Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 10-03-04

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρια οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ βλέπει η Φέντ
  • [02] Δύο νεκροί σε Κυπριακό κρουαζιερόπλοιο που έπεσε σε θαλασσοταραχή
  • [03] Ιράκ: Πολύνεκρες επιθέσεις με 33 νεκρούς
  • [04] Εξαρθρώθηκε σπείρα παράνομων διακινητών όπλων προς Ιράν
  • [05] Η "Γενοκτονία των Αρμενίων" στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων
  • [06] Η Βραζιλία κατά νέων κυρώσεων προς Ιράν
  • [07] Η κρίση της Ελλάδας δείχνει 'το πρόβλημα της Ευρώπης'
  • [08] Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερ. Βουλής αναγνώρισε την Γενοκτονία των Αρμενίων
  • [09] Σε πλήρη εφαρμογή τα μέτρα μείωσης ελλειμμάτων σε Ελλάδα και Πορτογαλία.
  • [10] Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν εξετάζονται στο ΣΑ
  • [11] Έμμεσες συνομιλίες Ισραήλ-Παλαιστινίων αρχίζουν την άλλη εβδομάδα

  • [01] Μέτρια οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ βλέπει η Φέντ

    04-03-2010

    Εκθέσεις για την πορεία της Αμερικανικής οικονομίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Τετάρτη δείχνουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ ανακάμπτει συνεχώς, αλλά με αργό και ανομοιογενή τρόπο.

    Έκθεση της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ δείχνει 'μέτρια' οικονομική ανάκαμψη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, παρά το γεγονός ότι οι εμπορικές συναλλαγές περιορίστηκαν λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας και των χιονοπτώσεων σε πολλές περιοχές της χώρας πρόσφατα.Επίσης η έκθεση της Φέντ δείχνει ελαφρά αύξηση των καταναλωτικών δαπανών, τόνωση του βιομηχανικού τομέα και βελτίωση της αγοράς ακινήτων.

    Παράλληλα άλλη έκθεση δείχνει ανάπτυξη στο μεγαλύτερο τμήμα της Αμερικανικής οικονομίας το Φεβρουάριο, με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο χρόνων και περιορισμό των απωλειών εργασιακών θέσεων σ' ολόκληρη τη χώρα.

    [02] Δύο νεκροί σε Κυπριακό κρουαζιερόπλοιο που έπεσε σε θαλασσοταραχή

    04-03-2010

    Αξιωματούχοι του Ελληνικού λιμενικού σώματος δηλώνουν ότι το κρουαζιερόπλοιο LouisMajesty, Κυπριακής ιδιοκτησίας, έπεσε σε θαλασσοταραχή ανοιχτά των ακτών της Μασαλίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο επιβάτες και να τραυματιστούν 6 άλλοι από γιγάντια κύματα που προσέκρουσαν πάνω στο πλοίο σπάζοντας μεγάλα παράθυρα στην πλώρη του.

    Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι νεκροί είναι ένας Γερμανός και ένας Ιταλός.

    Το κρουαζιερόπλοιο είχε αποχωρήσει από το λιμάνι της Βαρκελώνης με προορισμό την Γένοβα της Ιταλίας, ενώ σ' αυτό επέβαιναν περίπου 2 χιλιάδες άτομα.

    [03] Ιράκ: Πολύνεκρες επιθέσεις με 33 νεκρούς

    04-03-2010

    Τζέφ Μορέλ

    Το Αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι μόνο μια εξαιρετικά σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης στο Ιράκ θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιβράδυνση της προγραμματισμένης απόσυρσης των Αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα.

    Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζέφ Μορέλ, προέβη στην εν λόγω ανακοίνωση σε δημοσιογράφους λίγες μόνο ώρες μετά από σειρά βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας στην Μπακούμπα του βορείου Ιράκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 33 άτομα και να τραυματιστούν 48. Πρόκειται για τις πλέον αιματηρές επιθέσεις το τελευταίο καιρό στο Ιράκ και πραγματοποιούνται λίγες μόνο μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές.

