Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 10-01-18

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σταυρίδης: 'Αν φροντίσουμε τους Αφγανούς οι Ταλεμπάν θα αποτύχουν'
  • [02] Ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ
  • [03] Εκλογές για τη θέση Κέννεντυ στη Μασαχουσέτη
  • [04] Αποστολή Μπιλ Κλίντον στην Αϊτή
  • [05] Δεύτερος γύρος εκλογών για την Ουκρανία
  • [06] Στρατιωτική συνεργασία Τουρκίας-Ισραήλ
  • [07] Σχόλιο: Προς τιμήν της μνήμης του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ
  • [08] Εγκαίνια χωριού στην Ηλεία

  • [01] Σταυρίδης: 'Αν φροντίσουμε τους Αφγανούς οι Ταλεμπάν θα αποτύχουν'

    18-01-2010

    Τζέιμς Σταυρίδης

    Ο ανώτατος διοικητής των Νατοϊκών δυνάμεων, Ελληνοαμερικανός ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, δήλωσε ότι τον απασχολεί περισσότερο να κερδίσει την υποστήριξη του Αφγανικού λαού και να αναπτύξει τις ικανότητες και το μέγεθος των Αφγανικών δυνάμεων ασφάλειας, απ' ότι να νικήσει τους Ταλεμπάν στρατιωτικά. Αυτό ήταν το σχόλιο του κ. Σταυρίδη σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στη ΦτΑ και το δημοσιογράφο Αλ Πέσσιν.

    Ο ναύαρχος Σταυρίδης τόνισε ότι όταν ο Πρόεδρος Ομπάμα θα επανεξετάσει τη στρατηγική του στο Αφγανιστάν αργότερα φέτος, δεν θα καταμετρήσει τον αριθμό μαχών που οι Νατοϊκές δυνάμεις κέρδισαν έναντι των Ταλεμπάν, ή τον αριθμό των νεκρών εξτρεμιστών. 'Κατ' αρχήν στόχος είναι να συνεχίσουν οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν σημαντική υποστήριξη των Αφγανών προς τις συμμαχικές δυνάμεις", επεσήμανε ο κ. Σταυρίδης 'και πολύ μικρή υποστήριξη προς τους Ταλεμπάν. Δεύτερος στόχος είναι η αύξηση του αριθμού των μελών των δυνάμεων ασφάλειας και τρίτος στόχος είναι η ποιότητα των επιχειρήσεων που διενεργούν οι Αφγανικές δυνάμεις ασφάλειας'.

    Ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε σε πρόσφατη δημοσκόπηση που διενήργησαν Αμερικανικά, Βρετανικά και Γερμανικά μέσα ενημέρωσης και που δείχνει σημαντική άνοδο των ποσοστών υποστήριξης προς την κυβέρνηση του Αφγανιστάν και τις Νατοϊκές δυνάμεις. Στόχος μας είναι η συνέχιση αυτής της τάσης, τόνισε ο ναύαρχος Σταυρίδης, αλλά αυτό σημαίνει ότι και η κυβέρνηση του Αφγανιστάν θα πρέπει να καταπολεμήσει τη διαφθορά και να βελτιώσει τις υπηρεσίες της προς τον μέσο Αφγανό πολίτη.

    'Πρέπει να θέσουμε τον Αφγανικό λαό στο επίκεντρο. Αν φροντίσουμε τους Αφγανούς, οι Ταλεμπάν θα αποτύχουν', τόνισε ο ελληνοαμερικανός Σταυρίδης

    Και αυτό θα επιτευχθεί με τις κοινές προσπάθειες τόσο των διεθνών οργανισμών, όσο και των στρατιωτικών δυνάμεων. Η κατανόηση του Αφγανικού λαού αποτελεί κλειδί, επεσήμανε ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ. Ο Ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης σημείωσε ότι ο Αφγανικός λαός και όχι οι Ταλεμπάν θα πρέπει να αποτελούν το επίκεντρο της προσπάθειας συγκέντρωσης πληροφοριών και τόνισε ότι θέλει να χρησιμοποιήσει την πολύπλευρη εμπειρία όλων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ για να καταγράψει όσο καλύτερα γίνεται τις συνήθειες, τις ανάγκες και τις επιθυμίες των Αφγανών. Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμη. 'Όλα αυτά πρέπει να γίνουν γρήγορα', δήλωσε ο ναύαρχος Σταυρίδης. 'Όχι γιατί έχουμε βάλει χρονόμετρο, αλλά γιατί αυτό που έχει σημασία είναι να καταλάβουμεγρήγορα πως σκέφτεται ο αντίπαλος μας'.

