Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-05-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Μητροπολίτης Κιτίου - Αρχιεπίσκοπος
  • [02] (Κ) Λάρνακα - Παλαιστίνιοι
  • [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [04] (Κ) ΜΚΕ Κύπρου-ΕΕ - Σύνοδος
  • [05] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Εκπρόσωπος ρωσικού ΥΠΕΞ
  • [06] (Κ) Βρετανία - Λόρδος Χάνεϊ - Κυπριακό
  • [07] (Κ) ΟΗΕ - Οπλα - Ολοκλήρωση καταστροφής
  • [08] (Κ) Σωκράτης Χάσικος - Τουρκία - Χριστόφιας
  • [09] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Εκπρόσωπος Ρωσίας στο Κυπριακό
  • [10] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος Κυπριακής Λίρας
  • [11] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [12] (Κ) Χρηματιστήριο - Οριακή άνοδος
  • [13] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Γιώργος Βασιλείου
  • [14] (Κ) Υπουργός Δικαιοσύνης - ΟΗΕ - Καταστροφή όπλων
  • [15] (Κ) ΠΣΕΠΕΠ - Συνέδριο ΕΦΠΕ - Παιδική ηλικία
  • [16] (K) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Συνομιλίες
  • [17] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Κίνα
  • [18] (Κ) Διαπραγματεύσεις ΕΕ - Κύπρου - Πρόταση ψηφίσματος

  • [01] (Κ) Μητροπολίτης Κιτίου - Αρχιεπίσκοπος

    Ικανοποιητικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου δήλωσε ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυστόστομος, ο οποίος επισκέφθηκε χθες στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Αθήνα τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου.

    [02] (Κ) Λάρνακα - Παλαιστίνιοι

    Ενας από τους 13 Παλαιστινίους θα παραμείνει για λίγες ακόμη ημέρες στην Κύπρο έως ότου εξευρεθεί η χώρα που θα τον υποδεχτεί, δήλωσαν ο αντιπρόσωπος της ΕΕ για το Μεσανατολικό Μιγκέλ Ανγκελ Μορατίνος και ο Πρεσβευτής της Παλαιστινιακής Αρχής Σαμίρ Αμπού Γκαζάλα, οι οποίοι επισκέφθηκαν τους Παλαιστινίους χθες βράδυ στο ξενοδοχείο όπου βρίσκονται.

    Οι δύο διπλωμάτες σε δηλώσεις τους επιβεβαίωσαν τη συμφωνία των "15" στη Μύκονο για τη μετάβαση των 12 Παλαιστινίων στις έξι ευρωπαϊκές χώρες, όπου θα φιλοξενηθούν.

    [03] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη στην Αθήνα για συνομιλίες με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, το ενδεχόμενο σύνδεσης του Κυπριακού με το θέμα του Ευρωστρατού, η διευθέτηση για τον τελικό προορισμό των 12 από τους 13 Παλαιστινίους που διαμένουν προσωρινά στην Κύπρο, το θέμα της παράνομης αγοράς Ε/Κ σπιτιών στα κατεχόμενα από Βρετανούς, καθώς και οι διεργασίες των κομμάτων για τις προεδρικές εκλογές του 2003, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλουν οι σημερινές κυπριακές εφημερίδες.

    Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Κρίσιμες αποφάσεις στην Αθήνα" γράφει ότι το Κυπριακό και το θέμα του Ευρωστρατού προβάλλονται ως κύρια θέματα στις συνομιλίες του Προέδρου Κληρίδη και του Ελληνα Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ενώ η Λευκωσία προειδοποιεί ότι δεν δέχεται την "πακετοποίηση του Κυπριακού ή τη σύνδεσή του με το θέμα του ευρωστρατού ή την ένταξη στην ΕΕ". Αλλού γράφει ότι ο Επικεφαλής της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ Γιώργος Βασιλείου είπε ότι στο ενδεχόμενο θετικής αλλαγής της τουρκικής στάσης για τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, "δεν θα πραγματοποιηθούν Προεδρικές εκλογές με την έννοια που είχαμε σήμερα".

