Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-09-06

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Τίποτα δεν είναι προεξοφλημένο"

  • [01] "Τίποτα δεν είναι προεξοφλημένο"

    06-09-2009

    Πιο ειλικρινής από ποτέ, πιο ξεκάθαρος για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση για την προκήρυξη εκλογών, πιο επιθετικός, πιο μαχητικός και αποφασισμένος να πείσει τους πολίτες να κατανοήσουν τους δύσκολους καιρούς που έρχονται και να απαιτήσουν θυσίες με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην καθιερωμένη ομιλία του το Σάββατο το βράδυ στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

    Τα σκληρά μέτρα που εξήγγειλε ότι πρέπει να παρθούν για την οικονομία και την έξοδο από την κρίση μέσα στο 2010 σε έντεκα συνολικά άξονες, σχολιάστηκαν από τα κόμματα, αναλύθηκαν από όλα τα μέσα ενημέρωσης και κρίθηκαν αντιλαϊκά αλλά αναπόφευκτα που θα απασχολήσουν όμως την οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει μετά την 4η Οκτωβρίου.

    Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσίασε αυτή τη φορά η συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού το μεσημέρι της Κυριακής, όπου ο κ. Καραμανλής απήντησε σε 35 ερωτήσεις, δίνοντας για πρώτη φορά το προσωπικό του στίγμα για το τί θέλει ο ίδιος να κάνει ξεκινώντας πολύ δυνατά στην ουσία τον προεκλογικό του αγώνα, και με στόχο να ανατρέψει τα προγνωστικά που φέρνουν την Νέα Δημοκρατία δεύτερη, με διαφορά 5,7-6,7 μονάδες, κάτω από το ΠΑΣΟΚ.

    'Είμαι μαχητής και δεν παραιτούμαι' δήλωσε ο κ. Καραμανλής σε ερώτηση αν θα αποχωρήσει σε περίπτωση ήττας του κόμματος του. 'Τίποτα δεν είναι προεξοφλημένο και θα τα δώσω όλα προκειμένου να κερδηθεί αυτή η μάχη και να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο' είπε ακόμη ο κ. Καραμανλής.

    'Πιστεύω στις ισχυρές πλειοψηφίες. Δεν πρόκειται να συνεργαστώ ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε και με τον ΛΑΟΣ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Δεν μίλησα ποτέ για τραγική κατάσταση της οικονομίας. Η χώρα μας βιώνει ηπιότερα από άλλες χώρες την κρίση. Ότι κι αν γίνει θα ψηφίσουμε τον Κάρολο Παπούλια σαν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αν προταθεί άλλο πρόσωπο θα το εξετάσουμε'.

    Τέλος ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει το debate των πολιτικών αρχηγών, αλλά ότι θα γίνει και ένα τηλεοπτικό τετ-α-τετ με τον κ. Παπανδρέου για να μπορέσει ο κόσμος να κρίνει.

    Τα σχόλια των κομμάτων μετά την συνέντευξη όπως ήταν φυσικό ήταν πολλά και ποικίλα. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι ο κ. Καραμανλής δεν πείθει κανέναν και οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν κανένα λόγο να του δώσουν μια τρίτη ευκαιρία, ενώ το ΚΚΕ δια του εκπροσώπου του σχολίασε ότι τα αντιλαϊκά μέτρα είναι προαποφασισμένα ανεξάρτητα αν η επόμενη κυβέρνηση είναι της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 8 September 2009 - 11:47:25 UTC