Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 05-09-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Νέα Υόρκη - Ανεπίσημη συνάντηση Παπαδόπουλου - Ερντογάν
  • [02] (Κ) Τσολάκης - Λονδίνο - Επαφές
  • [03] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Ομιλία στο Foreign Policy Association
  • [04] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Γενική Συνέλευση ΟΗΕ - Παρέμβαση

  • [01] (Κ) Νέα Υόρκη - Ανεπίσημη συνάντηση Παπαδόπουλου - Ερντογάν

    Ανεπίσημη συνάντηση είχε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην έδρα του ΟΗΕ, όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος απεκάλυψε σήμερα σε ομιλία του στο Foreign Policy Association, μια δεξαμενή σκέψης.

    ''Δεν νομίζω ότι ένας θα πρέπει να αποδίδει περισσότερη σημασία από όση πρέπει σε τέτοιες τυχαίες συναντήσεις. Κάθε ένας είπε τις απόψεις του,'' δήλωσε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το τι είπε ο κ. Ερντογάν.

    [02] (Κ) Τσολάκης - Λονδίνο - Επαφές

    Το κλιμάκιο της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Δυστυχημάτων και Συμβάντων, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ακριβό Τσολάκη, που βρίσκεται στο Λονδίνο από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, έμεινε πλήρως ικανοποιημένο από τη συνάντησή του με εκπροσώπους της βρετανικής εταιρείας ATC Laysham, που έχει την ευθύνη της τεχνικής συντήρησης των αεροσκαφών της ΗΛΙΟΣ.

    Οπως και οι δυο Βρετανοί μηχανικοί της εταιρείας τη Δευτέρα, έτσι και οι εκπρόσωποι της εταιρείας, χθες, απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις μας, βγάλαμε ό,τι θέλαμε, δήλωσε στο KYΠE ο κ. Τσολάκης, ο οποίος εξήγησε ότι ο ίδιος μαζί με μέλη του κλιμακίου συνάντησαν μέρος της διοίκησης του οργανισμού στην έδρα του, στην περιοχή Hampshire.

    [03] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Ομιλία στο Foreign Policy Association

    Τη σταθερή και ειλικρινή δέσμευσή του για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, σε μια πραγματική ομοσπονδία, που θα είναι βιώσιμη και λειτουργική, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, σε ομιλία του ενώπιον μεγάλου ακροατηρίου στο Foreign Policy Association, μια δεξαμενή σκέψης.

    Τόνισε παράλληλα ότι τα Ηνωμένα Εθνη είναι το μόνο όργανο κάτω από την αιγίδα του οποίου θα πρέπει να λυθεί το Κυπριακό, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει άλλο όργανο που να νομιμοποιείται να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος προέβη σε μια εκτενή και εμπεριστατωμένη παρουσίαση της κατάστασης στο Κυπριακό, τονίζοντας ιδιαίτερα τα καίρια θέματα επί των οποίων η ε/κ πλευρά έχει ακόμα ανησυχίες που θα πρέπει να συζητηθούν και να διευθετηθούν.

    [04] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Γενική Συνέλευση ΟΗΕ - Παρέμβαση

    ΕΜΠΑΡΓΚΟ μέχρι τα μεσάνυκτα

    Η Κύπρος υποστηρίζει την αναβάθμιση της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ σε Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την ενίσχυση του ηγετικού ρόλου της Υπάτης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας για την Κύπρο ο σεβασμός και η προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων και ιδιαίτερα των εκτοπισμένων ατόμων στην ίδια τους την πατρίδα, των προσφύγων και των αγνοουμένων.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος σε παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής της Ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε πως ''πιστεύουμε επίσης ότι τα Ηνωμένα Εθνη και η διεθνής κοινότητα έχουν την υποχρέωση και την ευθύνη να προστατεύσουν αθώους πληθυσμούς από φρικτές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η γενοκτονία, τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τα εγκλήματα πολέμου και το εθνικό ξεκαθάρισμα''.

    ''Η Κύπρος, ως κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης που συνυπογράφει πλήρως τη δήλωση που έγινε ενωρίτερα από το Ηνωμένο Βασίλειο εκ μέρους της ΕΕ'', είπε ο Πρόεδρος, ''θα διαδραματίσει το δικό της ρόλο αυξάνοντας την Επίσημη Αναπτυξιακή της Βοήθεια στο επίπεδο που αποφασίζει η ΕΕ''.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 15 September 2005 - 19:49:10 UTC