Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-09-22

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προειδοποιήσεις για "αποτυχία" στο Αφγανιστάν
  • [02] Συνάντηση Ομπάμα-Νετανιάχου-Αμπάς στη Νέα Υόρκη
  • [03] Ετήσια σύνοδος της Γ. Σ. των ΗΕ
  • [04] Παράταση για δηλώσεις Off Shore λογαριασμών
  • [05] Απόδημοι σε ψηφοδέλτια επικρατείας στην Ελλάδα
  • [06] Ιστορικό Ντημπέιτ Καραμανλή-Παπανδρέου
  • [07] ΗΠΑ: Άμεση ανάληψη δράσης για το κλίμα
  • [08] G20: Στόχος η αποκατάσταση οικονομικών ανισορροπιών

  • [01] Προειδοποιήσεις για "αποτυχία" στο Αφγανιστάν

    22-09-2009

    Στρατηγός Στάνλι Μακρύσταλ

    Ο διοικητής των ΝΑΤΟϊκών και Αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγός Στάνλι Μακρύσταλ, προειδοποίησε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για περισσότερους ξένους και Αμερικανούς στρατιώτες στη περιοχή, καθώς και για μια νέα στρατηγική προσέγγιση με στόχο την αντιστροφή της προόδου που έχουν επιτύχει οι Ταλεμπάν, αλλιώς η αποστολή 'έχει πολλές πιθανότητες να αποτύχει', όπως είπε. Πάντως ο στρατηγός Μακρίσταλ επεσήμανε ότι 'παρά το γεγονός ότι η κατάσταση είναι σοβαρή, η επιτυχία είναι ακόμη εφικτή' αν διατεθούν περισσότεροι πόροι και υποστήριξη από ολόκληρη την συμμαχία.

    Τα σχόλια του Αμερικανού διοικητή περιλαμβάνονται στην νέα του στρατηγική προσέγγιση που θεωρείται απόρρητη, αλλά η εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της μη απόρρητα αποσπάσματα της έκθεση του.

    Ο στρατηγός Μακρίσταλ αναφέρει ότι η επιτυχία δεν θα διασφαλιστεί μόνο με την αποστολή περισσότερων στρατευμάτων και επισημαίνει ότι η Αμερικανική και η Νατοϊκή προσπάθεια στο Αφγανιστάν έπασχε πάντα από ελλείψεις πόρων.Αυτό θα πρέπει να αλλάξει μέσα στον επόμενο χρόνο, εκτιμά ο κ. Μακρύσταλ, αλλιώς η συμμαχία 'κινδυνεύει να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο κατά το οποίο η νίκη επί των Ταλεμπάν δεν θα είναι πλέον εφικτή'.

    Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, εξέφρασε υποστήριξη προς την πρόταση του στρατηγού Μακρίσταλ για την αποστολή περισσότερων δυνάμεων, αλλά έδωσε παράλληλα έμφαση και στην ανάγκη για μεγαλύτερη προστασία των Αφγανών αμάχων.

    [02] Συνάντηση Ομπάμα-Νετανιάχου-Αμπάς στη Νέα Υόρκη

    22-09-2009

    Ο πρόεδρος Ομπάμα συναντάται σήμερα στη Νέα Υόρκη με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, αλλά καμία απ' τις τρεις πλευρές δεν έχει εκφράσει αισιοδοξία για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, δήλωσε ότι η Αμερικανική πλευρά δεν 'έχει μεγάλες προσδοκίες' ότι θα επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες, που θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ.

    Ο εκπρόσωπος του κ. Νετανιάχου δήλωσε ότι στην συνάντηση με τον κ. Ομπάμα και τον κ. Αμπάς, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα εξακολουθήσει να αντιστέκεται σε ολοκληρωτικό τερματισμό της εποικιστικής δραστηριότητας. Μάλιστα ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο κ. Νετανιάχου δεν έχει ποτέ συμφωνήσει στο πάγωμα των οικισμών και επεσήμανε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των πολιτικών που θεωρούν το πάγωμα της εποικιστικής δραστηριότητας θετικό βήμα.

