Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 96-09-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [02] Eπιστροφή Προέδρου Κληρίδη
  • [03] Διάγγελμα Προέδρου Κληρίδη για την επέτειο της Ανεξαρτησίας
  • [04] Ετοιμότητα του Εργατικού Κόμματος για να βοηθήσει στη λύση του Κυπριακού

  • [01] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    Λευκωσία, 30/9/1996 (ΚΥΠΕ) -- Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
         Γενικός Δείκτης Τιμών Μετοχών          82.43 (-0.05)
    
         Δείκτες Τιμών ανά Κλάδο
    
         Τραπεζικοί Οργανισμοί                  89.23 (-0.30)
         Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί Οργανισμοί    75.42 (+0.24)
         Ασφαλιστικοί Οργανισμοί                60.97 (+0.76)
         Βιομηχανικές Εταιρείες                 80.91 (-0.53)
         Τουριστικές Επιχειρήσεις               76.14 (+2.28)
         Εμπορικές Εταιρείες                    67.37 (-0.56)
         Αλλες Εταιρείες                        81.08 (+0.73)
    
         Ογκος Συναλλαγών                       ΛΚ 724835.232
    
    * Η διαφορά στις παρενθέσεις αντιπροσωπεύει την ποσοστιαία αύξηση (+) ή τη μείωση (-) του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [02] Επιστροφή Προέδρου Κληρίδη

    Λευκωσία, 30/9/1996 (ΚΥΠΕ) -- Την καταβολή από όλους μιας προσπάθειας για να υπάρξει ήρεμο πολιτικό κλίμα, μέσα στο οποίο να γίνουν κατ' ευθείαν διαβουλεύσεις το 1997 για το Κυπριακό, συνιστούν όλοι με τους οποίους είχε επαφές στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης, ο οποίος συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, την οποία και προσφώνησε, είχε συναντήσεις με προέδρους και υπουργούς εξωτερικών πολλών χωρών, καθώς και με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπούτρος Γκάλι.

    Οπως δήλωσε ο Πρόεδρος Κληρίδης κατά την επιστροφή του σήμερα το απόγευμα στην Κύπρο, είναι γενική η αναγνώριση ότι θα πρέπει ο χρόνος από τώρα μέχρι το τέλος του έτους να αξιοποιηθεί με ενέργειες που θα μπορούν να δείξουν εάν μια κατ' ευθείαν συνάντηση θα μπορούσε να έχει θετικό αποτέλεσμα.

    Πιστεύουμε, συνέχισε ο Πρόεδρος Κληρίδης, ότι πρέπει να γίνει έντονη προεργασία σ' αυτόν τον τομέα για να διαπιστωθεί ποιές είναι οι πιθανότητες να έχει θετικό αποτέλεσμα μια τέτοια συνάντηση.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης διαπίστωσε, εξάλλου, στις συναντήσεις του ότι η εν ψυχρώ δολοφονία από τους Τούρκους των δύο νεαρών Ε/Κ διαδηλωτών τον Αύγουστο στη Δερύνεια προκάλεσε προβληματισμό και αγανάκτηση.

    Αναφορικά με τον προβληματισμό, είπε, παρά το γεγονός ότι έντονα καταδικάζεται αυτή η πράξη, η γενική άποψη είναι ότι επιβάλλεται να επιταχυνθεί η διαδικασία για τη λύση του Κυπριακού.

    Λύση πακέτο Κυπριακού-Αιγαίου

    Κληθείς να εκτιμήσει την αλλαγή της τουρκικής στάσης, που εμμένει σε λύση πακέτο Κυπριακού-Αιγαίου, ο Πρόεδρος Κληρίδης εξήγησε ότι αυτό δεν αποτελεί αλλαγή στάσης.

    Πάντοτε, είπε, η τουρκική πολιτική στόχευε στο να θέσει τις ελληνοτουρκικές διαφορές και το Κυπριακό μέσα στο ίδιο διαπραγματεύσιμο καλάθι.

