Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 13-08-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση με Υπ. Δικαιοσύνης και ΚΟΠ ζητούν οι διαιτητές μετά

    τα επεισόδια

  • [02] Κύπριος σε βρετανική λίστα καταζητούμενων φοροφυγάδων
  • [03] Έντονη διαμαρτυρία ΠΑΣΥΔΥ για ωράριο Δημόσιας Υπηρεσίας

  • [01] Συνάντηση με Υπ. Δικαιοσύνης και ΚΟΠ ζητούν οι διαιτητές μετά τα επεισόδια

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου (ΣΔΚ), μετά τα τελευταία γεγονότα τα οποία ακολούθησαν του ποδοσφαιρικού αγώνα Άρη - Ομόνοια, ο οποίος έγινε το Σάββατο 10 Αυγούστου, στο γήπεδο Πελενδρίου, αποφάσισε, σε έκτακτη συνεδρία του, να ζητήσει την πραγματοποίηση κοινής συνάντησης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Κατά τη συνάντηση ο Σύνδεσμος θα διαβιβάσει συγκεκριμένες εισηγήσεις που σκοπό έχουν την αποφυγή τέτοιων καταστάσεων στο μέλλον.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του, ο Σύνδεσμος αποφάσισε να ζητήσει, επίσης, συνάντηση με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και διαβιβάσει τις εισηγήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για τους τρόπους διεξαγωγής των φιλικών αγώνων.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών και το Σύνδεσμο Προπονητών για από κοινού συμπόρευση στα θέματα βίας στα γήπεδα.

    [02] Κύπριος σε βρετανική λίστα καταζητούμενων φοροφυγάδων

    Ο κυπριακής καταγωγής Μάικλ Βουδούρη συμπεριλαμβάνεται σε λίστα με ονόματα και φωτογραφίες των δέκα πλέον καταζητούμενων για φοροδιαφυγή, που εξέδωσε η βρετανική εφορία.

    Οι βρετανικές αρχές ελπίζουν ότι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των καταζητούμενων θα οδηγήσει σε πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Ωστόσο, από τους 20 καταζητούμενους οι φωτογραφίες των οποίων περιλαμβάνονταν σε ανάλογη λίστα που είχε δημοσιοποιηθεί πριν από ένα χρόνο, μόνο ένας έχει συλληφθεί. Οι Εργατικοί της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για «μεγάλη αποτυχία» των αρχών.

    Ο Βουδούρη, σύμφωνα με τη βρετανική Βασιλική Υπηρεσία Εσόδων και Δασμών, κρύβεται στην κατεχόμενη Κύπρο, όπου δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης κατηγορουμένων και καταδικασθέντων με τη Βρετανία.

    [03] Έντονη διαμαρτυρία ΠΑΣΥΔΥ για ωράριο Δημόσιας Υπηρεσίας

    Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η ΠΑΣΥΔΥ για το ωράριο εργασίας στη Δημόσια Υπηρεσία, με ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι θα προχωρήσει στη σύγκληση των συλλογικών της σωμάτων για μελέτη των σοβαρών ζητημάτων αρχής που εγείρονται.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «κατά τη συζήτηση του θέματος ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών στις 10.12.2012 η Οργάνωση διαμαρτυρήθηκε γιατί ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν έτυχε της νενομισμένης διαβούλευσης στους μηχανισμούς της ΜΕΠ και δεν προηγήθηκε της όποιας απόφασης, ολοκληρωμένη μελέτη που να καλύπτει όλες τις πτυχές και τις παραμέτρους που το συνθέτουν».

    Αναφέρεται ακόμη ότι η ΠΑΣΥΔΥ είχε υποδείξει ότι θα μπορούσε σε πρώτο στάδιο να ψηφιστεί η πρόνοια που αφορούσε την περίοδο από 01.01.2013 - 31.08.2013, για να παρασχεθεί χρόνος για ενδελεχή συζήτηση του με την επίσημη πλευρά.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 13 August 2013 - 15:39:04 UTC