    [03] Ετήσια σύνοδος της Γ. Σ. των ΗΕ

    22-09-2009

    Ηγέτες απ' όλο τον κόσμο καταφτάνουν στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχουν στην ετησία Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, η οποία ξεκινά την Τετάρτη.

    Στην Γενική Συνέλευση θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Η πρέσβης των ΗΠΑ στα Η.Ε., Σούζαν Ράις, επεσήμανε ότι κατά την ομιλία του τη Τετάρτη, ο κ. Ομπάμα θα αναφερθεί στη νέα κατεύθυνση που θέλει να δώσει στην Αμερικανική εξωτερική πολιτική.

    Στο μεταξύ, πάνω από 90 ηγέτες θα συμμετάσχουν σήμερα σε σύνοδο κορυφής για τις κλιματικές αλλαγές, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ, Μπαν Κι Μουν. Στόχος των διαπραγματευτών είναι η επίτευξη προόδου επί διεθνούς συνθήκης για το κλίμα που θα ολοκληρωθεί κατά την σύνοδο του Δεκεμβρίου στη Δανία.

    [04] Παράταση για δηλώσεις Off Shore λογαριασμών

    22-09-2009

    Οι Αμερικανοί που χρησιμοποιούν τραπεζικούς λογαριασμούς OffShore για να αποφύγουν την Αμερικανική εφορία, παίρνουν παράταση για να δηλώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο εξωτερικό, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις.

    Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η εφορία παρατείνει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, την ημερομηνία υποβολής δηλώσεων για το περιεχόμενο τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό. Λογιστές και δικηγόροι είχαν ζητήσει αυτή την παράταση για να προλάβουν να διεκπεραιώσουν καταιγισμό σχετικών υποθέσεων.

    Πάνω από 3 χιλιάδες Αμερικανοί έχουν υποβάλλει δικαιολογητικά για να δηλώσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς στο εξωτερικό, μετά την συμφωνία της Ελβετικής Τράπεζας UBS να άρει το τραπεζικό απόρρητο για τους λογαριασμούς 7 χιλιάδων Αμερικανών πελατών της, μετά από αγωγή που υπέβαλε σε βάρος της το Αμερικανικό δημόσιο.

    [05] Απόδημοι σε ψηφοδέλτια επικρατείας στην Ελλάδα

    Γιώργος Μπίστης

    22-09-2009

    Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι ομογενείς στις Ηνωμένες Πολιτείες και πιθανότατα όχι μόνο είναι γενικά ικανοποιημένοι από την απόφαση τεσσάρων πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας να συμπεριλάβουν αποδήμους στα ψηφοδέλτια επικρατείας που κατάρτισαν για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, οι οποίες θα γίνουν στις 4 Οκτωβρίου.

    Τα κόμματα του ΠΑ.ΣΟ.Κ, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ και του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίθηκαν θετικά στα καλέσματα που, αμέσως μετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, τους απηύθυναν διάφορες ομογενειακές οργανώσεις ανά την υφήλιο να συμπεριλάβουν παράγοντες της διασποράς τόσο στα ψηφοδέλτια επικρατείας όσο και σε εκείνα των εκλογικών περιφερειών, διότι, όπως χαρακτηριστικά τόνισε μια από τις ομάδες αυτές, η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, 'μεταξύ των αποδήμων υπάρχουν εξέχουσες προσωπικότητες και γνώστες των ειδικών θεμάτων που απασχολούν τους αποδήμους αλλά και των εθνικών θεμάτων, για τα οποία οι απόδημοι δίνουν μαχητικά το Παρών'.

    Έλενα Παναρίτη

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην Αθήνα ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματός του, περιλαμβάνονται η Έλενα Παναρίτη, από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ο Ηλίας Μόσιαλος από την Μεγάλη Βρετανία.

    Η Έλενα Παναρίτη είναι καθηγήτρια σπουδασμένη στα περίφημα Πανεπιστήμια Johns Hopkins της Ουάσιγκτον και Harvard της Βοστώνης. Έχει δουλέψει για χρόνια πολλά ως οικονομολόγος στην Παγκόσμια Τράπεζα, με έδρα την Αμερικανική πρωτεύουσα, και σήμερα ασχολείται επαγγελματικά με θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας και δημόσιας πολιτικής για υποβαθμισμένες περιοχές. Θεωρείται αυθεντία στον κλάδο της.