    Ο Ελληνοαμερικανός ναύαρχος φωτογράφησε μ' αυτό το σχόλιο έκθεση του επικεφαλής της ομάδας του για θέματα απόρρητων πληροφοριών, του υποστράτηγου Φλύν, ο οποίος είχε τονίσει την σπουδαιότητα της καλής πληροφόρησης έτσι ώστε οι διοικητές στην πρώτη γραμμή να μπορούν να προλαμβάνουν τον εχθρό.

    Πάντως ο ναύαρχος Σταυρίδης ξεκαθάρισε ότι οι Νατοϊκοί εταίροι, που τελευταία έδειξαν διάθεση μεγαλύτερης συνεισφοράς σε στρατιωτικές δυνάμεις και εκπαιδευτές στο Αφγανιστάν, θα πρέπει να είναι έτοιμοι και για περισσότερα θύματα, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των στρατιωτών και των επιχειρήσεων στη περιοχή. Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν δεν είναι καθόλου δημοφιλής σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, και οι κυβερνήσεις τους δυσκολεύονται πολιτικά να συνεχίσουν να στέλνουν στρατιώτες όταν αυξάνονται τα θύματα.

    'Δεν πρέπει να φοβόμαστε τους θανάτους αν θέλουμε να επιτύχουμε στην αποστολή μας' δήλωσε ο ναύαρχος Σταυρίδης. Απλά πρέπει να προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας με τρόπο που θα μειώσει τον αριθμό θανάτων όσο γίνεται περισσότερο. Πρέπει λοιπόν να επιστήσουμε τη προσοχή μας στους Αυτοσχέδιους Εκρηκτικούς Μηχανισμούς, την στρατηγική συγκέντρωσης πληροφοριών και πως χρησιμοποιούνται αυτές οι πληροφορίες. Θα προχωρήσουμε, θα συνεργαστούμε με τους πολίτες εταίρους μας και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε'.

    Ο ναύαρχος Σταυρίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διεθνής κοινότητα μπορεί να νικήσει τους Ταλεμπάν στο Αφγανιστάν, αλλά τόνισε ότι αυτό προϋποθέτει συνεργασία της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας και σημείωσε ότι σ' αυτή ακριβώς τη συνεργασία θα επικεντρωθεί και η διάσκεψη στο Λονδίνο για το Αφγανιστάν στα τέλη του μήνα.

    [02] Ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ

    18-01-2010

    Ο πρόεδρος Ομπάμα θα ηγηθεί σήμερα των εορταστικών εκδηλώσεων για την Ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ του ηγέτη του κινήματος ισοπολιτείας λευκών και μαύρων στις ΗΠΑ. Ήδη ο κ. Ομπάμα μίλησε τη Κυριακή σε ιστορική εκκλησία Αφρο-Αμερικανών, εδώ στην Ουάσιγκτον. Παραδοσιακά, η Ημέρα προς τιμήν του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ είναι αργία και γιορτάζεται την τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου κυρίως με έργα εθελοντισμού και προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο.

    Ο κ. Ομπάμα μίλησε για την δική του ανάδειξη στην προεδρία των ΗΠΑ λέγοντας ότι παρότι η χώρα έχει πλέον τον πρώτο Αφρο-Αμερικανό πρόεδρο, δεν έχει φτάσει ακόμη την 'μετα-ρατσιστική' εποχή, όπως είπε χαρακτηριστικά. Στην ίδια εκκλησία στην οποία μίλησε την Κυριακή ο Πρόεδρος Ομπάμα, είχε μιλήσει και ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ λίγο πριν την δολοφονία του το 1968.

    [03] Εκλογές για τη θέση Κέννεντυ στη Μασαχουσέτη

    18-01-2010

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, μίλησε την Κυριακή στη Μασαχουσέτη σε προεκλογική συγκέντρωση της Υπουργού Δικαιοσύνης της πολιτείας και υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος, Μάρθα Κόουκλι, η οποία συμμετέχει σε ειδικές εκλογές, τη Τρίτη, για την ανάδειξη του γερουσιαστή που θα καλύψει το υπόλοιπο της θητείας του αποθανόντος γερουσιαστή Έντουαρντ Κέννεντυ.