    Είπε, ακολούθως, ότι για μιαν περίοδο έπαψαν να το λέγουν δημόσια, αλλά στην πραγματικότητα αυτή ήταν η πολιτική τους και σε κατ' ιδίαν συναντήσεις με διπλωμάτες, έλεγαν ότι το Κυπριακό είναι περίπου μια παρονυχίς των όλων διαφορών και ότι θα έπρεπε να μπουν στο ίδιο καλάθι.

    Επομένως, τόνισε, η Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ εκφράζει ανοικτά αυτή τη θέση, την οποία προσπαθούσαν να περάσουν σαν μήνυμα μέσω της διπλωματικής οδού.

    Σε παρατήρηση δημοσιογράφου σχετικά με τους κινδύνους που εμπερικλείουν οι παράλληλες προσπάθειες των ΗΠΑ στο Κυπριακό και το Αιγαίο, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι αυτός ο κίνδυνος θα υπάρχει πάντοτε, προσθέτοντας ότι το ερώτημα είναι εάν υπάρχει πρόθεση να μπουν στο ίδιο καλάθι τα δύο προβλήματα, ώστε να γίνει ένα "πάρε-δώσε".

    Η δική μου εκτίμηση, υπογράμμισε ο Πρόεδρος Κληρίδης, είναι ότι τόσο οι Αμερικανοί, όσο και οι άλλοι που εκφράστηκαν επί του θέματος, θεωρούν ότι εάν μπει στο καλάθι των ελληνοτουρκικών διαφορών και το Κυπριακό, το καλάθι θα γίνει τόσο βαρετό που δεν θα μπορεί κανείς να το σηκώσει.

    Συνομιλίες

    Σε ερώτηση σχετικά με τη διεξαγωγή νέου γύρου μυστικών συνομιλιών, όπως αυτών που πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι ούτε συζητήθηκε ούτε ηγέρθη τέτοιο θέμα.

    Αυτό που είχε λεχθεί, είπε, ήταν ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, καθώς και η διπλωματική πρωτοβουλία όσον αφορά προς την Τουρκία.

    Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι είχε εκφραστεί στο παρελθόν η άποψη πως μια τέτοια συνάντηση θα ήταν πολύ χρήσιμη, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι αυτό έχει αλλάξει.

    Βλέπουμε, είπε, ότι μια τέτοια συνάντηση δε θα είναι πάρα πολύ χρήσιμη, διότι είναι φανερό ότι εκείνοι οι οποίοι θα εκπροσωπούν είτε τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς είτε τη δική μας πλευρά δε θα μπορούν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, αλλά θα πρέπει να γυρίζουν πίσω στις ηγεσίες τους. Επομένως, πρόσθεσε, δεν υπάρχει λόγος να γίνει προετοιμασία για μυστική συνεννόηση.

    Σε παρατήρηση ότι ο στόχος είναι απευθείας συνάντηση του ιδίου με τον Ντενκτάς, ο Πρόεδρος Κληρίδης απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας ότι ασφαλώς και ο δικός μας στόχος, εάν θα λύσουμε το Κυπριακό, είναι να συναντηθούμε με τον Ντενκτάς μέσα στο 1997.

    Επεσήμανε, ωστόσο, ότι τονίζεται πως δεν πρέπει να αποτύχει ο διάλογος και για να επιτύχει πρέπει εκ του σύνεγγυς από τώρα μέχρι το τέλος του χρόνου, ίσως και λίγο αργότερα, και με τη διπλωματία προς την Τουρκία, να εξακριβωθεί πού στέκονται οι προσπάθειες και να αξιολογηθούν οι πιθανότητες επιτυχίας.

    Κοινό έδαφος

    Σε ερώτηση ποιός θα κρίνει εάν έχει εξευρεθεί κοινό έδαφος για έναρξη συνομιλιών και κληθείς να αναφέρει πώς θα προχωρήσουμε εάν κριθούν ως κοινό έδαφος οι τουρκικές θέσεις που δεν μας ικανοποιούν, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι αυτό θα υφίσταται πάντοτε, ακόμα και στο θέμα της ένταξής μας στην ΕΕ.

