Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-10-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ - ΣΗΜΑΔΟΥΡΕΣ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΜΟΣΧΑ ΠΟΥΤΙΝ
  • [03] ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ - ΣΗΜΑΔΟΥΡΕΣ

    Δεν υπάρχει μετακίνηση των σημαδούρων που έχουν τοποθετήσει εδώ και καιρό οι κατοχικές δυνάμεις στην περιοχή Κάππαρη, δήλωσε την Παρασκευή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως «η τοποθέτηση των σημαδούρων και μόνο, η παρουσία των σημαδούρων και μόνο, αποτελεί παραβίαση του στάτους κβο και για αυτό η Κυπριακή Δημοκρατία κάνει τις διαμαρτυρίες της και τα απαραίτητά της διαβήματα, όπως κάνουμε και τώρα που κάποιες σημαδούρες έχουν αντικατασταθεί».

    Πρόσθεσε πως «δεν έχουν μετακινηθεί σημαδούρες και έχουμε την άποψη ότι αυτός ο θόρυβος περί μετακίνησης σημαδούρων θα πρέπει να σταματήσει γιατί και σύγχυση δημιουργείται, αλλά και τελικά ζημιά προκαλεί».

    «Εχουμε ανάγκη η Κυπριακή Δημοκρατία να διατηρήσει την αξιοπιστία της και αυτή η αξιοπιστία διατηρείται με τη σοβαρότητα που θα πρέπει να μας διακρίνει, και εμάς μας διακρίνει σοβαρότητα», κατέληξε.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΜΟΣΧΑ ΠΟΥΤΙΝ

    Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει στη Μόσχα ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν και αντιπροσωπεία της κυπριακής Βουλής.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Βουλής, αναχωρεί για τη Μόσχα το Σάββατο στις 9.00 το πρωί, επικεφαλής κοινοβουλευτικής διακομματικής αντιπροσωπείας, για επίσημη επίσκεψη στη Ρωσική Ομοσπονδία.

    Η επίσκεψη πραγματοποιείται ύστερα από σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Κρατικής Δούμας της χώρας Boris Gryzlov.

    Την αντιπροσωπεία αποτελούν οι βουλευτές Νίκος Κατσουρίδης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις, Αβέρωφ Νεοφύτου, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Ανδρέας Αγγελίδης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος, Γιαννάκης Ομήρου, Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ και Δημήτρης Συλλούρης, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος. Στο αεροδρόμιο Λάρνακας, τον Πρόεδρο της Βουλής και την αντιπροσωπεία θα κατευοδώσει ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Λευκωσία Vyacheslav D. Shumskiy.

    Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατά την παραμονή τους στη Μόσχα, ο Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία της Βουλής θα γίνουν δεκτοί από τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Vladimir Putin. Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας Boris Gryzlov, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Sergey Mironov, τον Υφυπουργό Εξωτερικών Georgy Karasin και το Δήμαρχο Μόσχας Yuri Luzhkov.

    Ο Πρόεδρος της Δούμας θα παραθέσει, εξάλλου, επίσημο γεύμα προς τιμή του Κύπριου ομολόγου του, ενώ ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Μόσχα Πέτρος Κέστορας, θα παραθέσει ανταποδοτική δεξίωση στην Πρεσβευτική Κατοικία. Ο Πρόεδρος της Βουλής και η αντιπροσωπεία θα επισκεφθούν, τέλος, χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

    Ο κ. Καρογιάν και η διακομματική αντιπροσωπεία επιστρέφουν στην Κύπρο την επόμενη Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου.

    [03] ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

    Στις βασικές γραμμές των κυβερνητικών σχεδίων, ύψους 10,5 εκατομμυρίων ευρώ, που στοχεύουν στη στήριξη της απασχόλησης που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση, έχει καταλήξει η Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης.

    Αυτό ανέφερε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους, σε δηλώσεις της στο περιθώριο της τελετής λήξης της Εβδομάδας Ασφάλειας και Υγείας στην εργασία 2009, που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

    Οσον αφορά στο σχέδιο για την επιδότηση της πρόσληψης ανέργων, η κ. Χαραλάμπους είπε ότι ``βάζουμε τις τελευταίες πινελιές και θα οδηγηθεί σε επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου για έγκριση και αμέσως θα ξεκινήσει να υλοποιείται``.

    ``Προσπάθεια μας είναι εντός του Νοεμβρίου το σχέδιο να προκηρυχθεί για να ξεκινήσει η υλοποίηση του``, κατέληξε η κ. Χαραλάμπους.

    [04] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

    Τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Δεκεμβρίου το σχέδιο ενίσχυσης συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα, το κόστος του οποίου υπολογίζεται να ανέλθει στα 57 εκ. ευρώ.

    Οπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, από το σχέδιο αναμένεται να επωφεληθούν γύρω στα 53.000 νοικοκυριά με περίπου 71.000 άτομα.

    Δικαιούχοι του Σχεδίου είναι νοικοκυριά με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, με τουλάχιστον ένα συνταξιούχο ανεξαρτήτως ηλικίας που λαμβάνει σύνταξη από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων ή/και κοινωνική σύνταξη ή/και σύνταξη από επαγγελματικό συνταξιοδοτικό σχέδιο που εφαρμόζεται στην Κύπρο.

    Το όριο φτώχειας για το 2009, προστίθεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, υπολογίστηκε στα 10.398 ευρώ ετησίως (799,85 ευρώ μηνιαίως) για νοικοκυριά που αποτελούνται από ένα συνταξιούχο και στα 15.597 ευρώ ετησίως (1.199,77 ευρώ μηνιαίως) για νοικοκυριά δύο ατόμων. Για νοικοκυριά με περισσότερα από δύο άτομα το όριο της φτώχειας αυξάνεται ανάλογα.

    Το επίδομα παραχωρείται με βάση την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού. Θα λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα όλων των μελών του νοικοκυριού, τα οποία προέρχονται από συντάξεις από οποιαδήποτε πηγή (εντός και εκτός Κύπρου), ειδική χορηγία, απασχόληση μισθωτού ή αυτοτελώς εργαζομένου, ενοίκια, τόκους, μερίσματα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 23 October 2009 - 13:29:30 UTC