    Πρόσφατη σφυγμομέτρηση δείχνει ότι η κ. Κόουκλι αντιμετωπίζει δυσκολίες, παρά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες εκλογές γίνονται σε μία από τις πιο δημοκρατικές πολιτείες.

    Αν νικήσει ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, πολιτειακός Γερουσιαστής Σκοτ Μπράουν, θα μειωθεί η πλειοψηφία 60 εδρών των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

    Ο κ. Ομπάμα ζήτησε από τους Δημοκρατικούς να προσέλθουν στις κάλπες τη Τρίτη. Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι οι εκλογές στη Μασαχουσέτη θα αποφασίσουν αν η χώρα θα πάει μπροστά ή πίσω.

    [04] Αποστολή Μπιλ Κλίντον στην Αϊτή

    18-01-2010

    Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, δήλωσε ότι μεταβαίνει σήμερα στo Πορτ-Ο-Πρενς με την ιδιότητα του ειδικού απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών στην Αϊτή. Ο κ. Κλίντον επεσήμανε ότι θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της χώρας, Ρενέ Πρεβάλ και άλλα μέλη της κυβέρνησης.

    Θρησκευτικές τελετές στα χαλάσματα εκκλησιών πραγματοποίησαν τη Κυριακή οι Αϊτινοί, καθώς διεθνή σωστικά συνεργεία προσπαθούν να εντοπίσουν και να ανασύρουν επιζώντες από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την περασμένη Τρίτη την περιοχή.

    Αμερικανικοί και Τούρκοι διασώστες ανέσυραν τη Κυριακή τρεις επιζώντες απ' τα συντρίμμια σούπερ-μάρκερ και ένας Δανός ανασύρθηκε ζωντανός από τα χαλάσματα του κτηρίου των ΗΕ στο Πόρτ-Ο-Πρένς. Παράλληλα, εκατομμύρια Αϊτινοί περίμεναν για άλλη μια μέρα χωρίς νερό, τρόφιμα και φάρμακα, ενώ αξιωματούχοι δηλώνουν ότι πρακτικές δυσκολίες απέτρεψαν την διανομή επαρκών ποσοτήτων αγαθών πρώτης ανάγκης. Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η έλλειψη χώρου στο αεροδρόμιο του Πορτ-Ο-Πρενς καθυστερεί την παράδοση προμηθειών δια αέρος. Το αμερικανικό ναυτικό εργάζεται για την αποκατάσταση της λειτουργίας του λιμανιού της πρωτεύουσας της Αϊτής με στόχο την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας.

    Ένας από τους ανώτερους διοικητές της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, ο αντιστράτηγος Κεν Κήν, δήλωσε ότι τα σωστικά συνεργεία εξαρτώνται από ελικόπτερα για την διανομή νερού, τροφίμων και φαρμάκων γιατί οι δρόμοι έχουν καταστραφεί.

    Επίσης η αστυνομία διέλυσε ομάδα λεηλατών που πετούσαν πέτρες, ενώ αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχίες για την εντεινόμενη οργή λόγω της έλλειψης νερού και τροφίμων. Αξιωματούχοι της Αϊτής προβλέπουν ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 200.000.

    [05] Δεύτερος γύρος εκλογών για την Ουκρανία

    18-01-2010

    Βίκτωρ Γιανουκόβιτς

    Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία δείχνουν πως οι δύο κύριοι διεκδικητές της προεδρίας, η πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο και ο πρώην πρωθυπουργός, Βίκτωρ Γιανουκόβιτς, θα αναμετρηθούν και πάλι σε δεύτερο γύρο εκλογών.

    Συγκεκριμένα τα πρώτα αποτελέσματα δίνουν στον κ. Γιανουκόβιτς ποσοστό 38% και στην κ. Τιμοσένκο 26%. Ο νυν πρόεδρος της χώρας Βίκτωρ Γιούσενκο, έρχεται πέμπτος! 18 ήταν συνολικά οι προεδρικοί υποψήφιοι που συμμετείχαν στις εκλογές της Κυριακής. Η κ. Τιμοσένκο ήδη δήλωσε ότι είναι έτοιμη για συνομιλίες με άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, όπως είπε, για να κερδίσει την υποστήριξη τους ενόψει του δεύτερου γύρου εκλογών στις 7 Φεβρουαρίου.

