Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-12-16

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομπάμα: Θα επιτευχθεί συμφωνία για το κλίμα στην Κοπεγχάγη
  • [02] Υπέρ των γάμων ομοφυλοφίλων η Ουάσιγκτον
  • [03] 30 με 35 δις το κόστος της αποστολής δυνάμεων στο Αφγανιστάν
  • [04] Επιτυχής η δοκιμαστική πτήση του Boeing 787

  • [01] Ομπάμα: Θα επιτευχθεί συμφωνία για το κλίμα στην Κοπεγχάγη

    16-12-2009

    Αρχίζουν σήμερα στην Κοπεγχάγη οι τρεις τελευταίες μέρες των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη συμφωνίας για την καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα είναι πεπεισμένος πως μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για το κλίμα αυτή την εβδομάδα στην Κοπεγχάγη. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκίμπς, δήλωσε ότι τη Τρίτη ο Αμερικανός Πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Βρετανό Πρωθυπουργό, Γκόρντον Μπράουν, τον Γάλλο Πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί και την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ και συζήτησε μαζί τους τις εξελίξεις στην διεθνή διάσκεψη για το κλίμα στην Κοπεγχάγη.

    Πάντως ορισμένοι αξιωματούχοι στην Κοπεγχάγη δηλώνουν ότι ενδέχεται να μην επιτευχθεί συμφωνία. Η πρόεδρος της διεθνούς διάσκεψης, Δανέζα Κόννι Χέντεγκαρντ, δήλωσε ότι οι σύνεδροι δαπάνησαν το χρόνο τους εμμένοντας στις θέσεις τους, αντί να προβούν σε κάποιους συμβιβασμούς.

    Από τη πλευρά του, ο γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μούν, προειδοποίησε τους συνέδρους στην Κοπεγχάγη ότι τελείωσαν πλέον τα περιθώρια για παράλογες απαιτήσεις και ζήτησε συμφωνία που θα περικόπτει τις εκπομπές βλαβερών αερίων, θα προστατεύει τους ευάλωτους και θα σηματοδοτεί μια νέα εποχή καθαρής ανάπτυξης.

    [02] Υπέρ των γάμων ομοφυλοφίλων η Ουάσιγκτον

    16-12-2009

    Γάμος στο Δημαρχείο

    Το δημοτικό συμβούλιο της Ουάσιγκτον ψήφισε υπέρ της νομιμοποίησης των γάμων ομοφυλοφίλων και ο δήμαρχος της Αμερικανικής πρωτεύουσας επεσήμανε ότι θα υπογράψει την νομοθεσία αν την εγκρίνει το Κογκρέσο.

    Με 11 ψήφους υπέρ έναντι 2 πέρασε το μέτρο το οποίο αναμένεται να εγκριθεί και από το Κογκρέσο. Το μέτρο αντιμετωπίζει όμως και μεγάλες αντιθέσεις. Η Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή της Ουάσιγκτον απείλησε να σταματήσει την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών αν η νομοθεσία εγκριθεί.

    Οι γάμοι ομοφυλοφίλων επιτρέπονται για νόμου και σε 5 άλλες Αμερικανικές πολιτείες: το Κονέκτικατ, την Αιόβα, την Μασαχουσέτη, το Νιού Χαμσάιρ και το Βερμόντ.

    [03] 30 με 35 δις το κόστος της αποστολής δυνάμεων στο Αφγανιστάν

    16-12-2009

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον και ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, ενημέρωσαν μέλη του Κογκρέσου κεκλεισμένων των θυρών για το κόστος της αποστολής περισσότερων δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

    Η κ. Κλίντον δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το κόστος του πολέμου θα αντικατοπτριστεί στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για το οικονομικό έτος 2011, ενώ το Πεντάγωνο υπολογίζει ότι το κόστος θα ανέλθει στα 30 με 35 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Στις ίδιες ακροάσεις στη Γερουσία ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός άμυνας για Αφγανιστάν, Πακιστάν και Κεντρική Ασία, Ντέηβιντ Σίντνυ, δήλωσε ότι η αποστολή περισσότερων δυνάμεων στο Αφγανιστάν προϋποθέτει συνεργασία με άλλες κεντρο-ασιατικές χώρες που είναι ήδη έτοιμες να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ.

    [04] Επιτυχής η δοκιμαστική πτήση του Boeing 787

    16-12-2009

    Περιορίστηκε, λόγω κακοκαιρίας, η διάρκεια της πρώτης δοκιμαστικής πτήσης του νέου επιβατικού αεροσκάφους της Boeing, του 787, αλλά η πτήση αυτή καθ' αυτή χαρακτηρίστηκε επιτυχής.

    Το λεπτότερο και καινοτομικά σχεδιασμένο Boeing 787 προσγειώθηκε περίπου μια ώρα νωρίτερα στο Σηάτλ.Το διμελές πλήρωμα δήλωσε ότι πήγαν καλά οι δοκιμές στα συστήματα προσγείωσης, απογείωσης και άλλες βασικές λειτουργίες του σκάφους.

    Πάντως η παραγωγή του αεροσκάφους αυτού της Boeing έχει καθυστερήσει κατά δύο χρόνια. Αεροπορικές εταιρείες έχουν παραγγείλλει συνολικά 840 Boeing 787 που είναι κατασκευασμένα από καινούργια υλικά και λιγότερο μέταλλο, γεγονός που τα καθιστά ελαφρύτερα και συμφέροντα γιατί καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 17 December 2009 - 2:18:13 UTC