    Ηλίας Μόσιαλος

    Ο Ηλίας Μόσιαλος είναι κι αυτός μια καταξιωμένη προσωπικότητα του απόδημου Ελληνισμού. Είναι καθηγητής της πολιτικής της Υγείας και θεμάτων κοινωνικού κράτους καθώς επίσης και διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο LSE, της Μεγάλης Βρετανίας. Διδάσκει τα θέματα της ειδικότητάς του ως επίτιμος καθηγητής σε Πανεπιστήμια διαφόρων χωρών και διατελεί παράλληλα σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

    Ενδεικτικό της εκτίμησης που έχουν μέσα στους κόλπους του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος είναι το ότι η Έλενα Παναρίτη και ο Ηλίας Μόσιαλος βρίσκονται στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ, δηλαδή ακριβώς κάτω από το όνομα του Γιάννη Ραγκούση, Γενικού Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, ο οποίος ηγείται του ψηφοδελτίου. Τουλάχιστον οι τρείς πρώτες θέσεις στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ θεωρούνται εκλόγιμες.

    Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ τιμά κι αυτή τον Ελληνισμό της διασποράς περιλαμβάνοντας στο δικό της ψηφοδέλτιο επικρατείας ένα από τα πιο άξια βλαστάρια της ομογένειας στην Γερμανία: τον γεννημένο στην Κολωνία από μετανάστες γονείς, Κωνσταντίνο Δημητρίου.

    Κωσταντίνος Δημητρίου

    Ο Κώστας Δημητρίου κατάγεται από την Ήπειρο κι έχει σπουδάσει τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γερμανία. Από την πρώτη πήρε πτυχίο Δασοπονίας και από την δεύτερη πτυχίο Πληροφορικής και Οικονομικών. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, προεδρεύει της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας και υπηρετεί στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού ως Ταμίας. Το όνομά του βρίσκεται στην τιμητική 9η θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ.

    Άλλη διακεκριμένη μορφή του απόδημου Ελληνισμού, η γιατρός Κατερίνα Γιαννάκη, που διαμένει και εργάζεται στην Ρώμη, έχει συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κατερίνα Γιαννάκη έχει στα τελευταία τρία χρόνια αναπτύξει μεγάλη δράση ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού στην Περιφέρεια Ευρώπης και είναι επίσης υπεύθυνη της Επιτροπής Δικαιωμάτων Αποδήμων Ελλήνων στην ίδια περιφέρεια.

    Κατερίνα Γιαννάκη

    Από το ΣΑΕ μαθαίνουμε ότι η Κατερίνα Γιαννάκη υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής κοινότητας της Ρώμης και της Ομοσπονδίας Αλλοδαπών στην Ιταλία. Σήμερα είναι μέλος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ιταλίας και του λεγόμενου Μεσογειακού Κοινωνικού Φόρουμ.

    Το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ τίμησε την Ελληνοαμερικανική κοινότητα διαλέγοντας από τους κόλπους της τον ομογενή που συμπεριέλαβε στο δικό του ψηφοδέλτιο επικρατείας. Πρόκειται για τον επιχειρηματία Νικόλαο Διαμαντίδη, τέως πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης που ζει και εργάζεται στην Αστόρια. Είναι η Ομοσπονδία η οποία διοργανώνει κάθε χρόνο την λαμπρή παρέλαση στην περίφημη 5η Λεωφόρο της μεγαλούπολης για τον εορτασμό της επετείου Ελληνικής παλιγγενεσίας.

    Νικόλαος Διαμαντίδης

    Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης, είπε ότι ο Νικόλαος Διαμαντίδης, τον οποίον έβαλε στην τιμητική 5η θέση του ψηφοδελτίου του, 'είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα της ομογένειας, η άριστη επιλογή'. Παράλληλα ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον κ. Διαμαντίδη ως 'πρόσωπο που αποτελεί θρύλο για τις ηγετικές του ικανότητες στην Ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ'.