    Σύμφωνα με την αστυνομία δύο από τους βομβιστές πλησίασαν με παγιδευμένα αυτοκίνητα κυβερνητικά κτήρια και αστυνομικούς σταθμούς όπου και ανατινάχθηκαν. Ένας τρίτος βομβιστής μπήκε σε ασθενοφόρο με ένα απ' τα θύματα της πρώτης επίθεσης και αυτοανατινάχθηκε στο νοσοκομείο της Μπακούμπα. Κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις.

    [04] Εξαρθρώθηκε σπείρα παράνομων διακινητών όπλων προς Ιράν

    04-03-2010

    Οι Ιταλικές αρχές εξάρθρωσαν σπείρα εμπόρων όπλων που διακινούσαν εξοπλισμό προς το Ιράν και συνέλαβαν 7 άτομα. Η αστυνομία δήλωσε ότι δύο απ' τους δράστες είναι Ιρανοί και πιστεύεται πως είναι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών του Ιράν. Επίσης πιστεύεται πως δύο άλλοι Ιρανοί κατάφεραν να φύγουν απ' την Ιταλία, ενώ οι υπόλοιποι 5 που συνελήφθησαν είναι Ιταλοί.

    Ο εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Ιταλίας, Αρμάντο Σπατάρο, δήλωσε ότι στην επιχείρηση συνεργάστηκαν και οι Βρετανικές, Ελβετικές και Ρουμανικές αρχές και πρόσθεσε ότι η σπείρα διοχέτευε όπλα στο Ιράν από την Ιταλία μέσω τρίτων χωρών.

    Οι Ιταλικές αρχές τονίζουν ότι με την εξάρθρωση της σπείρας απεφεύχθη η παράνομη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων υψηλής τεχνολογίας όπλων προς το Ιράν.

    [05] Η "Γενοκτονία των Αρμενίων" στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων

    04-03-2010

    Αχμέτ Νταβούτογλου

    Η Τουρκία προειδοποιεί ότι οι σχέσεις της με τις ΗΠΑ θα πληγούν, αν η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων εγκρίνει μέτρο αναγνώρισης της 'Γενοκτονίας των Αρμενίων'. Αναμένεται πως η Επιτροπή θα ψηφίσει επί του μέτρου σήμερα. Αν το ψήφισμα εγκριθεί από την Επιτροπή θα υποβληθεί για ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι αν το ψήφισμα υιοθετηθεί σε επίπεδο Επιτροπής, η κυβέρνηση Ομπάμα θα πρέπει να λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι το ψήφισμα δεν θα εγκριθεί από την ολομέλεια του σώματος.

    [06] Η Βραζιλία κατά νέων κυρώσεων προς Ιράν

    04-03-2010

    Χίλαρυ Κλίντον με τον Πρόεδρο της Βραζιλίας, Λουίζ Ινάσιο Λούλα Ντα Σίλβα

    Ανώτεροι Βραζιλιάνοι αξιωματούχοι απορρίπτουν έκκληση των ΗΠΑ να υποστηρίξουν νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας, Κέλσο Αμορίμ, δήλωσε ότι η χώρα του δεν πρόκειται 'να υποκύψει σε διεθνείς πιέσεις', όπως είπε χαρακτηριστικά, και επεσήμανε ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για διάλογο με το Ιράν.

    Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Βραζιλιάνο ομόλογο της, η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον, προειδοποίησε ότι η Τεχεράνη δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί 'με ειλικρίνεια' χωρίς νέες κυρώσεις.

    Επίσης και ο Πρόεδρος της Βραζιλίας προειδοποίησε ενάντια στην άσκηση πίεσης στο Ιράν, τη στιγμή που υπάρχει ακόμη πιθανότητα να επιτευχθεί πρόοδος με διαπραγματεύσεις. Πάντως Αμερικανοί αξιωματούχοι που θέλησαν να παραμείνουν ανώνυμοι, δήλωσαν ότι αργότερα οι Βραζιλιάνοι διαμήνυσαν στην κ. Κλίντον ότι οι εν λόγω θέσεις τους δεν είναι τελικές.

