Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-08-28

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το τελευταίο ταξίδι του Έντουαρντ Κένεντι
  • [02] Το ΝΑΤΟ παροτρύνει Ελλάδα και Τουρκία να συνεργαστούν στο Αφγανιστάν
  • [03] Πάνω από 400 προβληματικές τράπεζες στις ΗΠΑ
  • [04] Πιέσεις Μέρκελ προς Ιράν
  • [05] Μείωση 38% στο εισόδημα αγροτών στις ΗΠΑ
  • [06] Το Πεντάγωνο απορρίπτει καταγγελίες ότι αξιολογεί δημοσιογράφους
  • [07] Σήμερα η εκτόξευση του Ντισκόβερι

  • [01] Το τελευταίο ταξίδι του Έντουαρντ Κένεντι

    28-08-2009

    Το ταξίδι του Αμερικανού Γερουσιαστή Έντουαρντ Κένεντι προς την τελευταία του κατοικία άρχισε την Πέμπτη στην Μασαχουσέτη.

    Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 77 χρονών μετά από πολύμηνη μάχη με καρκίνο εγκεφάλου.

    Μέλη της οικογένειας Κένεντι έκαναν ένα ιδιωτικό μνημόσυνο στο σπίτι του, στο Χαϊάνις Πορτ της Μασαχουσέτης. Λίγο αργότερα στενοί συγγενείς του και το καλυμμένο με την αστερόεσσα φέρετρο του Κένεντι ξεκίνησαν για την Βοστώνη όπου η σορός του εκλιπόντος εκτίθεται σε λαϊκή θέα στο συγκρότημα όπου βρίσκεται η προεδρική βιβλιοθήκη και το μουσείο του αδελφού του, αείμνηστου προέδρου Τζων Κένεντι.

    Χιλιάδες άτομα είχαν συγκεντρωθεί στις δύο πλευρές του δρόμου που ακολούθησε η αυτοκινητοπομπή καθοδόν προς την βιβλιοθήκη Τζων Κένεντι. Χιλιάδες άλλα άτομα αναμένεται τώρα ότι θα επισκεφθούν την βιβλιοθήκη αυτή προκειμένου να περάσουν μπροστά από το κλειστό φέρετρό του για έναν τελευταίο χαιρετισμό κατά τις επόμενες δύο ημέρες. Στον ίδιο χώρο θα τελεστεί επίσης ένα ακόμη μνημόσυνο στο οποίο θα συμμετάσχουν μόνον στενοί συγγενείς του εκλιπόντος.

    Το Σάββατο η σορός του Έντουαρντ Κένεντι θα μεταφερθεί στον Καθολικό Καθεδρικό ναό της Βοστώνης, που είναι ευρύτερα γνωστός ως Βασιλική της Παναγίας Αιωνίας Χάριτος, όπου και θα γίνει η κηδεία του. Είναι η ίδια εκκλησία στην οποία ο ίδιος πήγαινε κάθε μέρα κατά την διάρκεια του επιτυχημένου αγώνα της κόρης του Κάρεν ενάντια στον καρκίνο των πνευμόνων, από τον οποίον έπασχε το 2003.

    Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος χαρακτήρισε τον εκλιπόντα ως έναν από τους σπουδαιότερους γερουσιαστές της σύγχρονης ιστορίας, θα μιλήσει στην κηδεία του Έντουαρντ Κένεντι.

    Το Σάββατο το βράδυ η σορός του Κένεντι θα μεταφερθεί στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον, κοντά στην Ουάσιγκτον, ότου θα ταφεί κοντά στα μνήματα των δολοφονημένων αδελφών του, Προέδρου Τζων Κένεντι και Γερουσιαστή Ρόμπερτ Κένεντι.

