Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 16-10-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σεισμική δόνηση με επίκεντρο τον Μαχαιρά, αισθητή στις 19.33
  • [02] Η Ευρωπαϊκή Ναυτιλιακή Πολιτική στο επίκεντρο σεμιναρίου στη Βαλέτα
  • [03] Κοινές διαπιστώσεις γονέων από Κύπρο και Χανιά, μετά από επαφές τους στην Κρήτη
  • [04] H τέχνη της δαντέλας μέσα από την τεχνολογία στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο
  • [05] Σε κλίμα έντονης συγκίνησης η εκδήλωση για τους Ελλαδίτες πεσόντες και αγνοουμένους στην Αθήνα
  • [06] Καμία ανατροπή του Brexit, δηλώνει ο αρμόδιος Υπουργός, ενώ η στερλίνα συνεχίζει να υποχωρεί
  • [07] Άλωνα και Πλατανιστάσα διαμαρτύρονται για μη επίσκεψη ιατρικού λειτουργού

  • [01] Σεισμική δόνηση με επίκεντρο τον Μαχαιρά, αισθητή στις 19.33

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 10/10/2016 22:19

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 3.0 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ καταγράφηκε στην Κύπρο, σήμερα, 10 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19.33.

    Ανακοίνωση από το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αναφέρει ότι "ο σεισμός είχε επίκεντρο την περιοχή του δάσους Μαχαιρά, 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λευκωσίας και εστιακό βάθος 1 χιλιόμετρο".

    Ο σεισμός έγινε κυρίως αισθητός από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

    Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση, όπως σεισμικοί παράμετροι και διαδραστικοί χάρτες δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις : http:// www.moa.gov.cy/gsd και http://81.4.135.34:8080.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΒΑ)
    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [02] Η Ευρωπαϊκή Ναυτιλιακή Πολιτική στο επίκεντρο σεμιναρίου στη Βαλέτα

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 10/10/2016 22:20

    Στην ανάγκη για μια πιο αποτελεσματική και αποδοτική Ευρωπαϊκή Ναυτιλιακή Πολιτική που θα λαμβάνει υπόψη τη σημασία ρύθμισης των ναυτιλιακών κανόνων σε παγκόσμιο επίπεδο αναφέρθηκαν οι συμμετέχοντες σε σεμινάριο στη Βαλέτα της Μάλτας, που διοργανώθηκε από την Ένωση Ευρωπαίων Πλοιοκτητών (ECSA), με αφορμή την έκδοση της αναθεωρημένης Ευρωπαϊκής Ναυτιλιακής Πολιτικής.

    Ανακοίνωση από το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή του, Θωμά Καζάκο, αναφέρει ότι στις 6 Οκτωβρίου, η Ένωση Ευρωπαίων Πλοιοκτητών συζήτησε σημαντικά θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ναυτιλία, όπως, η αναθεωρημένη Ευρωπαϊκή Ναυτιλιακή Πολιτική και οι συνεχείς προσπάθειες της Ναυτιλίας για την περαιτέρω μείωση της εκπομπής αερίων από πλοία.

    Συζητήθηκαν, επίσης, "τα σοβαρά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης για τ ...

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [03] Κοινές διαπιστώσεις γονέων από Κύπρο και Χανιά, μετά από επαφές τους στην Κρήτη

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 10/10/2016 22:36

    Στην κοινή διαπίστωση ότι η εκπαίδευση όπως παρέχεται σε Κύπρο και Ελλάδα "είναι εξετασιοκεντρική, στερεί τη δυνατότητα να ζήσουν τα παιδιά την εφηβεία τους όπως δικαιούνται, και τροφοδοτεί την παραπαιδεία", κατέληξαν η Ομοσπονδία Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας και η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων.

    Ανακοίνωση από την κυπριακή ομοσπονδία γονέων αναφέρει ότι κατά την παρουσία της στο Δήμο Χανίων είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί σχολεία και να γνωρίσει τη δομή τους τόσο σε κτηριακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο εκπαιδευτικού προγράμματος.

    Προσθέτει ότι κατά τις επαφές των δύο οργανώσεων γονέων, που είναι αδελφοποιημένες, κατατέθηκαν προτάσεις για περαιτέρω συνεργασία τους προς υλοποίηση δράσεων για το περιβάλλον και την αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [04] H τέχνη της δαντέλας μέσα από την τεχνολογία στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 10/10/2016 21:45

    Νέα θέαση στο θέμα δαντέλα και δαντελωτό κέντημα, επιχειρεί να δώσει η περιοδική έκθεση του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας "Της παράδοσης το νήμα: δαντέλες και δαντελωτά κεντήματα της Κύπρου" αφού με τη χρήση του συστήματος Infopoint της εταιρείας Blupath, το μουσείο μπορεί να παρουσιάσει τις διάφορες τεχνικές κατασκευής των κεντημάτων σε βίντεο στα κινητά τηλέφωνα των επισκεπτών της έκθεσης.

