Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-09-08

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τυφώνας Άικ
  • [02] Υπό την εποπτεία του δημοσίου οι οργανισμοί Fannie Mae και Freddy Mac
  • [03] Για αλλαγή μιλούν Ομπάμα και Μακέιν
  • [04] Ράις: Ειλικρινής η σχέση με την Ιρακινή κυβέρνηση
  • [05] Στη Μόσχα ο Νικολά Σαρκοζί

  • [01] Τυφώνας Άικ

    08-09-2008

    Ο τυφώνας Άικ πλήττει τις βορειοανατολικές ακτές της Κούβας με ανέμους ισχύος 195 χιλιομέτρων την ώρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τυφώνας έφτασε στη περιοχή τη Κυριακή το βράδυ, ενώ πάνω από 500 χιλιάδες άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί από την επαρχία Χολγκουίν πριν την άφιξη του Άικ.

    Αναμένεται ότι ο Τυφώνας θα εξασθενίσει ελαφρά καθώς θα περνά πάνω απ' την Κούβα, σήμερα, αλλά θα ανακτήσει την ισχύ του στη συνέχεια όταν θα κινηθεί και πάλι πάνω απ' τον Κόλπο του Μεξικού καθοδόν προς τις ΗΠΑ.

    Αξιωματούχοι της Φλόριντα έχουν ζητήσει από τουρίστες και κατοίκους να εγκαταλείψουν τα νησιά Κής, ενώ ο πρόεδρος Μπούς κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην εν λόγω πολιτεία και διέταξε τις ομοσπονδιακές αρχές να είναι σε επιφυλακή.

    [02] Υπό την εποπτεία του δημοσίου οι οργανισμοί Fannie Mae και Freddy Mac

    08-09-2008

    Χένρυ Πώλσον

    Η Αμερικανική κυβέρνηση ανέλαβε τον έλεγχο των δύο μεγαλύτερων ομοσπονδιακών εγγυητών στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ.

    Ο υπουργός Οικονομίας, Χένρυ Πώλσον, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αναλαμβάνει την εποπτεία των οργανισμών Fannie Mae και Freddie Mac, οι οποίοι μ' αυτό τον τρόπο θα ενισχυθούν οικονομικά και θα αντικατασταθούν οι διευθύνοντες σύμβουλοι τους. Ο κ. Πωλσον δεν αναφέρθηκε στο τελικό κόστος του σχεδίου, ούτε στο πόσο θα διαρκέσει η εποπτεία των δυο οργανισμών.

    Ανακοινωθέν του προέδρου Μπούς αναφέρει ότι η μεταρρύθμιση των επιχειρηματικών σχεδίων των δύο αυτών οργανισμών είναι κρίσιμης σημασίας για την υγεία του Αμερικανικού τραπεζικού συστήματος. Η Aμερικανική κυβέρνηση δηλώνει ότι η ενέργεια αυτή αποσκοπεί στο να αποτρέψει την κατάρρευση των δύο οργανισμών λόγω της κρίσης στην αγορά ακίνητων.

    [03] Για αλλαγή μιλούν Ομπάμα και Μακέιν

    08-09-2008

    Ο προεδρικοί υποψήφιοι του Δημοκρατικού κόμματος, Μπαράκ Ομπάμα και του Ρεπουμπλικανικού Τζον Μακέην, διακηρύσσουν την ετοιμότητα τους να επιφέρουν αλλαγή στην Αμερικανική πολιτική.

    Σε συνέντευξη του την Κυριακή στον Ελληνο-Αμερικανό δημοσιογράφο, Τζώρτζ Στεφανόπουλο, ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι είναι έτοιμος για μεγάλες αλλαγές, ορισμένες απ' τις οποίες δεν θα είναι ιδιαίτερα αρεστές στο ίδιο του το κόμμα, όπως η μείωση του κόστους της νομικής ευθύνης των γιατρών σε περιπτώσεις αγωγών σε βάρος τους και η διεύρυνση των ενόπλων δυνάμεων. Επίσης χαρακτήρισε το πόλεμο στο Ιράκ άσχημα επινοημένη επιχείρηση χωρίς ξεκάθαρο ορισμό του επιθυμητού αποτελέσματος.