    [02] Το ΝΑΤΟ παροτρύνει Ελλάδα και Τουρκία να συνεργαστούν στο Αφγανιστάν

    28-08-2009

    Το ΝΑΤΟ παρότρυνε την Ελλάδα και την Τουρκία να μη επιτρέπουν σε διμερείς διαφορές τους να επηρεάζουν στην συνεργασία ανάμεσα στην στρατιωτική συμμαχία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν είπε ότι αυτό είναι το μήνυμα που κομίζει στις επισκέψεις που πραγματοποιεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Ελλάδα και την Τουρκία, αντίστοιχα.

    Τόσο το ΝΑΤΟ όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση διατηρούν παρουσία στο Αφγανιστάν αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν επιτύχει αμυντική συμφωνία για καλύτερη μεταξύ τους συνεργασία εκεί. Μιλώντας στην Αθήνα την Πέμπτη, ο Νατοϊκός αξιωματούχος είπε πως η έλλειψη τέτοιας συμφωνίας, η οποία αποδίδεται σε Ελληνοτουρκικές διαφορές, εγκυμονεί κινδύνους για το προσωπικό της Ατλαντικής Συμμαχίας που υπηρετεί στο Αφγανιστάν.

    Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστα Καραμανλής είπε πως η συνεργασία ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απαραίτητη αλλά πρόσθεσε ότι η στρατιωτική συμμαχία πρέπει να συνεργαστεί με όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    [03] Πάνω από 400 προβληματικές τράπεζες στις ΗΠΑ

    28-08-2009

    Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι υπάρχουν πάνω από 400 προβληματικές τράπεζες στις ΗΠΑ, ενώ συνολικά στις ΗΠΑ ο αριθμός των χρηματοπιστωτικών οργανισμών ανέρχεται σε 8.200. Μέχρι στιγμής ελεγκτικά όργανα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ανέλαβαν 81 από τις προβληματικές τράπεζες.

    Δεν έχουν επηρεαστεί όμως οι λογαριασμοί καταναλωτών γιατί η Ομοσπονδιακή Αρχή Ασφάλισης Καταθέσεων εγγυάται επιστροφή χρηματικού ποσού μέχρι και 250.000 δολαρίων σε περίπτωση που η τράπεζα χρεοκοπήσει.

    [04] Πιέσεις Μέρκελ προς Ιράν

    28-08-2009

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ ασκεί πιέσεις στο Ιράν να αρχίσει ξανά τις συνομιλίες για το επίμαχο πυρηνικό του πρόγραμμα, αλλιώς θα έχει να αντιμετωπίσει νέο γύρο κυρώσεων. Η κ. Μέρκελ επεσήμανε ότι μπορεί να εξεταστεί η επιβολή μεγαλυτέρων κυρώσεων στο τομέα της ενέργειας και της οικονομίας αν η Τεχεράνη δεν συμφωνήσει να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις τον Σεπτέμβριο. Οι ΗΠΑ και άλλες χώρες της δύσης πιστεύουν ότι το Ιράν αναπτύσσει πυρηνική βόμβα, η Τεχεράνη όμως υποστηρίζει ότι στόχος της είναι η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας.

    Η κ. Μέρκελ συναντήθηκε την Πέμπτη στο Βερολίνο με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου. Το Ισραήλ θεωρεί ότι το Ιράν αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλειά του εβραϊκού κράτους στην περιοχή.

    [05] Μείωση 38% στο εισόδημα αγροτών στις ΗΠΑ

    28-08-2009

    Η παγκόσμια οικονομική ύφεση επηρέασε και τους αμερικανούς αγρότες. Έκθεση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ αναφέρει ότι οι αγρότες θα δουν μείωση του καθαρού εισοδήματός τους κατά 38% φέτος στα 54 δισεκατομμύρια δολάρια.Το 2008 το εισόδημα είχε φτάσει σχεδόν τα 87 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία εξακολουθούν να είναι κατά 9 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερα από το μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας.

