Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-02-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΛΟΓΕΣ - ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ
  • [02] ΔΕΑ - ΖΙΡΟΝΤ
  • [03] ΠΑΓΔΑΤΗΣ - ΜΑΣΣΑΛΙΑ

  • [01] ΕΚΛΟΓΕΣ - ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ

    Σε περίπτωση απώλειας ή φθοράς του εκλογικού βιβλιαρίου, κάθε εκλογέας μπορεί να υποβάλει αίτηση στην Υπηρεσία Εκλογών ή στα κατά τόπους Γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων για την αντικατάσταση του. Το νέο εκλογικό βιβλιάριο εκδίδεται με τα ίδια στοιχεία του εκλογέα, με τα οποία είναι γραμμένος στον εκλογικό κατάλογο.

    Η αίτηση για αντικατάσταση εκλογικού βιβλιαρίου, λόγω απώλειας ή φθοράς, μπορεί να υποβληθεί το αργότερο μέχρι και το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2008 και ώρα 1.00 μ.μ..

    [02] ΔΕΑ - ΖΙΡΟΝΤ

    Οι όροι εντολής της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους είναι μεν περιοριστικοί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να τροποποιηθούν ή ότι η ΔΕΑ δεν μπορεί να ενεργεί εκτός αυτών των όρων, δεδομένου ότι η ελληνοκυπριακή και η τουρκοκυπριακή πλευρά, που εκπροσωπούνται στην Επιτροπή συμφωνήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

    Την τοποθέτηση αυτή διατύπωσε, με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, το τρίτο μέλος της ΔΕΑ, Κριστόφ Ζιρόντ, σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στην υπόθεση ``Βαρνάβα και άλλοι εναντίον Τουρκίας``, που αφορά υποθέσεις αγνοουμένων.

    Ανέφερε ακόμα ότι η οποιαδήποτε πρόταση που προέρχεται από τα δύο μέλη της ΔΕΑ και αφορά ενέργειες που έχουν στόχο τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων, είτε αυτή εμπίπτει στους όρους εντολής είτε όχι, μπορεί να συζητηθεί στα πλαίσια της Επιτροπής ώστε να διευκολυνθεί το έργο της.

    Σε άλλη ερώτηση, είπε πως οι όροι εντολής της ΔΕΑ «είναι περιοριστικοί» και αφορούν τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων, καθώς και το χώρο και τον τόπο της εξαφάνισής τους.

    «Δεν μιλούμε για τις συνθήκες θανάτου ή απόδοση ευθυνών για το θάνατο» σε ό,τι αφορά τους όρους εντολής της ΔΕΑ, διευκρίνισε, προσθέτοντας πως ως έχουν τα πράγματα σήμερα, η εκταφή λειψάνων είναι ξεκάθαρα εκτός των όρων εντολής.

    Ο κ. Ζιρόντ σχολίαζε την αναφορά στη δικαστική απόφαση ότι «ανεξάρτητα από τον ανθρωπιστικό χρήσιμο ρόλο της ΔΕΑ, η Επιτροπή δεν προνοεί διαδικασίες που να ανταποκρίνονται στο επίπεδο μια αποτελεσματικής έρευνας, σύμφωνα με το άρθρο 2 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το στενό πλαίσιο των ερευνών της εν λόγω Επιτροπής».

    Παρόλα αυτά, πρόσθεσε το τρίτο μέλος της ΔΕΑ, μετά τη συμφωνία του Ιουλίου 1997 (μεταξύ Κληρίδη-Ντενκτάς), θεωρήθηκε ότι η ΔΕΑ ήταν το πιο κατάλληλο σώμα για την εφαρμογή της συγκεκριμένης συμφωνίας, που προνοεί εκταφή και επιστροφή λειψάνων στους οικείους για κανονική ταφή.

    «Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι η ΔΕΑ έχει ήδη υπερβεί τους παρόντες όρους εντολής της, αλλά αυτό γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη όλων των μελών της», επεσήμανε στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ.

    Απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις, ο κ. Ζιρόντ είπε πως δεν στηρίζει ή προωθεί αλλαγές στους όρους εντολής της ΔΕΑ, σημείωσε ωστόσο ότι «οτιδήποτε συμφωνήσουν τα μέλη γίνεται και τα ΗΕ βοηθούν προς την υλοποίηση των συμφωνηθέντων».

    [03] ΠΑΓΔΑΤΗΣ - ΜΑΣΣΑΛΙΑ

    Ο Κύπριος αντισφαιριστής Μάρκος Παγδατής πέρασε στους ημιτελικούς του Open 13 Μασσαλίας.

    Η πρόκριση του Παγδατή ήρθε χθες βράδυ με τη νίκη του επί του Ρώσου Μιχαήλ Γιούζν, σε αγώνα που έληξε 2-0 υπέρ του Κύπριου τενίστα (7-6 (2) 6-3).

    Ο επόμενος αντίπαλος του Παγδατή είναι ο Κροάτης Mario Ancic, με τον οποίο θα αναμετρηθεί σήμερα το απόγευμα.

    Ο αγώνας Παγδατή - Ancic θα αρχίσει αμέσως μετά τον πρώτο ημιτελικό μεταξύ του Γάλλου Paul Henri Mathieu και του Βρετανού Andy Murray.

    Ο αγώνας Mathieu - Murray αρχίζει στις 3 το απόγευμα (ώρα Κύπρου).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 16 February 2008 - 10:29:12 UTC