Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-06-26

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύνοδος του ΟΑΣΕ στη Κέρκυρα
  • [02] Το θέμα του Ιράν κυριαρχεί στην σύνοδο της Ομάδας των 8
  • [03] Κονδύλια του Κογκρέσου για την βελτίωση της ενημέρωσης του Ιρανικού λαού
  • [04] Πέθανε ο Μάικλ Τζάκσον
  • [05] Έφυγε ο ....Άγγελος του Τσάρλι
  • [06] Μπερνάνκι: Ακέραιος ο ρόλος της Φεντ στη συγχώνευση Bank of America και Merrill Lynch

  • [01] Σύνοδος του ΟΑΣΕ στη Κέρκυρα

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Αθήνα

    26-06-2009

    Ντόρα Μπακογιάννη

    Η Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρυ Κλίντον, δεν θα παραστεί, όπως ήδη ανακοινώθηκε, στην Σύνοδο του ΟΑΣΕ που θα γίνει το Σαββατοκύριακο στην Κέρκυρα, εξ αιτίας του ατυχήματος που υπέστη πριν μερικές εβδομάδες, έτσι η Eλληνίδα Υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, που προεδρεύει της άτυπης συνάντησης θα έχει ιδιαίτερες συνομιλίες με τον υφυπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουίλλιαμ Μπέρνς, που έρχεται στην Ελλάδα αντικαθιστώντας την κ. Κλίντον.

    Η κ. Μπακογιάννη όμως θα συναντήσει στην Κέρκυρα για πρώτη φορά και με τον Τούρκο ομόλογό της, Αχμέτ Νταβούτογλου και στο περιθώριο της συνόδου θα συζητήσει μαζί του για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό.

    Όπως η ίδια η κ. Μπακογιάννη δήλωσε σε συνέντευξή της στο Πρακτορείο Ρώυτερ, πρόκειται να θέσει το θέμα των Τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από κατοικημένα νησιά του Αιγαίου.

    'Οι υπερπτήσεις έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό και αυτό δεν βοηθά στην βελτίωση της ατμόσφαιρας ανάμεσα στις δύο χώρες και σαν γεγονός προβληματίζει ιδιαίτερα την Ελλάδα αλλά και τους Ευρωπαίους εταίρους μας', είπε η κ. Μπακογιάννη.

    Χαρακτηριστικό είναι ότι την ημέρα της συνέντευξης της κ. Μπακογιάννη σημειώθηκαν δύο παραβάσεις και μία παραβίαση του εναέριου Ελληνικού χώρου από δύο σχηματισμούς 14 Τουρκικών αεροσκαφών.

    Όσο για το Κυπριακό η Υπουργός επανέλαβε ότι η Άγκυρα θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η επίλυση του είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Τουρκία την ίδια.

    [02] Το θέμα του Ιράν κυριαρχεί στην σύνοδο της Ομάδας των 8

    26-06-2009

    Το Ιράν είναι πλέον το κύριο θέμα της διάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των 8 στην Ιταλία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπουργοί επεξεργάζονται κείμενο διακήρυξης κοινής στάσης που θα εκφράζει την ανησυχία τους για τις μετεκλογικές βιαιότητες στο Ιράν, χωρίς όμως να απομονώνει την Τεχεράνη. Διπλωματική πηγή από την διάσκεψη της Ομάδας των 8 ανέφερε ότι οι υπουργοί θα εκδώσουν ανακοίνωση σήμερα που θα καταδικάζει τη βία και θα ζητά απ' το Ιράν να σεβαστεί τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης και της ελευθερίας της έκφρασης. Σύμφωνα πάντα με την ίδια διπλωματική πηγή η ανακοίνωση θα αναφέρει επίσης ότι η μετεκλογική κρίση στο Ιράν θα πρέπει να διευθετηθεί με δημοκρατικό διάλογο.

    Εδώ να σημειωθεί ότι το Ιράν απέρριψε πρόσκληση της Ομάδας των 8 να συμμετάσχει στη διάσκεψη σαν ειδικός προσκεκλημένος. Επίσης η Ρωσία, που είναι παραδοσιακός σύμμαχος του Ιράν, δηλώνει ότι η απομόνωση της Τεχεράνης αποτελεί λάθος προσέγγιση.

    Άλλα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν κατά την σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των 8 στην Τεργέστη, θα είναι η Βόρεια Κορέα και το Μεσανατολικό.

    [03] Κονδύλια του Κογκρέσου για την βελτίωση της ενημέρωσης του Ιρανικού λαού

    26-06-2009

    Τζον Μακέην

    Ο Λευκός Οίκος απέρριψε σχόλια του προέδρου του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ο οποίος δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα πρέπει να αποφύγει ανάμειξη στα εσωτερικά του Ιράν.Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκίμπς, δήλωσε ότι ο κ. Αχμαντινετζάντ συγκαταλέγεται μεταξύ των προσώπων που προσπαθούν να επιρρίψουν στις ΗΠΑ την ευθύνη των μετεκλογικών προβλημάτων στο Ιράν και αποφεύγουν να παραδεχτούν τις ευθύνες του ίδιου του Ιράν.

    Στο μεταξύ, μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν την θέσπιση νομοθεσίας για την χορήγηση κονδυλίων με στόχο να βοηθηθούν οι πολίτες του Ιράν στην λήψη και μετάδοση πληροφοριών, παρά τους περιορισμούς που έχει επιβάλει η κυβέρνησή τους.