    Η έκθεση αναφέρει ότι η μείωση αυτή παρατηρείται λόγω πτώσης στις εξαγωγές και μείωση των τιμών γεωργικών προϊόντων καθώς και των τιμών των εκτρεφόμενων ζώων. Η ίδια έκθεση επισημάνει ότι πολλές οικογένειες που διαθέτουν αγροκτήματα προσπαθούν να βρουν άλλους τρόπους για να βγάλουν χρήματα.

    Ένας λόγος που έχουν μειωθεί οι τιμές γεωργικών προϊόντων είναι η κατακόρυφη αύξηση της φετινής σοδειάς.Η εφημερίδα Wall Street Journal αναφέρει επίσης ότι οι καλλιεργητές καλαμποκιού στις ΗΠΑ περιμένουν να έχουν σοδειά-ρεκόρ φέτος, τη δεύτερη σε μέγεθος στα ιστορικά της χώρας, που θα ανέρχεται σε πάνω από 330 εκατομμύρια τόνους, ενώ σε υψηλά επίπεδα θα κινηθεί και η σοδειά σόγιας στα 8,7 εκατομμύρια τόνους.

    [06] Το Πεντάγωνο απορρίπτει καταγγελίες ότι αξιολογεί δημοσιογράφους

    28-08-2009

    Το Πεντάγωνο και η διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο Αφγανιστάν απέρριψαν καταγγελίες ότι αξιολογούν δημοσιογράφους που θέλουν να καλύψουν εξελίξεις στην περιοχή και ζητούν να ενσωματωθούν με τις δυνάμεις των ΗΠΑ. Η εφημερίδα Stars and Stripes, που χρηματοδοτείται από το Πεντάγωνο, αναφέρει ότι αξιωματούχοι χρησιμοποιούν εταιρεία δημοσίων σχέσεων για να επηρεάσουν τον τρόπο με το οποίο δημοσιογράφοι καλύπτουν τις δραστηριότητες του αμερικανικού στρατού.

    Εκπρόσωπος της αμερικανικής διοίκησης στο Αφγανιστάν δήλωσε στη ΦτΑ ότι οι πληροφορίες που συγκεντρώνει η συμβασιούχος εταιρεία δεν χρησιμοποιούνται ποτέ σαν κριτήριο αν ένας δημοσιογράφος θα ενσωματωθεί, ή όχι με τις αμερικανικές δυνάμεις.

    Άλλα η εκπρόσωπος επεσήμανε ότι οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται από αξιωματούχους για να προετοιμαστούν για συνεντεύξεις και για να δουν πως οι ενέργειες τους και οι δηλώσεις τους γίνονται αντιληπτές από εργαζόμενους στα μέσα μαζική ενημέρωσης.

    Η συμβασιούχος εταιρεία, Rendon Group, δηλώνει ότι η αξιολόγηση εστιάζεται στα 'θέματα' που καλύπτονται στο Αφγανιστάν και όχι στους δημοσιογράφους.

    Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, που εδρεύει στις Βρυξέλλες καταδίκασε αυτή την πρακτική. Ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης δήλωσε ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις φαίνεται να ενδιαφέρονται περισσότερογια την 'προπαγάνδα' από ότι για την ακεραιότητα του ρεπορτάζ.

    [07] Σήμερα η εκτόξευση του Ντισκόβερι

    28-08-2009

    Για σήμερα έχει προγραμματίσει η NASA την εκτόξευση του διαστημοπλοίου Ντισκόβερι, αφού αναβλήθηκε ήδη δύο φορές αυτή την εβδομάδα.

    Η εκτόξευση του Ντισκόβερυ αναμένεται να γίνει στις 7 πάρα ένα, το απόγευμα ώρα Ελλάδας από το Κέντρο Ελέγχου Διαστημικών Πτήσεων Κένεντι στη Φλόριντα. Το επταμελές πλήρωμά του αναμένεται να παραμείνει σε τροχιά 13 μέρες και να μεταφέρει μηχανήματα για μελλοντικά πειράματα στο διάστημα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 29 August 2009 - 1:18:19 UTC