Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 96-12-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org,cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγχαρητήρια στην Κύπρο
  • [02] ΕΠΕΙΓΟΝ Λόγω βρογχίτιδας αναβάλλεται το ταξίδι Κληρίδη στο Δουβλίνο
  • [03] Θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων συζήτησαν Κληρίδης και Χαν
  • [04] Ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του Προέδρου

  • [01] Συγχαρητήρια στην Κύπρο

    Βρυξέλλες, 11/12/1996, (ΚΥΠΕ - Νίκος Μπέλλος) -- Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) κ. Lambert συνεχάρη τον Κύπριο Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων Αδάμο Αδαμίδη για τον "παραδειγματικό χειρισμό" των θεμάτων και προβλημάτων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της άσκησης από την Κύπρο της προεδρίας της Μόνιμης Επιτροπής του οργανισμού.

    Ο κ. Lambert τόνισε ότι το 1996 η Κύπρος κατείχε άλλες δύο προεδρίες ήτοι της Επιτροπής Αναπληρωτών, που ασχολήθηκε με την αναθεώρηση της Σύμβασης, και της Επιτροπής Διαχείρισης. Τους προέδρους των δύο επιτροπών, κυρίους Γεωργιάδη και Ηροδότου, συναχάρη για το έργο τους ο Γενικός Διευθυντής του Eurocontrol.

    Χαιρετίζοντας τη Σύνοδο της Μόνιμης Επιτροπής στις Βρυξέλλες, ο προεδρεύων της συνεδρίας κ. Αδαμίδης ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής: "O Eurocontrol υπήρξε προωτοπόρος και απέδειξε τη χρησιμότητα για την αποτελεσματικότητά του. Οι εξελίξεις στις αερομεταφορές και η ανάγκη επίτευξης του βέλτιστου τομέα της λειτουργίας και διαχείρισης της αεροναυτιλίας έχουν προβάλει δύο καίριες ανάγκες: α) Την ανάγκη εγκαθίδρυσης ευέλικτων διαδικασιών για αποτελεσματικότερη και ανταγωνιστικότερη λειτουργία μέσα στα πλαίσια του σεβασμού της υπόστασης των κρατών-μελών και της συνεκτίμησης των διαχρονικών ή των μεταβατικών ευαισθησιών τους, και (β) την ανάγκη παγκοσμιοποίησης των θεσμών που εισήχθησαν με τον Eurocontrol. Αυτές τις ανάγκες έχουμε όλοι χρέος να υπηρετήσουμε, και οι μεγάλες και οι μικρές χώρες, με κύρια αναφορά τη συναντίληψη και όπου τα συμφέροντα και ενδοιασμοί αδήριτα θα εμφιλοχωρούν, με κατανόηση, υπομονή και καλή πίστη."

    Στη συνεδρία της Συνόδου εξετάστηκε επίσης η πρόοδος που επιτεύχθηκε εντός του 1996 σε τρέχοντα προγράμματα, όπως εκείνα της εναρμόνισης και συγχώνευσης στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας και της λειτουργίας της κεντρικής μονάδας ελέγχου ροής της εναέριας κυκλοφορίας ενώ εγκρίθηκε και ο προϋπολογισμός του οργανισμού για το 1997.

    Υπενθυμίζεται ότι μέλη του Eurocontrol είναι: Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Τουρκία, Μάλτα, Κύπρος, Ουγγαρία, Ελβετία, Αυστρία, Νορβηγία, Δανία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Ιταλία και Ρουμανία.

    Από την 1η Ιανουαρίου 1997 θα ενταχθούν η Ισπανία και η Σλοβακία ενώ την Κύπρο διαδέχεται στην προεδρία το επόμενος έτος η Ουγγαρία.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΓΠ)

    [02] ΕΠΕΙΓΟΝ Λόγω βρογχίτιδας αναβάλλεται το ταξίδι Κληρίδη στο Δουβλίνο

    Λευκωσία, 11/12/1996 (ΚΥΠΕ) -- Λόγω βρογχίτιδας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης ανέβαλε το ταξίδι του για το Δουβλίνο της Ιρλανδίας, όπου έχει προσκληθεί με την ευκαιρία της συνάντησης κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Η αναχώρηση του Προέδρου Κληρίδη ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα. Ο Υπουργός Εξωτερικών Αλέκος Μιχαηλίδης θα αναχωρήσει κανονικά.