    Πάντως παρά το χαμηλό ποσοστό που πήρε στον πρώτο γύρο των εκλογών ο κ. Γιούσενκο χαρακτήρισε τις εκλογές επιτυχείς και επεσήμανε ότι δείχνουν πως η Ουκρανία είναι μια δημοκρατική Ευρωπαϊκή χώρα.Η έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου Γιούσενκο και της κ. Τιμοσένκο έχουν παραλύσει την πολιτική διαδικασία στην Ουκρανία, τη στιγμή που η χώρα αγωνίζεται να ξεπεράσει βαθιά οικονομική κρίση και κατακόρυφη μείωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της.

    [06] Στρατιωτική συνεργασία Τουρκίας-Ισραήλ

    18-01-2010

    Εχούντ Μπαράκ

    Η Τουρκία και το Ισραήλ συμφώνησαν να διατηρήσουν την στρατηγική τους στρατιωτική συνεργασία παρά τις πρόσφατες διπλωματικές διαφορές που έπληξαν τις σχέσεις των δύο χωρών.

    Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Βετσντί Γκονούλ, και ο Ισραηλινός ομόλογός του, Εχούντ Μπαράκ,εξέτασαν θέματα στρατιωτικής συνεργασίας την Κυριακή, στα πλαίσια συνομιλιών στην Άγκυρα. Ο κ. Γκονούλ αργότερα δήλωσε ότι η Τουρκία και το Ισραήλ θα παραμείνουν στρατηγικοί σύμμαχοι, όσο 'τους αναγκάζουν' τα συμφέροντά του.

    Από την πλευρά του ο κ. Μπαράκ χαρακτήρισε την Άγκυρα σημαντικό 'παράγοντα' στη περιοχή και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δύο χώρες θα μπορέσουν να ξεπεράσουν 'τα σκαμπανεβάσματα', όπως είπε, στις μεταξύ τους σχέσεις.

    Ο κ. Γκονούλ δήλωσε ότι, μέσα στο 2010, το Ισραήλ θα δώσει στην Τουρκία 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα πλαίσια συμφωνίας ύψους 180 εκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης η Τουρκία και το Ισραήλ σχεδιάζουν να συνεργαστούν για τον εκσυγχρονισμό τανκς τύπου Μ-60 που θα διοχετευτούν σε άλλες χώρες.

    [07] Σχόλιο: Προς τιμήν της μνήμης του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ

    18-01-2010

    Σχόλιο που αντικατοπτρίζει απόψεις της Αμερικανικής κυβέρνησης:

    Martin Luther King, Jr

    Την τρίτη Δεύτερα του Ιανουαρίου, οι Αμερικανοί τιμούν την μνήμη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Ο Κινγκ ήταν ιερέας της εκκλησίας των Βαπτιστών από την πολιτεία της Αλαμπάμα, στον Αμερικανικό νότο, και ηγέτης του κινήματος ισοπολιτείας λευκών και μαύρων, ο οποίος προσπάθησε να επιφέρει κοινωνική αλλαγή χωρίς τη χρήση βίας. Την Παρασκευή που μας πέρασε στις 25 Ιανουαρίου θα ήταν 81 ετών.

    Με βάση το πιστεύω του 'ότι η αλλαγή δεν έρχεται από μόνη της, αλλά είναι αποτέλεσμα διαρκούς προσπάθειας' ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ οργάνωσε και συμμετείχε σε μαζικά μποϋκοτάζ, ειρηνικές διαδηλώσεις και άλλες κινητοποιήσεις κοινωνικής ανυπακοής.

    Ο Κίνγκ είχε κάποτε πει 'ότι ένα άτομο που παραβαίνει το νόμο τον όποιο η συνείδησή του του λέει ότι είναι άδικος και δέχεται εθελοντικά να φυλακιστεί για να εγείρει τη συνείδηση της κοινότητας για την αδικία, στην πραγματικότητα εκφράζει τον μεγαλύτερο σεβασμό για το νόμο'.

    Έτσι λοιπόν, οι ακτιβιστές μερικές φορές εσκεμμένα, αλλά ειρηνικά και με σεβασμό, παραβαίνουν νόμους που διαχωρίζουν λευκούς από μαύρους, πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα επιστήσουν την προσοχή στην εγγενώς άδικη νομοθεσία. Έτσι, όταν μία αφροαμερικανή μοδίστρα που λεγόταν Ρόζα Πάρκς παραβίασε το νόμο και αρνήθηκε να δώσει τη θέση της στο λεωφορείο σε ένα λευκό επιβάτη και κατέληξε στη φυλακή, ο αγώνας της έγινε αισθητός και ευαισθητοποίησε ολόκληρη τη χώρα.

