Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-10-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [02] ΖΕΡΙΧΟΥΝ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [03] ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ HERMES - ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
  • [04] ΥΠΕΣ - ΣΟΥΗΔΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΣΥΛΟΥ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Υπάρχει ελπίδα για πρόοδο στο θέμα της εκτελεστικής εξουσίας, διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο μετά το πέρας των σημερινών συνομιλιών του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ρωτήθηκε κατά πόσο στο ζήτημα της εκτελεστικής εξουσίας υπάρχει κάποια διαφαινόμενη πρόοδος και μπορεί να υπάρξει κατάληξη για να συνεχιστούν και οι προσπάθειες περαιτέρω.

    «Βεβαίως υπάρχει ελπίδα για πρόοδο. Διαφορετικά δεν θα συζητούσαμε», επεσήμανε.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ρωτήθηκε επίσης κατά πόσο υπάρχουν συμβιβαστικές προτάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    «Δώσαμε τη δική μας την αναθεωρημένη πρόταση, η οποία δεν αλλάζει την ουσία. Υπήρξε μια αντίδραση, θα αναλύσουμε και οι δύο τις τοποθετήσεις μας αύριο», είπε.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θέλησε να προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις, αναφέροντας ότι «ο κ. Ζεριχούν ήταν ξεκάθαρος».

    [02] ΖΕΡΙΧΟΥΝ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων συνέχισαν την Τρίτη τη συζήτηση επί του κεφαλαίου της διακυβέρνησης και επικεντρώθηκαν στο θέμα της εκτελεστικής εξουσίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για λύση του Κυπριακού.

    Οπως ανέφερε μετά τη συνάντηση ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν, οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων είχαν κατ` αρχάς μία κατ` ιδίαν συνάντηση στην παρουσία και των αντιπροσώπων τους και σημείωσε ότι το κλίμα ήταν καλό.

    Ο κ. Ζεριχούν πρόσθεσε ότι την Τετάρτη θα συνεχιστεί η συζήτηση επί του ίδιου κεφαλαίου και ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί και η τελετή φύτευσης δύο δέντρων ελαίας από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στο χώρο όπου διεξάγονται οι συνομιλίες.

    Είπε, επίσης, ότι ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί μία δικοινοτική εκδήλωση από οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίες θα εκφράσουν τη στήριξή τους προς τις προσπάθειες των ηγετών.

    [03] ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ HERMES - ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

    Το νέο διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας ανήκει σε όλους τους Κυπρίους και αποτελεί ένα στοίχημα το οποίο είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε, δήλωσε ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Ηermes Airports Αδάμος Ασπρής.

    Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ενόψει των εγκαινίων του νέου αερολιμένα στις 7 Νοεμβρίου, ο κ. Ασπρής είπε ότι οι προετοιμασίες βρίσκονται στην τελική ευθεία και όλοι είναι ευχαριστημένοι από τη μέχρι στιγμή πορεία των δοκιμαστικών ασκήσεων λειτουργίας στο νέο αεροδρόμιο.

    Οπως είπε ο κ. Ασπρής, «όντως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την έναρξη λειτουργίας του νέου αερολιμένα Λάρνακας. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός τόσο στο προσωπικό της Hermes, στους συνεργάτες της, στα στελέχη διαφόρων κυβερνητικών υπηρεσιών και οργανισμών.» Χθες, είπε, «πραγματοποιήθηκε η τέταρτη δοκιμή. Είμαστε ευχαριστημένοι από τη μέχρι στιγμή πορεία των δοκιμών. Στο τέλος κάθε δοκιμής υπάρχει μια επιτροπή η οποία αξιολογεί τα αποτελέσματα της κάθε δοκιμής και εκεί όπου κρίνεται απαραίτητο, γίνονται οι αναγκαίες συστάσεις και λαμβάνονται τα αναγκαία διορθωτικά μέτρα, έτσι ώστε να είμαστε το καλύτερο δυνατό προετοιμασμένοι για την λειτουργία του νέου αερολιμένα».

    [04] ΥΠΕΣ - ΣΟΥΗΔΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΣΥΛΟΥ

    Προτεραιότητα αποτελεί για την Κύπρο η δημιουργία του Ευρωπαϊκού Γραφείου Στήριξης για το Ασυλο, του οποίου η Κύπρος διεκδικεί την έδρα, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης, σε συνάντηση που είχε με την Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σουηδίας, Σεσίλια Μάλστρομ.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, ο κ. Συλικιώτης ανέφερε στη Σουηδή Υπουργό ότι η Κύπρος αποτελεί ιδανικό χώρο για την έδρα του Γραφείου Στήριξης για το Ασυλο, αφού βρίσκεται πλησίον μιας περιοχής που «παράγει» δικαιούχους διεθνούς προστασίας και αυτό αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τόσο την Κύπρο όσο και την ΕΕ στην προσπάθεια για καλύτερη διαχείριση των αιτημάτων ασύλου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 14 October 2009 - 13:29:12 UTC