Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-04-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΣ
  • [03] ΜΑΡΙΟΣ ΤΟΚΑΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

    Σημαντικό εργαλείο για την προώθηση και προστασία των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των ατόμων με αναπηρίες στοχεύουμε να καταστήσουμε τη νέα Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, είπε η Υπουργός Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

    Σε χαιρετισμό της στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Παγκύπριας Οργάνωσης Αποκατάστασης Αναπήρων Λεμεσού, που ανέγνωσε η Λειτουργός του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες Νατάσα Μιχαήλ, η Υπουργός είπε ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων δρομολογεί τις ενέργειες που απαιτούνται για την κύρωση της σε εθνική νομοθεσία μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010.

    Κεντρικός στόχος, τόνισε η Υπουργός ``είναι η ανάπτυξη ενός ποιοτικού συστήματος κοινωνικής υποστήριξης με εκείνες τις δομές και υπηρεσίες που θα εξασφαλίζουν σε κάθε άτομο με αναπηρίες ασφάλεια, αξιοπρέπεια, ποιοτική διαβίωση και ενσωμάτωση στην κοινωνία``.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΣ

    Η βελτίωση του επιπέδου υγείας του κυπριακού λαού αποτελεί κύρια επιδίωξη της Κυβέρνησης, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, σε χαιρετισμό του στην τελετή έναρξης της Πορείας Χριστοδούλας από το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας Αραδοφνούσα .

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι η Πορεία Χριστοδούλας «έρχεται να μας ευαισθητοποιήσει στα θέματα που αφορούν τον καρκίνο, θυμίζοντας μας ότι ο καρκίνος δεν αφορά μόνο τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας, αλλά είναι υπόθεση όλων μας, καθώς συμβάλλει στην οικονομική ενίσχυση του έργου που επιτελεί ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου».

    «Ποιος αλήθεια από εμάς δεν έχει προβληματιστεί για τον καρκίνο; Ποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με την επάρατη αυτή νόσο στο στενό ή ευρύτερο περιβάλλον του; Ποιος δεν έχει ανησυχήσει για κάποιο συγγενή ή φίλο του; Ποιος δεν έχει χάσει δικό του άνθρωπο από τη σοβαρή αυτή ασθένεια;», διερωτήθηκε.

    [03] ΜΑΡΙΟΣ ΤΟΚΑΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

    Τελέστηκε την Κυριακή από τον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης στη Λεμεσό, το 2ο ετήσιο μνημόσυνο του Κύπριου μουσικοσυνθέτη Μάριου Τόκα, χωροστατούντος του Χωρεπισκόπου Αμαθούντος Νικόλαου.

    Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου, ο οποίος ανέφερε πως σήμερα ``τιμούμε την μνήμη ενός ανθρώπου που συνέδεσε το έργο και το όραμα του με την πόλη μας, τον πολιτισμό μας, αλλά και με τις αρετές και τις προσδοκίες του λαού μας``.

    ``Τιμούμε τον άνθρωπο, το συνθέτη, το συμπολίτη Μάριο Τόκα και τιμώντας τη μνήμη του, μπορούμε να βρούμε μέσα από το έργο του, την προσωπικότητα του, σταθερές αρχές για να πάμε εμείς ένα βήμα πιο πέρα, στις δύσκολες ώρες που περνά ο λαός μας``, είπε ο κ. Χρίστου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 25 April 2010 - 13:29:12 UTC