    Διότι, εξήγησε, Ευρωπαίοι μάς έχουν τονίσει πολλές φορές ότι δε θα κρίνουν πως δεν πρέπει να ενταχθούμε στην ΕΕ εάν είμαστε λογικοί στη συμπεριφορά μας στο Κυπριακό και η άλλη πλευρά είναι παράλογη.

    Εξέφρασε, εξάλλου, την πεποίθηση ότι δεν είναι δύσκολο να ξεκαθαρίσουμε ποιά πράγματα πάνω στις βασικές πτυχές είναι εκείνα πάνω στα οποία η τουρκική πλευρά δείχνει διάθεση να αλλοιώσει τις θέσεις της.

    Οι θέσεις της, είπε, είναι γνωστές, επομένως εάν επαναλαμβάνει αυτές τις θέσεις, τότε ασφαλώς δεν μπορούν να μας πουν εμάς ότι υπάρχει κοινό έδαφος.

    Ρόλος Γ.Γ. ΟΗΕ

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Πρόεδρος Κληρίδης ανέφερε ότι ο ρόλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπούτρος Γκάλι στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού θα είναι συντονιστικός.

    Ολοι το δέχονται, είπε, ότι οι διάφορες πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται θα πρέπει να είναι κάτω από τη σκεπή και το συντονισμό των Ηνωμένων Εθνών, πράγμα που συζήτησε εκτενώς με τον κ. Γκάλι, όπως ανέφερε.

    Είπε, ακόμη, ότι όλοι δέχονται πως οι πρωτοβουλίες στο Κυπριακό δε θα είναι μια διαδικασία που θα αντικαταστήσει τις καλές υπηρεσίες του Γενικού Γραμματέα, αλλά θα είναι μια διαδικασία που θα υποβοηθήσει το Γενικό Γραμματέα.

    Σ' αυτό το σημείο υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας υπέδειξε ότι δεν μπορούν οι καλές του υπηρεσίες να αποδώσουν όταν η μια πλευρά - η τουρκική πλευρά - ρίχνει στον κάλαθο των αχρήστων τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και από την άλλη δεν έχει την πολιτική βούληση για λύση του Κυπριακού.

    Ο ίδιος ο κ. Γκάλι, επεσήμανε ο Πρόεδρος Κληρίδης, απευθύνθηκε προς το Συμβούλιο Ασφαλείας κι έδωσε το μήνυμα ότι χρειάζεται υποστήριξη.

    Ρόλος Ολμπραϊτ

    Σε ερώτηση ποιό ρόλο θα έχει η Μόνιμη Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη Μαντλέν Ολμπράιτ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι δεν έχει αποφασιστεί ότι η κ. Ολμπράιτ θα έχει οποιοδήποτε ρόλο στο Κυπριακό.

    "Δε μας έχει λεχθεί από κανένα", τόνισε, "ότι όταν αρχίσει η αμερικανική πρωτοβουλία, η κ. Ολμπράιτ θα εκπροσωπεί τις ΗΠΑ, ούτε ξέρουμε ακόμα ποιός ή ποιά θα ηγείται της πρωτοβουλίας".

    Ρόλος ΕΕ

    Σε ερώτηση σχετικά με το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, ο Πρόεδρος Κληρίδης επεσήμανε ότι η ΕΕ δεν έχει ακόμα αποφασίσει πώς θα συντονιστεί η ίδια και υπενθύμισε την πρόσφατη πρόθεση της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας να ενεργήσουν από κοινού σε κάποιο στάδιο, το οποίο δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.

    Είπε, επίσης, ότι αυτές οι τρεις χώρες θα εκπροσωπούν τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, αλλά δεν έχει αποφασιστεί ποιός θα κάνει τη σχετική προεργασία.

    Επιστολή Ντενκτάς

    Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή που του απέστειλε ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι πρόκειται ν' απαντήσει στην επιστολή και άρα δε θα τη σχολιάσει τώρα.

    Η απάντηση, πρόσθεσε, θα δοθεί στη δημοσιότητα όταν έρθει η κατάλληλη ώρα.