    Ο Κινγκ ήταν 38 ετών όταν δολοφονήθηκε στις 4 Απριλίου του 1968. Η κληρονομιά του όμως παραμένει. Με το πλήρωμα του χρόνου αποσύρθηκαν οι νόμοι που διαχώριζαν λευκούς από μαύρους και οι φυλετικές διακρίσεις κατοχυρώθηκαν νομικά και είναι πλέον αξιόποινες παραβιάσεις της νομοθεσίας. Και καθώς γιορτάζεται η ζωή και η προσφορά στην κοινωνία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο Μπαράκ Ομπάμα, ο πρώτος Αφρο-αμερικανός Πρόεδρος των ΗΠΑ, ολοκληρώνει τον πρώτο χρόνο στο προεδρικό αξίωμα.'Δεν πίστευα ότι στη δική μου ζωή θα έβλεπα κάποιον από μας να είναι επικεφαλής της χώρας μας' είπε η αδελφή του Μάρτιν Λουθερ Κινγκ, Κριστίν Κινγκ Φάρις. 'Ο κ. Ομπάμα μας οδήγησε στην προεδρία και ήταν για μας σαν την Γη της Επαγγελίας'.

    Αλλά η ζωή του Κίνγκ συνοψίζεται καλύτερα με τα δικά του λόγια 'η ποιότητα και όχι η μακροζωία είναι σημαντική στη ζωή ενός ανθρώπου'.

    [08] Εγκαίνια χωριού στην Ηλεία

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Aθήνα

    18-01-2010

    Είναι το πρώτο χωριό που ανοικοδομήθηκε πλήρως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του β97 στην Ηλεία. Είναι το χωριό Αρτέμιδα που η Κύπρος ανέλαβε να ανασυγκροτήσει, ένα έργο 14 εκατομμυρίων που ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε επίσημα από το Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια, παρουσία και του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.

    'Εδώ και δεκαετίες με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κυπριακός λαός συνηθίζαμε να λέμε ότι οι Κύπριοι είναι αδελφοί μας. Σήμερα το αποδεικνύουν οι ίδιοι στην πράξη' είπε ο κ. Παπανδρέου, πριν από τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας στην πλατεία του χωριού, που θα ονομάζεται πλατεία Κύπρου .

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας με την σειρά του είπε ότι 'Όταν η Ελλάδα προστρέχει στις δύσκολες στιγμές να βοηθήσει την Κύπρο και είναι αλληλέγγυα προς αυτήν πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι και η Κύπρος με τις δυνάμεις που διαθέτει θα προσέτρεχε να βοηθήσει την Ελλάδα'.

    Ο κ. Χριστόφιας είπε ακόμη ότι στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης προβλέπονται και τα αντιπλημμυρικά έργα άμεσα έργα στήριξης και ασφάλειας και βεβαίως αισθητικής αναβάθμισης, ενώ έχουν αρχίσει σταδιακά και τα οικονομικά μέτρα στήριξης των παραγωγών καθώς και η δημιουργία αποχετευτικού συστήματος.

    Ο κ. Παπανδρέου με την ευκαιρία αυτή αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τις δασικές πυρκαγιές που προετοιμάζονται από την κυβέρνηση, που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αναδιάταξη του Πυροσβεστικού Σώματος, προμήθειες νέων υλικών και οχημάτων, καθώς και δεκαέξι ειδικά αερομεταφερόμενα πεζοπόρα τμήματα.

    Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρτέμιδας έδωσε στον Πρωθυπουργό και τον Κύπριο Πρόεδρο από ένα δενδρύλλιο ελιάς για να το φυτέψουν, ενώ το κλειδί του τοπικού διαμερίσματος και της πόλης της Ζαχάρως παρέδωσε ο δήμαρχος Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος, στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Βεβαίως το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια και αντάλλαξε απόψεις σχετικά με τις νέες εντατικές συνομιλίες για το Κυπριακό. Όπως είναι γνωστό ο κ. Χριστόφιας απέρριψε τις προτάσεις Ταλάτ κι ενημέρωσε με επιστολές του τα 6 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, την ηγεσία του ΟΗΕ, καθώς και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 19 January 2010 - 2:18:21 UTC