    [07] Η κρίση της Ελλάδας δείχνει 'το πρόβλημα της Ευρώπης'

    Ζωή Λεουδάκη

    Ουάσιγκτον

    04-03-2010

    Ακούστε τη συνέντευξη του καθηγητή Οικονομίας Ν. Βονόρτα στη ΦτΑ - Download (MP3)

    Ακούστε τη συνέντευξη του καθηγητή Οικονομίας Ν. Βονόρτα στη ΦτΑ - Listen (MP3)

    Νίκος Βονόρτας

    Η Ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη Τετάρτη νέα μέτρα λιτότητας για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης και όλοι περιμένουν με αγωνία να δουν αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα. Ο καθηγητής οικονομίας του Πανεπιστήμιου Τζωρτζ Ουάσιγκτον, Νίκος Βονόρτας, επισημαίνει ότι η Ελληνική οικονομική κρίση και οι τρόποι αντιμετώπισής της από τις χώρες της Ευρωζώνης φέρνει στο προσκήνιο ευρύτερα θεσμικά προβλήματα. 'Η Ελλάδα είναι το πρώτο μέλος της ΟΝΕ που περνάει αυτή την κρίση' σημείωσε ο κ. Βονόρτας 'δεν νομίζω ότι θα είναι και το τελευταίο'.

    Σαν ιδέα η ΟΝΕ είναι σωστή, τονίζει ο Ελληνο-Αμερικανός καθηγητής, η παρούσα κατάσταση όμως παρουσιάζει προκλήσεις.Αν κάποια χώρα δεν πηγαίνει καλά δεν υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο για την απόδοση βοήθειας. 'Το θέμα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή δείχνει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρώπης', επισημαίνει ο κ. Βονόρτας 'απλώς η Ελλάδα ήρθε πρώτη στη σειρά. Μετά από λίγο θα είναι κάποια άλλη χώρα. Το θέμα είναι ο γερμανός και πολίτες άλλων χωρών είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν τον πολίτη μιας ανεξάρτητης χώρας';

    Ο κ. Βονόρτας ανατρέχει στο Ζακ Ντελόρ τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όραμα του οποίου ήταν η πολιτική ένωση της Ευρώπης. Υπήρχαν όμως χώρες, όπως η Βρετανία, που δεν ήθελαν πολιτική ένωση και γι' αυτό η Ευρώπη άρχισε να επικεντρώνεται στη διεύρυνση. 'Για να προχωρήσει η Ευρώπη οικονομικά έγινε η ΟΝΕ' δηλώνει ο κ. Βονόρτας. 'Η ΟΝΕ όμως δεν έχει την πολιτική στήριξη από πίσω. Τη θεσμική, πολιτική στήριξη που όταν υπάρχει πρόβλημα να μπει ο άλλος μέσα και να πει πάρε χρήμα και λύσε το πρόβλημα σου. Εκεί είναι το ζήτημα τώρα και εκεί πρέπει να κάνει κάτι η Ευρώπη για να σταθεροποιηθούν οι αγορές'.

    Πολλοί αναλυτές λένε ότι η παρούσα κρίση μπορεί να δώσει στην ΟΝΕ την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει την πολιτική της πορεία. Η Ευρώπη μέχρι τώρα αναφέρει ο κ. Βονόρτας προσπαθούσε να επιβάλει την ένωση οικονομικά. 'Αν δεν μας βοηθήσουν τώρα αυτό θα έχει αρνητική επίδραση στις αγορές. Θα πούνε: αν οι Γερμανοί δεν τους βοηθούν αυτούς τότε κάτι κρύβεται, κάτι φοβούνται, άρα κλονίζονται εντελώς οι αγορές', επισημαίνει ο Ελληνο-Αμερικανός καθηγητής.

    Αυτές οι πολιτικές βέβαια είναι μακροχρόνιες, δύσκολες και δεν μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα. 'Βραχυπρόθεσμα το πρόβλημα μπορεί να λυθεί αλλά μακροχρόνια έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Η Ευρώπη γενικά έχει μεγάλο πρόβλημα. Άρα πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσει σε πιο σφικτή πολιτική ένωση. Αλλιώς αύριο θα είναι η Πορτογαλία, μεθαύριο θα είναι η Ιρλανδία, μπορεί να είναι η Γαλλία , μπορεί ακόμα να είναι και η Γερμανία στο μέλλον'.