    Επίσκεψη Σημίτη

    Σε ερώτηση τί αναμένουμε από την αυριανή επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Σημίτη στην Κύπρο, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι ο Ελληνας Πρωθυπουργός θα έχει συσκέψεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και την κυβέρνηση.

    Θα είναι, είπε, μια χρήσιμη συνάντηση για να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω στους χειρισμούς του εθνικού μας προβλήματος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αλλάξουμε την πορεία μας.

    Ανέφερε, επίσης, ότι θα γίνει μια ανακεφαλαίωση και κοινή εκτίμηση των επαφών στη Νέα Υόρκη, όπου βρισκόταν και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Θεόδωρος Πάγκαλος, σε σχέση και με την κοινή αγορά.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης σημείωσε, εξάλλου, ότι είναι η πρώτη φορά από την εισβολή που Πρωθυπουργός επισκέπτεται την Κύπρο την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της νήσου.

    Εξοπλισμοί - Στρατιωτικές ασκήσεις

    Σε ερώτηση εάν ασκούνται πιέσεις για περιορισμό των εξοπλισμών της δικής μας πλευράς, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι δεν έχει ασκηθεί στον ίδιο οποιαδήποτε πίεση, ούτε και αλλού, απ' ότι έχει υπόψη του.

    Κληθείς να αναφέρει εάν μέσα στο πλαίσιο δημιουργίας ήρεμου πολιτικού κλίματος έχει ζητηθεί η ματαίωση της άσκησης "Τοξότης", ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η άσκηση "Νικηφόρος" διεξήχθη όπως και τα προηγούμενα χρόνια και αυτό θα γίνει και με την άσκηση "Τοξότης".

    Συνέντευξη Καίτης Κληρίδου

    Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της βουλευτού του ΔΗΣΥ Καίτης Κληρίδου σε συνέντευξή της, στην οποία επικρίνει την εικόνα που έχει αποκτήσει ο ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος Κληρίδης αρνήθηκε να σχολιάσει μέχρι να διαβάσει το σχετικό κείμενο.

    Σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν τον ενοχλεί εάν οι απόψεις του διαφέρουν από αυτές της θυγατέρας του, διότι και οι δικές του διέφεραν από εκείνες του δικού του πατέρα. "Δεν λέω ότι διαφωνώ", είπε, "αλλά και αν διαφωνώ, δεν θα ενοχληθώ".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [03] Διάγγελμα Προέδρου Κληρίδη για την επέτειο της Ανεξαρτησίας

    Λευκωσία, 30/9/1996 (ΚΥΠΕ) -- Η προγραμματιζόμενη νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό ελπίζεται ότι θα είναι η σημαντικότερη μέσα στα τελευταία χρόνια, σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, επαναλαμβάνοντας ότι η λύση στο πρόβλημα το συντομότερο δυνατό θα είναι προς όφελος και των δύο κοινοτήτων.

    Σε αποψινό του διάγγελμα για την αυριανή Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Κύπρου, ο Πρόεδρος Κληρίδης τονίζει ότι η παράταση της εκκρεμότητας του Κυπριακού εγκυμονεί τους σοβαρούς κινδύνους της οριστικοποίησης της διχοτόμησης, αλλά και της στρατιωτικής ανάφλεξης στο νησί, με πιθανότητα επέκτασης της σύγκρουσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

    Η άκαρπη πάροδος του χρόνου, συνεχίζει, καθιστά πιο δύσκολη την εξεύρεση λύσης, ενώ ταυτόχρονα έχει καταλυτικές αρνητικές επιπτώσεις πάνω στην Τ/κ κοινότητα που μετατρέπεται σε μειονότητα, λόγω της μετανάστευσης των Τ/Κ και του εποικισμού των κατεχομένων.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης αναφέρεται, ακολούθως, στις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα, τονίζοντας την έλλειψη πολιτικής βούλησης από την τουρκική πλευρά και τη στάση της δικής μας πλευράς, που έχει αποδείξει ότι επιθυμεί λύση, την οποία με φαντασία και τόλμη αναζητεί στις εκάστοτε διαπραγματεύσεις είτε εκ του σύνεγγυς είτε απευθείας.

