Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 10-02-18

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΠΑ και Πακιστάν επιβεβαιώνουν σύλληψη ανώτερου αξιωματούχου των Ταλεμπάν
  • [02] Σεϊντίου: Το Κόσοβο έτοιμο για ΕΕ και ΝΑΤΟ
  • [03] Συνάντηση Ομπάμα με Δαλάι Λάμα
  • [04] Η Αφγανική σημαία κυματίζει σε προπύργιο των Ταλεμπάν
  • [05] Επιτροπή για την μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος των ΗΠΑ
  • [06] Πεντάγωνο: Ο Ρωσικός σκεπτικισμός δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με ΗΠΑ
  • [07] Έκρηκτικός μηχανισμός έξω απ' το γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

  • [01] ΗΠΑ και Πακιστάν επιβεβαιώνουν σύλληψη ανώτερου αξιωματούχου των Ταλεμπάν

    18-02-2010

    Μουλλά Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ

    Ο Λευκός Οίκος και ο Πακιστανικός στρατός επιβεβαίωσαν την σύλληψη του ανώτερου στρατιωτικού διοικητή των Ταλεμπάν, Μουλλά Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκίμπς χαρακτήρισε την Αμερικανο-Πακιστανική επιχείρηση στο Καράτσι 'σημαντική επιτυχία για τις κοινές προσπάθειες στη περιοχή'.Πάντως ο κ. Γκίμπς αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες της υπόθεσης.Είπε μόνο ότι η σύλληψη αποτελεί ένδειξη μεγαλύτερης συνεργασίας στη περιοχή.Λίγο νωρίτερα και ο Πακιστανικός στρατός επιβεβαίωσε την σύλληψη του Μπαραντάρ.

    Παράλληλα ο Πρόεδρος Ομπάμα είχε διαβουλεύσεις με ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης με κύριο θέμα την κατάσταση στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

    [02] Σεϊντίου: Το Κόσοβο έτοιμο για ΕΕ και ΝΑΤΟ

    18-02-2010

    Φατμίρ Σεϊντίου

    Σε ομιλία του επ' ευκαιρία της δεύτερης επετείου απ' την διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσυφοπεδίου, ο Πρόεδρος της χώρας, Φατμίρ Σεϊντίου, δήλωσε ότι τώρα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Ο κ. Σεϊντίου σημείωσε ότι το Κόσοβο έχει αποδείξει στη διεθνή κοινότητα ότι η ανεξαρτησία του επέφερε ειρήνη και σταθερότητα στα Βαλκάνια και σημείωσε ότι η Σερβία αποτελεί το μόνο πρόβλημα διεθνών σχέσεων που έχει η κυβέρνηση της Πρίστινα.

    Ο Πρόεδρος του Κοσυφοπεδίου κατηγόρησε το Βελιγράδι για επιθετική συμπεριφορά με την υποστήριξη ξεχωριστής διοίκησης στο βόρειο τμήμα της χώρας όπου πλειοψηφούν οι Σέρβοι. Ο κ. Σεϊντίου ζήτησε απ' τους πολίτες του Κοσόβου να διπλασιάσουν τις προσπάθειες τους για να φτάσουν τα επίπεδα ανάπτυξης άλλων χωρών.

    [03] Συνάντηση Ομπάμα με Δαλάι Λάμα

    18-02-2010

    Ο εξόριστος πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα, έφτασε στην Ουάσιγκτον για να συναντηθεί αργότερα σήμερα με τον Πρόεδρο Ομπάμα. Ο Λευκός Οίκος αναφέρει ότι ο αμερικανός Πρόεδρος πρόκειται να συναντηθεί με τον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ σε ιδιωτική αίθουσα του Λευκού Οίκου και όχι στο Οβάλ Γραφείο.

    Η επικείμενη συνάντηση προκάλεσε το θυμό της Κίνας η οποία δήλωσε ότι 'αντιτίθεται έντονα' στην επίσκεψη του Δαλάι Λάμα στην Ουάσινγκτον, ενώ την περασμένη εβδομάδα ζήτησε από τις ΗΠΑ να αποσύρουν την πρόσκληση.

    Με τον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ αναμένεται να συναντηθεί αργότερα σήμερα και η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον.

