Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-10-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
  • [02] ΜΟΡΦΟΥ - ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ - ΨΗΦΙΣΜΑ
  • [03] ΡΑΛΙ ΤΡΟΟΔΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - ΚΑΤΑΡ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια αναφορικά με την αξιολόγηση της πορείας ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση το Δεκέμβριο, έχοντας ωστόσο πάντοτε υπόψη το στρατηγικό στόχο που είναι η αξιοποίηση της συγκυρίας του Δεκεμβρίου ώστε η Τουρκία να αλλάξει τη στάση της και να συνεργαστεί για λύση στο Κυπριακό που να είναι προς το καλώς νοούμενο συμφέρον του λαού μας.

    Ανέφερε ακόμα πως είναι λάθος να προδικάζουμε από τώρα οτιδήποτε ή να αποφασίσουμε οτιδήποτε για τις δικές μας τις ενέργειες ενόψει του Δεκεμβρίου και σημείωσε πως όταν έρθει η ώρα των αποφάσεων για το θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, η πλευρά μας θα πάρει τις αποφάσεις της ανάλογα με το πώς έχουν διαμορφωθεί και τα πράγματα.

    Σε δηλώσεις ύστερα από το μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Παναγιώτη Κασπή που έγινε στη Λάρνακα, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «κάθε μνημόσυνο ήρωα είναι και μια παρακαταθήκη συνέχισης του αγώνα για εξεύρεση λύσης που να τερματίζει την κατοχή, να επανενώνει την Κύπρο, το λαό μας για να μπορέσουμε επιτέλους ελεύθερα να οικοδομούμε σε συνθήκες μόνιμης ειρήνης το ευτυχισμένο μέλλον μας".

    [02] ΜΟΡΦΟΥ - ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ - ΨΗΦΙΣΜΑ

    Την ετήσια αντικατοχική τους πορεία προς το οδόφραγμα του Αστρομερίτη και την επίδοση ψηφίσματος σε εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών για να παραδοθεί στον ΓΓ του Οργανισμού Μπαν Γκι-μουν, πραγματοποίησαν οι κάτοικοι του διαμερίσματος της κατεχόμενης Μόρφου, διατρανώνοντας με αυτό τον τρόπο τη θέληση τους για συνέχιση του αγώνα για λύση του Κυπριακού και επιστροφή στα κατεχόμενα χωριά και πόλεις τους.

    Στο ψήφισμά τους προς τον ΓΓ του ΟΗΕ ζητούν από το διεθνή οργανισμό να ασκήσει πιέσεις στην Τουρκία να αλλάξει τη στάση της και να εργαστεί για μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό, για την αποκατάσταση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων.

    Αναφέρουν ότι μια λύση στο Κυπριακό πρέπει να βασίζεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, να είναι σύμφωνη με τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ και να εγγυάται, μεταξύ άλλων, την ανεξαρτησία, εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της νόμιμης Κυπριακής Δημοκρατίας, την απόσυρση όλων των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και των εποίκων, το δικαίωμα όλων των προσφύγων να επιστρέψουν στα σπίτια και τις περιουσίες τους με ασφάλεια, τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και την κατοχύρωση των τριών βασικών ελευθεριών, ελευθερία διακίνησης, εγκατάστασης και περιουσίας.

    Πριν από την πορεία προς το οδόφραγμα του Αστρομερίτη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αστρομερίτη.

    [03] ΡΑΛΙ ΤΡΟΟΔΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ - ΚΑΤΑΡ

    Ο Νάσερ Αλ Ατίγια, από το Κατάρ, στο τιμόνι ενός Subaru Impreza N15 κέρδισε το Ράλι Τροόδους 2009. Η νίκη αυτή, η έβδομη συνεχόμενη στον αγώνα για τον Αλ Ατίγια, του εξασφαλίζει την πρωτοπορία στο Πρωτάθλημα Ράλι Μέσης Ανατολής, δύο αγώνες πριν την αυλαία του πρωταθλήματος.

    Η φετινή νίκη του Αλ Ατίγια ήταν πιο εντυπωσιακή, καθώς στην έναρξη της τελευταίας ημέρας του αγώνα, την Κυριακή, βρισκόταν στη δεύτερη θέση, 5,3 δευτερόλεπτα πίσω από το Λιβάνιο οδηγό Ρότζερ Φεγκάλι, με Mitsubishi Lancer Evo.

    Ο Κύπριος οδηγός Νίκος Θωμά τερμάτισε στην 3η θέση και ο Κωνσταντίνος Τιγγιρίδης στην 4η θέση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 12 October 2009 - 9:29:14 UTC