    Την ίδια στάση, διαβεβαιώνει, θα τηρήσουμε και κατά τη διάρκεια της νέας πρωτοβουλίας, η οποία θα πρέπει να προετοιμαστεί σωστά για να επιτύχει.

    Η σωστή προετοιμασία, εξηγεί ο Πρόεδρος Κληρίδης, είναι η εξεύρεση κοινού εδάφους για την έναρξη απευθείας διαπραγματεύσεων, επισημαίνοντας ότι ήδη η διεθνής κοινότητα και ιδιαίτερα τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

    Σημειώνει, ωστόσο, ότι μέχρι να ανοίξει ο δρόμος για μια λύση, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει την οντότητά της και τον κυπριακό ελληνισμό από την υπαρκτή κι επικίνδυνη απειλή του πάνοπλου Αττίλα, γι' αυτό θα συνεχίσει να ενισχύεται η άμυνα και θα ολοκληρωθεί η εφαρμογή του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου.

    Στόχος μας, τονίζει στο διάγγελμά του ο Πρόεδρος Κληρίδης, είναι να εξευρεθεί ή τουλάχιστον να τροχιοδρομηθεί λύση πριν την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, γι' αυτό όσοι επιθυμούν πράγματι να δουν λυμένο το Κυπριακό, στη βάση της δικοινοτικής και διζωνικής ομοσπονδίας, οφείλουν να ρίξουν κατά τη διάρκεια της νέας πρωτοβουλίας όλο το βάρος τους.

    Εκφράζει, ακολούθως, την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα γίνουν όλα όσα χρειάζονται για να πεισθεί η τουρκική πλευρά να φανεί πραγματικά συνεργάσιμη και διαλλακτική.

    Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος Κληρίδης στέλνει στο σύνολο του κυπριακού λαού, Ε/Κ, Τ/Κ, Μαρωνίτες, Αρμενίους και Λατίνους, μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον του κυπριακού κράτους.

    "Ο πολύπλευρος αγώνας", τονίζει, "μας ωφελεί εξίσου όλους, γιατί στόχος μας είναι να διασφαλιστεί η αρμονική συνύπαρξη όλων μέσα σε συνθήκες πραγματικής ειρήνης, ευημερίας και προόδου".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [04] Ετοιμότητα του Εργατικού Κόμματος για να βοηθήσει στη λύση του Κυπριακού

    Λονδίνο, 30/9/1996 (ΚΥΠΕ) -- Την ετοιμότητα του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας να συμβάλει στις διεθνείς προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, διακήρυξε ο Τζον Πρέσκοτ, δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία του κόμματος, στο περιθώριο του Συνεδρίου των Εργατικών στο Μπλάκπουλ.

    Υπογραμμίζοντας ότι το κυπριακό πρόβλημα είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διεθνούς δικαίου, ο κ. Πρέσκοτ είπε ότι το Εργατικό Κόμμα θα πρέπει να αποκαταστήσει τις παραλείψεις της βρετανικής κυβέρνησης και να εργαστεί για μια λύση που θα φέρει την επανένωση της Κύπρου.

    Εξάλλου, μιλώντας στην ίδια συγκέντρωση η Εργατική Ευρωβουλευτής Πολίν Γκριν υποστήριξε ότι η οικονομική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς την Τουρκία θα πρέπει να παγοποιηθεί μέχρι που η Αγκυρα αλλάξει τη στάση της σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στο Κουρδικό.

    Στη συνάντηση έλαβαν μέρος 25 περίπου Εργατικοί βουλευτές ενώ ακολούθησε δεξίωση που διοργανώθηκε από τη Βρετανο-Κυπριακή Επιτροπή και την Ελληνική Κυπριακή Αδελφότητα.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΜΧ/ΓΠ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.02 run on Monday, 30 September 1996 - 17:55:48