Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-06-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΑΡΟΓΙΑΝ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 1ης ΙΟΥΛΙΟΥ
  • [02] ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΡΓΑ
  • [03] OCEAN TANKERS ΝΕΡΟ
  • [04] ΠΑΓΔΑΤΗΣ ΓΟΥΙΜΠΛΕΝΤΟΝ

  • [01] ΚΑΡΟΓΙΑΝ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 1ης ΙΟΥΛΙΟΥ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριος Καρογιάν δήλωσε ότι είναι συγκρατημένες οι προσδοκίες για τη συνάντηση της 1ης Ιουλίου μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, υπό την έννοια, είπε, ότι τα πλείστα επαφίενται στον τρόπο και την πολιτική που θα ακολουθήσει η τουρκική πλευρά.

    Ο κ. Καρογιάν, αναφερόμενος στην Τουρκία, είπε ότι ``συνεχίζει σε τοποθετήσεις και θέσεις που σίγουρα πόρρω απέχουν από το διεθνές δίκαιο και τις αρχές, αξίες πάνω στις οποίες εδράζεται η ΕΕ``.

    Είναι ξεκάθαρη, τόνισε, η προσήλωση της τουρκικής πλευράς στα ζητήματα της παρθενογένεσης και σε ζητήματα που σίγουρα δεν βοηθούν στην ουσιαστική πρόοδο, αλλά και για το ξεκαθάρισμα της βάσης των διαπραγματεύσεων.

    Επομένως, συνέχισε, το πρώτιστο μέλημα του διεθνούς παράγοντα είναι να πιέσει την Τουρκία να ξεκαθαρίσει τις θέσεις σε ό,τι αφορά τη βάση της διαπραγμάτευσης, που να συνάδει με αυτό που η διεθνής κοινότητα έχει εκφράσει όλα αυτά τα χρόνια.

    Επιπρόσθετα, ανέφερε ο κ. Καρογιάν, θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στις ομάδες εργασίας, πράγμα που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει στις περισσότερες από αυτές.

    ``Είναι γι αυτό τον λόγο, λοιπόν, που εμείς επιμένουμε ότι το κλειδί για την οποιαδήποτε θετική εξέλιξη βρίσκεται στην Αγκυρα. Κι είναι εκεί ακριβώς, που ο διεθνής παράγοντας θα πρέπει να εστιάσει τη δική του προσοχή, αλλά και τις δικές του παρεμβάσεις και ενέργειες``, πρόσθεσε.

    Ο κ. Καρογιάν είπε ότι ο διεθνής παράγοντας θέλει να αρχίσουν απευθείας διαπραγματεύσεις. ``Το θέμα δεν είναι να αρχίσουν απευθείας διαπραγματεύσεις, το βασικότερο θέμα είναι η βάση πάνω στις οποίες θα υπάρξουν αυτές οι διαπραγματεύσεις και η πρόοδος που θα πρέπει να έχει συντελεστεί στις ομάδες εργασίας, όπως προβλέπεται και στην 8η Ιουλίου και στα ψηφίσματα των ΗΕ και στις αποφάσεις της ΕΕ``.

    [02] ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΡΓΑ

    Κατεδαφίζεται σε μερικές εβδομάδες τμήμα της πλατείας Ελευθερίας για σκοπούς συνέχισης των ανασκαφών του Τμήματος Αρχαιοτήτων, δήλωσε η Δήμαρχος Λευκωσίας Ελένη Μαύρου.

    Ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Μαύρου ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη ο πλήρης αρχιτεκτονικός σχεδιασμός μετά και τις παρατηρήσεις που έγιναν από το Δημοτικό Συμβούλιο.

    Ολοκληρώθηκαν, είπε, οι δοκιμαστικές ανασκαφές στο τμήμα της τάφρου που σήμερα είναι ελεύθερη, ενώ τις επόμενες εβδομάδες προγραμματίζεται κατεδάφιση τμήματος της πλατείας Ελευθερίας στα σημεία που θα χρειαστεί να γίνουν και οι υπόλοιπες δοκιμαστικές ανασκαφές από το Τμήμα Αρχαιοτήτων.

    [03] OCEAN TANKERS ΝΕΡΟ

    Φθάνει την ερχόμενη Δευτέρα, γύρω στις 6.00 το απόγευμα, στο λιμάνι της Λεμεσού το πρώτο δεξαμενόπλοιο της εταιρείας Ocean Tankers, που θα μεταφέρει την πρώτη ποσότητα νερού, των 50.000 κυβικών μέτρων, που αγόρασε η Κύπρος από την Ελλάδα.

    Αυτό ανακοίνωσε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Ocean Tankers Μιχάλης Ιωαννίδης, ο οποίος ανέφερε ότι για έξι μήνες τα πλοία της εταιρείας θα μεταφέρουν 50.000 κυβικά μέτρα νερού από την Ελλάδα στην Κύπρο, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταφορά της συνολικής ποσότητας των οκτώ εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού, που αγόρασε η Κύπρος από την Ελλάδα.

    Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, το πρώτο πλοίο θα είναι εντός ολίγων ωρών στο λιμάνι της Ελευσίνας, όπου θα φορτώνει για 24 ώρες νερό, από σήμερα το απόγευμα μέχρι αύριο το απόγευμα, και στη συνέχεια θα περάσει ρυμουλκούμενο το δίαυλο Σαλαμίνος και από τον Πειραιά θα φθάσει στο λιμάνι της Λεμεσού εντός 41 ωρών.

    [04] ΠΑΓΔΑΤΗΣ ΓΟΥΙΜΠΛΕΝΤΟΝ

    Ο Μάρκος Παγδατής αντιμετωπίζει το απόγευμα της Παρασκευής το Γερμανό Σίμον Στάντλερ, νούμερο 172 στην παγκόσμια κατάταξη, για τον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 27 June 2008 - 15:29:14 UTC