    [04] Η Αφγανική σημαία κυματίζει σε προπύργιο των Ταλεμπάν

    18-02-2010

    Ο στρατός του Αφγανιστάν ύψωσε τη σημαία της χώρας στην κεντρική αγορά της κωμόπολης Μαρζά στο νότιο Αφγανιστάν όπου πραγματοποιούνται σημαντικές επιχειρήσεις για την απομάκρυνση των Ταλεμπάν από το συγκεκριμένο προπύργιο τους.Πάντως αξιωματούχοι δηλώνουν ότι παρά το γεγονός ότι οι στρατιώτες ελέγχουν το κέντρο της πόλης δεν σημαίνει ότι έχουν πάρει υπό τον έλεγχο τους και ολόκληρη τη περιοχή.Στρατιωτικοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι μαχητές των Ταλεμπάν χρησιμοποιούν όλο και περισσότερους αμάχους σαν 'ανθρώπινες ασπίδες' εκμεταλλευόμενοι τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ να αποφύγει θανάτους αμάχων.Οι Ταλεμπάν διαψεύδουν την καταγγελία.

    [05] Επιτροπή για την μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος των ΗΠΑ

    18-02-2010

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα θα υπογράψει σήμερα διάταγμα για τον διορισμό ειδικής επιτροπής με στόχο την υποβολή προτάσεων για την μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας.

    Αναμένεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα διορίσει τον Δημοκρατικό Έρσκιν Μπάουλς και τον Ρεπουμπλικανό Άλαν Σίμσον, επικεφαλείς της λεγόμενης Εθνικής Επιτροπής Μεταρρυθμίσεων και Δημοσιονομικής Ευθύνης. Ο κ. Μπάουλς διετέλεσε προσωπάρχης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.Ο κ. Σίμσον υπηρέτησε επί πολλά χρόνια στην Αμερικανική Γερουσία εκπροσωπώντας την πολιτεία Γουαϊόμινγκ.

    Την Τετάρτη το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ κινείται σε υψηλά επίπεδα, αλλά όχι τόσο υψηλά όσο φοβόντουσαν πολλοί αναλυτές.

    Την Τετάρτη, επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την ενεργοποίηση του πακέτου στήριξης της Αμερικανικής οικονομίας, ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι τα κονδύλια αυτά βοήθησαν την Αμερικανική οικονομία, έχουν γλυτώσει ή συντελέσει στην δημιουργία περίπου δύο εκατομμυρίων θέσεων εργασίας και απέτρεψαν την επιδείνωση της κατάστασης.

    [06] Πεντάγωνο: Ο Ρωσικός σκεπτικισμός δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με ΗΠΑ

    18-02-2010

    Αλεξάντερ Βέρσμπαου

    Ο Αμερικανός βοηθός Υπουργός Άμυνας για θέματα διεθνών υποθέσεων ασφάλειας, Αλεξάντερ Βέρσμπαου, δηλώνει ότι ο Ρωσικός σκεπτικισμός για την Αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη είναι ευρύτατα διαδεδομένος αλλά δεν απειλεί τις σχέσεις Ουάσιγκτον-Μόσχας.

    Σε δηλώσεις του προς το πρακτορείο Ρώυτερ, ο κ. Βέρσμπαου επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ έχουν ακόμη να διανύσουν μακρύ δρόμο μέχρι πείσουν τη Ρωσία ότι δεν αποτελεί τον στόχο του αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος και πρόσθεσε ότι το μόνο που μπορεί να κάνει η Ουάσιγκτον είναι να συνεχίσει 'να παραθέτει τα στοιχεία' και να προσπαθεί να αντιστρέψει τις Ρωσικές εντυπώσεις.

    Ο Αμερικανός βοηθός Υπουργός Άμυνας, που έχει διατελέσει και πρέσβης των ΗΠΑ στη Ρωσία και το ΝΑΤΟ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα δεν πιστεύει πως η στάση της Μόσχας στο θέμα της αντιπυραυλικής ασπίδας θα θέσει σε κίνδυνο τις προσπάθειες για 'επαναρρύθμιση' των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας.

    [07] Έκρηκτικός μηχανισμός έξω απ' το γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

    18-02-2010

    Η Ελληνική Αστυνομία εξουδετέρωσε με δύο ελεγχόμενες εκρήξεις αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί έξω από το πολιτικό γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Από τις ελεγχόμενες εκρήξεις έσπασαν τζάμια, αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί.Κάποιος περαστικός εντόπισε τη βόμβα και τηλεφώνησε στην αστυνομία.

    Πρόκειται για την δεύτερη βομβιστική απόπειρα σε δύο μέρες στην Αθήνα.Την Τρίτη το βράδυ έκρηξη βόμβα προκάλεσε σοβαρές ζημιές στα γραφεία της Αμερικανικής χρηματοεπενδυτικής τράπεζας JPMorgan.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 19 February 2010 - 2:18:21 UTC