Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 04-03-03

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον Σιιτών στο Ιράκ και το Πακιστάν.
  • [02] Ουάσιγκτον: Οι Αϊτινοί αντάρτες θα πρέπει να αφοπλιστούν και να διαλυθούν.
  • [03] Αυξήθηκε η εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ στα Παλαιστινιακά εδάφη.
  • [04] Αναδιοργάνωση στους κόλπους του Αραβικού Συνδέσμου.
  • [05] Πάουελ: Σημειώθηκε πρόοδος στις συνομιλίες για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας.
  • [06] NAΣΑ: Περιοχή που κάποτε περιείχε νερό βρήκε το Opportunity στο ’ρη.
  • [07] Έντονη αντιπαράθεση στους κόλπους του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Ντίσνεϊ.
  • [08] Επικριτικός εμφανίζεται ο Ραούφ Ντενγκτάς
  • [09] Πρόταση για αμερικανικό έλεγχο σε ξένα αεροδρόμια
  • [10] Δολοφονήθηκε σύμβουλος του Γιάσερ Αραφάτ
  • [11] Χάθηκαν οι ελπίδες για το Bow Mariner
  • [12] Οι προκριματικές εκλογές της "Σούπερ Τρίτης"
  • [13] Aμερικανικά και Γαλλικά στρατεύματα στην Αϊτή.
  • [14] Ουάσιγκτον: Ικανοποίηση για το προσωρινό σύνταγμα του Ιράκ.

  • [01] Πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον Σιιτών στο Ιράκ και το Πακιστάν.

    03 Mar 2004, 03:09 UTC

     

    Στο Ιράκ, συντονισμένες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας διατάραξαν τις θρησκευτικές τελετές στα κυριότερα τεμένη των Σιιτών στη Βαγδάτη και στην ιερή πόλη Καρμπάλα. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 170 άτομα σκοτώθηκαν και πάνω απο 400 τραυματίστηκαν απ τις επιθέσεις που σημειώθηκαν με διαφορά λεπτών, στο κορύφωμα των τελετουργιών της μουσουλμανικής γιορτής Ασούρα. Το Ιρακινό Κυβερνητικό Συμβούλιο καταδίκασε τις επιθέσεις, λέγοντας οτι πρόκειται για προσπάθειες διαίρεσης του ιρακινού λαού, και κήρυξε τριήμερο επίσημο πένθος. Η ανώτατη ηγεσία των Σιιτών πάντως, επέρριψε ευθύνες για τις επιθέσεις στις ΗΠΑ και την πολιτική που ακολουθούν σε θέματα ασφάλειας.

    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Πακιστάν, Περβέζ Μουσαράφ, δεσμεύτηκε να τιμωρήσει τους υπευθύνους για την επίθεση εναντίον Σιιτών Μουσουλμάνων στην πόλη Κουέτα, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 41 άτομα και τραυμάτισε 150 άλλα, όταν ένοπλοι επιτέθηκαν εναντίον ομάδας Σιιτών που συμμετείχαν σε θρησκευτική πομπή για την μουσουλμανική εορτή Ασούρα. Μετά την επίθεση Σιίτες προέβησαν σε αντίποινα πυρπολώντας μαγαζιά, με αποτέλεσμα οι αρχές να επιβάλλουν απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Κουέτα και να ζητήσουν περιπολίες στρατιωτικών δυνάμεων στην πόλη.

    [02] Ουάσιγκτον: Οι Αϊτινοί αντάρτες θα πρέπει να αφοπλιστούν και να διαλυθούν.

    03 Mar 2004, 03:16 UTC

    Οι ΗΠΑ απέρριψαν με τον εντονότερο τρόπο προσπάθεια των Αϊτινών ανταρτών να αναλάβουν την εξουσία και τους ζήτησαν να αφοπλιστούν και να εγκαταλείψουν το Πόρτ-Ω-Πρένς. Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, δήλωσε ότι οι ανταρτικές ομάδες δεν έχουν κανένα ρόλο στην πολιτική διαδικασία στην Αϊτή, και τόνισε ότι η μεταβίβαση της εξουσίας εξελίσσεται σύμφωνα με τους όρους ειρηνευτικού σχεδίου που έχει συντάξει η κοινότητα χωρών της Καραϊβικής. Ο κ. Μπάουτσερ δήλωσε ότι σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο τρικομματικό συμβούλιο θα επιλέξει «Συμβούλιο Διακεκριμένων Προσωπικοτήτων», όπως χαρακτηρίστηκε, που θα απαρτίζεται από 79 μέλη και θα εκπροσωπεί ευρύ φάσμα της κοινής γνώμης στην Αϊτή και το οποίο με τη σειρά του θα επιλέξει νέο πρωθυπουργό και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