    Ακόμα και οι λίγοι εκείνοι που ήγειραν ερωτήματα σε σχέση με την μια ή την άλλη από τις επιλογές των υποψηφίων που προαναφέραμε φαίνεται να συμφωνούν πως το γεγονός ότι τόσα πολλά κόμματα, από άκρου σε άκρο του Ελληνικού πολιτικού φάσματος, έκαναν το ιστορικό βήμα να συμπεριλάβουν για πρώτη φορά αποδήμους στα ψηφοδέλτιά τους, αντικατοπτρίζει δύο σημαντικά πράγματα. Πρώτον, την εκτίμηση που τρέφουν για τους Έλληνες της διασποράς και δεύτερον την αναγνώριση της δυνατότητας που έχουν οι τελευταίοι να συμβάλουν ουσιαστικά στο να επιλυθούν προβλήματα της Ελληνικής πραγματικότητας στις δύσκολες μέρες των καιρών μας αξιοποιώντας ιδέες και γνώσεις που απέκτησαν ύστερα από χρόνια σπουδών και διακεκριμένης επίδοσης σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς στο εξωτερικό.

    [06] Ιστορικό Ντημπέιτ Καραμανλή-Παπανδρέου

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Αθήνα

    22-09-2009

    Καραμανλής η Παπανδρέου, Παπανδρέου η Καραμανλήςβ¦..

    Αυτό είναι το ερώτημα που βρίσκεται απόαπόψεστα χείλη όλων όσων παρακολούθησαν την ιστορική πλέον, πρώτη στα πολιτικά χρονικά τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο υποψήφιων πρωθυπουργών στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

    Ένα ερώτημαπου απέκτησε νόημαόχιστενά κομματικό αλλά επικεντρώθηκεστο ατομικό επίπεδο των δύο αρχηγώνπου στάθηκανο ένας απέναντι στον άλλονόρθιοιβκατά το αμερικανικό πρότυπο-για 75 λεπτά καιτοποθετήθηκαναρχικά σε πέντε θεματικές ενότητες ανταλλάσσοντας μετά στηνδευτερολογία και τριτολογία τους ερωτήσειςκι απαντήσειςσε μια αντιπαράθεση που κρίθηκε ευπρεπής.

    Όπωςσχολίασαν οι περισσότεροι, ο τόπος κέρδισε απο αυτή την τηλεμαχία κορυφής που θα πρέπει να επαναλαμβάνεταιόχι μόνο εν όψει εκλογών,καθώςέδειξε ένα πολιτικό πολιτισμό, παρ όλες τις κάποιες σκληρέςεκφράσεις και έδωσε την ευκαιρία στους πολίτες να παρακολουθήσουνένα πιο ουσιαστικό διάλογο και σίγουρα να βγάλουν καλύτερα συμπεράσματααπ αυτά του ντημπέιτ των έξη αρχηγών.

    Ενισχυμένος, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθησηπραγματικός και συγκεκριμένος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, ο οποίοςεπανειλημμένα δεν πήρε τις απαντήσεις που ζητούσε από τον κ. Παπανδρέου 'έριξε' στο τέλος το γάντι προσφερόμενος να συμμετάσχει σε ένα ακόμη τηλεοπτικό τετ α τετγια να ξεκαθαριστούν πριν τις εκλογές ακόμη μερικά νεφελώδη, όπως τα χαρακτήρισε, σχέδια και προγράμματα του ΠΑΣΟΚ.

    Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπανδρέου ικανοποίησετον χώρο του, ήταν καλύτερος κατά γενική ομολογία απόπροχθές, είχε την εμφάνιση ηγέτη, αλλά ήταν ασαφής, αόριστος,σαν αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης που ασκούσε κριτική.

    Κι αυτό γιατί παρέπεμπεστο σχέδιο και στο πρόγραμμα που ο ίδιος ανήγγειλε στην Θεσσαλονίκη, κυρίως στο θέμα της οικονομίας που είναι και το καίριο λόγω της κρίσεως που διανύουμε. Αόριστο το ασφαλιστικό, το φορολογικό και οι κλίμακές του, χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις οι αλλαγές σε παιδεία και υγεία.

