Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-10-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • [03] ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΘΕΑΤΡΟ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

    Η Βουλγαρία προσβλέπει όπως η εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό φέρει και την τελική λύση του προβλήματος, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ, προσθέτοντας πως η χώρα του υποστηρίζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και σέβεται το δίκαιο της κάθε πλευράς να θέτει τις δικές της θέσεις.

    Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ με την ευκαιρία της επικείμενης επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο στις 9 και 10 Οκτωβρίου, ο κ. Παρβάνοφ εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση πως οι συνομιλίες που θα έχει στην Κύπρο θα συνεισφέρουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και κατ επέκταση μεταξύ των δύο χωρών με την ιδιότητα των κρατών - μελών της ΕΕ.

    Ο Βούλγαρος Πρόεδρος είπε πως η Βουλγαρία ακολουθεί συντονισμένη πολιτική στο πλαίσιο της ΕΕ για οικοδόμηση φιλικών σχέσεων και συνεργασίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Κύπρου και της Τουρκίας, σημειώνοντας πως αυτό δεν θα είναι μόνο προς το συμφέρον των δυο χωρών, αλλά θα έχει και περιφερειακές και διεθνείς διαστάσεις.

    Αναφερόμενος στη διεύρυνση της ΕΕ, ο κ. Παρβάνοφ είπε πως αυτή αποτελεί σημαντικό εργαλείο για υλοποίηση των στρατηγικών στόχων της Ενωσης, της δικής της σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας, σημειώνοντας πως η χώρα του θα υποστηρίξει τη συμμετοχή της όποιας υποψήφιας χώρας και μελλοντικά υποψήφιας χώρας για ένταξη στη ΕΕ, νοουμένου ότι αυτή θα εκπληρώσει τα σχετικά κριτήρια και προϋποθέσεις. Ο κ. Παρβάνοφ αναφέρθηκε επίσης στις κοινές θέσεις Κύπρου - Βουλγαρίας σε σχέση με θέματα που αφορούν την ΕΕ, λέγοντας πως ένα από τα βασικά θέματα στα οποία μοιράζονται κοινές θέσεις είναι η αναγκαιότητα να τεθεί σε ισχύ το Σύμφωνο της Λισαβόνας.

    Ερωτηθείς εξάλλου για τις προοπτικές συνεργασίας με την Κύπρο στον τομέα της ενέργειας, υπό το φως και των προσπαθειών της Λευκωσίας για εντοπισμό και εκμετάλλευση τυχόν κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην αποκλειστική ζώνη εκμετάλλευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Βούλγαρος Πρόεδρος επεσήμανε πως η δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής της Κύπρου στην κοινή ενεργειακή αγορά στην περιοχή θα δώσει ισχυρή ώθηση στη διμερή και πολύπλευρη οικονομική συνεργασία, θα θέσει σε γερά θεμέλια την ενεργειακή ανεξαρτησία της νοτιοανατολικής Ευρώπης και την ολοκλήρωση της ΕΕ.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι η συνεργασία, ο συντονισμός, η στενή επαφή με την Ελλάδα είναι αδήριτη ανάγκη, προσθέτοντας ότι η κυπριακή Κυβέρνηση θα εργαστεί και με τη νέα Κυβέρνηση της Ελλάδας για αντιμετώπιση των προκλήσεων, ειδικά ενόψει της αξιολόγησης της Τουρκίας από την ΕΕ.

    Ερωτηθείς για τη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης στην Ελλάδα, ο κ. Στεφάνου είπε ότι ``η διαμόρφωση, ο σχηματισμός της Κυβέρνησης είναι απόλυτο δικαίωμα του εκάστοτε Πρωθυπουργού, όταν είναι στην Ελλάδα, και του εκάστοτε Προέδρου, όταν είναι στην Κύπρο``.

    ``Η συνεργασία, ο συντονισμός, η στενή επαφή με την Ελλάδα είναι αδήριτη ανάγκη, και η Κυβέρνησή μας θα εργαστεί και με αυτήν την Κυβέρνηση τη νέα της Ελλάδας για ύπαρξη στενής επαφής, συντονισμού και κοινής δράσης για αντιμετώπιση των προκλήσεων που βρίσκονται μπροστά μας, ειδικά τώρα ενόψει του Δεκέμβρη, με την αξιολόγηση της Τουρκίας``, είπε. Πρόσθεσε ότι ``αντίστοιχη επιθυμία και θέληση υπάρχει και από μέρους του νέου Πρωθυπουργού, αυτό είχε πει άλλωστε ο κ. Παπανδρέου όταν πρόσφατα επισκέφθηκε την Κύπρο και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτό είπαν μεταξύ τους ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν αμέσως μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα``.

    [03] ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΘΕΑΤΡΟ

    Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Λευκωσίας, η Θεατρική Ομάδα ``Σόλο για Τρεις`` θα δώσει πέντε ``Σόλο για τρεις`` παραστάσεις στην Πύλη Αμμοχώστου στις 12, 13, 14, 15, 16 Οκτωβρίου στις 20.30. Τα έσοδα των παραστάσεων θα διατεθούν προς ενίσχυση του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου του Δήμου Λευκωσίας.

    Η παράσταση είναι βασισμένη στο μονόπρακτο του Ζαν Ζενέ ``Οι δούλες`` σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα σταθμούς του διεθνούς ρεπερτορίου, που θίγουν βαθιά ζητήματα για τις σχέσεις εξουσίας, τις ανθρώπινες σχέσεις, τις κοινωνικές ανισότητες και τα αδιέξοδα που δημιουργούν.

    Με πειραματική διάθεση, συνθέτοντας μια εξολοκλήρου νέα προσέγγιση στο έργο του Ζενέ, στόχος της Ομάδας είναι να καταδείξει ότι οι άνθρωποι και οι συμπεριφορές τους, όπως και τα κοινωνικά αδιέξοδα, απλώς αλλάζουν υλικό φορέα, δηλαδή ένας άνθρωπος ή και ο ίδιος άνθρωπος κάτω από κάποιες συνθήκες, θα μπορούσε να αναπτύσσει διαφορετικές συμπεριφορές.

    Ξεκινώντας από το Θεατράκι του ΡΙΚ τον Οκτώβριο του 2007, η παράσταση ``Σόλο για Τρεις`` διένυσε τη δική της θεατρική πορεία συμμετέχοντας στην πρώτη εκπροσώπηση της Κύπρου στο Φεστιβάλ OFF της Αβινιόν τον Ιούλιο του 2008, λαμβάνοντας μέρος στα πλαίσια της εκδήλωσης ``Meet the Artist`` Dance Gate Λευκωσίας το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου. Η συμμετοχή της παράστασης ``Σόλο για Τρεις`` στο Φεστιβάλ OFF της Αβινιόν άφησε άριστες εντυπώσεις σε κοινό και κριτικούς, προβάλλοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την Κύπρο και την θεατρική της παραγωγή.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 7 October 2009 - 11:29:19 UTC