    [03] Αυξήθηκε η εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ στα Παλαιστινιακά εδάφη.

    03 Mar 2004, 03:19 UTC

    Η κεντρική στατιστική υπηρεσία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι η ανέγερση εβραϊκών οικισμών στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη αυξήθηκε κατά 35% τον περασμένο χρόνο, παρά το γεγονός οτι ο οδικός χάρτης για την επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή προβλέπει πάγωμα τέτοιων δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία, μέσα στο 2003 το Ισραήλ ανήγειρε χίλιες οκτακόσιες πενήντα νέες κατοικίες στη Δυτική οχθη και τη λωρίδα της Γάζας. Χθες εξάλλου, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Αχμέντ Κουρέϊα, είπε ότι ο πρόεδρος Γιάσερ Αραφάτ συμφώνησε να πληρώνονται οι δυνάμεις ασφάλειας μέσω τραπεζών και όχι με μετρητά με στόχο την προώθηση καθεστώτος οικονομικής διαφάνειας.

    [04] Αναδιοργάνωση στους κόλπους του Αραβικού Συνδέσμου.

    03 Mar 2004, 03:45 UTC

    Αχμέντ Μαχέρ

    Ο υπουργός εξωτερικών της Αιγύπτου, Αχμέντ Μαχέρ, δήλωσε ότι ’ραβες αξιωματούχοι συμφώνησαν σε σχέδιο αναδιοργάνωσης του Αραβικού Συνδέσμου με στόχο βελτίωση της απήχησης του σε διεθνές επίπεδο. Πάντως ο κ. Μαχέρ δεν έδωσε λεπτομέρειες του σχεδίου. Τόνισε μόνο ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα τον άλλο μήνα κατά την σύνοδο του Συνδέσμου στην Τυνισία. Από τη πλευρά του ο γ.γ. του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα, δεν έφτασε στο σημείο να παραδεχτεί συμφωνία σε συγκεκριμένο σχέδιο. Είπε μόνο ότι σημειώθηκε πρόοδος στις διήμερες συνομιλίες του Συνδέσμου στην Αίγυπτο.

    [05] Πάουελ: Σημειώθηκε πρόοδος στις συνομιλίες για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας.

    03 Mar 2004, 03:47 UTC

     

    Ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, δήλωσε ότι «σημειώθηκε αρκετή πρόοδος» στις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας στο Πεκίνο για τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Βόρειας Κορέας, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε συμφωνία. Ο κ. Πάουελ τόνισε ότι οι εξαεθνείς συνομιλίες οδήγησαν σε «άνευ προηγουμένου συνεργασία», όπως την χαρακτήρισε, μεταξύ των συμμάχων των ΗΠΑ στην Ασία και πρόσθεσε ότι η Πιονγιάνγκ θα μπορούσε να συμμετάσχει στην κοινότητα αυτή αν σταματήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα και εστερνηστεί την πολιτική και οικονομική ευρύτητα που ισχύει στη περιοχή. Στο μεταξύ αρχίζουν σήμερα στη Σεούλ συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων της Βόρειας και την Νότιας Κορέας για θέματα οικονομικής συνεργασίας.

    [06] NAΣΑ: Περιοχή που κάποτε περιείχε νερό βρήκε το Opportunity στο ’ρη.