    "Η Μάχη" στο βασικό θέμα υπό τον τίτλο "Επίθεση με όπλο το εμπάργκο" γράφει ότι σε μια νέα προβοκατόρικη ενέργεια, φιλότουρκοι βουλευτές, μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, επιδιώκουν να φέρουν για συζήτηση στη Συνέλευση θέμα "εμπάργκο" κατά του καθεστώτος Ντενκτάς. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης ανέφερε ότι οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι διαμένουν εντός του εδάφους των Βρετανικών Βάσεων, θα έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με όλους τους πολίτες της κυπριακής επικράτειας όταν η Κύπρος ενταχθεί στην ΕΕ.

    Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα κάτω από τον τίτλο "Είναι μήπως το σπίτι σας;" δημοσιεύει φωτογραφίες 23 ε/κ σπιτιών στα κατεχόμενα, τα οποία πωλούνται παρανόμως στο Ιντερνετ από βρετανικά κτηματομεσητικά γραφεία σε συνεργασία με Τούρκους σφετεριστές. Αλλού γράφει ότι ο Γιώργος Βασιλείου δήλωσε χθες ότι οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως προνοούσε το χρονοδιάγραμμα διεύρυνσης και ανακοίνωσε ότι το κεφάλαιο του ανταγωνισμού "έχει ουσιαστικά κλείσει".

    "Η Σημερινή" στο κύριο θέμα με τίτλο "Στο σφυρί περιουσίες μας" γράφει ότι σε συναγερμό θέτει την Κυπριακή Δημοκρατία η εκστρατεία ξεπουλήματος ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα σε Βρετανούς και πολίτες άλλων χωρών, προσφέροντας τους ευκαιρία επένδυσης μέχρι και 40% φθηνότερα σε σχέση με τις τιμές στις ελεύθερες περιοχές. Αλλού γράφει ότι λύθηκε ο "γόρδιος δεσμός" του νομικού καθεστώτος και της κατανομής των 13 εξόριστων Παλαιστινίων, που βρίσκονται στην Κύπρο, καθώς ανακοινώθηκε ψες ότι οι 12 από τους 13 Παλαιστινίους θα μεταφερθούν με ένα ισπανικό στρατιωτικό αεροσκάφος, που φθάνει σήμερα στη Λάρνακα, από την Κύπρο στις χώρες όπου θα διανεμηθούν.

    "Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα με τίτλο "Αγκυρα: Μεθοδεύει σοβαρές εντάσεις" γράφει ότι Λευκωσία και Αθήνα θα αξιολογήσουν όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με την τουρκική αντίδραση σε περίπτωση ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ. Κυβερνητικές πηγές σε Ελλάδα και Κύπρο αναφέρουν πως η τακτική των εκβιασμών από πλευράς Τουρκίας θα συνεχισθεί και θα αναβαθμισθεί όσο πλησιάζει το χρονικό σημείο της ένταξης. Αλλού γράφει ότι σε προχωρημένο στάδιο και με ικανοποιητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Βάσεις και ειδικότερα για το καθεστώς και τα δικαιώματα των πολιτών σε σχέση με αυτές.

    Η "Χαραυγή" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Οχι στο ΔΗΣΥ" γράφει ότι "στο κενό φαίνεται να πέφτει η προσπάθεια του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη να διεμβολίσει τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, δελεάζοντας το ΚΙΣΟΣ με δήθεν στήριξη υποψηφιότητας" του Κινήματος για τις προεδρικές εκλογές. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει οπωσδήποτε να προβληματιστούν για το Κυπριακό, διότι "αντικειμενικά οι ευθύνες έπρεπε να επιρριφθούν ήδη προ διετίας στον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και την Αγκυρα".

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Αγοράστε στα κατεχόμενα επί ιδίω κινδύνω" γράφει ότι η κυπριακή κυβέρνηση θα επιταχύνει την εκστρατεία για προειδοποίηση ξένων για το παράνομο της αγοράς περιουσίας στα κατεχόμενα, ενώ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου είπε ότι οποιοσδήποτε αγοράσει παράνομα περιουσία στα κατεχόμενα "θα χάσει τα χρήματά του". Αλλού γράφει ότι ο κ. Παπαπέτρου είπε ότι κατά τις επαφές του Προέδρου Κληρίδη με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στην Αθήνα, "όλα τα θέματα που αφορούν το Κυπριακό θα βρίσκονται στην ατζέντα".

