσε ότι ενδεχόμενη ανάπτυξη Αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος άμυνας στη κεντρική Ευρώπη θα προκαλούσε σοβαρά προβλήματα στην επίτευξη νέας συμφωνίας ελέγχου των εξοπλισμών. Σε δηλώσεις του από τη Βιέννη, ο κ. Λαβρώφ επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την σχέση, όπως είπε, της επίτευξης νέας συμφωνίας ελέγχου των εξοπλισμών και της αντιπυραυλικής ασπίδας.

    Πάντως η Ουάσιγκτον επιμένει ότι τα δύο αυτά θέματα δεν σχετίζονται μεταξύ τους. Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Ιαν Κέλλυ, δήλωσε ότι οι διαφορές για το θέμα του αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος θα διευθετηθούν στα πλαίσια συνομιλιών, αλλά επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να επικεντρωθούν στον στόχο που έθεσαν οι πρόεδροι Ομπάμα και Μεντβέντεφ, για σημαντικές μειώσεις των πυρηνικών οπλοστασίων των δύο χωρών.

    Την Τρίτη άρχισε στη Γενεύη τρίτος γύρος συνομιλιών για την επίτευξη συμφωνίας που θα αντικαταστήσει την ιστορική συνθήκη του 1991 START, η ισχύς της οποίας εκπνέει στις 5 Δεκεμβρίου.

    [05] 9 οι νεκροί απ' το δυστύχημα στο μετρό της Ουάσιγκτον

    24-06-2009

    Ο δήμαρχος της Ουάσιγκτον, Άντριαν Φέντυ, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις ανάσυρσης θυμάτων απ' τα συντρίμμια των δύο συρμών του μετρό και επιβεβαίωσε ότι απ' το δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους 9 άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 70.

    Ο κ. Φέντυ δήλωσε επίσης ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης 4 απ' τα θύματα και έχει γίνει προκαταρκτική ταυτοποίηση των υπολοίπων 5.

    Οι αρχές δηλώνουν ότι το ένα τρένο προσέκρουσε πάνω στο άλλο το οποίο ήταν σταματημένο σε υπαίθριο σταθμό στην βορειοανατολική Ουάσιγκτον.

    Η εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας στις Μεταφορές, Ντέμπι Χέρσμαν, δήλωσε ότι τα βαγόνια των συρμών διαθέτουν συλλέκτες πληροφοριών, κάτι σαν τα μαύρα κουτιά των αεροπλάνων, αλλά σημείωσε ότι ο συρμός που συγκρούστηκε με το σταματημένο τραίνο, είχε παλαιότερα βαγόνια που δεν διέθεταν συλλέκτες πληροφοριών. Η διεύθυνση του Μετρό της Ουάσιγκτον έχει παραδεχτεί ότι η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας στις Μεταφορές είχε ζητήσει την αντικατάσταση αυτών των παλαιών βαγονιών.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 25 June 2009 - 1:18:23 UTC