    Πρόσφατη σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης στην Ελλάδα έδειξε ότι ένα περίπου 37% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η κρίση οφείλεται κυρίως σε παιχνίδια κερδοσκόπων για να πλήξουν το ευρώ προς όφελος του δολαρίου. Ο κ. Βονόρτας επισημαίνει ότι η λέξη κερδοσκοπία στα ελληνικά έχει αρνητική χροιά αλλά όπως είπε: 'Η κερδοσκοπία είναι αυτή που κρατά τις αγορές. Φυσικά υπάρχουν άνθρωποι που όταν βλέπουν μία ευκαιρία προσπαθούν να μπουν και να βγάλουν χρήματα. Μα αυτό είναι η αγορά όμως, έτσι δουλεύουν όλες οι αγορές. Αυτοί δεν δημιουργούν το πρόβλημα, αυτοί απλώς το εκμεταλλεύονται'.

    Ο κ. Βονόρτας πιστεύει ότι παρόλο που η κατάσταση είναι πολυδιάστατη και δύσκολη 'τελικά θα μας βοηθήσουν οι εταίροι μας δεν έχουν επιλογή. Αλλά θα είναι πολύ δύσκολο πολιτικό θέμα'.

    Πιστεύει επίσης ότι η επιτήρηση που θα υπάρξει από τη Κομισιόν για την υλοποίηση ενδεχόμενου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τρόπο που οι Έλληνες βλέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.'Δυστυχώς θα αυξηθεί ο αντιευρωπαϊσμός στην Ελλάδα σαν αποτέλεσμα της όλης αυτής ιστορίας. Είμαι σίγουρος ότι λιγότεροι άνθρωποι από ότι πριν θα είναι τόσο ενθουσιασμένοι με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ κακό, γιατί η Ελλάδα έχει ωφεληθεί πολύ από την Ευρωπαϊκή κοινότητα'.

    Καταλήγοντας ο κ. Βονόρτας επεσήμανε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Υπουργό Οικονομίας της Ελλάδας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με τον οποίο ήταν συμμαθητές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και τον οποίο χαρακτήρισε ευφυή και καλά δικτυωμένο στην Ευρώπη.

    [08] Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερ. Βουλής αναγνώρισε την Γενοκτονία των Αρμενίων

    04-03-2010

    Με μόνο μια ψήφο διαφορά, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Βουλής ενέκρινε ψήφισμα που αναγνωρίζει την Γενοκτονία των Αρμενίων, παρά την προειδοποίηση του Λευκού Οίκου κατά της λήψης μιας τέτοιας απόφασης.Τώρα το μη δεσμευτικό ψήφισμα θα υποβληθεί προς έγκριση στην ολομέλεια της Βουλής.

    Αμέσως μετά την ψηφοφορία η Τουρκία ανακάλεσε τον πρέσβη της στην Ουάσιγκτον για διαβουλεύσεις και καταδίκασε την απόφαση.Ανακοίνωση της Τουρκικής κυβέρνησης αναφέρει ότι το μέτρο επιρρίπτει ευθύνες στην Άγκυρα για ένα έγκλημα το οποίο δεν διέπραξε.Τούρκοι αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει ότι οι σχέσεις με τις ΗΠΑ θα πληγούν αν η Επιτροπή εγκρίνει το ψήφισμα.

    Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Μάικ Χάμμερ, δήλωσε ότι η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Eπιτροπής, Χάουαρντ Μπέρμαν, για να του πει ότι οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια από την Βουλή για το θέμα θα έβλαπτε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί για την εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας-Αρμενίας.

    Επίσης ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα επικοινώνησε τη Τετάρτη με τον Τούρκο ομόλογο του, Αμπντουλάχ Γκιούλ, και εξέφρασε την ικανοποίηση της Ουάσιγκτον για τις Τουρκικές προσπάθειες με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων με την Αρμενία.Ο κ. Ομπάμα ζήτησε από τον κ. Γκιούλ να επικυρωθούν τα πρωτόκολλα που υπεγράφησαν μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας πέρυσι.