    Ανακοίνωση από το Λεβέντειο Μουσείο αναφέρει ότι οι ταινίες είναι συμπαραγωγή του ιδίου και της Υπηρεσίας Κυπριακής Χειροτεχνίας, του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Τουρισμού ενώ η κινηματογράφηση και το μοντάζ είναι του Πασχάλη Παπαπέτρου.

    Προσθέτει ότι "η υλοποίηση του έργου και η εφαρμογή του αποτελούν σημαντικό παράγοντα στην καταγραφή τεχνικών κεντητικής που τείνουν να χαθούν".

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [05] Σε κλίμα έντονης συγκίνησης η εκδήλωση για τους Ελλαδίτες πεσόντες και αγνοουμένους στην Αθήνα

    ΚΥΠΕ - Ελένη Μαυρούλη - ΕΛΛΑΔΑ/Αθήνα 10/10/2016 22:03

    Σε μια έντονα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το απόγευμα της Δευτέρας, εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Ελλαδίτες πεσόντες και αγνοούμενους κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

    Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απεύθυναν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας ομόλογός του Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ το παρών τους στην εκδήλωσαν έδωσαν ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτης Φωτίου, ο Έλληνας Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, εκπρόσωποι των ελληνικών κομμάτων, καθώς και αρκετοί Έλληνες βουλευτές, εκπρόσωπος της Εκκλησίας, εκπρόσωποι της ηγεσίας των ελληνικών και κυπριακών ενόπλων δυνάμεων, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Κυριάκος Κενεβέζος, ο Μανώλης Γλέζος, εκπρόσ ...

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [06] Καμία ανατροπή του Brexit, δηλώνει ο αρμόδιος Υπουργός, ενώ η στερλίνα συνεχίζει να υποχωρεί

    ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός - Βρετανία/Λονδίνο 10/10/2016 22:10

    Η βρετανική κυβέρνηση «θα απορρίψει οποιαδήποτε απόπειρα να ανατραπεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» υπέρ του Brexit προειδοποίησε κατά τη διάρκεια δήλωσής του στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Υπουργός Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις.

    Ο αρμόδιος Υπουργός προέβη στην ενημέρωση της ολομέλειας εν μέσω αιτημάτων από βουλευτές όλων των κομμάτων για διεξαγωγή ψηφοφορίας επί των όρων του Brexit, έτσι ώστε να υπάρχει κοινοβουλευτική έγκριση πριν από την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 για την επίσημη διαδικασία εξόδου από την ΕΕ.

    Νωρίτερα, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είχε επαναλάβει ότι η Πρωθυπουργός Μέι δεν προτίθεται να φέρει προς κοινοβουλευτική ψηφοφορία αποφάσεις της ως προς τη διαδικασία του Brexit.

    (ΚΥΠΕ)

    Η πλήρης είδηση είναι διαθέσιμη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ.

    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

    [07] Άλωνα και Πλατανιστάσα διαμαρτύρονται για μη επίσκεψη ιατρικού λειτουργού

    ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 10/10/2016 22:27

    Για απαράδεκτη κατάσταση λόγω μη επίσκεψης τις τελευταίες εβδομάδες ιατρικού λειτουργού από το Ιατρικό Κέντρο Παλαιχωρίου στην Άλωνα και Πλατανιστάσα, κάνουν λόγο σε κοινή ανακοίνωσή τους οι αρχές των δύο κοινοτήτων.

    Όπως αναφέρεται, κάθε Δευτέρα ιατρικός λειτουργός επισκέπτεται τις κοινότητες, αλλά λόγω των καλοκαιρινών διακοπών η τελευταία τέτοια επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1/8/2016.

    Οι επισκέψεις θα ξανάρχιζαν στα μέσα Σεπτεμβρίου, προστίθεται, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν αρχίσει.

    Οι κοινότητες αναφέρουν ότι προχώρησαν άμεσα σε διαβήματα, γραπτώς και προφορικώς, προς το Τμήμα Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και παρά τις υποσχέσεις το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται.

    Με την ανακοίνωση "εκφράζουν δημόσια τη δυσαρέσκεια, την αγανάκτηση αλλά και την απογοήτευση των ηλικιωμένων κατοίκων τους για τη μεταχείριση της οποίας τυγχάνουν αναφορικά με το πιο βασικό και ουσιώδες ανθρώπινο δικαίωμα για άτομα της ηλικίας τους, το ανθρώπινο δικαίωμα της υγείας".

    Οι κοινότητες Άλωνας και Πλατανιστάσας καλούν, έστω και την υστάτη, όπως αναφέρεται, τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν σε άμεση επίλυση του προβλήματος, με στόχο την αποφυγή υποβολής των κατοίκων σε αχρείαστες ταλαιπωρίες, καθιστώντας σαφές ότι η συνέχιση της απαράδεκτης αυτής κατάστασης θα αναγκάσει τους κατοίκους των Κοινοτήτων στη λήψη μέτρων αντίδρασης.

    (ΚΥΠΕ/ΡΠΑ/ΓΒΑ)
    *Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 11 October 2016 - 17:18:13 UTC