    Ο ανεξάρτητος Γερουσιαστής Τζο Λίμπερμαν δήλωσε την Πέμπτη ότι το σχετικό νομοσχέδιο αποβλέπει στο να βοηθήσει τον λαό του Ιράν 'να βρεθεί ένα βήμα μπροστά από το καθεστώς της χώρας του'.

    Ο κύριος Λίμπερμαν υπέβαλε το μέτρο από κοινού με τους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές Τζων Μακέην και Λίντσι Γκράμ.

    Ο κύριος Μακέην είπε ότι η προτεινόμενη νομοθεσία θα εξουσιοδοτήσει την διάθεση πόρων για να διασφαλιστεί ότι οι Ιρανοί πολίτες έχουν στην διάθεσή τους τα κατάλληλα τεχνικά μέσα για να αποφεύγουν την κρατική λογοκρισία και την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων τους στον κυβερνοχώρο από τις αρχές.

    Το νομοσχέδιο εξουσιοδοτεί επίσης την Περσική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής να μονιμοποιήσει ένα έκτακτο 60-λεπτο καθημερινό πρόγραμμα που προστέθηκε πρόσφατα στο ενεργητικό της με σκοπό την κάλυψη της μετεκλογικής αναταραχής στο Ιράν. Παράλληλα θα χορηγηθούν πρόσθετα κονδύλια στο επίσης κρατικό κανάλι, Ράδιο Φάρντα, το οποίο μεταδίδει στα Περσικά, για την αύξηση των δορυφορικών προγραμμάτων του και των εκπομπών του στα βραχέα κύματα.

    [04] Πέθανε ο Μάικλ Τζάκσον

    26-06-2009

    Ο σουπερσταρ της Ποπ, Μάικλ Τζάκσον, πέθανε από καρδιακή ανακοπή που υπέστη στο σπίτι του στο Λος Άτζελες.Ήταν 50 ετών. Εκπρόσωπος του γραφείου του ιατροδικαστή του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε ότι ο Τζάκσον μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο από το σπίτι του εσπευσμένα στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του.Ο ίδιος εκπρόσωπος δήλωσε ότι η νεκροψία θα πραγματοποιηθεί μάλλον σήμερα για να εξακριβωθεί επ' ακριβώς η αιτία του θανάτου του Μάικλ Τζάκσον.

    Επίσης η αστυνομία του Λος Άντζελες έχει αρχίσει διερεύνηση του θανάτου του σούπερσταρ της Ποπ, αλλά πηγές προσκείμενες στη διερεύνηση δηλώνουν ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει εγκληματική ενέργεια.

    [05] Έφυγε ο ....Άγγελος του Τσάρλι

    26-06-2009

    Την τελευταία της πνοή άφησε την Πέμπτη στο Λος Άντζελες άλλο ένα ίνδαλμα του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, η πασίγνωστη ηθοποιός Φάρα Φώσετ, μετά από μακροσκελή μάχη με τον καρκίνο. Ήταν 62 ετών.

    Η Φώσετ γνώρισε πρωτοφανή δημοσιότητα στη δεκαετία του '70 λόγω της συμμετοχής της στην τηλεοπτική σειρά 'Οι Άγγελοι του Τσάρλι'. Εκπρόσωπος της οικογένειας της δήλωσε ότι πέθανε σε νοσοκομείο της Σάντα Μόνικα.

    Η Φώσετ επλήγη από καρκίνο το 2006 και ο εξαιρετικά δύσκολος και επίπονος αγώνας της με την ασθένεια είχε καταγραφεί πρόσφατα σε τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ, με πρωτοβουλία της ίδιας της ηθοποιού.

    [06] Μπερνάνκι: Ακέραιος ο ρόλος της Φεντ στη συγχώνευση Bank of America και Merrill Lynch

    26-06-2009

    Ο Λευκός Οίκος επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του προέδρου Ομπάμα στον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι, ο οποίος υπεραμύνεται των αποφάσεων του στο θέμα συμφωνίας συγχώνευσης τραπεζών ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.Καταθέτοντας ενώπιον αρμόδιας επιτροπής του Κογκρέσου ο κ. Μπερνάνκι δήλωσε ότι η Φέντ ενήργησε 'με την μεγαλύτερη ακεραιότητα' στο θέμα της συγχώνευσης της BankofAmerica με την προβληματική τράπεζα επενδύσεων MerrillLynch.

    Μέλη του Κογκρέσου διερευνούν αν Αμερικανοί αξιωματούχοι και αξιωματούχοι της BankofAmerica συγκάλυψαν λεπτομέρειες των προβλημάτων της MerrillLynch για να μην κινδυνεύσει η συγχώνευση.Ο κ. Μπερνάνκι δήλωσε ότι δεν έχει κανέναν ενδοιασμό για την συγχώνευση, γιατί η απόφαση αυτή συνετέλεσε στην σταθεροποίηση των χρηματαγορών και αποτέλεσε προστατευτική δικλίδα για την οικονομία.

    Στο μεταξύ, έκθεση του Αμερικανικού Υπουργείου Εμπορίου δείχνει ότι η οικονομία συρρικνώνεται με βραδύτερο ρυθμό από ότι αναμένονταν, αλλά ο αριθμός των ανέργων στις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζει να αυξάνεται.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 27 June 2009 - 1:18:23 UTC