Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 2 June 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία από γιατρούς.
  • [02] Επεισόδια έξω από το υπουργείο Αιγαίου από φοιτητές.
  • [03] Μεγάλες οι ζημιές από τη φωτιά στον Ωρωπό.
  • [04] Προσωρινά κρατούμενος στο νοσοκομείο Σύρου ο Λυμπέρης.
  • [05] Θεσσαλονίκη-ΑΠΘ-Χριστόδουλος-Αναβολή τελετής.
  • [06] Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην κηδεία του Π.Αγγελόπουλου.
  • [07] Αρχισε σήμερα η διαδικασία νομιμοποίησης των οικονομικών μεταναστών.
  • [08] Αύριο το τελευταίο χειροκρότημα για τον Ντίνο Ηλιόπουλο.
  • [09] Τον Ιούλιο το νομοσχέδιο για τους επαγγελματίες οπλίτες.

  • [01] Στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία από γιατρούς.

    05/06/2001 21:33:55

    Σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρούν αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά, διαμαρτυρόμενοι για την αδιαφορία, όπως λένε της κυβέρνησης απέναντι στα οικονομικά τους αιτήματα. Κατά τη διάρκεια της τετράωρης στάσης, θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας στα δημόσια νοσοκομεία ενώ οι γιατροί αναμένεται να κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στις 12 το μεσημέρι.

    [02] Επεισόδια έξω από το υπουργείο Αιγαίου από φοιτητές.

    05/06/2001 21:33:46

    Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Αιγαίου, μεταξύ φοιτητών από όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διαμαρτυρόμενοι στο νόμο για την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ. Οι φοιτητές προσπαθησαν να μπουν στο υπουργείο, οι αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν και αυτοί αντεπιτέθηκαν με πέτρες, τούβλα και αυγά, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν ελαφρά τρεις αστυνομικοί και τρεις φοιτητές. Επίσης συνελήφθηκε μία φοιτήτρια, η οποία είχε αρπάξει το γκλομπ αστυνομικού. Η φοιτήτρια λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερη

    [03] Μεγάλες οι ζημιές από τη φωτιά στον Ωρωπό.

    05/06/2001 21:29:34

    Ζημιές σε περίπου 50 εξοχικές κατοικίες και αγροικίες, προκάλεσε η καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, η οποία αποτέφρωσε ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα πευκοδάση της περιοχής, σε έκταση περίπου 20.000 στρεμμάτων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ικανοποιημένος για τον τρόπο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς, τονίζοντας οτι από την πρώτη στιγμή έσπευσαν στην περιοχή δυνάμεις της Πυροσβεστικής αποτελούμενες απο 750 άνδρες, ενώ συμμετείχαν 7 αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο και 107 πυροσβεστικά οχήματα. Φωτιά επίσης ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην Αρχαία Νεμέα Κορινθίας. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη, τα οποία προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

    Επίσης, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, φωτιά ξέσπασε και σε αγροτοδασική έκταση στο Αργοστόλι. Στην περιοχή βρίσκονται 15 άνδρες και 4 οχήματα της Πυροσβεστικής.

    [04] Προσωρινά κρατούμενος στο νοσοκομείο Σύρου ο Λυμπέρης.

    05/06/2001 21:29:28

    Προσωρινά κρατούμενος στο νοσοκομείο της Σύρου, θα παραμείνει με εντολή της ανακρίτριας, ο γνωστός ψυχίατρος Πέτρος Λυμπέρης, 50 ετών

    στη θαλαμηγό του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, χάπια, μια κοντόκανη καραμπίνα και 210 φυσίγγια. Στην κατάθεσή του ο ψυχίατρος, ο οποίος διατηρεί κλινική απεξάρτησης στη Γλυφάδα, υποστήριξε ότι τα ναρκωτικά τα είχε για δική του χρήση και όχι για εμπόριο. Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση έξι εκατ.δρχ., αφέθηκε με απόφαση της ανακρίτριας ο πλοίαρχος της θαλαμηγού Γιώργος Γεωργουδής.

