Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-10-29

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασσάντ: Η Συρία έτοιμη για συνομιλίες με το Ισραήλ
  • [02] Επίσκεψη της Χίλαρυ Κλίντον στο Πακιστάν
  • [03] Επιτυχημένη η εκτόξευση του πυραύλου Άρης 1-Χ
  • [04] Διεθνής καταδίκη της επίθεσης αυτοκτονίας στη Καμπούλ

  • [01] Ασσάντ: Η Συρία έτοιμη για συνομιλίες με το Ισραήλ

    29-10-2009

    Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Ασσάντ, δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να ξαναρχίσει ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ και ζήτησε από την Ευρώπη να βοηθήσει στην επανέναρξη της υπό Τουρκική διαμεσολάβηση διαδικασίας. Ο κ. Άσσαντ προέβη στην εν λόγω δήλωση κατά την επίσκεψη του στην Κροατία.

    Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ασσάντ, ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ, σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι η ειρήνη με τη Συρία αποτελεί καίριο κομμάτι μιας βιώσιμης περιφερειακής συμφωνίας, αλλά επεσήμανε ότι η επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών θα εξαρτηθεί από την 'υπεύθυνη στάση' της Συρίας και της υποστηριζόμενης απ' τη Συρία εξτρεμιστικής οργάνωσης του Λιβάνου, Χεζμπολλά.

    [02] Επίσκεψη της Χίλαρυ Κλίντον στο Πακιστάν

    29-10-2009

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον, που πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στο Πακιστάν, καταδίκασε την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Πεσαβάρ, χαρακτηρίζοντας την άνανδρη ενέργεια σε βάρος αθώων πολιτών. Η κ. Κλίντον τόνισε ότι οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό του Πακιστάν στον αγώνα του σε βάρος 'ανυποχώρητων και βάναυσων' εξτρεμιστικών ομάδων.

    Από τη πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν, Σαχ Μαχμούντ Κουρέσι, δήλωσε ότι ο στρατός νίκησε τους εξτρεμιστές στην κοιλάδα Σουάτ και στην Μαλακάντ και θα τους νικήσει και πάλι στο νότιο Βαζιριστάν.

    Κατά τις συνομιλίες με τον Πακιστανό πρωθυπουργό, Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι, η κ. Κλίντον δεσμεύτηκε για επιπρόσθετη Αμερικανική οικονομική βοήθεια 56 εκατομμυρίων δολαρίων που θα διατεθεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος των εκτοπισμένων πληθυσμών στο εσωτερικό του Πακιστάν. Επίσης ανακοίνωσε Αμερικανική συνεισφορά 85 εκατομμυρίων δολαρίων στο Πρόγραμμα Μπεναζίρ Μπούτο που προσφέρει βοήθεια σε γυναίκες και οικογένειες που έχουν ανάγκη.

    [03] Επιτυχημένη η εκτόξευση του πυραύλου Άρης 1-Χ

    29-10-2009

    Η ΝΑΣΑ εκτόξευσε τελικά τον νέο της πύραυλο, Άρη 1-Χ, για σύντομη δοκιμαστική πτήση. Μετά από μέρες αναβολών λόγω κακών καιρικών συνθηκών, η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε τελικά τη Τετάρτη από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντυ στη Φλόριντα.

    Κατά την πτήση του, που διήρκεσε 2 λεπτά, ο πύραυλος Άρης ανέπτυξε ταχύτητα τετραπλάσια της ταχύτητας του ήχου και υψόμετρο 45 χιλιόμετρα και τελικά έπεσε πάλι στη Γη.

    Ο επικεφαλής του προγράμματος, Τζεφ Χάνλυ, δήλωσε ότι η επιτυχής εκτόξευση δείχνει τη λειτουργικότητα της σχεδίασης του πυραύλου. Ο πύραυλος Άρης αποτελεί μέρος του προγράμματος της ΝΑΣΑ για την επιστροφή αστροναυτών στη Σελήνη μέχρι το 2020.

    [04] Διεθνής καταδίκη της επίθεσης αυτοκτονίας στη Καμπούλ

    29-10-2009

    Ο γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μούν, καταδίκασε την επίθεση αυτοκτονίας τη Τετάρτη στην Καμπούλ χαρακτηρίζοντας την 'ακατονόμαστη βιαιότητα' και επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να ζητήσει την απόσυρση του διεθνούς οργανισμού απ' το Αφγανιστάν. Τα ΗΕ θα συνεχίσουν να βοηθούν τη χώρα να προετοιμαστεί για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 7 Νοεμβρίου, δήλωσε ο κ. Μπαν και τόνισε ότι τα άτομα που θυσίασαν τη ζωή τους, το έκαναν για να βοηθήσουν τον Αφγανικό λαό να επιτύχει ένα καλύτερο μέλλον.Επίσης ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκίμπς και η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον, καταδίκασαν την επίθεση και δήλωσαν ότι οι προσπάθειες

    Εξτρεμιστές Ταλεμπάν που μετέφεραν εκρηκτικά και φορούσαν στολές της αστυνομίας επιτέθηκαν σε ξενώνα που χρησιμοποιείται από υπαλλήλους των ΗΕ στη Καμπούλ, σκοτώνοντας 9 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και τουλάχιστον 6 ξένων υπαλλήλων. Αφγανοί και αξιωματούχοι του ΟΗΕ δήλωσαν ότι τουλάχιστον τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στον ξενώνα και συγκρούστηκαν με δυνάμεις ασφάλειας πριν τελικά αυτοανατιναχθούν. Επίσης σκοτώθηκαν δύο Αφγανοί φρουροί και ένας άμαχος, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 9 υπάλληλοι. Εκπρόσωπος των Ταλεμπάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, χαρακτηρίζοντας την 'πρώτο βήμα' ενόψει των εκλογών του άλλου μήνα.

    Επίσης εξτρεμιστές επιτέθηκαν με ρουκέτες εναντίον του πολυτελούς διεθνούς ξενοδοχείου Σερένα στη Καμπούλ με αποτέλεσμα πάνω από 100 ένοικοι να τρέξουν σε καταφύγιο, αλλά δεν υπήρξαν θύματα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 30 October 2009 - 2:18:18 UTC