    03 Mar 2004, 03:50 UTC

    Η ΝΑΣΑ ανακοίνωσε ότι ένα απ τα ρομποτικά της οχήματα που εξερευνά την επιφάνεια του πλανήτη ’ρη, βρήκε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ορισμένες περιοχές του Κόκκινου Πλανήτη είχαν κάποτε αρκετό νερό που θα μπορούσε να στηρίξει την ύπαρξη ζωής. Ανώτερος αξιωματούχος της ΝΑΣΑ δήλωσε ότι το ρομποτικό όχημα Opportunity προσγειώθηκε σε περιοχή που κάποτε ήταν γεμάτη νερό. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί στοιχεία για την ύπαρξη ζωής στον ’ρη.

    [07] Έντονη αντιπαράθεση στους κόλπους του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Ντίσνεϊ.

    03 Mar 2004, 03:59 UTC

    Μάικλ ’ισνερ

    Σε μία από τις γνωστότερες ψυχαγωγικές εταιρείες στο κόσμο, την Γουόλτ Ντίσνεϊ, οι μέτοχοι, υπό την καθοδήγηση του Ρόι Ντίσνεϊ, ανιψιού του ιδρυτή της, εναντιώθηκαν στο τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ο Μάικλ ’ϊσνερ, διαχειρίζεται την εταιρεία. Ο Ρόι Ντίσνεϊ μάλιστα ζητά από τους μετόχους να στείλουν μήνυμα στον Μάικλ ’ϊσνερ, ότι δεν τον εμπιστεύονται καταψηφίζοντας τον κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Ορισμένοι θεσμικοί επενδυτές, που ελέγχουν εκατομμύρια μετοχές της Ντίσνεϊ, έχουν ήδη εκφράσει την αντίθεση τους στον ’ϊσνερ.

    Ο Ρόι Ντίσνεϊ, ο οποίος έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας αναφέρει ότι υπό την διεύθυνση του κυρίου ’ϊσνερ η τιμή της μετοχής της Ντίσνεϊ κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα απ τα αναμενόμενα. Αντικρούοντας τους ισχυρισμούς αυτούς, οι υποστηρικτές του Μάικλ ’ϊσνερ, τονίζουν ότι η τιμή της μετοχής της εταιρείας έχει ανακάμψει και ακολουθεί ανοδική πορεία.

    [08] Επικριτικός εμφανίζεται ο Ραούφ Ντενγκτάς

    02 Mar 2004, 17:29 UTC

    Ο κ. Ντενκτάς, με τον απεσταλμένο των ΗΕ, Αλβάρο ντε Σότο

    Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς επέκρινε και πάλι το σχέδιο των ΗΕ για την επίλυση του κυπριακού, λέγοντας οτι θα οδηγήσει στον τερματισμό του τουρκοκρατούμενου τμήματος της βορείας Κύπρου. Ο κ. Ντενκτάς είπε σε δημοσιογράφους σήμερα οτι το σχέδιο του γενικού γραμματέα Κόφι Ανάν για την επίλυση του κυπριακού, θα είχε ως αποτέλεσμα την «καταστροφή των τουρκοκυπριων.» Τα σχόλια αυτά του κ. Ντενκτάς σημειώνονται μια μέρα μετά τις επικρίσεις του προς τους ελληνοκύπριους διαπραγματευτές, επειδή απέρριψαν δικές του προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος. Οι συνομιλίες μεταξύ ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων θα συνεχιστούν στη Λευκωσια.

    [09] Πρόταση για αμερικανικό έλεγχο σε ξένα αεροδρόμια

    02 Mar 2004, 17:39 UTC

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν την πιθανότητα τοποθέτησης σε ευρωπαϊκά και ασιατικά αεροδρόμια Αμερικανών επιθεωρητών, για τον καλύτερο έλεγχο των επιβατών των πτήσεων που προορίζονται για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το σχέδιο αποσκοπεί στο να αποτραπούν μελλοντικές τρομοκρατικές επιθέσεις στο αμερικανικό έδαφος. Η ιδέα όμως, δεν είναι ευπρόσδεκτη από όλους.

    Βάσει του σχεδίου, οι αμερικανοί επιθεωρητές θα έχουν το δικαίωμα να ελέγξουν εξονυχιστικά επιβάτες πτήσεων που προορίζονται για τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης, συμπεριλαμβανόμενων του Χήθροου στο Λονδίνο και της Φρανκφούρτης, καθώς και στο αεροδρόμιο Ναρίτα, του Τόκυο.