    Αλλά και ο Τζων Μακέην χαρακτήρισε το εαυτό του δύναμη αλλαγής στους κόλπους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Ανάμεσα στις αλλαγές που υποστηρίζει είναι και μεταρρυθμίσεις σε θέματα χρηματοδότησης προεκλογικών εκστρατειών. Ο κ. Μακέιν δεσμεύτηκε πως, αν εκλεγεί, θα συμπεριλάβει Δημοκρατικούς και ανεξάρτητους σε ανώτατα αξιώματα της κυβέρνησης του.

    Επίσης αναμένεται πως οι κύριοι Ομπάμα και Μακεήν θα παραστούν μαζί στην επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της ενδέκατης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

    [04] Ράις: Ειλικρινής η σχέση με την Ιρακινή κυβέρνηση

    08-09-2008

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ διατηρούν μια ανοικτή διπλωματική και πολιτική σχέση με την Ιρακινή κυβέρνηση.

    Η κ. Ράις έκανε τις δηλώσεις αυτές την Κυριακή από το Μαρόκο μετά τη δημοσίευση του νέου βιβλίου του γνωστού Αμερικανού δημοσιογράφου, Μπομπ Γουντγουάρντ, το οποίο αναφέρει ότι οι ΗΠΑ κατασκοπεύουν τον Ιρακινό πρωθυπουργό, Νούρι αλ Μαλίκι και άλλους Ιρακινούς ηγέτες. Αν και η κ. Ράις δεν αναφέρθηκε ευθέως στις καταγγελίες για κατασκοπία, επεσήμανε πάντως ότι οι ΗΠΑ και το Ιράκ ανταλλάσσουν πληροφορίες μεταξύ τους σαν φιλικές χώρες.

    Ο εκπρόσωπος της Ιρακινής κυβέρνησης, Αλί αλ Νταμπάγκ, δήλωσε ότι αν οι αναφορές του κ. Γουντγουάρντ είναι αληθείς δείχνουν την έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μπομπ Γουντγουάρντ είναι ένας από τους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν το σκάνδαλο Γουωτεργκέιτ το 1974 το οποίο οδήγησε στη παραίτηση του Ρίτσαρντ Νιξον από την Προεδρία των ΗΠΑ.

    [05] Στη Μόσχα ο Νικολά Σαρκοζί

    08-09-2008

    Ο Γάλλος πρόεδρος και προεδρεύων της ΕΕ, Νικολά Σαρκοζί, μεταβαίνει σήμερα στη Μόσχα για να ζητήσει απ' τη Ρωσική ηγεσία να ολοκληρώσει την απόσυρση των δυνάμεων της απ' τη Γεωργία. Επίσης ο κ. Σαρκοζί θα προσπαθήσει να πείσει τη Μόσχα να δεχτεί αποστολή Ευρωπαίων παρατηρητών στη Γεωργία, καθώς και χρονοδιάγραμμα για διεθνείς συνομιλίες για το μέλλον της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας.

    Ορισμένοι Ρώσοι στρατιώτες παραμένουν σε Γεωργιανό έδαφος. Η Μόσχα τους χαρακτηρίζει ειρηνοφρουρούς και δηλώνει ότι η εκεχειρία επιτρέπει την παρουσία τους στη περιοχή.

    Ο κ. Σαρκοζί θα συνοδεύεται απ' τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, ο οποίος δήλωσε ότι το μήνυμα της Ευρώπης προς τη Ρωσία είναι ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσει διπλωματία για να υπερασπιστεί τα νόμιμα συμφέροντα της. Μετά την Μόσχα ο κ. Σαρκοζί θα μεταβεί στην Τιφλίδα.

    Την Κυριακή, ο Ρώσος πρόεδρος, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, κατηγόρησε την κυβέρνηση της Γεωργίας για τις συγκρούσεις του περασμένου μήνα. Σε ομιλία του στη Μόσχα ο κ. Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η κυβέρνηση του λυπάται για την ξαφνική κρίση, όπως τη χαρακτήρισε, στις σχέσεις με τη Γεωργία και επέκρινε την κυβέρνηση της Τιφλίδας για το πρόβλημα, αλλά επεσήμανε ότι η Ρωσία τρέφει θερμά αισθήματα για το λαό της Γεωργίας.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 9 September 2008 - 1:18:16 UTC