    [04] (Κ) ΜΚΕ Κύπρου-ΕΕ - Σύνοδος

    Αρχίζει αύριο στη Λευκωσία τριήμερη συνεδρία της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κύπρου - ΕΕ, στα πλαίσια της οποίας θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, το Κυπριακό καθώς και οι σχέσεις της Ενωσης με την Κύπρο και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

    [05] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Εκπρόσωπος ρωσικού ΥΠΕΞ

    [06] (Κ) Βρετανία - Λόρδος Χάνεϊ - Κυπριακό

    Η Βρετανία, διά του εκπροσώπου της στο Κυπριακό, εξέφρασε τη σταθερή υποστήριξή της στην έκκληση του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για συμφωνία μέχρι τέλος Ιουνίου στα κύρια υπό συζήτηση θέματα στις απευθείας συνομιλίες.

    [07] (Κ) ΟΗΕ - Οπλα - Ολοκλήρωση καταστροφής

    Τα Ηνωμένα Εθνη ολοκλήρωσσαν σήμερα τη διαδικασία καταστροφής των τσεχοσλοβακικών όπλων, τα οποία βρίσκονταν από το 1972 υπό τη φύλαξή τους, κατόπιν συμφωνίας με την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Παρών στη σημερινή διαδικασία κοντά στο αεροδρόμιο Λευκωσίας ήταν και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσης. Της διαδικασίας προήδρευσε ο Διοικητής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αντιστράτηγος Τζιν Χα Γουάγκ.

    [08] (Κ) Σωκράτης Χάσικος - Τουρκία - Χριστόφιας

    [09] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Εκπρόσωπος Ρωσίας στο Κυπριακό

    Την ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών των δύο πλευρών στις απευθείας συνομιλίες τόνισε ο εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών για το Κυπριακό Βλαντιμίρ Πρίγκιν, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της πιο ουσιαστικής συμβολής του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο στη διαδικασία των συνομιλιών και κάλεσε την τουρκοκυπριακή πλευρά να επιδείξει μια πιο θετική και εποικοδομητική προσέγγιση.

    Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη στη Λευκωσία, ο κ. Πρίγκιν μίλησε για στασιμότητα στο Κυπριακό και είπε πως θα πρέπει να υπάρξει εκμετάλλευση της ευκαιρίας που προσφέρεται σε αυτό το "αποφασιστικό", όπως είπε, σταυροδρόμι.

    [10] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 21/05/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7226          1,7329
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5853          1,5948
    Λίρα Αγγλίας                     1,0871          1,0936
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     199,0365        200,6287
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,8582          2,8810
    Δολάριο Καναδά                     2,4392          2,4587
    Κορώνα Δανίας                     12,8004         12,9028
    Κορώνα Νορβηγίας                  12,9751         13,0789
    Κορώνα Σουηδίας                   15,7864         15,9126
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5006          2,5206
    

    [11] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            99,13 ( 0,15)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £    666.197
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP   397.053    416,96 (-0,45)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    261.389    117,47 (-0,16)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     33.468     86,45 ( 0,15)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £      2.576     32,10 ( 0,91)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     40.767     56,12 ( 2,05)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £     19.446     75,24 (-0,36)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     30.953     22,55 ( 0,49)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £      5.110     53,90 ( 0,28)
    Ετ. Πληροφορικής              £     12.932      4,64 (-1,28)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £     74.334     15,85 (-0,44)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £      1.095     16,99 (-5,24)
    Ξενοδοχεία                    £     35.757     59,06 ( 0,75)
    Αλλες Εταιρείες               £     81.875    101,57 ( 0,08)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [12] (Κ) Χρηματιστήριο - Οριακή άνοδος

    Το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών "κατρακύλησε" σήμερα στα επίπεδα του 1997 με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται μόλις στις 666 χιλιάδες λίρες. Ωστόσο, παρά την απουσία ενδιαφέροντος, ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε οριακά κέρδη της τάξης του 0,15%, κλείνοντας στις 99,13 μονάδες.