    [05] Θεσσαλονίκη-ΑΠΘ-Χριστόδουλος-Αναβολή τελετής.

    05/06/2001 21:29:21

    Απρόοπτη κατάληξη είχε η σημερινή τελετή αναγόρευσης του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, σε επίτιμο διδάκτορα του Ιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ, καθώς τελικά αναβλήθηκε μετά από κινητοποίηση 150 φοιτητών του Τμήματος. Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν μία ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη εκδήλωση, στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ και κρέμασαν πανό με το οποίο κατηγορούσαν τον Αρχιεπίσκοπο για τη στάση που κράτησε κατά την περίοδο της χούντας. Στο χώρο της εκδήλωσης, όπου επικράτησε ένταση, δεν προσήλθε ο Χριστόδουλος.

    [06] Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην κηδεία του Π.Αγγελόπουλου.

    05/06/2001 21:29:14

    Από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών, θα ταφεί την Πέμπτη, ο βιομήχανος Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο οποίος έφυγε τα ξημερώματα, σε ηλικία 93 ετών, μετά από σύντομη νοσηλεία στο ΥΓΕΙΑ. Ο εκλιπών δεν ήταν μόνο μια επιφανής προσωπικότητα του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά υπήρξε ένας ευπατρίδης με ανεκτίμητη κοινωνική προσφορά και έργο, όπως η ανιδιοτελής στήριξη που παρείχε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, του οποίου ανακηρύχθηκε Μέγας Λογοθέτης και Ευεργέτης. Στην κηδεία θα παραστεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος.

    [07] Αρχισε σήμερα η διαδικασία νομιμοποίησης των οικονομικών μεταναστών.

    05/06/2001 21:29:07

    Αρχισε σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 2 Αυγούστου, η διαδικασία νομιμοποίησης των οικονομικών μεταναστών που ζουν παράνομα στη χώρα μας, πάνω από ένα χρόνο. Σε όλη τη χώρα έχουν στηθεί 1.300 γραφεία για τη διαδικασία παραλαβής των σχετικών δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους. Επίσης, καλώντας τον αριθμό 195 μπορούν να κλείνουν ραντεβού, προκειμένου να προσέλθουν μία συγκεκριμένη ημέρα, για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά. Πληροφορίες σε επτά γλώσσες, δίνονται και στον αριθμό 1464, για το ίδιο θέμα.

    [08] Αύριο το τελευταίο χειροκρότημα για τον Ντίνο Ηλιόπουλο.

    05/06/2001 21:29:00

    Αύριο στις 11 το πρωί θα γίνει από το πρώτο νεκροταφείο της Αθήνας η κηδεία του κορυφαίου κωμικού και από τους πιό αγαπητούς ηθοποιούς στη χώρα μας, Ντίνου Ηλιόπουλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή χθες το απόγευμα, σε ηλικία 86 ετών. Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα προς την οικογένειά του, απέστειλαν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    [09] Τον Ιούλιο το νομοσχέδιο για τους επαγγελματίες οπλίτες.

    05/06/2001 21:28:53

    Εντός του Iουλίου πρόκειται να κατατεθεί στο θερινό τμήμα της βουλής το νομοσχέδιο για τους επαγγελματίες οπλίτες, οι οποίοι θα αρχίσουν να επανδρώνουν τις ένοπλες δυνάμεις, ανακοίνωσε ο υπουργός Eθνικής Aμυνας, προσθέτοντας πως μέσα στην επόμενη πενταετία ο ελληνικός στρατός δεν θα αριθμεί περισσότερους από εκατό χιλιάδες άνδρες. Ο υπουργός αναφερόμενος στη στρατηγική αμυντικής αναδιάρθρωσης των ενόπλων δυνάμεων, είπε οτι αυτή θα στηρίζεται στον επαγγελματία οπλίτη και στα συστήματα υψηλής τεχνολογίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 June 2001 - 20:30:21 UTC