Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-04-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ
  • [02] ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

  • [01] ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

    Τριανταμία συνολικά πτήσεις από και προς διάφορους προορισμούς της Βόρειας Ευρώπης προς και από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου έχουν επηρεαστεί από τα μεσάνυκτα μέχρι και τις τρεις το απόγευμα του Σαββάτου, λόγω του νέφους της στάχτης που έχει καλύψει τον εναέριο χώρο αρκετών χωρών της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης, από την έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία.

    Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Hermes Airports Αδάμος Ασπρής ανέφερε ότι «σε σχέση με την αναβολή πτήσεων που προκάλεσε η έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία και την απελευθέρωση μεγάλης ποσότητας στάχτης στην ατμόσφαιρα, η κατάσταση για σήμερα 17 Απριλίου έχει διαμορφωθεί ως εξής: από τα μεσάνυκτα μέχρι τις τρεις σήμερα το απόγευμα στο Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας αναμένεται να επηρεαστεί η εκτέλεση 22 πτήσεων, εκ των οποίων οι 14 είναι αναχωρήσεις και οι άλλες 8 είναι αφίξεις. Πρόκειται για πτήσεις από ή προς τα αεροδρόμια Heathrow, Gatwick, Birmingham, Newcastle, Manchester, Πράγα, Βουδαπέστη, Μόναχο, Ζυρίχη, Παρίσι, Βαρσοβία, Αμστερνταμ και Πέργαμο Ιταλία» είπε.

    Αναφορικά με το Διεθνή Αερολιμένα Πάφου, ο κ. Ασπρής είπε ότι «αναμένεται να επηρεαστεί η εκτέλεση 9 πτήσεων εκ των οποίων οι 5 είναι αναχωρήσεις και οι άλλες 4 είναι αφίξεις. Πρόκειται για πτήσεις από ή προς τα αεροδρόμια Birmingham, Luton, Gatwick, Manchester και Αρχους Δανίας», σημείωσε.

    Στο μεταξύ, οι Κυπριακές Αερογραμμές αποφάσισαν χθες αλλά και σήμερα το πρωί να ακυρώσουν πέραν των δέκα πτήσεων, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για σήμερα προς και από προορισμούς σε χώρες που έχουν επηρεαστεί από το νέφος της στάχτης.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου των ΚΑ Κυριάκος Κυριάκου είπε ότι ακυρώθηκαν τέσσερις πτήσεις από και προς Λονδίνο, η μια αναχωρούσε η ώρα 5 το πρωί και η άλλη στις 10:35 πμ.

    Ακυρώθηκε επίσης η πτήση προς Παρίσι, η οποία θα αναχωρούσε στις 10:20 πμ καθώς και η επιστροφή του. Εχει ακυρωθεί εξάλλου, η πτήση Λάρνακα-Πάφος-Μάντσεστερ, η οποία θα αναχωρούσε στις 9:40πμ από Λάρνακα, όπως ακυρώθηκε και η αντίστοιχη επιστροφή της πτήσης, από Μάντσεστερ.

    Η πρωινή πτήση CY498 για Αμστερνταμ η οποία θα αναχωρούσε στις 9:25πμ, καθώς και η επιστροφή της το απόγευμα στη Λάρνακα ακυρώθηκαν από τις ΚΑ.

    Το πρωί, οι ΚΑ αποφάσισαν και ακύρωσαν, όπως είπε ο κ. Κυριάκου, τη πτήση CY486 για Μόσχα, η οποία θα αναχωρούσε στις 9:00πμ, και την πτήση της επιστροφής. Επίσης, ακυρώθηκε η πτήση CY482 προς και από Ζυρίχη, προγραμματισμένη να αναχωρήσει στις 9:20.

    Η μοναδική πτήση που πραγματοποιήθηκε, όπως δήλωσε ο κ. Κυριάκου, ήταν αυτή προς Ρώμη και η οποία αναχώρησε στις 9:15 πμ. Το δρομολόγιο της συγκεκριμένης πτήσης είναι Λάρνακα-Ρώμη-Μιλάνο, ωστόσο με βάση τις νέες συνθήκες πραγματοποιήθηκε μόνο το δρομολόγιο προς Ρώμη, καθώς το εσωτερικό δρομολόγιο Ρώμη-Μιλάνο ακυρώθηκε. Η επιστροφή της πτήσης από Ρώμη προς Λάρνακα θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

    «Η κατάσταση είναι δύσκολη διότι συσσωρεύονται πάρα πολλές πτήσεις που ακυρώνονται», είπε ο κ. Κυριάκου στο ΚΥΠΕ και πρόσθεσε: «Παρακολουθούμε την κατάσταση, την αξιολογούμε και προγραμματίζουμε τα επόμενα βήματα, όμως αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα από τη στιγμή που τα αεροδρόμια είναι κλειστά. Μόλις επέλθει οποιαδήποτε βελτίωση της κατάστασης, η οποία θα μας επιτρέψει να δρομολογήσουμε πτήσεις θα προβούμε σε σχετικές ανακοινώσεις προς το ταξιδιωτικό κοινό», κατέληξε.

    [02] ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

    Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η συνάντηση της συνοδείας του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β΄ που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη από χθες το βράδυ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, καθώς ανοικτό παραμένει ακόμη το ενδεχόμενο της μετάβασης του Αρχιεπισκόπου στην Κωνσταντινούπολη, λόγω των προβλημάτων στις αεροπορικές συγκοινωνίες στην Ευρώπη εξαιτίας του νέφους που προκλήθηκε μετά την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος και ο Χωρεπίσκοπος Χύτρων Λεόντιος βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο όσον αφορά το θέμα της καθόδου του από τις Βρυξέλλες στην Κωνσταντινούπολη και η συνάντησή τους με τον Οικουμενικό Πατριάρχη εξαρτάται από αυτό.

    Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο Αρχιεπίσκοπος θα μεταβεί οδικώς από τις Βρυξέλλες στη Ρώμη, όπου θα επανεκτιμήσει τα δεδομένα για τη μετάβασή του στην Πόλη. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είχε αποκλειστεί στις Βρυξέλλες λόγω του κλείσιμου αεροδρομίων σε όλη την Ευρώπη εξαιτίας του νέφους που προκλήθηκε μετά την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 17 April 2010 - 9:29:51 UTC