Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-11-02

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Ουάσιγκτον
  • [02] Επίσκεψη Βρετανού ΥπΕξ στη Μόσχα
  • [03] Γκάιτνερ: Η οικονομία των ΗΠΑ βελτιώνεται σιγά-σιγά
  • [04] Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος Μπιλ Κλίντον στο Κόσοβο
  • [05] Κλίντον: Οι προτάσεις του Ισραήλ δεν επαρκούν
  • [06] Ο Χαμίντ Καρζάι και επίσημα πλέον πρόεδρος του Αφγανιστάν
  • [07] Νέα τεθωρακισμένα οχήματα για τους Αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν

  • [01] Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Ουάσιγκτον

    02-11-2009

    Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος

    Στην Ουάσινγκτον έφτασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος την Κυριακή, το απόγευμα τοπική ώρα, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επίσκεψης του στις ΗΠΑ.

    Ο Παναγιότατος αναμένεται να συναντηθεί την Τρίτη το πρωί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στο Λευκό Οίκο και την Πέμπτη με την υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, στο Στέητ Ντιπάρτμεντ. Την Τετάρτη θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα παραθέσει και δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη στην επίσημη κατοικία του Αντιπροέδρου.

    Αργότερα σήμερα ο κ. Βαρθολομαίος θα συναντηθεί με τον Πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Βασίλη Κασκαρέλη και της Τουρκίας, Νάμπι Σένσοϊ.

    [02] Επίσκεψη Βρετανού ΥπΕξ στη Μόσχα

    02-11-2009

    Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών, Ντέηβιντ Μίλιμπαντ, βρίσκεται στη Μόσχα με στόχο την αναθέρμανση των σχέσεων της χώρας του με τη Ρωσία.

    Ο κ. Μίλιμπαντ είναι ο πρώτος Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών που επισκέπτεται τη Ρωσία τα τελευταία 5 χρόνια και αναμένεται ότι το μεγαλύτερο μέρος της επίσκεψης του θα αναλωθεί σε συνομιλίες με τον ομόλογο του, Σεργκέι Λαβρώφ.Σε σχόλιο του στο προσωπικό του διαδικτυακό μπλόγκ, ο κ. Μίλιμπαντ αναφέρει ότι το Λονδίνο και η Μόσχα 'δεν συμφωνούν πάντα και όλα τα σημαντικά θέματα', αλλά αντιμετωπίζουν τα ίδια διεθνή προβλήματα και γι' αυτό θα πρέπει να συνεργαστούν για την λύση τους.

    Η δολοφονία του πρώην κατασκόπου και επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξάντερ Λιτβινένκο, το 2006 στο Λονδίνο, ψύχρανε τις σχέσεις Βρετανίας-Ρωσίας. Η Μόσχα έχει αρνηθεί να εκδώσει τον πρώην πράκτορα της KGB, Αντρέι Λούκοβοϊ, που οι Βρετανικές αρχές θεωρούν υπεύθυνο για τη δολοφονία του Λιτβινένκο.

    [03] Γκάιτνερ: Η οικονομία των ΗΠΑ βελτιώνεται σιγά-σιγά

    02-11-2009

    Ο υπουργός Οικονομικών, Τίμοθυ Γκάιτνερ, δήλωσε ότι η οικονομία των ΗΠΑ βελτιώνεται σιγά-σιγά παρά την υψηλή ανεργία.

    Στα πλαίσια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο κ. Γκάιτνερ παραδέχτηκε ότι για πολλούς εργαζόμενους η οικονομική κατάσταση παραμένει δύσκολη. Και πρόσθεσε ότι το ποσοστό ανεργίας έφτασε το 9,8% τον Σεπτέμβριο, ενώ αναμένεται να αυξηθεί και άλλο, προτού αρχίσει να μειώνεται.

    Ο κ. Γκάιτνερ επεσήμανε ότι θα πάρει χρόνο να ξεπεραστούν οι οικονομικές δυσκολίες, αλλά πρόσθεσε ότι δεν θα χρειαστεί και άλλο πακέτο οικονομικής ενίσχυσης.

    [04] Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος Μπιλ Κλίντον στο Κόσοβο

    02-11-2009

    Χιλιάδες Αλβανόφωνοι του Κοσυφοπεδίου καλωσόρισαν τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, στην Πρίστινα όπου παρέστη στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του σε κεντρική οδική αρτηρία που φέρει και το όνομα του.