    Ο επικεφαλής των Τελωνειακών Υπηρεσιών, Ρόμπερτ Μπόνερ δήλωσε στη Φωνή της Αμερικής πως, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες, η Αλ Κάϊντα εξακολουθεί να προγραμματίζει επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι αρμόδιοι υπάλληλοι ξένων αεροδρομίων δεν έχουν, όπως οι αμερικανοί συνάδελφοί τους, την εκπαίδευση που απαιτείται για την επισήμανση πλαστών διαβατηρίων ή ψεύτικων ταξιδιωτικών εγγράφων.

    Από τα Χριστούγεννα, πάνω από 12 υπερατλαντικές πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω υποψιών σε σχέση με άτομα που είχαν κάνει κρατήσεις στις πτήσεις αυτές. Εάν οι χώρες, στα αεροδρόμια των οποίων σχεδιάζεται να τοποθετηθούν οι αμερικανοί επιθεωρητές, συμφωνήσουν, τότε ο έλεγχος της αμερικανικής κυβέρνησης θα επεκταθεί σε ξένα εδάφη, εν ονόματι της εσωτερικής ασφάλειας.

    Στον Καναδά υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια Αμερικανοί τελωνειακοί. ΄Ομως ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ίσως αντιδράσουν στο προτεινόμενο σχέδιο. «Στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια λαμβάνονται ήδη αυστηρά μέτρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν πως είναι απαραίτητο να ληφθούν πρόσθετα μέτρα στην Ευρώπη», λέει ο Τζέημς Μπράντμπουρυ, του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων, που έχει την έδρα του στις Βρυξέλλες. Και προσθέτει: «Διερωτώμαι αν θέλουν να καθησυχάσουν τους επιβάτες που ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες ή εάν δεν έχουν εμπιστοσύνη στα ευρωπαϊκά μέτρα ασφάλειας.»

    Το σχέδιο πρέπει να λάβει τελική εγκριση. Πάντως ο επικεφαλής των Τελωνειακών Υπηρεσιών Ρόμπερτ Μπόνερ, λέει πως μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλωθεί επίσημη αντίδραση από μέρους της Ευρώπης.

    [10] Δολοφονήθηκε σύμβουλος του Γιάσερ Αραφάτ

    02 Mar 2004, 17:35 UTC

    Ο κ. Αραφάτ, κάνοντας δηλώσεις

    Ενας παλαίμαχος σύμβουλος του Παλαιστίνιου προέδρου Γιάσερ Αραφάτ, δολοφονήθηκε απο μασκοφορεμένο οπλοφόρο στην πόλη της Γάζας. Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες είπαν οτι ο Χαλιλ αλ Ζαμπέν έπεσε σε ενέδρα έξω απο το γραφείο του σήμερα το πρωί και πυροβολήθηκε επανειλλημμένα. Πέθανε λίγες ώρες αργότερα. Ο Χαλίλ αλ Ζαμπέν ήταν εκδότης περιοδικού για παλαιστινιακά θέματα και ανθρώπινα δικαιώματα και συχνά συμβούλευε τον κ. Αραφάτ. Ο Γιάσερ Aραφάτ είπε πως ο σύμβουλός του έπεσε θύμα «βρώμικης δολοφονίας». Η δολοφονία του Χαλίλ αλ Ζαμπέν είναι η πιό πρόσφατη σε μία σειρά βίαιων αντιπαραθέσεων μεταξύ Παλαιστινίων στην δυτική Όχθη και τη Γάζα. Οι ανησυχίες αυξάνονται για το διογκούμενο κύμα βίας και των πολιτικών διενέξεων εκ των ένδον, εν όψει πιθανής απόσυρσης των ισραηλινών απο το μεγαλύτερο τμήμα της λωρίδας της Γάζας.

    [11] Χάθηκαν οι ελπίδες για το Bow Mariner

    02 Mar 2004, 17:37 UTC

    Τερματίστηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό 18 μελών του πληρώματος του ελληνικής ιδιοκτησίας δεξαμενόπλοιου Bow Mariner, που εξερράγη και βυθίστηκε αργά το περασμένο Σάββατο έξω από τις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκπρόσωπος της Ακτοφυλακής δήλωσε πως οι έρευνες σταμάτησαν χθες, Δευτέρα. Από τα 27 μέλη του πληρώματος βρέθηκαν τα πτώματα τριών, ενώ έξη διασώθηκαν. Διερευνώνται τα αίτια της έκρηξης, αλλά οι αρχές λένε πως πιστεύουν ότι πρόκειται για ατύχημα.