    [13] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Γιώργος Βασιλείου

    Την εκτίμηση ότι θα ήταν "τραγικό λάθος" να θεωρήσουμε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα για αλλαγή στη στάση της Τουρκίας και επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό μέχρι το Δεκέμβριο, όταν θα πρέπει να ληφθεί και η απόφαση για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, εξέφρασε σήμερα ο Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ Γιώργος Βασιλείου.

    [14] (Κ) Υπουργός Δικαιοσύνης - ΟΗΕ - Καταστροφή όπλων

    Η κυπριακή κυβέρνηση θα κρατήσει ένα δείγμα από το κάθε είδος των τσεχοσλοβάκικων όπλων που καταστράφηκαν από τα Ηνωμένα Εθνη ύστερα από πρωτοβουλία της κυβέρνηση, για τον εμπλουτισμό του μουσείου οπλισμού της Αστυνομίας, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Νίκος Κόσης.

    [15] (Κ) ΠΣΕΠΕΠ - Συνέδριο ΕΦΠΕ - Παιδική ηλικία

    Αντιπρόσωποι από 80 περίπου οργανώσεις της Ευρώπης, εθελοντές και επαγγελματίες από την Κύπρο που εργάζονται με παιδιά, θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Παιδικής Ευημερίας (ΕΦΠΕ) που θα φιλοξενήσει στη Λεμεσό, από αύριο μέχρι τις 24 Μαϊου, η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας του Παιδιού (ΠΣΕΠΕΠ), η οποία είναι μέλος του Φόρουμ.

    [16] (K) Πρόεδρος Κληρίδης - Τ/Κ ηγέτης - Συνομιλίες

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς είχαν σήμερα το απόγευμα νέα συνάντηση, στο χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

    Η συνάντηση, που διήρκησε μια ώρα και 40 λεπτά, έγινε στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο.

    [17] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Κίνα

    Η Κίνα υποστηρίζει λύση του Κυπριακού που θα διασφαλίζει την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, που θα είναι βιώσιμη και κοινά αποδεκτή διότι μια τέτοια λύση είναι προς το συμφέρον ολόκληρου του Κυπριακού λαού, δήλωσε ο Πρόεδρος της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Λη Πέγκ, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε σήμερα στο Πεκίνο με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια.

    Ο κ. Χριστόφιας ενημέρωσε τον κ. Πεγκ για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα, τονίζοντας την καλή θέληση και επιθυμία της πλευράς μας ενώ ταυτόχρονα επεσήμανε τη συνεχιζόμενη αδιαλλαξία της Αγκυρας και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, που εξακολουθούν να επιμένουν σε λύση δύο κρατών.

    [18] (Κ) Διαπραγματεύσεις ΕΕ - Κύπρου - Πρόταση ψηφίσματος

    Ιδιαίτερα θετικό για την Κύπρο θεωρείται το περιεχόμενο της πρότασης ψηφίσματος, που συνοδεύει την έκθεση του Λουξεμβούργιου Εισηγητή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αίτηση της Κύπρου για ένταξη στην ΕΕ Ζακ Πόος Ευρωβουλευτή Ζακ Πόος για την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, η οποία (έκθεση) θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τον Ιούνιο.

    Η πρόταση ψηφίσματος θα εξεταστεί στην αυριανή συνεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου θα τεθεί σε ψηφοφορία και αναμένεται να υιοθετηθεί, πριν υποβληθεί για τελική έγκριση στην Ολομέλεια του Σώματος.

    Στην πρόταση τονίζεται μεταξύ άλλων ότι η ένταξη είναι δυνατή για ένα μόνο κυρίαρχο κράτος, ενώ τονίζεται ότι πρέπει να επιδιωχθεί επίτευξη συμφωνίας στις δικοινοτικές συνομιλίες έως τον Ιούνιο και πως δεν μπορεί να γίνει επίκληση του παράγοντα χρόνου για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της ένταξης της Κύπρου. Υπενθυμίζεται επίσης ότι τα συμπεράσματα του Ελσίνκι πρέπει να υλοποιηθούν στο συνόλό τους.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 21 May 2002 - 17:49:39 UTC