    Κατά την επίσκεψη του στην Πρίστινα ο κ. Κλίντον μίλησε επίσης στο Κοινοβούλιο του Κοσυφοπεδίου επικεντρωνόμενος στην ιδέα της επόμενης μέρας για την περιοχή μετά τις βιαιότητες της δεκαετίας του '90.

    Ο κ. Κλίντον θεωρείται ήρωας στο Κόσοβο. Ήταν η πρώτη επίσκεψη του πρώην Αμερικανού προέδρου στη περιοχή μετά την διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσυφοπεδίου στις αρχές του 2008.

    [05] Κλίντον: Οι προτάσεις του Ισραήλ δεν επαρκούν

    02-11-2009

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον, με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον, διαφοροποιεί τις δηλώσεις της για το Ισραήλ λέγοντας ότι η πρόταση του για την μείωση της εποικιστικής του δραστηριότητας δεν επαρκεί, και δεν ανταποκρίνεται στη θέση των ΗΠΑ στο συγκεκριμένο θέμα.

    Η κ. Κλίντον έκανε τη δήλωση αυτή από το Μαρόκο την Δευτέρα, λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις της με τις οποίες επαινούσε το Ισραήλ και οι οποίες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στις Αραβική κοινότητα.

    Η κ. Κλίντον έκανε επίσης θετικά σχόλια και για τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, την Δεύτερα λέγοντας ότι έχει επιδείξει ηγετικές ικανότητες και αποφασιστικότητα για τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας.

    Μετά από συνομιλίες το Σαββατοκύριακο με Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους ηγέτες, η κ. Κλίντον επαίνεσε το Ισραήλ για άνευ προηγουμένου παραχωρήσεις για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Και οι Παλαιστίνιοι κατηγόρησαν τις ΗΠΑ ότι υποσκάπτουν την ειρηνευτική διαδικασία.

    [06] Ο Χαμίντ Καρζάι και επίσημα πλέον πρόεδρος του Αφγανιστάν

    02-11-2009

    Χαμίντ Καρζάι

    Ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, εξασφάλισε άλλη μια θητεία στο προεδρικό αξίωμα μετά την απόφαση της εκλογικής επιτροπής να ακυρώσει το δεύτερο γύρο εκλογών. Ο επικεφαλής της επιτροπής δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο Πρόεδρος Καρζάι θα διατηρήσει το αξίωμα του γιατί κέρδισε τις εκλογές του Αυγούστου και θα ήταν ο μόνος υποψήφιος στις επαναληπτικές εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για τις 7 Νοεμβρίου.

    Ο αντίπαλος του κ. Καρζάι, Αμπντάλα Αμπντάλα, απέσυρε την υποψηφιότητα τους λόγο ανησυχιών για διαδεδομένη εκλογική διαφθορά.

    Τα ΗΕ, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και άλλες συμμαχικές χώρες εξέφρασαν ικανοποίηση και συνεχάρησαν το κ. Καρζάι.

    Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Καρζάι την Δεύτερα και του ζήτησε να καταφερθεί κατά της διαφθοράς και να βελτιώσει την διακυβέρνηση του Αφγανιστάν.

    Ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι θα συνεργαστεί στενά με τη κυβέρνηση Καρζάι για να διασφαλίσει ότι ο Αφγανικός λαός θα δει να σημειώνεται πρόοδος.

    [07] Νέα τεθωρακισμένα οχήματα για τους Αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν

    02-11-2009

    Το Αμερικανικό Πεντάγωνο άρχισε να στέλνει στο Αφγανιστάν την νέα γενιά ελαφρύτερων 'τεθωρακισμένων οχημάτων παντώς εδάφους' που φέρουν επαρκή θωράκιση για να προστατεύουν τους στρατιώτες απ' τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που οι Ταλεμπάν κρύβουν στο οδόστρωμα, και την ίδια στιγμή μπορούν να κινηθούν στους κακοτράχαλους δρόμους του Αφγανιστάν.

    Ο Αμερικανός βοηθός Υπουργός Άμυνας, Άστον Κάρτερ, δήλωσε ότι τα εν λόγω οχήματα 'θα σώσουν ζωές'.

    Παρόμοια τεθωρακισμένα οχήματα έχουν σώσει τη ζωή εκατοντάδων στρατιωτών στο Ιράκ, αλλά έπρεπε να προσαρμοστούν για τους δρόμους του Αφγανιστάν.

    Στρατιωτικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι τα νέα αυτά οχήματα θα αντιστρέψουν την ανοδική τάση του αριθμού θανάτων Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 3 November 2009 - 2:18:22 UTC