    Λόγω της ασθένειας του Προέδρου Κληρίδη αναβλήθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα η σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

    Οπως δήλωσε ο Πρόεδρος Κληρίδης, το κρυολόγημά του εξελίχθηκε σε βρογχίτιδα και γι' αυτό τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, που συνήλθαν κανονικά στο Προεδρικό Μέγαρο, του εισηγήθηκαν να αναβληθεί η συνεδρία λόγω του ότι δεν μπορούσε να μιλήσει κανονικά.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [03] Θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων συζήτησαν Κληρίδης και Χαν

    Λευκωσία, 11/12/1996 (ΚΥΠΕ) -- Θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων συζήτησαν σήμερα σε πρόγευμα εργασίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κυπριακό Χαν Σουγκ Τζου.

    Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Αναπληρωτής Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Γκούσταβ Φεϊσέλ, ο Υπουργός Εξωτερικών Αλέκος Μιχαηλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Παντελής Κούρος και ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης.

    Οπως δήλωσε ο Νοτιοκορεάτης διπλωμάτης, κατά τη συνάντηση, που κράτησε δύο ώρες, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θεμάτων η αποστρατικοποίηση, η ασφάλεια, οι εγγυήσεις και το μορατόριουμ στις πτήσεις.

    Ο κ. Χαν είπε ότι θα μιλήσει περισσότερο κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης που δώσει σήμερα το απόγευμα στο Λήδρα Πάλας.

    Ο Χαν Σουγκ Τζου αναχωρεί αύριο από την Κύπρο για την Αθήνα και την Αγκυρα, συνοδευόμενος από τον κ. Φεϊσέλ, για να συνεχίσει τις επαφές του γύρω από το Κυπριακό.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΚΚ/ΓΠ)

    [04] Ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του Προέδρου

    Λευκωσία, 11/12/1996 (ΚΥΠΕ) -- Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη στο Λονδίνο, όπου θα μιλούσε σε εκδήλωση της παροικίας ματαιώθηκε οριστικά, ενώ η μετάβασή του στο Δουβλίνο θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της υγείας του μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

    Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης, προσθέτοντας ότι την Παρασκευή ο Πρόεδρος Κληρίδης θα υποβληθεί σε νέα εξέταση.

    Ο κ. Κασουλίδης είπε ότι ο ίδιος θα παραμείνει στη Κύπρο και θα ταξιδεύσει για την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εφόσον η πορεία της υγείας του κ. Κληρίδη το επιτρέψει.

    Στο μεταξύ, ύστερα από εξέταση στην οποία υπεβλήθη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην κλινική "Ευαγγελίστρια", θεράποντες ιατροί συνέστησαν διήμερη αποχή από κάθε δραστηριότητα, διάστημα κατά το οποίο ο Πρόεδρος Κληρίδης θα οικουρεί στο σπίτι του.

    Ιατρικό ανακοινωθέν, το οποίο υπογράφουν οι γιατροί Αγις Συρίμης και Ιωσήφ Κάσιος, αναφέρεται στη ιατρική εξέταση στην οποία υπεβλήθη σήμερα ο Πρόεδρος Κληρίδης.

    Παρόλο που σημειώθηκε βελτίωση στην "εμπύρετη βρογχική λοίμωξη" από την οποία έπασχε ο Πρόεδρος Κληρίδης και ο οποίος τώρα είναι απύρετος, αναφέρει το ανακοινωθέν, "η παράταση των βρογχικών συμπτωμάτων επιβάλλει ανάπαυση και αποχή από οποιεσδήποτε δραστηριότητες τουλάχιστον για σήμερα και αύριο".

    "Με την ευκαιρία αυτή", καταλήγει, "ο Πρόεδρος υπεβλήθη σε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο, ο οποίος έδειξε ότι η καρδιοκυκλοφοριακή λειτουργία είναι απολύτως φυσιολογική".

    (ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΓΠ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.03 run on Wednesday, 11 December 1996 - 21:09:05 UTC