    Όσο για την εξωτερική πολιτικήκόκκινη γραμμή και για τους δύοστο θέμα της σύνθετης ονομασίας για τα Σκόπια, υπέρ της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και κατά των τουρκικών προκλήσεων, όσο για το Κυπριακό τονίστηκεη διαφωνία των δύο την εποχή του σχεδίου Ανάν, όπου ο κ. Παπανδρέου ήταν υπέρ και ο κ. Καραμανλής σύμφωνος με την απόφαση του Κυπριακού λαού.

    Όπως είναι γνωστό δημοσκοπήσειςαπαγορεύεται να δημοσιοποιούνται για να δούμε τις εντυπώσεις της κοινής γνώμηςγια το ντημπέιτ, αλλά οι αυριανές εφημερίδες θα μιλάνε κυρίως για 'ισοπαλία'. Όσο για θεαματικότητααναμένεται μεγάληβ¦ Την τηλεμαχία των έξη παρακολούθησαν 3.000.000 τηλεθεατές, ποσοστό 75,8%.

    [07] ΗΠΑ: Άμεση ανάληψη δράσης για το κλίμα

    22-09-2009

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δηλώνει ότι οι ΗΠΑ είναι 'αποφασισμένες να αναλάβουν δράση' για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών και προειδοποιεί ότι η αδράνεια της διεθνούς κοινότητας μπορεί να προκαλέσει 'μη αντιστρέψιμη καταστροφή'.

    Ο κ. Ομπάμα ζήτησε την συνεργασία των 90 ηγετών που συγκεντρώθηκαν στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής για τις κλιματικές αλλαγές.

    Ο γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, ο οποίος συγκάλεσε τη σύνοδο κατά την εναρκτήρια ομιλία του είπε ότι η αδράνεια θα είναι 'ασυγχώρητη από ηθικής πλευράς'.

    Αξιωματούχοι ελπίζουν να σημειωθεί πρόοδος στην κατάρτιση συνθήκης για τον περιβάλλον η οποία θα οριστικοποιηθεί το Δεκέμβριο στην σύνοδο της Δανίας.

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν θέσει τις κλιματικές αλλαγές ως προτεραιότητα στη διπλωματική τους ατζέντα. Και πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον έχει ήδη λάβει μέτρα για τη μείωση εκπομπών βλαβερών αερίων, την προώθηση ανανεώσιμης ενέργειας και την ενίσχυση της ενεργειακής αποτελεσματικότητας.

    [08] G20: Στόχος η αποκατάσταση οικονομικών ανισορροπιών

    22-09-2009

    Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, δηλώνει ότι οι ηγέτες της Ομάδας των 20 θα πρέπει να καταλήξουν σε μέτρα αποκατάστασης της οικονομικής τάξης και να διασφαλίσουν ότι η οικονομική ανάκαμψη θα συνεχιστεί. Ενόψει της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ στα τέλη της εβδομάδας, ο κ. Μπράουν συγκαταλέγεται μεταξύ των ηγετών που δηλώνουν ότι είναι κρίσιμης σημασίας να επιλυθούν οι τεράστιες χρηματοπιστωτικές ανισορροπίες μεταξύ χωρών σε θέματα εμπορίου, αποταμίευσης και κατανάλωσης που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην οικονομική κρίση και που μπορούν να καταστήσουν τις οικονομίες ευάλωτες σε παρόμοια πλήγματα στο μέλλον.

    Οικονομολόγοι δηλώνουν ότι οι ανισορροπίες αυτές θα γεφυρώνονταν αν οι μεγάλοι εξαγωγείς όπως η Κίνα, η Γερμανία και η Ιαπωνία αύξαναν την εσωτερική τους κατανάλωση, και αν οι μεγάλοι καταναλωτές όπως οι ΗΠΑ αποταμίευαν περισσότερο.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 23 September 2009 - 1:18:43 UTC