    [12] Οι προκριματικές εκλογές της "Σούπερ Τρίτης"

    02 Mar 2004, 01:46 UTC

    Οι ψηφοφόροι 10 αμερικανικών πολιτειών προσέρχονται σήμερα στις κάλπες στα πλαίσια των προκριματικών εκλογών της λεγόμενης «Σούπερ Τρίτης». Ο προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος, γερουσιαστής απ την Μασαχουσέτη, Τζόν Κέρρυ, που θεωρείται και το φαβορί για το χρίσμα του κόμματος του, στοχεύει να εξουδετερώσει στις σημερινές εκλογές τον κύριο αντίπαλο του γερουσιαστή απ την Βόρεια Καρολίνα, Τζόν Έντουαρντς. Σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν τον κ. Κέρρυ να προηγείται και στις 10 πολιτείες όπου σήμερα θα γίνουν προκριματικές εκλογές.

    [13] Aμερικανικά και Γαλλικά στρατεύματα στην Αϊτή.

    01 Mar 2004, 21:38 UTC

    Αμερικανικά και Γαλλικά στρατεύματα βρίσκονται στην Αϊτή, στα πλαίσια διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης, που στοχεύει στην αποκατάσταση της τάξης, μετά την παραίτηση και φυγή σε εξορία του προέδρου, Ζάν Μπερτράντ Αριστίντ. Ο αμερικανός υπουργός ’μυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, δήλωσε ότι στην Αϊτή βρίσκονται τώρα μερικές εκατοντάδες αμερικανών στρατιωτών, αλλά ο αριθμός τους μπορεί να φτάσει τις 2.000. Στην Αϊτή βρίσκονται επίσης 50 Γάλλοι στρατιώτες, αλλά αναμένεται η άφιξη και πολλών άλλων. Η πολυεθνική ειρηνευτική δύναμη θα περιλαμβάνει επίσης στρατιώτες από τη Βραζιλία και τον Καναδά. Στο μεταξύ, οι κάτοικοι του Πόρτ-Ω-Πρένς υποδέχθηκαν χθες με ενθουσιασμό τους Αϊτινούς αντάρτες που έμπαιναν στη πόλη πανηγυρίζοντας την φυγή σε εξορία του κ. Αριστίντ, που βρίσκεται για την ώρα στην Κεντρική Αφρικανικη Δημοκρατία. Αμερικανοί αξιωματούχοι διαψεύδουν ισχυρισμούς του κ. Αριστίντ ότι τον εξανάγκασαν να εγκαταλείψει την χώρα υπο την απειλή όπλων.

    [14] Ουάσιγκτον: Ικανοποίηση για το προσωρινό σύνταγμα του Ιράκ.

    02 Mar 2004, 02:03 UTC

    Η κυβέρνηση Μπούς χαιρέτησε την απόφαση του Ιρακινού Κυβερνητικού Συμβουλίου να υιοθετήσει προσωρινό σύνταγμα. Μιλώντας στην Ουάσινγκτον, ο αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, χαρακτήρισε τη χθεσινή «ιστορική μέρα για τον ιρακινό λαό» και τόνισε ότι οι εγγυήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα που περιλαμβάνονται στο έγγραφο είναι πρωτοφανείς για το Ιράκ και για την Μέση Ανατολή γενικότερα. Το ιρακινό κυβερνητικό συμβούλιο κατέληξε σε συμφωνία μετά απο πολυήμερες και συχνά έντονες διαβουλεύσεις. Το σύνταγμα εγγυάται ελευθερία του λόγου και της θρησκείας, αναγνωρίζει κάποιο ρόλο για το Ισλάμ στους νομικούς κώδικες του κράτους και θέτει προϋποθέσεις για την συμμετοχή γυναικών στην Ιρακινή Βουλή.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 4 March 2004 - 2:18:14 UTC