    [09] Σε πλήρη εφαρμογή τα μέτρα μείωσης ελλειμμάτων σε Ελλάδα και Πορτογαλία.

    04-03-2010

    Η Ελληνική κυβέρνηση αγωνίζεται να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, επιδιώκοντας να εξοικονομήσει έσοδα με την διάθεση ομολόγων και περιορίζοντας τα δημόσια έξοδα κατά πολλά δισεκατομμύρια δολάρια. Η Αθήνα άρχισε να εκδίδει ομόλογα ύψους 6,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία σύμφωνα με αναλυτές αποτελούν δοκιμή της εμπιστοσύνης των επενδυτών στα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η Ελληνική κυβέρνηση.

    Στο μεταξύ σε κινητοποιήσεις προέβησαν τα συνδικάτα εργαζομένων διαμαρτυρόμενα για τα κυβερνητικά μέτρα.

    Παράλληλα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, εξέφρασε την υποστήριξη του προς τα νέα μέτρα.

    Την ίδια στιγμή στη Πορτογαλία, την δεύτερη χώρα που δέχεται πιέσεις από την Ευρωζώνη για το δημοσιονομική της έλλειμμα, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο πραγματοποίησαν απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια της Πορτογαλικής κυβέρνησης να προβεί σε πάγωμα των μισθών.

    [10] Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν εξετάζονται στο ΣΑ

    04-03-2010

    Σούζαν Ράις

    Χώρες της Δύσης ζητούν την επιβολή νέων κυρώσεων στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, ενώ η Κίνα και η Ρωσία ζητούν την διενέργεια και άλλων διπλωματικών ενεργειών για την επίλυση της διαμάχης.

    Πρέσβεις της Βρετανίας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας στα Ηνωμένα Έθνη υπέβαλαν στο Συμβούλιο Ασφάλειας μακροσκελή κατάλογο με στοιχεία που δείχνουν την μη συμμόρφωση του Ιράν με τα ψηφίσματα των ΗΕ. Τα στοιχεία περιλαμβάνουν την συνέχιση του προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου και την απόρριψη πρότασης των ΗΕ για τη παροχή καυσίμων για ερευνητικό πυρηνικό αντιδραστήρα της Τεχεράνης.

    Η πρέσβης των ΗΠΑ στα ΗΕ, Σούζαν Ράις, δήλωσε ότι το Συμβούλιο Ασφάλειας δεν έχει άλλη επιλογή από το να επιδιώξει νέες κυρώσεις κατά του Ιράν λόγω της μη συμμόρφωσης της Τεχεράνης με τις υποδείξεις της διεθνούς κοινότητας.

    [11] Έμμεσες συνομιλίες Ισραήλ-Παλαιστινίων αρχίζουν την άλλη εβδομάδα

    04-03-2010

    Σαέντ Ερεκάτ

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι η χώρα του θα ήθελε την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Παλαιστίνιους την ερχόμενη εβδομάδα, στη διάρκεια της επίσκεψης του ειδικού απεσταλμένου, Τζώρτζ Μίτσελ στη περιοχή.Ο κ. Νετανιάχου δήλωσε στο υπουργικό του συμβούλιο ότι το Ισραήλ θα προτιμούσε απ' ευθείας συνομιλίες, αλλά σημείωσε ότι και οι έμμεσες συνομιλίες είναι αποδεκτές για την έναρξη της διαδικασίας.

    Ο Αραβικός Σύνδεσμος συμφώνησε τη Τετάρτη σε 4 μήνες έμμεσων συνομιλιών με την διαμεσολάβηση των ΗΠΑ.Ο ανώτερος Παλαιστίνιος διαπραγματευτής, Σαέντ Ερεκάτ, παρότρυνε το Ισραήλ να μην 'σπαταλήσει την ιστορική αυτή ευκαιρία' και ζήτησε απ' το Ισραήλ να αλλάξει την πολιτική του σε θέματα εποικισμού.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 5 March 2010 - 2:18:24 UTC