Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-08-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ
  • [02] ΥΠΕΞ ΕΕ ΡΩΣΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
  • [03] ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΡΦΟΥ - ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
  • [04] ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΡΕΚΟΡ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ

    Το Δημοτικό Σχολείο Ζχονγκ Γκουάν Σιν, το οποίο είναι αδελφοποιημένο με το Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας, επισκέφθηκε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Oπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, μιλώντας προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας χαρακτήρισε τη μέρα, λόγω της επίσκεψη αυτής, ως μια από τις πιο όμορφες μέρες που είχε κατά την επίσκεψή του στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Και αυτό, γιατί όπως είπε, βρέθηκε ανάμεσα σε παιδιά, τα οποία αποτελούν το μέλλον κάθε χώρας.

    «Το σύνθημα των Αγώνων», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι «Ενας κόσμος, Ενα όνειρο. Το όνειρο είναι τα παιδιά να μεγαλώνουν σε συνθήκες ειρήνης. Αυτό είναι και το όνειρο των παιδιών της Κύπρου», συνέχισε ο κ. Χριστόφιας, «τα οποία ζουν σε συνθήκες ημικατοχής αφού ένα μέρος της χώρας τους κατέχεται από τα τουρκικά στρατεύματα. Εμείς θέλουμε να επικρατήσει ειρήνη μεταξύ των λαών», πρόσθεσε.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, μαθητές του σχολείου παρουσίασαν σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και άλλες δραστηριότητες και έδωσαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναμνηστικά δώρα. Από την πλευρά του, ο κ. Χριστόφιας χάρισε στη διεύθυνση του σχολείου ένα ασημένιο ομοίωμα του καραβιού της Κερύνειας.

    «Είναι ένα αρχαίο και ιστορικό καράβι που βρέθηκε κοντά στη γενέτειρά μου. Γι αυτό και αισθάνομαι ότι σας δίνω ένα κομμάτι της καρδιάς μου», είπε στη Διευθύντρια του σχολείου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσκάλεσε αριθμό παιδιών από το συγκεκριμένο σχολείο να επισκεφθούν την Κύπρο κατά τη διάρκεια των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης, που θα γίνουν την επόμενη χρονιά.

    Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευαν στην επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο Πρέσβης της Κύπρου στην Κίνα Μάριος Ιερωνυμίδης και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου Βάσος Γεωργίου. Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν επίσης μέλη της Κυπριακής Αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Κίκη Λαζαρίδη και αρχηγό της αποστολής της Κύπρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου Αλέκο Σπανό.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε επίσης την Κινεζική Ναυπηγική Εταιρεία, με την οποία συνεργάζονται και Κύπριοι πλοιοκτήτες, καθώς και το Νηογνώμονα της Κίνας, ο οποίος αναπτύσσει συνεργασία και με την Κύπρο.

    Τόσο στη συνάντηση με τον Κινεζική Ναυπηγική Εταιρεία όσο και με τον Κινεζικό Νηογνώμονα, ο κ. Χριστόφιας αναφέρθηκε στο ψηλό επίπεδο των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων της Κύπρου και της Κίνας και υπογράμμισε τα μεγάλα περιθώρια που υπάρχουν για παραπέρα ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, αλλά και ευρύτερα.

    [02] ΥΠΕΞ ΕΕ ΡΩΣΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού χαιρέτισε την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ρωσίας και της Γεωργίας, που παρουσίασε η γαλλική προεδρία της ΕΕ στη διάρκεια των εργασιών του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ. Πρόσθεσε ότι η Κύπρος υποστηρίζει το σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Γεωργίας, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Στην παρέμβασή του, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε ικανοποίηση για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών και τον εποικοδομητικό ρόλο της γαλλικής προεδρίας της ΕΕ και του ΟΑΣΕ, προσθέτοντας ότι ιδιαίτερα η συμφωνία αποτελεί επιτυχία του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

    ``Σήμερα έχουμε επιτύχει το στόχο μας για άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών. Τώρα πρέπει να εργαστούμε ώστε να αποφευχθούν οι οποιεσδήποτε εχθροπραξίες στο μέλλον``, είπε.

    [03] ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΡΦΟΥ - ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

    Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, σύνεση και σταθερότητα σε αρχές και αξίες, πολιτική ηγεσία και λαός καλούμαστε να στηρίξουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις προσπάθειες του που στόχο έχουν την επίτευξη μιας δίκαιης λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.

    Αυτό δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Δήμαρχος Μόρφου Χαράλαμπος Πίττας σε ομιλία του στην αντικατοχική εκδήλωση για την ημέρα κατάληψης της Μόρφου, στις 16 Αυγούστου 1974 από τα τουρκικά στρατεύματα.

    Ο Δήμαρχος είπε ότι σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ιστορία της πατρίδας μας, για αυτό και επιβάλλεται με ενότητα, με αλληλοσεβασμό και νηφαλιότητα, πολιτική ηγεσία και λαός να αποφασίσουμε για το μέλλον της πατρίδας μας, για το μέλλον το δικό μας, αλλά και των γενιών που θα έλθουν.

    [04] ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΡΕΚΟΡ

    Η Κύπρια κολυμβήτρια Αννα Στυλιανού σημείωσε και δεύτερο παγκύπριο ρεκόρ, στο Πεκίνο, στα 100μ. ελεύθερο, αυτή τη φορά με 56.38 που στη γενική κατάταξη του «εκατοσταριού» είναι 36η σε 48 αθλήτριες.

    Οπως αναφέρει η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ), σε ανακοίνωσή της, «ο κύριος στόχος της Κύπριας πρωταθλήτριας ήταν να ξεπεράσει τον εαυτό της και με την παγκύπρια επίδοσή της έκανε υπέρβαση των ορίων της και αφού τα κατάφερε δεν μπορεί παρά να νιώθει ικανοποιημένη».

    Στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά την κούρσα της είπε: «Νιώθω ικανοποίηση για το ρεκόρ, μολονότι περίμενα ότι θα πετύχαινα καλύτερο χρόνο. Εκανα όμως ένα-δύο μικρολαθάκια στην κούρσα και μού κόστισαν, τελικά. Γενικά αισθάνομαι χαρούμενη και ικανοποιημένη για ό,τι πέτυχα στους Ολυμπιακούς».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 13 August 2008 - 17:29:16 UTC